Хаб для вентилів

Модификации любого компьютерного оборудования
Автор
Member

Не знав у якому розділі створити, думаю цей буде найбільш підходящим.
Лонг сторі шорт : замовив сьогодні МП/проц/озп і джонсбо д31. МП мікроАТХ і має всього конектор для 1 цп вентиля і 1 для корпусного, а в корпусі хаб не передбачений. В резутаті дорелось замовити ще й хаб для корпусних вентилів, взяв дешевий з алі. Так от власне проблема/запитання : хаб кріпиться до корпусу наліпкою. Знаючи як важко ці наліпки потім віддерти - вирішив на саму наліпку приклеєти тоненький неодимовий магніт, і в разі потреби - просто "відмагнітити". Проте не зовсім знаю чи сам магніт (неодимовий) не буде мати якийсь негативний вплив на конденсатори хаба чи на будь які інші компоненти ПК. Планував примагнітити його на зворотній стороні трея для МП :)
Stray
Member

daesz
щось мені здається ви заганяєтеся такими питаннями... моя думка - все буде окєй :)
Donate
Member

Одне питання 5 ВЕНТИЛІВ на один 4 пін?
AntonyKandaurov
Member

Donate
Якщо там хаб із допживленням то жодних проблем. Лише усі крутилятори будуть вертітися в одній швидкості.

Upd - хаб гівно, не побачив посилання

Отправлено спустя 2 минуты 19 секунд:
daesz
Такий хаб ні в якому разі не брати аби не залишитися із вигорівшим 4пін. Брати лише з доп живленням від молекса або сата павер.
daesz
Member

AntonyKandaurov: 28.08.2023 22:54 daesz
Такий хаб ні в якому разі не брати аби не залишитися із вигорівшим 4пін. Брати лише з доп живленням від молекса або сата павер.
Donate: 28.08.2023 22:49 Одне питання 5 ВЕНТИЛІВ на один 4 пін?
Про це от якраз дали пораду в ПМ, щоб брати з виходом молекс/сата для додаткового живлення.
Подадили ось такий, зараз в наявності 3х 140мм 3пін (і 2х 120мм 4пін пвм-и), якщо в біосі протисати "курву" для корпусних вентилів - чи буде МП передавали цю інфу на вказаний хаб по ПСБ, чи варто шукати щось інше?
WalkMan
Member

daesz
я б взяв два розгалужувача Y
AntonyKandaurov
Member

daesz
Треба аби маман уміла регулювати вольтажем, тоді буде працювати, бо якщо виберете пвм то 3пін буде маслати в 100%.
daesz
Member

AntonyKandaurov: 28.08.2023 22:58 daesz
Треба аби маман уміла регулювати вольтажем, тоді буде працювати, бо якщо виберете пвм то 3пін буде маслати в 100%.
Зараз вони підключені в теперішньому корпусі, МП ейсус б350, в біосі виставлений профіль авто (пробував в курву, але в результаті вернув на авто, оскільки результат був той же :) ), оберти від 580 до 650-700 (коли на вулиці було прохолодніше, то "не вилазило" за 630), з максималкою на 1к; зараз взяв б650м таф, думаю, мала б справитись?

Бачив ще ось такі, там є регулятор між "мін" і "макс" наскільки я розумію?

Відправлено через 3 хвилини 59 секунд:
WalkMan: 28.08.2023 22:57 daesz
я б взяв два розгалужувача Y
Другий не буде куди підключити, в роз'єм для пц буде підключений розгалужувач від 2 секційного тавера/кулера :-/
Последний раз редактировалось daesz 28.08.2023 23:14, всего редактировалось 1 раз.
Grava
Member

daesz: 28.08.2023 23:09Бачив ще ось такі, там є регулятор між "мін" і "макс" наскільки я розумію?
Там 3 положения - 5в, 12в, выкл.
Stray
Member

воу-воу, щось не клеїться:
по перше - звідки пішла ідея про п'ять кульков на один 4pin? :gigi:
по друге - хіба у B650 tuf не 5 роз'ємів під крутілятори :spy:
спойлер
Изображение
daesz
Member

Stray: 28.08.2023 23:19 воу-воу, щось не клеїться:
по перше - звідки пішла ідея про п'ять кульков на один 4pin? :gigi:
по друге - хіба у B650 tuf не 5 роз'ємів під крутілятори :spy:
спойлер
Изображение
Тепер от почуваюсь як дурень, оскільки там взагалі 6+2, проте в описі на сайті де брав вказано 1+1 :-/
Ви мене спасли від лишніх головних болей та витрат. Найгірше було б те, що МП прийшла на протязі тижня, а хаб ще б був в дорозі весь наступний місяць, кенсельнув замовлення з алі :shuffle:
Последний раз редактировалось daesz 28.08.2023 23:32, всего редактировалось 1 раз.
Stray
Member

та навпаки кльово ж - не треба нічого мастирити :)
WalkMan
Member

Stray: 28.08.2023 23:19по друге - хіба у B650 tuf не 5 роз'ємів під крутілятори
щоб бути точним, то один для помпи ага, не побачив, там ще один заховався :D
Stray
Member

WalkMan: 28.08.2023 23:32
Stray: 28.08.2023 23:19по друге - хіба у B650 tuf не 5 роз'ємів під крутілятори
щоб бути точним, то один для помпи ага, не побачив, там ще один заховався :D
о, доречі, а як роз'єм для помпи себе поведе з крутіляторчиком? хіба будуть проблеми?
WalkMan
Member

Stray
завжди на 100% буде крутити
Stray
Member

сорі - знайшов:
The main differences are:

Most pump/AIO fan headers supply up to 3A instead of up to 1A. The fan itself will draw less (you will need to look at the fan specs to determine the max current draw). If you plan to use a Y-splitter to connect multiple fans to the same header, this should actually be beneficial.

The PWM signal is at 100% by default, and hence the fans will run at full speed. However you can go into the BIOS, and set the fan curves for this header (assuming your BIOS allows that) to get the same behavior.

Відправлено через 22 секунди:
WalkMan: 28.08.2023 23:36 Stray
завжди на 100% буде крутити
дякую :)
daesz
Member

Stray: 28.08.2023 23:30 та навпаки кльово ж - не треба нічого мастирити :)
Воно то так, тільки я пів вечора через це "страждав" шукаючи вихід з ситуації. Зараз звичайна АТХ МП і на ній 3 виходи для корпусних, тут в описі було вказано тільки 1, саму МП не розглядав, а по логіці - менша МП, менше й портів :shuffle:
Galactick
Member

daesz: 28.08.2023 22:55 ...
Подадили ось такий
...
Такий, до речі, чудово регулюється материнською платою. У мене на ньому висіли пара 4pin вентиляторів. Налаштовував і через fancontrol і через bios.
daesz
Member

Galactick: 30.08.2023 14:00
daesz: 28.08.2023 22:55 ...
Подадили ось такий
...
Такий, до речі, чудово регулюється материнською платою. У мене на ньому висіли пара 4pin вентиляторів. Налаштовував і через fancontrol і через bios.
Річ в тім, що в мене 3х 140мм з 3пін :(
taxi911
Member

daesz: 30.08.2023 16:29
Galactick: 30.08.2023 14:00
Річ в тім, що в мене 3х 140мм з 3пін :(
Ну, то Y розгалуджувач на три виходи.
Ответить