SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Ответить
Автор
Король клавиатуры

Последний раз редактировалось Vovchic_jrc 05.03.2015 11:09, всего редактировалось 62 раза.
z_mashine
Member

Alex+: 27.08.2023 16:08 А що там з ним по флешу, хоча б якась свіжа інфа є?
свежих обзоров не видел.
Alex+
Member

ck_ua: 27.08.2023 20:26Такий можна.
З усією повагою такі речі треба не на розетці купляти, я як мінімум на лох.уа:
спойлер
Изображение
А якщо з аліком товаришувати, то ще вдвічі дешевше знайти можна :)
Ijachok
Member

Привіт, вибираю SSD під систему/ігри, приблизно за 3 тис. грн. Радіатора нема. Придивляюсь до Samsung EVO 970 1 TB. Але задумався, може є сенс взяти щось із радіатором?
Тоді подивився на ADATA LEGEND 960 MAX https://www.itbox.ua/ua/product/Nakopic ... S-p895632/
Але можна просто до Самсунга взяти радіатор, який, ймовірно, буде кращим https://hotline.ua/ua/computer-kulery-i ... ?tab=about
І сума вийде приблизно така ж.
Тому питання, що краще взяти:
- ADATA LEGEND 960 MAX
- Samsung EVO 970 1 TB + радіатор be quiet! MC1
- Може ще якийсь варіант? Може навіть вийде влізти у 3 тисячі і взяти 2 ТБ?
Alex+
Member

Ijachok
Нормальный ссд на 2тб, якщо брати по місцю, в 3000 не влізе. Трохи вище згадував варіант двома тошибами по 1тб можна влізти у 3150. Але їм теж треба і охолодження і якщо нема двох м2 на платі, то докуплять перехідник. Якщо брати одним, то скоріше за все то буде безбуферний qlc.
Ijachok: 28.08.2023 10:31Тому питання, що краще взяти
Якщо порівнювати по швидкості, то адата відчутно швидше. По начинці теж все чудово, майже топова. А як по надійності загалом що до цієї моделі сказати поки що складно, бо вона новая нема жодної статистики. Хоча цю статистику зараз ніхто і не збирає, бо ссд перестав бути чимось диковиним, навіть китайські нонейми навчились випускати моделі не гірше топів.
Ijachok
Member

Alex+: 28.08.2023 10:55
Ijachok: 28.08.2023 10:31Тому питання, що краще взяти
Якщо порівнювати по швидкості, то адата відчутно швидше. По начинці теж все чудово, майже топова. А як по надійності загалом що до цієї моделі сказати поки що складно, бо вона новая нема жодної статистики. Хоча цю статистику зараз ніхто і не збирає, бо ссд перестав бути чимось диковиним, навіть китайські нонейми навчились випускати моделі не гірше топів.
Десь в тесті ADATA бачив, що серед них двохтерабайтний швидший. Але не знаю, наскільки це суттєво

M2 тільки один вільний зараз
Alex+
Member

Ijachok
Так це майже до любого ссд можна сказати. Чим більше об'єм тим швидше.
Trap
Member

Очередне моє питання щодо вибору ссд...
Що краще в плані надійності/зручності/логіки/етс – взяти один дорогий ссд на 2 тб (адата 960 чи р5+, у моєму варіанті) чи 1тб дорогий (КС3000, самсунг 980про або ті ж самі адата 960 чи р5+) і ще 1тб подешевше (Crucial P3 Plus наприклад, Kingston NV2 чи взагалі ще дешевше якусь саташку чи на псіе3)?
Якщо один – то у верхній псіе4 слот, якщо два – кращий у верхній, гірший у другий слот.
Важливі файли у кращий ссд, ігри та інший хлам у другий ссд.

(під систему окремий сата ссд)
Alex+
Member

Trap: 28.08.2023 13:26і ще 1тб подешевше
І що, багато виграєте по ціні? Як на мене, якщо є фінансова можливість, то брати один хороший (або два хороших :) )

Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
Trap: 28.08.2023 13:26під систему окремий сата ссд
Це ще що таке???? Під файли топовий нвме, а систему на саташці тримати? :eek:
Ostin
Member

Alex+: 28.08.2023 13:36Під файли топовий нвме, а систему на саташці тримати?
Ну, якщо система це просто фон, якому потрібно загрузитись і більше нічого там не робиться, то принципової різниці по відчуттям не буде) Це якщо там не треба переналаштовувати щось постійно на регулярній основі, інакше NVMe дасть більший комфорт.
З точки зору надійності, більше накопичувачів - це надійніше. З точки зручності та логіки - то все на розсуд користувача. А сата в якості системного теж має право на життя, хоча новий NVMe може таки бути швидшим і це може бути навіть інколи помітним (особливо, якщо з секундоміром :) ).
Особисто я підтримую рекомендацію купити один великий, бо багато слотів М2 не буває, ще може знадобитись. З іншої сторони, є цікавий варіант зробити з двох несистемних NVMe софтовий нульовий рейд і отримати щось дуже-дуже швидке) Надійність при цьому буде як у одного великого, але швидкість таки більша) Але я таке не рекомендую, просто озвучую можливі варіанти.
Trap
Member

:lol:
Alex+: 28.08.2023 13:36
Trap: 28.08.2023 13:26і ще 1тб подешевше
І що, багато виграєте по ціні? Як на мене, якщо є фінансова можливість, то брати один хороший (або два хороших :) )

Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
Trap: 28.08.2023 13:26під систему окремий сата ссд
Це ще що таке???? Під файли топовий нвме, а систему на саташці тримати? :eek:
Виграш в районі 500грн (КС3000 + SN570)

Під систему виділений весь саташник (IR-SSDPR-S25A-240)
Та і 5 років вже юзаю під вінду, проблем жодних не помітив :dontknow:
Alex+
Member

Trap: 28.08.2023 15:16Виграш в районі 500грн (КС3000 + SN570)
Якщо це суттєво, то можна і так. Це не погана з'вязка.
З іншого боку - що вам потрібне - надійність чи швидкість? Якщо вам не потрібні супершвидкості, то:
Alex+: 28.08.2023 10:55Трохи вище згадував варіант двома тошибами по 1тб можна влізти у 3150
https://enko.com.ua/shop/komplektuyusch ... 20z001tg8/
Ostin
Member

Trap
А навіщо треба одразу 2 ссд? Є необхідність в об'ємі більше 1 Тб? Тоді логічно брати один великий і швидкий, бо колись знову може знадобитись вільний слот під ссд, адже вільного місця багато не буває.

Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:
Trap: 28.08.2023 15:16IR-SSDPR-S25A-240
В самого такий трудиться з 2018 (під ОС і не тільки). Гарна річ) але NVMe все ж буде трохи швидшим в якості системного

З точки зору економії, важко переплюнути варант, який запропонований вище з двома Kioxia)
Trap
Member

Alex+: 28.08.2023 15:27
Trap: 28.08.2023 15:16Виграш в районі 500грн (КС3000 + SN570)
Якщо це суттєво, то можна і так. Це не погана з'вязка.
З іншого боку - що вам потрібне - надійність чи швидкість? Якщо вам не потрібні супершвидкості, то:
Alex+: 28.08.2023 10:55Трохи вище згадував варіант двома тошибами по 1тб можна влізти у 3150
https://enko.com.ua/shop/komplektuyusch ... 20z001tg8/
Швидкість теж не зайва була б, та і краще вже тоді один раз багато витрачу на гарний/гарні ссд, ніж на два терабайтника дешевих
Не настільки вже економлю)

Якщо по надійності краще один 2тб швидкий, то тоді візьму таким варіантом
Alex+
Member

Trap: 28.08.2023 15:58Якщо по надійності краще
Воно не по надійності краще, а по швидкості та практичності
ck_ua
Member

Ostin: 28.08.2023 14:00Надійність при цьому буде як у одного великого,
Ні, надійність буде вдвічі гірша.
Ostin: 28.08.2023 14:00але швидкість таки більша
І що з нею робити?
unique-neon
Member

Може буде цікаво. Мав hynix p31 і отримав ще p41.
Почав тестити в іграх між ними, і виглядає, що вони і SATA SSD не утилізують, не те що NVME PCIE 3.0, 4.0

Пробував ігри:
Arkham Knight
Elden Ring
Hogwarts Legacy
Baldurs Gate
RDR2 (йому взагалі пороблено, кожен сейв по 40 секунд завантажує)

В жодній грі максимальна швидкість читання при загрузці не перевищила 500 МБ/с (а в середньому десь до 300 МБ/с було), всі практично завантажували сейв від меню до гри за один і той же час з точністю до плюс мінус секунди
Alex+
Member

unique-neon
Ну, щиро кажучи, це не є відкриття. Давно відомо, що поки що для більшості ігр вистачає можливостей сата.
Інша справа, що нормальний сата зараз коштує подекуди дорожче ніж нвме. Тому якщо стає питання що брати - відповідь напрошується сама по собі
Ostin
Member

ck_ua: 28.08.2023 18:14надійність буде вдвічі гірша

Я мав на увазі, що якщо вийде з ладу щось із новокупленого - все на ньому буде втрачено. А в даному контексті, це або накриється великий диск, або будь-який із менших. Я не підраховував імовірності, а лише розглядав нову покупку як один лот незалежно від його складових (в даному випадку або 1, або 2). Якщо ж використовувати декілька нових ссд незалежно, то надійність зберегти частину даних підвищується в порівнянні з одним великим.
З точки зору теорії можна погодитись, що чим більше складових з ненульовою імовірністю виходу з ладу - тим більша імовірність втратити дані.
Alex+
Member

Ostin
Якщо мене не підводить склєроз, то якщо розмова про рейд0, то там при випаданні одного накопичувача втрачаються дані і на другому
7mindfields
Member

Alex+: 28.08.2023 21:09 Ostin
Якщо мене не підводить склєроз, то якщо розмова про рейд0, то там при випаданні одного накопичувача втрачаються дані і на другому
Не думаю що він мав це на увазі, але погоджусь, два диски (не самі дешеві) мають, як на мене, менше шансів підвести коли не треба
Ответить