Стало питання вибору стабілізатора для інверторного холодильника в сільській місцевості. Прошу спільноту порадити, може хто використовує подібне.
Холодильник звичайний інверторний по паспорту споживання 350 ватт, стартовий струм поки що невідомий.
Последние статьи и обзоры
Новости
Стабілізатор напруги для інверторного холодильника
-
taxi911
Member
-
murzik
Member
у мене звичайний холодильник, багато років рятує APC Line-R 1200VA (LE1200-RS)
-
taxi911
Member
В мене була молодша версія LE600-RS, вона дуже голосно клацала релюшками. Але вона поїхала в інше село під ПК.murzik: ↑ 02.08.2023 18:56 у мене звичайний холодильник, багато років рятує APC Line-R 1200VA (LE1200-RS)
Сумнів в тому, чи достатя швидкість перемикання обмоток тих реле для холодильника.
-
Alex+
Member
taxi911
Великого стартового струму у інверторних холодильників бути не повинно, бо там все керується електронікою та оберти набираються поступово.
Але 350 ват для сучасного холодильника забагато. Може він двокомпресорний, чи з відтайкою теном - нема чогось такого?
А яка робоча напруга вказана для того холодильника? Там нема часом розширеного діапазону?
Якщо стрибки напруги не різкі та не часті, то можна розглянути сервопривідний - він не має проблем з часом перемикання, буде м'яко підлаштовуватись.
Або інверторний, але то дороге задоволення. Дешеві не знаю як по надійності будуть, а якісні, типу Квант, будуть дорогі - їх якщо брати, то на всю хату
Великого стартового струму у інверторних холодильників бути не повинно, бо там все керується електронікою та оберти набираються поступово.
Але 350 ват для сучасного холодильника забагато. Може він двокомпресорний, чи з відтайкою теном - нема чогось такого?
А яка робоча напруга вказана для того холодильника? Там нема часом розширеного діапазону?
Якщо стрибки напруги не різкі та не часті, то можна розглянути сервопривідний - він не має проблем з часом перемикання, буде м'яко підлаштовуватись.
Або інверторний, але то дороге задоволення. Дешеві не знаю як по надійності будуть, а якісні, типу Квант, будуть дорогі - їх якщо брати, то на всю хату
-
taxi911
Member
Alex+
Модель холодильника Самсунг RB36T677FSA
Номинальний ток 1,5А виходить щось біля 200-250 Ватт по шильдику
Пускового немає.
Думаю в піку десь 1-1,5кВт (мабуть 1,5 то вже забагато й буде)
Чудово, по сайтах отаке пишуть
Система защиты от перепадов напряжения Volt Control (115-400 В)
Посібник користувача навіть не занає про такі слова як Volt Control
Модель холодильника Самсунг RB36T677FSA
Номинальний ток 1,5А виходить щось біля 200-250 Ватт по шильдику
Пускового немає.
Думаю в піку десь 1-1,5кВт (мабуть 1,5 то вже забагато й буде)
Чудово, по сайтах отаке пишуть
Система защиты от перепадов напряжения Volt Control (115-400 В)
Посібник користувача навіть не занає про такі слова як Volt Control
-
Alex+
Member
Ага, ось це і мав на увазі. Бо є також інверторний сунг і там досить широкий діапазон напруги.taxi911: ↑ 03.08.2023 11:37Система защиты от перепадов напряжения Volt Control (115-400 В)
а ось цього нема. Поруч стоїть вдвічі менший Стінол зі звичайним компресором, він як вмикається аж світло мигає, а сунг заводиться плавно. Бо як і казав, там компресор не напряму їде в мережу, а через контролер, який керує обертамиtaxi911: ↑ 03.08.2023 11:37Думаю в піку десь 1-1,5кВт (мабуть 1,5 то вже забагато й буде)
-
taxi911
Member
Alex+
Та в мене і самого є інверторний самсунг в місті, стаба нема щоб перевірити.
Я не стикався із стабами, лише в дитинстві під ламповим телеком були (отой із стрілкою старий в залізному корпусі Дніпро чи як його та Україна потім).
Дивлюсь в бік реле/семистори. Щось сервопривід не дуже хочеться.
Та в мене і самого є інверторний самсунг в місті, стаба нема щоб перевірити.
Я не стикався із стабами, лише в дитинстві під ламповим телеком були (отой із стрілкою старий в залізному корпусі Дніпро чи як його та Україна потім).
Дивлюсь в бік реле/семистори. Щось сервопривід не дуже хочеться.
-
Alex+
Member
Дешевий семисторний може спотворювати синус, а релєйному може не вистачити швидкості.taxi911: ↑ 03.08.2023 12:07Дивлюсь в бік реле/семистори
Взагалі то, стабілізатор це не той прилад, що пішов в магазин купив на що вистачило грощей і все.
Важливо проаналізувати характер просадок в мережі, і під кожен сценарій свій варіант стаба.
Якщо це швидкі часті стрибки (наприклад від роботи сварки), то релейний та сервопривідний в жодному разі не підійдуть - перший швидко вийде з ладу, другий не встигне спрацювати. Симисторний в плані того, що не має механічних реле, такі стрибки переварить легше, але в нього все одно не нульовий час перемикання, і він все одно ступінчастий по принципу роботи (симистори перемикають відводи трансформатора)- тож на виході все одно будуть стрибки напруги, хоч і не такі значні, ну і перешкоди нікуди не дінуться.
Для таких завад підійде тільки інверторний, з подвійним перетворенням
Якщо в мережі постійно занижена чи завищена напруга, або вона має дуже рідкі стрибки, то можна релейний - це його режим роботи, реле не будуть зношуватись швидко
Якщо в мережі присутня плавна зміна напруги протягом доби (наприклад вранці 240, у вечорі 170), без різких стрибків, то ця задача підійде для сервопривідного - він тихенько буде підлаштовуватись та видавати стабільну напругу.
Якщо підвести резюме - найбільш універсальній та якісний варіант в плані стабільності - інверторний стаб, йому до лампочки що там на вході твориться, він завжди видає стабільні 220. Потім вже симисторні, але треба дивитись якісні, щоб мінімізувати спотворення синусу та з якомога більшою кількістю ступенів регулювання, щоб на виході було менше стрибків. Але ціна на такі вже не дуже приємна буде. Може вже краще до інверторного докинути
-
murzik
Member
не знаю, роками працює, мені нічого не заважає. в грозу декілька разів в захист уходив. пристрій свою справу робить.taxi911: ↑ 03.08.2023 09:59В мене була молодша версія LE600-RS, вона дуже голосно клацала релюшками. Але вона поїхала в інше село під ПК.murzik: ↑ 02.08.2023 18:56 у мене звичайний холодильник, багато років рятує APC Line-R 1200VA (LE1200-RS)
Сумнів в тому, чи достатя швидкість перемикання обмоток тих реле для холодильника.
-
waryag
Member
Навіщо? У інверторного і так великий діапазон напруг.taxi911: ↑ 02.08.2023 17:59Стало питання вибору стабілізатора для інверторного холодильника в сільській місцевості. Прошу спільноту порадити, може хто використовує подібне.
Холодильник звичайний інверторний по паспорту споживання 350 ватт, стартовий струм поки що невідомий.
Для безпеки можете поставити реле напруги на розетку холодильника і настроїти під трохи менший діапазон.
-
Engineer_1988
Member
вірно. На сьогодні згідно уст. рекомендацій ДТЕК 265В в мережі є нормою), тому реле напруги!waryag: ↑ 04.08.2023 14:38Навіщо? У інверторного і так великий діапазон напруг.taxi911: ↑ 02.08.2023 17:59Стало питання вибору стабілізатора для інверторного холодильника в сільській місцевості. Прошу спільноту порадити, може хто використовує подібне.
Для безпеки можете поставити реле напруги на розетку холодильника і настроїти під трохи менший діапазон.
Або купуємо стабілізатор viewtopic.php?p=3633377#p3633377 , ціна хороша...
-
dimus8210
Member
мій інверториний самсунг RB29FEJNDEF розганяється потихеньку, весь цикл роботи біля +-50хв, в режимі очікування їсть 1,5-2.5Вт, потім потихеньку починає набирати до 54Вт, на 15хв падає до 33Вт, десь на 20хв набирає до 100-106Вт, з 35хв падає до 89Вт,на 50хв падає до 49 і відрубається.
від немачого робити поміряв ваттметром
звичайний whirpool на старті пару секунд показував до кіловата, потім їв до 150Вт
від немачого робити поміряв ваттметром
звичайний whirpool на старті пару секунд показував до кіловата, потім їв до 150Вт