Ровно наоборот)Mad Dog: ↑ 07.12.2022 16:06Ну і ВіФі6 в умовах слабкого сигналу працює таки краще ніж ВіФі5
Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор роутера
-
Noveon
Member
-
Bender911
Member
Noveon
Саме так - нові технології розробляють для погіршення характеристик))
Саме так - нові технології розробляють для погіршення характеристик))
-
Noveon
Member
Скоро у нас будет Wi-Fi 7 6GHz@320Hz - и местные клоуны будут продолжать писать "ВіФі7 в умовах слабкого сигналу працює таки краще ніж ВіФі6", продолжая вводить в заблуждение таких же неучей, как и сами.
Кстати, что там по живым тестам с реальным применением? Или только маркетолоховские мурзилки в наличии?
Было бы интересно сравнение ВіФі6 vs ВіФі5 именно "в умовах слабкого сигналу". Ну и желательно чтобы тесты были уровня SmallNetBuilder, а не Васяна с гаражей.
Всем спасибо, кто дочитал)
-
Mad Dog
Member
Скоро буде Wi-Fi 7, а ватани й досі будуть розповідати, що у совку трава була зеленіша.
-
Scoffer
Member
В умовах слабкого сигналу вайвай штатно перетикається на попередні стандарти бо вони дальнобійніші
5:ax->ac->n->a
2.4: ax->n->g->b
про що спір не зрозуміло
Відправлено через 14 хвилин 46 секунд:
А ще вайвай працює на швидкостях самого повільного пристрою. Тобто якщо у вас там допотопний N ноут щось активно качає з інетику на AX роутері, то в цей же час на новому ноуті з AX буде швидкість завантаження десь в районі сотки не дивлячись на оті всі новомодні технології
Це головна причина чому непогано мати 3-діапазоні роутери/точки, або пару дводіапазоних. Ну або перевести всі до останнього клієнти на самий свіжий стандарт.
Відправлено через 2 хвилини 28 секунд:
А саме смішне що швидкість рубиться навіть якщо допотопний пристрій взагалі не у тебе, а у якогось сусіда на тому ж каналі
5:ax->ac->n->a
2.4: ax->n->g->b
про що спір не зрозуміло
Відправлено через 14 хвилин 46 секунд:
А ще вайвай працює на швидкостях самого повільного пристрою. Тобто якщо у вас там допотопний N ноут щось активно качає з інетику на AX роутері, то в цей же час на новому ноуті з AX буде швидкість завантаження десь в районі сотки не дивлячись на оті всі новомодні технології
Це головна причина чому непогано мати 3-діапазоні роутери/точки, або пару дводіапазоних. Ну або перевести всі до останнього клієнти на самий свіжий стандарт.
Відправлено через 2 хвилини 28 секунд:
А саме смішне що швидкість рубиться навіть якщо допотопний пристрій взагалі не у тебе, а у якогось сусіда на тому ж каналі
-
Avenger80
Member
Scoffer
Ну обычно гики одиночки (или не одиночки, но явно имеющие возможность быстро обновлять технику) всё и переводят на новый стандарт покупая новый роутер... Но в обычной жизни всё не так - есть семья, есть много устройств на разных стандартах, есть другие приоритеты в жизни и поэтому этот переход затягивается на годы... До сих пор у людей полно ноутов, смартфонов, телевизоров - которые поддерживают только 2,4Ггц. А вы про wifi 7.
Ну обычно гики одиночки (или не одиночки, но явно имеющие возможность быстро обновлять технику) всё и переводят на новый стандарт покупая новый роутер... Но в обычной жизни всё не так - есть семья, есть много устройств на разных стандартах, есть другие приоритеты в жизни и поэтому этот переход затягивается на годы... До сих пор у людей полно ноутов, смартфонов, телевизоров - которые поддерживают только 2,4Ггц. А вы про wifi 7.
-
Васильович
Member
Ми живемо в суспільстві, де ти правий, але тебе всеодно мінусують - бо ти в токсичній манері аргументи подаєш
P.S. Я без претензій, просто факт)
По темі: приватний будинок, сусідів близько нема, точка доступу Ruckus з WiFi мережами на 5 і 2,4 ГГц.
На телефоні підключаємо по черзі обидві.
Швидкість в Speedtest вища на 5 ГГц.
Вибираємо її по замовчуванню.
А тепер йдемо за три стіни від точки доступу і, сюрприз-сюрприз, телефон переключається на 2,4 ГГц, бо з мережею на 5 ГГц втрачається зв'язок
Відправлено через 5 хвилин 3 секунди:
Та якби не проблема зашумленості діапазону, то 2,4 ГГц вистачало б більшості невибагливих юзерів...Avenger80: ↑ 08.12.2022 11:42 До сих пор у людей полно ноутов, смартфонов, телевизоров - которые поддерживают только 2,4Ггц. А вы про wifi 7.
-
Avenger80
Member
Васильович
Всё это логично на счёт 2,4Ггц и 5Ггц, но когда тот же Технозон тестит роутеры, то получается, что 5Ггц и дальнобойнее и скороснее, чем 2,4Ггц. Типа 2,4Ггц дохнет уже через метр, а 5Ггц через несколько стен и через 100 метров ещё работает...
Всё это логично на счёт 2,4Ггц и 5Ггц, но когда тот же Технозон тестит роутеры, то получается, что 5Ггц и дальнобойнее и скороснее, чем 2,4Ггц. Типа 2,4Ггц дохнет уже через метр, а 5Ггц через несколько стен и через 100 метров ещё работает...
-
Васильович
Member
Можливо, виробники таких роутерів навмисно ставлять потужніші модулі на 5 ГГц.Avenger80: ↑ 08.12.2022 12:46 Васильович
А можливо і варінт зашумленості 2,4 ГГц дає свій ефект - я не можу знати напевно.
Я просто описав свій особистий досвід в умовах, де мінімум впливу чужих роутерів є
-
Mad Dog
Member
Сюрприз тут в тому, що у тебе віфі 5 точка. Яка уходить на віфі 4 при слабкому сигналі. Правда?Васильович: ↑ 08.12.2022 12:43 А тепер йдемо за три стіни від точки доступу і, сюрприз-сюрприз, телефон переключається на 2,4 ГГц, бо з мережею на 5 ГГц втрачається зв'язок
З віфі 6 скоріше за все була б інша картина.
-
NFS-Racer
Member
Avenger80
Чем выше частота волны, тем хуже она распространяется (при прочих равных, чего в роутерах не делают, отдавая предпочтение 5, а 2,4 делая чтоб был), это закон физики, Технозон какую-то чушь натестировал. При условии плохого приема на 2,4 хоть и медленно, но связь будет, на 5 не будет ничего.
У меня вообще 2-диапазонный n роутер, но зачем мне больше на 100мб/с канале? Такую скорость он дает как по воздуху так и по кабелю. Он даже гигабит давал когда он у меня был.
Чем выше частота волны, тем хуже она распространяется (при прочих равных, чего в роутерах не делают, отдавая предпочтение 5, а 2,4 делая чтоб был), это закон физики, Технозон какую-то чушь натестировал. При условии плохого приема на 2,4 хоть и медленно, но связь будет, на 5 не будет ничего.
У меня вообще 2-диапазонный n роутер, но зачем мне больше на 100мб/с канале? Такую скорость он дает как по воздуху так и по кабелю. Он даже гигабит давал когда он у меня был.
-
Васильович
Member
Не можу знати, бо не маю ні такої точки, ні жодного клієнту з підтримкою WiFi 6.Mad Dog: ↑ 08.12.2022 13:07 З віфі 6 скоріше за все була б інша картина.
Просто описав конкретний кейс в конкретних умовах - де повільніша мережа має більше покриття.
-
Mad Dog
Member
Так це вже не питання було. ))Васильович: ↑ 08.12.2022 13:12Не можу знати, бо не маю ні такої точки, ні жодного клієнту з підтримкою WiFi 6.Mad Dog: ↑ 08.12.2022 13:07 З віфі 6 скоріше за все була б інша картина.
Просто описав конкретний кейс в конкретних умовах - де повільніша мережа має більше покриття.
Питання було чи у тебе точка Віфі 5... але вже і так ясно.
Отправлено спустя 2 минуты 9 секунд:
Не міг "2-диапазонный n роутер" давати гігабіт по повітрю.NFS-Racer: ↑ 08.12.2022 13:10 У меня вообще 2-диапазонный n роутер, но зачем мне больше на 100мб/с канале? Такую скорость он дает как по воздуху так и по кабелю. Он даже гигабит давал когда он у меня был.
-
Avenger80
Member
Mad Dog
Понятно, что не мог, человек имел ввиду по проводу скорее всего, так как и AC на 5Ггц не даёт 1Гбит (около 600-700Мбит/с).
Понятно, что не мог, человек имел ввиду по проводу скорее всего, так как и AC на 5Ггц не даёт 1Гбит (около 600-700Мбит/с).
-
NFS-Racer
Member
Mad Dog
Выдавал то, что мог принять смартфон. Упора в сам роутер не было и нет.
Выдавал то, что мог принять смартфон. Упора в сам роутер не было и нет.
-
Mad Dog
Member
Дуже цінна інформація коли йде обговорення стандартів віфіAvenger80: ↑ 08.12.2022 13:35 Mad Dog
Понятно, что не мог, человек имел ввиду по проводу скорее всего
Дали світло. Перевіряю цю теорію. )Scoffer: ↑ 08.12.2022 11:32 А ще вайвай працює на швидкостях самого повільного пристрою. Тобто якщо у вас там допотопний N ноут щось активно качає з інетику на AX роутері, то в цей же час на новому ноуті з AX буде швидкість завантаження десь в районі сотки не дивлячись на оті всі новомодні технології
Запускаю спідтест з ноута з віфі 6 карткою:
запускаю на старий ТВ, що підтримує тільки ВіФі 4, фільм по ДЛНА.
ще раз запускаю спідтест з того ж ноута:
Зайшов на роутер, ще раз переконався що телевізор працює на 5 ггц.
Що я роблю не так?
-
Scoffer
Member
Mad Dog
Недовантажуєш канал пакетами. Запускай торентики паралельно.
Відправлено через 4 хвилини 55 секунд:
Хоча може мімо ще рятує. Тоді треба ще пристрій для натурного експерименту
Недовантажуєш канал пакетами. Запускай торентики паралельно.
Відправлено через 4 хвилини 55 секунд:
Хоча може мімо ще рятує. Тоді треба ще пристрій для натурного експерименту
-
Mad Dog
Member
Якісь дурниці пишеш. Якщо я заб'ю канал торентом то звісно що спідтест покаже значно меншу цифру. ))
Просто визнай що збрехав:
вайвай працює на швидкостях самого повільного пристрою.
-
Scoffer
Member
https://qr.ae/pr1NHl
бігом вчити матчастину
я може і перебільшив що прям до мінімалки, але вплив все одно дуже значний
бігом вчити матчастину
я може і перебільшив що прям до мінімалки, але вплив все одно дуже значний
We (Slim) did some testing of this a couple years ago and found that usually the throughput between the G devices dropped by 30-50%
-
IvanCh
Member
Mad Dog
ну так радіо модулі на 2.5 та 5 як правило різні. тому така картинка.
треба щоб було 2 юзера саме на одному діапазоні. Наприклад 5ггц один умів ax, а інший ac, чи навіть N.
ну і цілком можливо що тоутер балансує тими ще антенами.
наприклад якщо там 4 антени і для 620 мб йому всистачає 2 то інші 2 він переводить у стандантр поменше.
а якщо треба то робить і 3 до 1.
Відправлено через 1 хвилину 45 секунд:
Scoffer
я вже таки думаю що правильніше казати що стандарт(модуляція) можлива одна на антену.
але антен таки зараз немало роблять.
тому кейси для тестувань таких явищ треба більш ретельніше продумувати
ну так радіо модулі на 2.5 та 5 як правило різні. тому така картинка.
треба щоб було 2 юзера саме на одному діапазоні. Наприклад 5ггц один умів ax, а інший ac, чи навіть N.
ну і цілком можливо що тоутер балансує тими ще антенами.
наприклад якщо там 4 антени і для 620 мб йому всистачає 2 то інші 2 він переводить у стандантр поменше.
а якщо треба то робить і 3 до 1.
Відправлено через 1 хвилину 45 секунд:
Scoffer
я вже таки думаю що правильніше казати що стандарт(модуляція) можлива одна на антену.
але антен таки зараз немало роблять.
тому кейси для тестувань таких явищ треба більш ретельніше продумувати