Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Ответить
Автор
Member

Lamobot: 21.10.2022 23:303. Чи можна від UPS заряджати павербанки чи телефони у разі чого?
4. Чи можна до UPS підключати світильник (умовно кажучи лампочку). Розжарювання чи світлодіодну?
можна и можна

Відправлено через 43 секунди:
Lamobot: 21.10.2022 23:303. Чи можна від UPS заряджати павербанки чи телефони у разі чого?
але вкрай неефективне використання -- бо низьке ККД в такої "схеми"
Varzek
Member

Хотів би підсвітити одне питання тут, у профільній темі.

Чи можуть бути проблеми у схемі ПК підключений до ДБЖ з прямою синусоїдою, ДБЖ підключеній до інвертора з модульною синусоїдою, а інвертор підключений до акуму?

Щодо втрат у ККД знаю.

ДБЖ PowerCom SPT-1500-II LCD.
Інвертор з Алі.

Відправлено через 4 години 8 хвилин 40 секунд:
Також є питання про ДБЖ з можливістю підключити зовнішній акум. Що можете порекомендувати, щоб була:
- чиста синусоїда
- пасивне охолодження (але без перегріву)
- екран з корисною інвормацією

Короче кажучи такий як PowerCom SPT-1500-II LCD, але щоб з можливістю підключення доп акума 100Аг+.
pushyk
Member

Varzek
берете PowerCom SPT-1500-II LCD розбираете і перепаюете кабеля на зовнішні батареї
зараз щось купити під зовнішню нереально
IvanCh
Member

Varzek: 22.10.2022 20:23
Також є питання про ДБЖ з можливістю підключити зовнішній акум.
Varzek: - пасивне охолодження (але без перегріву)
ці 2 речі разом мають ряд проблем.
Якщо охолодження пасивне це означає що виробник розрахував що за час поки розрядяться внутрішні батареї то не буде перегріву,
і не погорять силові компопенти в дбж. Тому як правило або прямо пишуть скільки можна ставити у зовнішніх батареях
щоб не було перегріву(і це як правило невеликий об'єм) Або наприклад пишуть "при використанні зовнішніх батерей потужність 50% від номіналу".
В моєму kin-1500ap так і пише в інструкції.
Зверни увагу що майже всі джбж для котлів з зовнішніми батареями мають вентилятори. це якраз тому що ємність батарей
може бути різна в залежности від бажань клієнта.
Varzek
Member

IvanCh
Зрозумів, дякую. А є якісь рекомендації по ДБЖ без пасивного охолодження, але з можливістю подключення доп акума 100Аг+?
Timedemo
Member

Любому ИБП можно подключать 100 ампер аккум, просто он будет заряжатся потом очень долго.
с пассивным охлаждением это только до 300вт реально, все что выше, только активное охлаждение, либо что-то из очень серьезных брендов типа Шнайдер и подобным, но там ценник космос.
Tesseract
Member

Varzek: 22.10.2022 20:23Чи можуть бути проблеми у схемі ПК підключений до ДБЖ з прямою синусоїдою, ДБЖ підключеній до інвертора з модульною синусоїдою, а інвертор підключений до акуму?
Якщо безперебійник не лінійно інтерактивний, то синусоїда на компі буде від інвертора.
Varzek
Member

Tesseract: 22.10.2022 23:48 Якщо безперебійник не лінійно інтерактивний, то синусоїда на компі буде від інвертора.
В мене ДБЖ як раз лінійно-інтерактивний.
pushyk
Member

Varzek: 23.10.2022 00:01
Tesseract: 22.10.2022 23:48 Якщо безперебійник не лінійно інтерактивний, то синусоїда на компі буде від інвертора.
В мене ДБЖ як раз лінійно-інтерактивний.
Якщо вже у вас е така радість то беріть два аккумулятора (бо вам треба 24в) по 100а 12в автомобільні (вийде вдвічі дешевше ціни одного гелевого) перепаяйте сам дбж на зовнішні батареї (авто клеми), поставте на балконі це діло (якщо переживаете за випаровування) і буде вам цілодобове щастя.
Varzek
Member

pushyk
Кажуть, що в такому випаду може бути перегрів ДБЖ (він в мене з пасивним охолодженням).
IvanCh
Member

Varzek
це ж не вирок, а лише точка для моніторингу.
1. ви завжди можете обмежити потужність в 2-3 рази.
2. можна спробувати прикрутити вентиль, чи хоча би перенсти в більш холодні умови, той же балкон

Відправлено через 6 хвилин 32 секунди:
Varzek
3. щоб розвантажити дбж також можна взяти зарядку під автоакуми і заряджати їх окремо, а не силами самого дбж

Відправлено через 19 хвилин 22 секунди:
pushyk
а бувають перехідники з автоклем на t2 ?
pushyk
Member

Varzek: 23.10.2022 01:14 pushyk
Кажуть, що в такому випаду може бути перегрів ДБЖ (він в мене з пасивним охолодженням).
Ніякого перегріву не буде - він у вас розрахований на 1,2квт, а ви до нього підключатимете макс 300вт
А для зарядки він дае той самий ток що і для вбудованих батарей, просто довше заряджати буде, там радіатор розрахований з запасом.
В мене упси на 600а\360вт працюють на передку з авто аккумів місяцями, до цього відпрацювали на вишці місцевого провайдера теж на авто аккумах без проблем.
Так, бувають гівняні китайці які не підлягають перепайці на зовнішні, але там одразу видно по радіатору.
Ваш девайс навіть грітись не буде на таких навантаженнях.

Отправлено спустя 4 минуты 38 секунд:
IvanCh: 23.10.2022 10:08
а бувають перехідники з автоклем на t2 ?
Не бачив такі, можу спаяти вам якщо хочете - відрізаних клем штирових (тато) валяеться купа )
Але для мінімізації втрат я рекомендую пайку - якщо ж не хочеться різати\втрачати гарантію можна і через перехідник
IvanCh
Member

pushyk
в мене просто є кабель для підкючення зовнішніх батарей рідний для kin-1500ap під t2 клеми і я не хочу його перепаювати і різати.
ДАВ
Member

Доброго дня. Підкажіть чого чекати від (ДБЖ FrimeCom Sumry 600VA). Щоб підключити монітор + ПК споживання до 300w. Заявлені 15хв. реальні?
Дякую.
Lamobot
Member

Tesseract
Crossbow
Дякую за відповіді. Візьму CSB.
Щодо підключення телефонів/павербанків на зарядку, чи світильників. По великому рахунку — це основна причина покупки акумуляторів. ДБЖ стоїть без діла і я подумав, що за ~2000 грн чому б не отримати ще одне джерело живлення. Ну і заодно комп уберегти від скачків напруги в мережі. Нажаль, це ДБЖ не має USB портів для зарядки. Тож заряджати планував через перехідник “iec to schuko”. А ще хочу туди ж підключити радіо-годинник на всяк випадок.

1. Якщо це рішення “дуже не дуже” з точки зору ККД, можливості спалити обладнання, тощо, порекомендуйте, будь ласка, що краще взяти.
2. В характеристиках сказано "Час батарейної підтримки (при навантаженні 100 Вт)" - 48 хв. Може хтось пояснити за якою формулою вони це порахували?
moonlight49
Member

Lamobot: 23.10.2022 16:24
2. В характеристиках сказано "Час батарейної підтримки (при навантаженні 100 Вт)" - 48 хв. Може хтось пояснити за якою формулою вони це порахували?
Тут усі подробиці: див пункт 4
https://e-server.com.ua/sovety/kak-rass ... raboty-ibp
RockSan
Member

moonlight49: 23.10.2022 18:15
Lamobot: 23.10.2022 16:24
Тут усі подробиці: див пункт 4
https://e-server.com.ua/sovety/kak-rass ... raboty-ibp
Так, у кислотних акумуляторів сильно падає можлива віддана ємність при сильних навантаженнях, на акб виробники пишуть, до прикладу CSB вказує на батареї 9А і що вона зможе віддати всього 36 ват, при умові розряду за 15 хв до 10 вольт (1.67в на комірку). Якщо порахувати ємність батареї 12В*9А, виходить 108ват, але це батарея зможе відати при повільній розрядці майже за добу. Раніше деякі виробники писали про віддачу повної ємності за довгий термін розряду малим навантаженням.
В цьому плані LiFePO4 виглядають куди краще, не така сильна втрата ємності при великих силах струму на віддачі і значно довговічніші.
Lamobot
Member

moonlight49
RockSan
Дякую за відповіді.
Якщо в даному ДБЖ стоятимуть два акумулятори CSB HRL1234WF2FR, що підключені послідовно, то виходить:
V = 12В*2 = 24В
C = 9Аг
n = 0,85
P = 100Вт
T = 9Аг * 24В * 0,85 / 100Вт = 1,836год = 110,16хв
Щоб отримати заявлені 48 хвилин, поправка має бути 0,56 — якось дуже багато...
Якщо повісити на цей упс роутер, на БЖ якого написано 0,7A MAX, 30W, то отримаємо
десь 4 години з поправкою 30%. Все вірно?
Чесно кажучи, я очікував набагато більшого...

А що, можна всередину IMD-2000AP вліпити LiFePO4 в тому ж розмірі і отримати кращі показники без перепаювання і потенційних проблем з сумісністю?
RockSan
Member

Lamobot: 23.10.2022 22:40 moonlight49
RockSan
Дякую за відповіді.
Якщо в даному ДБЖ стоятимуть два акумулятори CSB HRL1234WF2FR, що підключені послідовно, то виходить:
V = 12В*2 = 24В
C = 9Аг
n = 0,85
P = 100Вт
Якщо повісити на цей упс роутер, на БЖ якого написано 0,7A MAX, 30W, то отримаємо

А що, можна всередину IMD-2000AP вліпити LiFePO4 в тому ж розмірі і отримати кращі показники без перепаювання і потенційних проблем з сумісністю?
Я не слідкую за темою від початку, цей ббж має "Ступенева апроксимація синусоїди", це підходить тільки для обладнання з імпульсними блоками живлення, трансформаторні дуже капризують з цим типом синусоїди. Я б дивився в сторону ббж з правильною синусоїдою.
І так, поставити 8 батарей LiFePO4 на 20-25А в середину замість кислотних дасть разів в 5 більшу автономність.
Головне не забути БМС на 8s і 50А+

Отправлено спустя 24 минуты 25 секунд:
Якщо 30W пише на блоці живлення від роутера, думаю він взятий з запасом, також слід пам"ятати, що при простому перегляді сторінок в інтернеті роутер не сильно завантажений і споживає скоріш за все менше.
moonlight49
Member

Lamobot: 23.10.2022 22:40 Дякую за відповіді.
V = 12В*2 = 24В
C = 9Аг
n = 0,85
P = 100Вт
Тут ще один користувач форуму отримав ти самі 0,6% коефіціента корисної дії при перетворенні 12В DC батареї -> 220В AC -> 9В DC навантаження. Так що цілком можливо то є правда. Будемо ще дивитись.
На БЖ роутера скоріше вказана максимальна потужність, але БЖ обраний виробником роутера із запасом для даного пристрою. Тож скоріше за все він потребує значно менше, отже час автономної роботи буде більшим.
Ответить