Новости
Последние статьи и обзоры
Флудилка (часть 4)
Куратор темы:
Sanьka
-
Sanьka
Member
Продолжение флудилки
конец прошлой темы viewtopic.php?f=16&t=243238&start=7020
В данной теме действуют правила аналогично остальным.
В т.ч. запрещено :
1. Обсуждение политики
2. Торговля во всех ее проявлениях
3. Обсуждение и Пропаганда наркотиков, алкоголя, азартных игр!!! и т.п.
Ну понеслась....
конец прошлой темы viewtopic.php?f=16&t=243238&start=7020
В данной теме действуют правила аналогично остальным.
В т.ч. запрещено :
1. Обсуждение политики
2. Торговля во всех ее проявлениях
3. Обсуждение и Пропаганда наркотиков, алкоголя, азартных игр!!! и т.п.
Ну понеслась....
Последний раз редактировалось Sanьka 30.05.2021 23:24, всего редактировалось 3 раза.
-
Scoffer
Member
DuckRider
Dark-seer
Мова, це не тільки цінний міх, а ще і три-чотири...
От уявіть. Війна. Вам дають вказівки українською, і вимагають відповідь українською. Просто з того факту що у нас багатонаціональна країна і не вийде всім видати на тій мові, котра їм дуже сильно подобається. А ви ні бе ні ме, поки розбирались, то вже вороги і пристрелили. Ферштейн?)
Dark-seer
От уявіть. Війна. Вам дають вказівки українською, і вимагають відповідь українською. Просто з того факту що у нас багатонаціональна країна і не вийде всім видати на тій мові, котра їм дуже сильно подобається. А ви ні бе ні ме, поки розбирались, то вже вороги і пристрелили. Ферштейн?)
-
DuckRider
Member
Дурних за землю воювати нема.Scoffer: ↑ 16.12.2021 22:27 DuckRider
Dark-seer
Если вдруг война, то учить язык придется, но это будет не украинский, думаю, что польский, либо какой-нибудь другой
-
Dark-seer
Member
я отлично понимаю мову, и с небольшим напрягом(в силу отсутсвия практики) могу на ней говорить, только не хочу этогоScoffer: ↑ 16.12.2021 22:27А ви ні бе ні ме
зачем заставлять преподавателя тех специальности который 25 лет преподает предмет на русском, переводить на украинский? ничего лучше азирова из этого не выйдет
всех детей с садика или с 1го класса на украинский в принудительном порядке, и вырастет нормальное поколение укрмовных людей
Отправлено спустя 1 минуту 11 секунд:
твой ВЫБОР!leif: ↑ 16.12.2021 22:06але останні роки тільки українська, в тому числі і з батьками і з усіма з ким я говорив російською майже 29 років свого життя. це для мене абсолютно органічно, приємно, чисте задоволення
-
Scoffer
Member
DuckRider
Це не єдиний приклад. Розібратись в двомовних законах як в Канадах - та ще забава.
Одна країна - одна офіційна мова. Інакше винакає забагато маразмів.
Так що хочеться вам, чи не хочеться, але врешті решт все одно всі перейдуть на українську.
Відправлено через 1 хвилину 8 секунд:
Dark-seer
Це не єдиний приклад. Розібратись в двомовних законах як в Канадах - та ще забава.
Так що хочеться вам, чи не хочеться, але врешті решт все одно всі перейдуть на українську.
Відправлено через 1 хвилину 8 секунд:
Dark-seer
Уникальный случай: язык, считавшийся мертвым в течение примерно 18 веков, был специально возрожден и объявлен официальным языком государства Израиль. Долгое время на иврите практически не разговаривали, евреи использовали идиш и ладино, а также языки тех народов, среди которых жили.
В первые десятилетия XX века подъем национальной идеи и активные действия энтузиастов дали начало возрождению древнееврейского языка. «Отцом современного иврита» называют Элиэзера Бен-Йехуду. Он разговаривал со своим сыном только на иврите, вскоре его примеру последовали другие активисты. Затем язык получил официальное признание, хотя поначалу насаждался в стране довольно жесткими методами.
-
Барбарис
Member
neo89skynet, плюсую. Например, при переводе ГОСТов в ДСТУ не используют укр. термины, а адаптируют слова, под род в русском языке(креслення стало кресленик по типу чертежа и прочее). А новые правила -
.
-
DuckRider
Member
Мне слабо верится в то, что в восточной украине, где 90% рускоговорящие, все куда-то перейдут. Скорее всего, это будет уже не при мне, если будет вообщеScoffer: ↑ 16.12.2021 22:34 DuckRider
-
Scoffer
Member
DuckRider
В східній Україні ще якихось сто років тому повально розмовляли українською і ні бельмеса не розуміли в ваших кацапських. При чому сильно далі на схід ніж сучасні кордони. Пройде ще якихось 50 років, і ситуація повернеться в норму.
Відправлено через 11 хвилин 19 секунд:
Я недаремно навів приклад івриту. Чим краще дохла трішки більше ніж на всі 146% мова за той же живий на той момент ідіш і інші мови, котрими ті євреї тоді розмовляли? Та нічим, окрім того що треба було насильно нав'язати ОДНУ мову, зрозумілу всім. І у них реально вийшло.
В східній Україні ще якихось сто років тому повально розмовляли українською і ні бельмеса не розуміли в ваших кацапських. При чому сильно далі на схід ніж сучасні кордони. Пройде ще якихось 50 років, і ситуація повернеться в норму.
Відправлено через 11 хвилин 19 секунд:
Я недаремно навів приклад івриту. Чим краще дохла трішки більше ніж на всі 146% мова за той же живий на той момент ідіш і інші мови, котрими ті євреї тоді розмовляли? Та нічим, окрім того що треба було насильно нав'язати ОДНУ мову, зрозумілу всім. І у них реально вийшло.
-
leif
Member
багатьом в це, можливо, важко повірити, але я теж впевнений, що так невідворотно станеться. навіть якщо згадати те, що було 5 років тому і те, що зараз — темп бадьорий і справа не тільки в законах і квотахScoffer: ↑ 16.12.2021 22:38Пройде ще якихось 50 років, і ситуація повернеться в норму
якщо мега форс-мажорів не буде, в такому темпі трансформація не займе аж так багато часу, в тому числі і Сходу та Півдня
Scoffer: ↑ 16.12.2021 22:49приклад івриту
-
pixels
Member
Кому ти це розповідаєш, нехай живуть в своєму мірку. Якщо війна, то фіг два він у яку Польщу виїздить, форму дадуть, автомат і вперед. Багато хто мріє в разі війни за кордон тю-тю. Моя порада - їдьте зараз, не гайте часу, та оминете багато проблем в разі чого.Scoffer: ↑ 16.12.2021 22:38 DuckRider
-
DuckRider
Member
На сколько большой израиль и на сколько много там говорящих на высоком уровне иврита?
-
Scoffer
Member
DuckRider
А Китай підійде? Там тільки по офіційним даним більше 80 народностей, і кожна балакає на своїй китайській, такій схожій на інші як українська на німецьку. Але тим не менш ввели один офіційний діалект і насильно всіх йому навчили.
Відправлено через 22 секунди:
А Китай підійде? Там тільки по офіційним даним більше 80 народностей, і кожна балакає на своїй китайській, такій схожій на інші як українська на німецьку. Але тим не менш ввели один офіційний діалект і насильно всіх йому навчили.
Відправлено через 22 секунди:
ВсіDuckRider: ↑ 16.12.2021 23:00и на сколько много там говорящих на высоком уровне иврита
-
DuckRider
Member
Какой ты хитрый тахат. Там чуть ли не четверть страны на русском говорит свободно, а на иврите ломано. Так сказать, ани ло медабер иврит
Ты либо врешь, ибо не знаешь, либо в фантазиях живешь
-
pixels
Member
Тем не менш, якщо хочеш пособіє соціальне або на работу влаштуватись - без мови ані туди ані сюди. В штатах теж багато іспаномовних, але навіть щоб бургери пекти інгліш має знати. Незважаючи на те, що в них нема як такової державної мовиDuckRider: ↑ 16.12.2021 23:07Какой ты хитрый тахат. Там чуть ли не четверть страны на русском говорит свободно, а на иврите ломано. Так сказать, ани ло медабер иврит![]()
Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:
DuckRider
Ось дивись, в нашому випадку взагалі все лайтово. Скаржитись по великому рахунку можно тільки на цю лайтовість
-
DuckRider
Member
Если у них нет работы, то почему многие живут в хайфе, ришоне, ашкелоне и ашдоте, а не в кибутсах?pixels: ↑ 16.12.2021 23:10Тем не менш, якщо хочеш пособіє соціальне або на работу влаштуватись - без мови ані туди ані сюди. В штатах теж багато іспаномовних, але навіть щоб бургери пекти інгліш має знати. Незважаючи на те, що в них нема як такової державної мовиDuckRider: ↑ 16.12.2021 23:07
Какой ты хитрый тахат. Там чуть ли не четверть страны на русском говорит свободно, а на иврите ломано. Так сказать, ани ло медабер иврит![]()
Отправлено спустя 2 минуты 1 секунду:
В нашому випадку молитись на цю лайтовiсть треба. Якщо б не лайтовiсть, то лiнiя фронту була б не там десь на домбасi... А под киевом.pixels: ↑ 16.12.2021 23:12
Ось дивись, в нашому випадку взагалі все лайтово. Скаржитись по великому рахунку можно тільки на цю лайтовість![]()
-
Hells Angels
Member
вы так рассуждаете об языке, беру в пример румын, не для кого не секрет что можно купить паспорт их и ездить работать по европе без напряга.
так вот если ты таможенику суешь паспорт и он с тобой говорит, а ты ни бе ни ме, то он развернет и не пустит, может и паспорт забрать
знаю укр, рус и румынский, немного инглиша и говорить что мне не хватает какой то школы или озвучки, бредятина сивой кобылы, ущемляют права есть суды, вперед флаг в руки и барабан на шею.
так вот если ты таможенику суешь паспорт и он с тобой говорит, а ты ни бе ни ме, то он развернет и не пустит, может и паспорт забрать
знаю укр, рус и румынский, немного инглиша и говорить что мне не хватает какой то школы или озвучки, бредятина сивой кобылы, ущемляют права есть суды, вперед флаг в руки и барабан на шею.
Последний раз редактировалось Hells Angels 16.12.2021 23:16, всего редактировалось 1 раз.
-
GoToHell
пес Патрон
ребята, опасно уже, хватит, а
-
DuckRider
Member
И пендаля дать?Hells Angels: ↑ 16.12.2021 23:15
так вот если ты таможенику суешь паспорт и он с тобой говорит по румынски, а ты ни бе ни ме, то он развернет и не пустит, может и паспорт забрать![]()
-
pixels
Member
Я знаю багато людей які там живуть, зокрами поблизу Хайфи, всі вивчили мову за 2 роки перебування. Це може якісь військові пенсіонери з рахи рогом впираються, активні люди там добре вливаються. Одна моя колега в 2015 туди поїхала з чоловіком та донькою, а їй вже по 40+, а чоловіку під 60. І що, вже вільно володіють. Не знаю, про яких дегенератів ти пишеш, але люди вчать мову. Тем більше, їм за це ще й платять
-
DuckRider
Member
сколько лет английский учат до уровня понимая разговорной речи?
-
pixels
Member
Дивлячись де ти знаходишся. Я ж не каже про поглиблене знання. На побутовому рівні можна і за рік освоїтиDuckRider: ↑ 16.12.2021 23:21 сколько лет английский учат до уровня понимая разговорной речи?