COVID-19 | Коронавирус 2020

Разговоры обо всем
Закрыто
Автор
Member

Из-за распространения в Европе китайского коронавируса в Украине введен карантин по всей стране.

Его действие начнется с четверга, 12 марта 2020 года

- закрытие учебных заведений;

- запрещение массовых собраний более 200 человек. Это касается и спортивных мероприятий (которые могут проходить без зрителей) и культурных мероприятий;

- закрытие авиасообщения с некоторыми странами.
Истерим и сеем панику в комментариях ниже.

Hotspur:но пока все скорее очень неплохо чем очень плохо
(с)
Последний раз редактировалось gehka3 02.10.2020 17:46, всего редактировалось 1 раз.
Uliss
Member

Scoffer:Може нарешті хто додумається видати указ на якісь преференції до контор, котрі переведуть співробітників на постійну основу в онлайн.
Суцільні плюси: народ зі своїми дітями роз'їдеться по країні, і не буде створювати локальні осередки зарази. Контори зменшать затрати на оренду бізнес-центрів, котрі реально одного порядку з зарплатами співробітників. Народ зменшить свої затрати на оренду житла.
могут в качестве преференции повысить налог для них, ну а то че они.
Kozakevich
Member

Trinity: Вон уже маски заставили носить, чтобы воздухом меньше дышали,
Мы ввели налог на воздух-Вы стали меньше дышать!(С) :gigi:

Отправлено спустя 3 минуты 36 секунд:
murzik: и в частной клинике можно будет доступно лечиться.
А могут и сговориться и заломить цены,тем более что опыт есть.Палка о двух концах :-/
SHARMAN
Member

в респираторе еще меньше потребление воздуха... Да, в магазинах с масками по прежнему строго. Причем на данный момент маски в основном защита от штрафов, а не от вируса. Ну а на улице и транспорте карантина уже нет.

Кстати а что там официально карантин пока до 31 июля или будут продлевать дальше? Я так понимаю эта формальность пока нужна определенным группам населения у которых кредиты например, да и у бизнеса какие-то отсрочки по налогам, аренде. А как только отменят карантин, то придется сновать платить вовремя и полностью.

Меня лично больше печалит состояние пляжей и самой морской воды в Одессе. Как так выходит что одно море в Турции и других странах чистое и прозрачное, даже в Крыму, а у нас просто грязно-зеленый и вонючий свинарник? 1 раз сходил на прошлой недели на море и больше нет желания. В этом году просто жесть что с водой на вид, цвет и запах + водоросли + мусор плавает + невидимые все виды бактерий и кишечных палочек. Эх, такой природный ресурс испоганили. Вся надежда на мощь природы, что как-то очистит эту клоаку.
Scoffer
Member

SHARMAN
В Туреччині Чорне море все життя вважається технічним, і курортів на ньому немає. Принаймні тих, на котрі самі турки їздять :laugh:
Там майже вздовж всього моря траса, а що не траса так заводики з викидами. Зелень така ж як і всюди на узбережжі.
В Криму з окупації не був, не знаю як там цього року, але раніше теж регулярно зелень зустрічалась. Ніяк не зрівняти з Середземним.
Обмін води з океаном мізерний, просто засрали.
SERGBILL
Member

SHARMAN:Ну а на улице и транспорте карантина уже нет.
как показало время, карантин и не нужен был. его всё-равно мало кто придерживался, а уже пару месяцев как вообще единицы, и тем не менее эпидемия так и не началась, при том, что количество больных для начала вспышки имеется.
Scoffer
Member

SERGBILL
Проїхатись 5-10 хвилин в транспорті з хворим або зайти в магаз/на базар/ще кудись на пару хвилин - зовсім не те ж саме, що сидіти в одному офісі/школі/універі протягом усього дня в метрі від хворих. Імунітет здорової людини прекрасно справляється з атакою невеликої кількості вірусів/бактерій, попутньо генеруючи ще й імунітет до конкретної зарази. На цьому ефекті основана вакцинація живими мікробами проти деяких хвороб. В природі існує дуже невелика кількість зарази, котра може розвинутись буквально з одного віруса/бактерії. Іншим треба масове або постійне в часі зараження.
Я по собі знаю, що ОРЗ хворію вже коли всі оточуючі масово чхають куди прийдеться, не раніше. Випадкова зустріч з однією хворою людиною - не привід для захворювання.
SERGBILL
Member

на куче предприятий как сидели так и остались сидеть, и ничего, то же было бы и со школами и универами. просто следить, что б люди с симптомами не приходили на работу-учебу.
Scoffer
Member

SERGBILL
Я про те, що навіть недолугий карантин краще ніж ніякого. Шведський приклад наглядно показує, я на попередній сторінці статистику писав.
Звісно грамотно організований карантин ще краще, як з біологічної, так і з економічної точки зору. Але де ж його узяти :(
Uliss
Member

Scoffer:SERGBILL
Я про те, що навіть недолугий карантин краще ніж ніякого. Шведський приклад наглядно показує, я на попередній сторінці статистику писав.
Звісно грамотно організований карантин ще краще, як з біологічної, так і з економічної точки зору. Але де ж його узяти :(
что он показывает? что ничего страшного не происходит даже если откровенно сглупили (это я про то, что дома престарелых не защитили). эпидемиолог их говорил, что они бы иначе все организовали, но сама концепция осталась бы той же
одно и то же - швеция, швеция, а вот в швеции, а вот шведы. что шведы? умерли все? белорусы тоже все умерли?
знаешь почему в подобных статьях (как та, которую ты на прошлой странице скидывал) всегда приводятся не конкретные числа, а "во столько-то раз больше" или "на столько процентов больше"? Это делается исключительно, чтобы сделать нужный акцент.
вот пишут там, что на миллион человек в швеции умерло в 12 раз больше чем в норвегии, а почему в числах не написать. это типичная манипуляция, потому что в 12 раз могут отличаться числа 1 и 12, 10 и 120, 10000 и 120000.
я еще раз повторю - беларусь, шведы, украина личным примером доказали, что ковид истерия мягко говоря преувеличена.
Engineer_1988
Member

SHARMAN: Меня лично больше печалит состояние пляжей и самой морской воды в Одессе........ , а у нас просто грязно-зеленый и вонючий свинарник? 1 раз сходил на прошлой недели на море и больше нет желания. В этом году просто жесть что с водой на вид, цвет и запах + водоросли + мусор плавает + невидимые все виды бактерий и кишечных палочек. Эх, такой природный ресурс испоганили. Вся надежда на мощь природы, что как-то очистит эту клоаку.
Странно, вы видимо не туда ходите. Я езжу за Фонтанку — вода прозрачная около 1.3 м, пока не начнут купаться 10 утрам. Или в Вапнярку, красотень... В какое болото то ходите?
leif
Member

Uliss:ковид истерия мягко говоря преувеличена
цікаво, що нині коли висловлюєш таку думку, тебе автоматично записують до тих хто заперечує коронавірус, підпалює 5g вежі і т.д. :facepalm: таке враження, що доступні тільки два варіанти: або в респіраторі в гречаному бункері з мамкою сидиш і дезінфікуєш продукти, що кур'єр привозить, або заперечуєш існування ковіду. все, інших опцій ставлення до ситуації немає.
можна навіть не починати заводити розмову про групи ризику та фокус на їхньому захисті, соціальні наслідки погіршення економічної ситуації + показушний гуманізм, який до ковіду взагалі незрозуміло де був (це моє улюблене).
Graveworm
Member

Хех
Забрал рентген легких, на позапрошлой неделе сделанный вместо флюхи
Следы нелеченной пневмонии :rotate:
Макарона из риал, лол. Как раз половину зимы проболел чем-то. :rotate:
Scoffer
Member

Graveworm
Во-во. Довготривалі наслідки на зараз в принципі не зрозумілі. Так давайте всі поголовно заразимось. А що такого?

Відправлено через 2 хвилини 52 секунди:
Uliss
В числах в цій гілці сто раз вже писали, на сто перший:
https://www.worldometers.info/coronavir ... ry/sweden/
5500 на 10 мільйонів населення. Зі Шведською медициною.
Для України множ на 4 просто тому, що населення більше, і ще в пару раз тому, що медицина трішечки не така.
Дійсно, це ж не проблема, якщо помре людей більше ніж за війну на донбасі, правда?
Hotspur
Member

Scoffer:5500 на 10 мільйонів населення. Зі Шведською медициною.
Для України множ на 4 просто тому, що населення більше, і ще в пару раз тому, що медицина трішечки не така.
множим на 4 по населению и 6 по медицине. итого очень плохо
Graveworm
Member

Scoffer
Пофиг вобще
leif
Member

неправильно ви множите, 90% цих померлих у швеції це люди в дуже похилому віці або з важкими хворобами типу рак-снід-діабет.
у нас таких людей суттєво менше, тому що вони набагато частіше вмирають. імхо саме тому у нас така смертність зараз. банально менша група ризику для ковіду.
mumu
Member

Що заважає купити медичну страховку зараз? Певний варіант "обов’язкового" страхування у нас уже діє через оподаткування. Що робити людям, які вже хронічно хворі, з купівлею страховки, коли їм всі відмовляють? може треба спочатку розібратись, як фінансується медична система і як діє, а потім писати петиції?

вчора натестили 612 нових хворих, якщо це спад поширення, а не короткий робочий день, то є позитив
mumu
Member

ну так треба відкрити витрати по статтям і тоді щось критикувати? у нас МОЗ недофінансований.
murzik
Member

mumu
Тобто потрібно звертатися в лікарні до 17 серпня ? Бо потім шприци закінчуються? потрібно перевірити :laugh:
І флг в січні напевно безкоштовно, а в березні вже платно
Якщо хтось отримав безкоштовно медикаменти, а я купую - це не чесно
Hotspur
Member

mumu:Що заважає купити медичну страховку зараз?
мозги. не 1 мед страховка в Украине не покрывает что то серьезное. просто выкидываешь деньги на ветер
Закрыто