Процессор Intel Core i5-10400 в сравнении с AMD Ryzen 5 3600X и Ryzen 3 3300X. Синие наступают, но красные не сдаются!

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

leif:
yuriy8:Якщо у Вас карта середнього рівня, то чи Інтел, чи АМД - а бенч буде відеокарти . Тому віриш що Інтел топ - береш його, знаєш що завтра почнеш стрімити і підкоряти ютуб - береш АМД . А так, я на мене, що одні ,що другі мають прекрасні камені - і підібрати для себе можна що звідти, що звідти. Якщо Інтел таки надумає і випустить і3 10320k, то скажу: shut up and take my money.
для себе я вже все обрав. потестував особисто декілька CPU останніх кількох поколінь інтел\амд, щоб зробити власні висновки. я ж нікому нічого не раджу, що краще купити, кожен обирає сам під свої потреби.

просто тут люблять поговорити фахівці з незаповненими профілями, фікусами і древніми i5 як вони в ютубі бачили, що 3600 це майже 9900к, а потім виходять огляди, накшталт того під яким пишемо ці коменти, а там по результатах 3600 це навіть не 9400ф ¯\_(ツ)_/¯
Ну, бачите мій перший 3600 (з перших партій) взагалі не розганявся - по всім ядрам брав 3975, в бусті максимум що бачив 4150 і то лише іноді, а другим не можу натішитись - по всім ядрам 4350 (спокійно запускається і на 4400 але материнка обрізає напругу мах. 1.1В - В350 :weep: ) бустить до 4350 (якщо виставити буст +200), в стоці в іграх стабільно тримає 4200 (і це при споживанні в районі 35Вт :D ). А по цифрам перший в СВ20 3191 -3212, другий 3775 і 511, а вчора 3907 на 4400, а в однопотоці потух з голодухи :lol: . І якщо до них добавити 2080ті то результати таки будуть різними, а в 2k з моєю 2060 буде мізерна різниця.
Kib
Member

alexxusss:на b450 за 100$ і балістіками можна намалювати 3600сл16, з інтелом так не вийде та й тут вибірка з ігр невелика, треба хоча б штук 15-20
Z390 простенька буде на 25 баксів дорожче, і там пам'ять можна спокійно погнати. Але це ж цілих 25 баксів :eek: . Хоча нічого дивного, враховуючи обговорення клавіатурного клона від хайперх на цьому форумі, тут народ і за 10 доларову переплату готовий на шматки порвати. Хоча наче купують залізяку не на один рік (більшість принаймні). :dontknow:
Abathur228
Junior

alexxusss:
Abathur228:ничего не поиму в этих тестах....получается мой никчемный 9500F еще ого-го как крут, или просто то что гонится работает из коробки в стоке, поэтому и имеет такие скудные результаты?

вызываю пояснительную бригаду
Тут емуляція 9400 з увімкеним mce і на z мамці, багато тестів лишають частоти ядер в стоці, а гонять тільки пам'ять - здебільшого 3200, щоб проти райзена не було так абідна, з 3.9 на всі ядра (Ваш 4.0) і пам'яттю 2666 буде зовсім не так весело, на b450 за 100$ і балістіками можна намалювати 3600сл16, з інтелом так не вийде та й тут вибірка з ігр невелика, треба хоча б штук 15-20 :rotate:
блин, у меня z390m все-таки, не доглядел) ток седня регался, сеичас на коробке глянул) знач крч это норм) спс
Феном Феномыч
Member

yuriy8:і це при споживанні в районі 35Вт
Это лимит выставлен или по мониторингу?
yuriy8
Member

Феном Феномыч:
yuriy8:і це при споживанні в районі 35Вт
Это лимит выставлен или по мониторингу?
Це по моніторингу, але в 2k 2060 суттєво обмежує фпс. При 4350 по всім ядрам в районі 88 Вт.
Феном Феномыч
Member

yuriy8
А, понял, одно ядро тест.
yuriy8:але в 2k 2060 суттєво обмежує фпс.
Точно в 2к или wqhd1440?
yuriy8
Member

2560Х1440, це не на одне ядро, а швидше при середньому навантаженні. В 1080 буде більше.
kuvalda
Member

yuriy8:
Феном Феномыч: Это лимит выставлен или по мониторингу?
Це по моніторингу, але в 2k 2060 суттєво обмежує фпс. При 4350 по всім ядрам в районі 88 Вт.
Круто! интересно,сколько потребляет 9/10-600k на 5.0
Феном Феномыч
Member

yuriy8:це не на одне ядро, а швидше при середньому навантаженні
Да, чуть внимательнее вник в пост. Просто смутило это. Как это получилось.
yuriy8: а в однопотоці потух з голодухи
Отправлено спустя 23 минуты 34 секунды:
yuriy8:2560Х1440
Ну это понятно, чтот2070/80 будет веселей. Но 60+- есть на максимальных настройках графики?
_nevermind
Member

alexxusss:а гонять тільки пам'ять - здебільшого 3200, щоб проти райзена не було так абідна
Судя по результатам тестов и минусам в треде абідна как раз "райзену" ;) :rotate:
Kib: Z390 простенька буде на 25 баксів дорожче, і там пам'ять можна спокійно погнати. Але це ж цілих 25 баксів :eek:
Тут пару страниц назад вообще сборку "без компромиссов" предлагали на a320, типа интелу на это ответить нечем :laugh:
Последний раз редактировалось _nevermind 04.06.2020 21:33, всего редактировалось 1 раз.
yuriy8
Member

Феном Феномыч:
yuriy8:це не на одне ядро, а швидше при середньому навантаженні
Да, чуть внимательнее вник в пост. Просто смутило это. Как это получилось.
yuriy8: а в однопотоці потух з голодухи
Дуже просто, на частоті 4400 напруга по ядрам 1,066-1.1В. Просто не вдалось мені отримати нормальний вольтаж (але я не довго вчора сидів, ще попробую потім покрутити)- таке враження що проблеми з біосом (так завжди культурно розказують що руки ростуть з опи :lol:). А якщо серйозно, LLC на моїй материнці від 4 по 2 діють абсолютно прогнозовано а з 1 проблеми.
Феном Феномыч
Member

yuriy8
Тю, а просто вольтаж поднять чутка.
yuriy8
Member

А як? І в ручну виставляв, і офсетом крутив, по моєму враженню необхідно LLC більш агресивне, але не виходить.
Феном Феномыч
Member

yuriy8
Хм. Ну я ставлю 1,4 и оно 1,4, например. А у тебя выше 1,1 не идёт?

Отправлено спустя 3 минуты 48 секунд:
А если на авто, то с увеличением множителя, само задирается до 1,3. Постепенно, по мере увеличения.
Последний раз редактировалось Феном Феномыч 04.06.2020 21:57, всего редактировалось 1 раз.
yuriy8
Member

На авто виставляє 1,06, якщо добавляти офсетом то піднімається до 1.1 - а більше добавляти ніж 0.3 офсетом біос не дає ( і напевне правильно робить :D ), а в ручну - та воно то має в носі :laugh: що ти там ставиш.

Відправлено через 1 хвилину 31 секунди:
Феном Феномыч:yuriy8
Хм. Ну я ставлю 1,4 и оно 1,4, например. А у тебя выше 1,1 не идёт?

Отправлено спустя 3 минуты 48 секунд:
А если на авто, то с увеличением множителя, само задирается до 1,3. Постепенно, по мере увеличения.
Сорі,я відповів не цитатою.
Феном Феномыч
Member

yuriy8:та воно то має в носі що ти там ставиш.
Черт. Как то неприятно. Мать такая может. Типа мой гаминг круче

Отправлено спустя 21 секунду:
А внешне вроде заточено на разгон.

Отправлено спустя 2 минуты 7 секунд:
Может дело в 350, и райзен 3000. Типа не должно было поддерживать. А другие были, 1000 и 2000. Биос может такой.
yuriy8
Member

Феном Феномыч:
yuriy8:та воно то має в носі що ти там ставиш.
Черт. Как то неприятно. Мать такая может. Типа мой гаминг круче

Отправлено спустя 21 секунду:
А внешне вроде заточено на разгон.

Отправлено спустя 2 минуты 7 секунд:
Может дело в 350, и райзен 3000. Типа не должно было поддерживать. А другие были, 1000 и 2000. Биос может такой.
В загалі материнка, як на 350 дуже добра, наприклад пам'ять на 4000 працює, ВРМ дуже хороший, і взагалі залізо :up: (як на свою ціну), а от біосами - пізно приходили, були баги, але зараз ніби гут. Але таки придивляюсь до 550, і до 3600ХТ :lol:
Феном Феномыч
Member

yuriy8:придивляюсь до 550, і до 3600ХТ
:beer: Всему свое время и место. Я конечно неприятно удивлен. Может все таки есть причина. Или наверное все таки тупо Биос.
yuriy8
Member

Феном Феномыч:
yuriy8:придивляюсь до 550, і до 3600ХТ
:beer: Всему свое время и место. Я конечно неприятно удивлен. Может все таки есть причина. Или наверное все таки тупо Биос.
Буду ще пробувати, Було приємно поспілкуватись :beer: .
Феном Феномыч
Member

yuriy8
Вщаимно :beer: На сайте написано геймерский Биос и оверлок кнопка. Сохранение профилей. Может есть хоть авторазгон ЦПУ? Хотя я не увидел возможности изменения и других параметров, как то наряжение nd/soc и т.д. Все таки больше офисный вариант.
Ответить