Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

Xray999:
GRISHMAN88:Для меня ни один из перечисоенных вами минусов не существен
Великий крок налаштування тіней це колосальний мінус. Практично ця функція у тебе абсолютно безкорисна, з часом ти це зрозумієш. У мене управління тінями від 0 до 100 з кроком в 10 і крок в 10 для мене занадто великий.
SHARMAN:Ну и бюджетные ультравайды только они пока предлагают.
Ті їхні бюджетні ультравейди ломаного гроша не коштують, інакше я би не брав ЛОСя. Я ж цілий рік цілився на UWFHD або UWQHD
Ви купили монітор в якого відсютнє vesa, жахливі засвіти , і проблеми з надійністю через конструктивні недоліки.
Но ви говорите про те, що монітори від lg 21x9 жахливі.
Ви можете написати чому? А то я завтра маю забирати LG wk600.
bebebeua
Member

Xray999:
gen0diy:Ну у меня есть 1 заметный недостаток - правая сторона холоднее, не сильно но заметно на светлосером фоне форумов).
Це вже справа того, наскільки вдалий екземпляр попався. У камрада bobrovka здається все нормально:
спойлер
https://forums.overclockers.ru/viewtopi ... #p16534296
Не все зарегистрированы на данном форуме ;)
Rean1mation
Member

Доброго утра всем. Посоветуйте моник Full HD 24-27 для игр и кино, до 5к грн, спасибо. Дико лень разбираться во всех нюансах.
Xray999
Member

Павло:Ви купили монітор в якого відсютнє vesa, жахливі засвіти , і проблеми з надійністю через конструктивні недоліки.
Я не говорю за всі 21х9 а лише за бюджетні. Тому що 21х9 це відносно новий формат який років 4 як почав витісняти формат 16х9 (якому вже майже 10 років). А монітори нового формату завжди дорожчі за монітори старого формату в 3-10 разів, при тій же якості картинки, швидкості матриці і інших характеристиках. Ще тому що я в вересні 2018 року купив LG UltraGear 34UC79G-B який коштував на той момент 20000гр (зараз він вже коштує 15000гр). За 20к.гр. це жахливий монітор. У мого ЛОСя за 5к, при всіх його недоліках та засвітах, картинка в рази краща. З LG UltraGear 34UC79G-B я промучився з налаштуваннями та калібровками 7 днів і повернув його в магазин "Розетка". Ось едині фотки які збереглися з того часу. Але це фото мильницею 2013-го року, iPhone 5s:
спойлер
ИзображениеИзображение
. Остаточно я зрозумів що нічого з цим монітором не поробиш, після того як запустив нічну карту Battlefield 1 - "Захват Таюра". Там просто все було фіолетовим і взагалі ледва що видно як не налаштовуй і ніякий еквалайзер чорного не допоміг. Ось скачай мій відосик з ігри і порівняй потім на обох моніторах. Там в окопах має бути все чітко видно, все в білих камінцях:
спойлер
https://drive.google.com/open?id=1IzT0I ... mMnV7Wf-hj

Але час нормальних ультравейдів за адекватну ціну вже на підході. Нормальні ультравейд ще рік тому коштували 46000гр. а сьогодні ті ж моделі вже можна взяти за 27-30к.
Все відносно. Якщо у тебе ніколи не було нормального монітора і тобі немає з чим порівнювати, то можливо будеш задоволений. Сам дивися. Перевіриш на пікселі та засвіти а потім дома ганяй його, особливо зверни увагу на нічні сцени з різноманітними відтінками.
Павло
Member

Xray999:
Павло:Ви купили монітор в якого відсютнє vesa, жахливі засвіти , і проблеми з надійністю через конструктивні недоліки.
Я не говорю за всі 21х9 а лише за бюджетні. Тому що 21х9 це відносно новий формат який років 4 як почав витісняти формат 16х9 (якому вже майже 10 років). А монітори нового формату завжди дорожчі за монітори старого формату в 3-10 разів, при тій же якості картинки, швидкості матриці і інших характеристиках. Ще тому що я в вересні 2018 року купив LG UltraGear 34UC79G-B який коштував на той момент 20000гр (зараз він вже коштує 15000гр). За 20к.гр. це жахливий монітор. У мого ЛОСя за 5к, при всіх його недоліках та засвітах, картинка в рази краща. З LG UltraGear 34UC79G-B я промучився з налаштуваннями та калібровками 7 днів і повернув його в магазин "Розетка". Ось едині фотки які збереглися з того часу. Але це фото мильницею 2013-го року, iPhone 5s:
спойлер
ИзображениеИзображение
. Остаточно я зрозумів що нічого з цим монітором не поробиш, після того як запустив нічну карту Battlefield 1 - "Захват Таюра". Там просто все було фіолетовим і взагалі ледва що видно як не налаштовуй і ніякий еквалайзер чорного не допоміг. Ось скачай мій відосик з ігри і порівняй потім на обох моніторах. Там в окопах має бути все чітко видно, все в білих камінцях:
спойлер
https://drive.google.com/open?id=1IzT0I ... mMnV7Wf-hj

Але час нормальних ультравейдів за адекватну ціну вже на підході. Нормальні ультравейд ще рік тому коштували 46000гр. а сьогодні ті ж моделі вже можна взяти за 27-30к.
Все відносно. Якщо у тебе ніколи не було нормального монітора і тобі немає з чим порівнювати, то можливо будеш задоволений. Сам дивися. Перевіриш на пікселі та засвіти а потім дома ганяй його, особливо зверни увагу на нічні сцени з різноманітними відтінками.
Поняв, дякую.
Yuta Mori
Junior

Добрый день, выбираю монитор с 144hz, планируется использование только одного монитора (больше на столе не поместиться), поэтому помимо игр будет и ютуб, и фильмы, и работа с текстом. Выбор пал на вот эти модельки, но они абсолютно разные, в одной TN в другой IPS, про XL2411P есть больше информации, про VG240YPbiip практически ничего нет. Что думаете?

24" BenQ Zowie XL2411P
23.8" Acer Nitro VG240YPbiip
Xray999
Member

Павло
Корпорація LG, це як відомо один з найбільших виробників матриць. Але у них є як вдалі моделі матриць, так і відверто не вдалі і свої монітори вони клепають на всіх матрицях. Компанія DELL наприклад теж свої монітори робить на базі матриць від LG, але вони вибирають лише ті моделі матриць, які їм підходять і на базі яких можна робити монітори з якісною картинкою та шикарними кольорами.
Не лишнім буде поцікавитися яка матриця встановлена в моніторі і хто ще окрім LG робить монітори на цій матриці.
Корисний каталог матриць:
спойлер
http://www.panelook.com/index.php
vEx
Junior

Не можу знайти обзор на LG 27GL850. Якщо у кого є посилання поділіться будь-ласка.
Павло
Member

vEx:Не можу знайти обзор на LG 27GL850. Якщо у кого є посилання поділіться будь-ласка.
Xray999
Member

Для тих у кого LG 27GL850G-B - посилання на відкалібрований профіль, та поради в налаштуванні від власника данного монітора:
спойлер
https://forums.overclockers.ru/viewtopi ... #p16536499
спойлер
Народ, у кого LG 27GL850G-B, прошу проверить профиль:

Выкладываю профиль после калибровки по мануалу - 6500К, 120нит (25%), 2.2 гамма. Ползунки РГБ вручную не выставлял.
Сбросить настройки на дефолтные у монитора (100ярк, 70контр, ргб 50/50/50), загрузить в винде профиль и выставить желаемую яркость (17%-100нит, 20%-110нит, 25%-120нит и т.д.)

По желанию:
1. Стабилизатор черного в меню поставить на 55
2. Панель управления НВИДИА->регулировка параметров цвета раб стола->цветовая интенсивность - выставить от 40% до 45% (получите менее насыщенные красный и оранжевый)

https://yadi.sk/d/JbxDjgAkeHXcAg

Не краснит!
Вот фотки

Вложения:
IMG_20191025_204048.jpg
IMG_20191025_204048.jpg [ 5.24 МБ | Просмотров: 5 ]
IMG_20191025_204315.jpg
IMG_20191025_204315.jpg [ 4.3 МБ | Просмотров: 5 ]
IMG_20191025_203552.jpg
Sachem
Member

Xray999:Корисний каталог матриць:
спойлер
http://www.panelook.com/index.php
Где можно взять информацию о
Xray999:є як вдалі моделі матриць, так і відверто не вдалі
?
Xray999
Member

Sachem:Где можно взять информацию о
спойлер
https://www.displayspecifications.com/ru
Sachem:?
Ну наприклад у цього монітора 34UC79G конкретно жахлива матриця (вона фіолетова) - LM340WW2-SSA1:
спойлер
https://www.displayspecifications.com/ru/model/cb596da
А от в 34UC89G використовували майже ту ж матрицю але вже із виправленими помилками.
Последний раз редактировалось Xray999 26.10.2019 09:57, всего редактировалось 1 раз.
Cirax
Member

GRISHMAN88:
Xray999: Класний монітор за свою ціну. Скільки за нього віддав ?
Тут ми з власником цього монітора " bobrovka" вже декілька сторінок спамимо, та обмінюємося фотками екранів, обговорюючи його монітор :) :
спойлер
https://forums.overclockers.ru/viewtopi ... #p16527004
Отказался от LG 27GL850 так перепробовал 4 монитора на всех одна беда на белом фоне с левой стороны отдает серым.
Поменял на Asus 27" TUF Gaming VG27AQ Black моник бомба :super: всем советую
Выносили запечатанные, с родным скотчем?
Xray999
Member

Cirax:
GRISHMAN88: Отказался от LG 27GL850 так перепробовал 4 монитора на всех одна беда на белом фоне с левой стороны отдает серым.
Выносили запечатанные, с родным скотчем?
Цей дефект називається "тінт" і зустрічається досить часто. Виглядає приблизно так:
спойлер
https://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=28:29981
У мене на старому DELL U2311H теж був, але слабо виражений. Помітний лише на заливках близьких по кольору до рожевого та кремового. Я помітив його коли дома тестив монітор, але з часом взагалі його не помічав. Може він самовиправився :)
Sachem
Member

Интересная картинка
Сравнение двух экземпляров Dell UltraSharp U2717D, 2016-го и 2019-го года
Изображение
Xray999
Member

Sachem:Интересная картинка
"Сравнение двух экземпляров Dell UltraSharp U2717D, 2016-го и 2019-го года"
Монітори в останні роки це як лотерея. Може попастися і з вдалою матрицею,...1 із 10
Volodimir
Member

Xray999:Тому що 21х9 це відносно новий формат який років 4 як почав витісняти формат 16х9 (якому вже майже 10 років). А монітори нового формату завжди дорожчі за монітори старого формату в 3-10 разів, при тій же якості картинки, швидкості матриці і інших характеристиках.
16/9 явно больше десяти лет. Свой (правда 16/10, но тогда и 16/9 уже было полно) я покупал 11 лет назад и стоил он одинаково с "квадратами". Но тогда и качство мониторов было именно качество - моники по 200-300 долларов работают до сих пор без выгораний, засветов и прочего. Сейчас же на рынке мониторов творится треш, угар и сами знаете что.
SHARMAN
Member

ну так я тоже 11 лет назад покупал 21,6 ТН за 300 у.е., а сейчас взял 23,8 ИПС за 130 у.е. Понятно, что некоторые технологии удешевились, но вместе с этим производителям приходиться еще чем-то жертвовать для снижения цены. Но парадокс в том, что и более дорогие модели собираются так же криво, как и самые дешевые. Конечно есть бренды в премиум сегменте тип Eizo, которые заморачиваются с качеством и за это просят конский ценник.

Ну ладно там засветы, битые пиксели, тинты, глоу и прочее... Многое из этого в повседневных задачах просто перестает замечаться, особенно если монитор для развлечений, а не работы. Про срок службы современных мониторов сказать ничего пока не могу и надеюсь не придется еще 10 лет проверять это на нынешнем ЛЖ).

Большинство функций так же работает без проблем даже на самых дешевых мониторах. Остается только качество картинки, но этот показатель тоже субъективен, зависит от калибровки, удачности экземпляра и восприятия конкретного пользователя...

Поэтому не могу сказать, что сейчас на рынке мониторов "полная зрада". Есть выбор, есть доступность, есть супер-пупер за 1000 у.е.+ Тезис про "раньше было лучше" тоже не понимаю. Не верю, что за 600-700 у.е. сейчас нельзя купить шикарный монитор... А именно такая цена и даже выше всегда была стартовой для достойного аппарата.
molla
Member

Посоветуйте монитор 27' full hd, чтоб не сильно были заметны пиксели, и желательно потоньше рамки
Ответить