Новости
Последние статьи и обзоры
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
-
poulk
Advanced Member
Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с вентиляторами, и выбором вентиляторов.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Последний раз редактировалось alex_sul 20.09.2016 08:51, всего редактировалось 7 раз.
-
archibalt
Member
Be quiet! 120mm SW3 pwm дійсно тихі? Бо скільки не чув різні моделі з pwm у всіх присутній посторонній звук рокотання. І на скільки підходить для продування радіатора кулера (можливо порівнював)?
-
MaxA
Member
Тогда максимум ещё один снизу на вдув, хотя не уверен, что от него будет толк.viperest1:Має бути Тредріпер а вони доволі гарячі + 24/7 буде в роботі
-
viperest1
Member
MaxA
Мені потрібно, щоб були фактично мінімальні обороти і постійно був нормальний потік повітря, бо 250 вт тпд + постійна нагрузка в роботі.
Мені потрібно, щоб були фактично мінімальні обороти і постійно був нормальний потік повітря, бо 250 вт тпд + постійна нагрузка в роботі.
-
iwojima
Member
Якщо у Вас буде башня, толку від верніх вентиляторів буде 0. Думаю 2 задув і 1 видув буде в самий разviperest1:iwojima
В корпус 2 перед вдув, низ 1 вдув, верх і зад - видув. Має бути Тредріпер а вони доволі гарячі + 24/7 буде в роботі, ну може інколи ігри
Последний раз редактировалось iwojima 26.05.2019 13:42, всего редактировалось 1 раз.
-
viperest1
Member
archibalt
В мене колись перформа стояла на і7-930 ( сток) з двома біквайтами - справлялись на ура( загрузка в осст максимум 70°), хоч і корпус був залман з9+ тоді. Вони дійсно тихі і щоб почути його роботу то мені доводилось слухати впритул до корпуса.
Зараз як буде ще не скажу, бо ще не всю систему зібрав ( чекаю чим вистрелить амд і тоді або 3-тю ревізію Райзена візьму, або може таки хоч трохи спаде ціна)
, но вже скоро зберу все докупи.
Отправлено спустя 2 минуты 3 секунды:
iwojima
Можливо і так, бо там верхня кришка або глухо закрита, або фільтр. Тоді можна буде ще один вниз поставити на вдув. Корпус просторий, тому думаю проблем не повинно бути з охолодженням

Отправлено спустя 2 минуты 8 секунд:
MaxA
Як буду вже все збирати докупи, то тоді вже буду експериментувати з розташуванням і виберу оптимально
В мене колись перформа стояла на і7-930 ( сток) з двома біквайтами - справлялись на ура( загрузка в осст максимум 70°), хоч і корпус був залман з9+ тоді. Вони дійсно тихі і щоб почути його роботу то мені доводилось слухати впритул до корпуса.
Зараз як буде ще не скажу, бо ще не всю систему зібрав ( чекаю чим вистрелить амд і тоді або 3-тю ревізію Райзена візьму, або може таки хоч трохи спаде ціна)
Отправлено спустя 2 минуты 3 секунды:
iwojima
Можливо і так, бо там верхня кришка або глухо закрита, або фільтр. Тоді можна буде ще один вниз поставити на вдув. Корпус просторий, тому думаю проблем не повинно бути з охолодженням
Отправлено спустя 2 минуты 8 секунд:
MaxA
Як буду вже все збирати докупи, то тоді вже буду експериментувати з розташуванням і виберу оптимально
-
MaxA
Member
Уже никто особо не заморачивается с выдувом, а тем более сверху. Ставят больше на вдув, создают избыточное давление, говорят "Спасибо физика, что ты есть" и забывают о вопросе.viperest1:Можливо і так, бо там верхня кришка або глухо закрита, або фільтр. Тоді можна буде ще один вниз поставити на вдув.
-
viperest1
Member
MaxA
Саме так

Саме так
-
MaxA
Member
Да как бы уже всё отэкпериментировано. Для этого форум и нужен, чтобы самому не проходить весь цикл наступания на граблиviperest1:Як буду вже все збирати докупи, то тоді вже буду експериментувати з розташуванням і виберу оптимально
-
viperest1
Member
MaxA
Та просто руки сверблять щось крути і міняти, тому "нада Фєдя нада" ©

Та просто руки сверблять щось крути і міняти, тому "нада Фєдя нада" ©
-
MaxA
Member
Это другое дело, понимаю, сам такой бываю. Почесать руки - святоеviperest1:Та просто руки сверблять щось крути і міняти, тому "нада Фєдя нада"
Результаты экспериментов отпиши. Любой реальный опыт интересен, да и другим в ветке будет чего почитать.
-
viperest1
Member
MaxA
Так то звісно, но думаю всі вихідні підуть на цю затію

Так то звісно, но думаю всі вихідні підуть на цю затію
-
Kore
Member
Эх, я тоже когда-то начинал с шести вентилей. Системник как-то так выглядел:
- спойлер

-
MaxA
Member
3 вентиля: 2 на вдув, 1 на выдув оптимальная схема в нормальном корпусе. Все к ней приходят,Kore:Потом заменил вентили, оставил три, и, знаете ли, хватает.
ну, если голова работает.
-
Kore
Member
MaxA
Скучаю периодически по нижнему вентилю, который дул на видеокарту. Может, он и не зря стоял? Проверять, честно говоря, лениво.
Скучаю периодически по нижнему вентилю, который дул на видеокарту. Может, он и не зря стоял? Проверять, честно говоря, лениво.
-
viperest1
Member
Kore
Я знаю, що може то і забагато, но планую 16 Ріпер брати( якщо пощастить, то можливо і ще з більшою кількістю фіз. ядер), тпд 250 вт максимально( хоч звісна річ якщо спробувати чуть розігнати, то зросте до ще більше, хоч я гнати його звісно не буду, бо потрібна 100% стабільна робота). Тому думаю поставлю більше вентиляторів і на менші оберти, щоб тихіше було, а все інше, як писали вище зробить фізика
Я знаю, що може то і забагато, но планую 16 Ріпер брати( якщо пощастить, то можливо і ще з більшою кількістю фіз. ядер), тпд 250 вт максимально( хоч звісна річ якщо спробувати чуть розігнати, то зросте до ще більше, хоч я гнати його звісно не буду, бо потрібна 100% стабільна робота). Тому думаю поставлю більше вентиляторів і на менші оберти, щоб тихіше було, а все інше, як писали вище зробить фізика
-
Kore
Member
viperest1
Да нет, всё правильно, пробуйте. Не худший способ убить время.
Да нет, всё правильно, пробуйте. Не худший способ убить время.
-
viperest1
Member
Kore
От ще щоб хотів перевірити, то біквайти в порівнянні з тими вентиляторами, що я зняв з корпуса Dynamic x2 140 mm ( і намагаюся продати
) як потік повітря і як в плані тиші ( на фракталах теж бачу є прорізи на лопастях, як і на сайлентах, може і дійсно там не велика різниця між ними
) 
От ще щоб хотів перевірити, то біквайти в порівнянні з тими вентиляторами, що я зняв з корпуса Dynamic x2 140 mm ( і намагаюся продати
-
Kore
Member
viperest1
Поток воздуха лучше во фракталах, но они и шумнее. Не ваш вариант, как я понимаю.
Поток воздуха лучше во фракталах, но они и шумнее. Не ваш вариант, как я понимаю.
-
viperest1
Member
ну так тому і ставлю біквайти і продаю стандартні з корпусаKore:viperest1
-
Kore
Member
viperest1
Ну, что я могу сказать. Пробуйте. Охлаждения, как и всего остального, не должно быть много, его должно быть достаточно. Иначе бы все сидели на Перформах с выкрученными на максимум вентиляторами.
Ну, что я могу сказать. Пробуйте. Охлаждения, как и всего остального, не должно быть много, его должно быть достаточно. Иначе бы все сидели на Перформах с выкрученными на максимум вентиляторами.