vltk:Я ранее писал и повторю для 3х канального режима (чтоб обеспечить макс. пропускную способность и быстродействие) выше 24ГБ (3х8ГБ) - проц и соответственно Х58 не поддерживают. Если в Asus Rampage III GENE кроме 3х планок по 8ГБ вставленных в соответствующего цвета три слота на материнке, добавить еще одну 8Гб планку, то ОС будет видеть 32ГБ, НО из которых только 24ГБ будут работать в 3х канальном режиме, а 8 ГБ в одноканальном. И в целом тогда такая конфигурация (32ГБ всего) существенно снизит производительность памяти в целом по сравнения с вариантами 3х8ГБ, 3х4ГБ, 3х2ГБ.
Отправлено спустя 3 минуты 58 секунд:
По частоте памяти в 3х8ГБ потолок это конструктив платы и и задержки паспортные памяти, скажем при ОС памяти на мать Asus Rampage III GENE,
Memory – Triple Channel memory architecture 6 x DIMM, max. 24GB, DDR3 2200(O.C.)
Ну що за бред, та не буде такого! Як сказав один професор -"Не читайте до обеда советских газет"

Ви не уловили всю суть, так, може по специфыкаціям інтела i7-9xx і не підтримує більше 24 Гб памяті, то чому у більшості людей все нормально працює у конфігурації 6х8Гб в трохканальному режимі і на десктопних материнках і навіть з древніми нехалемами?
А я поясню чому...тому що з самого початку вся десктопна 1366 платформа перекочувала з серверів, відповідна лінійка i7-9xx процесорів утворилася простим перейменуванням відповідних Хеоn-ів, які теж на початку по специфікаціям підтримували тільки 24 Гб, та й як вже говорилося, в ті давні часи не було ще небуферизованої памяті на 8 Гб, тому і специфікації такі. Потім через два роки вийшли процесори на ядрі Westmare-ЕР, які по суті мали лише трохи модернізований КП у порівнянні з Gulftown і прекрасно працюють досих пір на будь-якій дестопній материнці (підтримуючи при цьому по специфікаціям до 288 Гб ОЗУ). Так що не читайте тих специфікацій, бо тоді був час перелому - Intel вперше в далекому 2008 році вивела на споживчий ринок абсолютно серверну платформу, у них я думаю просто часу не було тоді щось блокувати у десктопах

А далі пішло по накатаній з чисто "косметичними" змінами у подальших 32 нм кристалах. Чіпсет у 1366 платфоми не грає такої важливої ролі, бо КП в процесорі стоїть, я не здивуюся навіть, якщо існує повний аналог Х58 чіпсета на серверну 1366 платфому.
і ще одне, додаткові 3 слоти ОЗУ на десктопних материнках - це не "додаткові три канали", це лише слоти для
розширення памяті у відповідному їм каналі