Обзор материнской платы ASUS Gryphon Z87. Новинка серии TUF

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

acm_fan:
lordep:Даної властивості в описі пристрою немає.
Ваша правда, описание на сайте очень скудное.
спойлер
Порог срабатывания защиты по верхнему и нижнему напряжению, а также допустимый уровень нагрузки могут устанавливаться пользователем.
При этом, как в случае выхода напряжения из заданного диапазона, так и в случае превышения нагрузки, сработает защита.
Из него следует - в случае превышения нагрузки срабатывает защита. Уровень потребления постоянно отслеживается; для отображения на "дисплее" можно выбрать либо его, либо действующее в сети напряжение.
Могу сделать фото "инструкции", если будете настаивать ;)
Так це ж чудово, зважаючи на ціну за LUXEON - AVS-5A. Я саме шукав ватметр. Дякую за пояснення.
acm_fan
HWBOT OC Team

lems:Спасибо, жаль что от 50 Вт

Можно вместе с нагрузкой подключить лампочку накаливания 60 Вт или больше и потом просто вычесть эту цифру :up:

lordep
:beer:
Показывает не больше 999 Вт ;) Да и индуктивную нагрузку вряд ли корректно отмониторит, так что свои минусы он имеет, впрочем, цена соответствующая.
lems
Member

acm_fan
логично что можно, только дело то не в этом.
Мне не подойдёт к сожалению, даже если считает как "бытовой" ~50w-1.2kw, а затем играть с доп. нагрузкой.
PlaSMaN
Bitcoin

Хм... Форм-фактор как у Гены. Прикольная платка для компактных корпусов :up:
Derian
Member

Доброго дня.

Став володарем грифона.

Не можу розібратися з вентиляторами і thermal radarom.

Питання ось в чому: взяв звичайний 3 pin кулер, поставив на задню кришку на видув (втикнув в cha_fan 3, конектор вставив в перші 3 піна, голочку pwm пуста).

Відкрив Thermal tuning, виставив там розположення кулера (задня кришка). Запускаю. Після калібрування програма показала що він максимально розкрутився на більше ніж 30000 (30 тисяч) обертів. І при навантаженні прога так і показує, що крутиться в цих межах.

Я подумав, що типу нова плата, старий кулер, треба йти і брати 4 pin pwm кулера, щоб все було по феншую.

Такі кулера 150-200 грн вже. Взяв собі 1 на 120 мм на пробу. Поставив (на задню кришку) запустив калібрування, і з цим куллером все було добре. Показало нормальні показникик і працює він в мене постійно в діапазоні 600 - 800 обертів.

Тоді питання. Як люди підключають до грифона 3 pin кулера ( до 4 pin pwm конектор) та вони в них нормально налаштовуються термал радаром і все добре функціонує? Просто ще купувати 2 кулера по 150 грн якось не хочеться, а нормальну церкуляцію повітря треба в корпусі зробити.

(Варіант підключити всі кулера до бж через молекс не влаштовує, адже коли вмикаю комп він так гудить, наче в мене літаки постійно сідають і злітають, всі куллера працюють на максимум)
acm_fan
HWBOT OC Team

Derian
Какая у вас версия ПО? Я давно работал с этой платой, но вот с наследницей совсем недавно, там никаких проблем не было, она сама понимает что к ней подключено:
4 контактный
3 контактный
На худой конец можно внутри UEFI насильно указать тип устройства.
Z97 это практически та же Z87.
ALVikk
Member

У меня сейчас пахожая плата стоит,
работа вентиляторов регулируется из заклатки биоса Фан - настроить один раз как нужно каждый и все
Derian
Member

acm_fan:Derian
Какая у вас версия ПО? Я давно работал с этой платой, но вот с наследницей совсем недавно, там никаких проблем не было, она сама понимает что к ней подключено:
4 контактный
3 контактный
На худой конец можно внутри UEFI насильно указать тип устройства.
Z97 это практически та же Z87.
Дякую, що розказали про можливості.

Версія біосу 2103
спойлер
141130201338.jpg
Версія ASUS AI SUIT 3, скажу чесно, не знайшов де подивитися =)

Так підключив 3 пін в CHA_FAN 2. Виставив, що він кулер на боковій кришці. Запустив термал тюнінг:
спойлер
2.jpg
Крутив його знову до 30к обертів, але після калібрування наче показав що більше 2100 не розкручується
спойлер
4.jpg
Едине що мене смішить, що радар показує, що маленький допоміжний кулер (від Armor Kit) постійно працює на 2700 - 5000 обертів... а максималка взагалі 7к... :eek:
спойлер
5.jpg
Після калібрування Термал тюнінгом кулери почали працювати на мінімалках і доволі тихо... Хоча зона ЦПУ і впала до показника "гуд".

Доречі в грифоні EUFI не дає налаштувати тип кулера, тільки:
спойлер
Изображение
Погуглив з приводу кулерів, зрозумів зо 4 пін ШИМ, круче і дорожче, і як правило, ставляться на процесоріі радіатори.

Хоча з часом може і докуплю 3 маленьких таких звіринки
ALVikk
Member

А о каком корпусе с недостающими вентиляторами идет речь?
acm_fan
HWBOT OC Team

Derian:Доречі в грифоні EUFI не дає налаштувати тип кулера, тільки:
Вы станьте на поле "Управление скоростью корпусного вентилятора (№)" и посмотрите что там за варианты кроме Вкл.
А вообще, как я понял, у вас уже всё заработало.
5к оборотов для 40 мм вентиля это нормально, 7к уже слишком, пожалуй, а 2,7к это даже мало, не стоит удивляться - цифры реальны.
Derian
Member

acm_fan:
Derian:Доречі в грифоні EUFI не дає налаштувати тип кулера, тільки:
Вы станьте на поле "Управление скоростью корпусного вентилятора (№)" и посмотрите что там за варианты кроме Вкл.
А вообще, как я понял, у вас уже всё заработало.
5к оборотов для 40 мм вентиля это нормально, 7к уже слишком, пожалуй, а 2,7к это даже мало, не стоит удивляться - цифры реальны.
Там тільки 2 варіанти: Вкл/Викл
спойлер
141130213748.jpg
ALVikk:А о каком корпусе с недостающими вентиляторами идет речь?
Корпус Foxconn TSAA-680

Якийсь він геть не вдалий. Мені дістався, правда, в довісок, але всеодно... Треба міняти, на щось більш вдале...

Доречі, ще питання з приводу "Fun Overtime", виставив на 3 хвилини... Вимикаю системник, і в мене тушаться всі кулери і нічого ще 3 хвилини повітря з корпусу не видуває.... Я щось не так налаштував?
acm_fan
HWBOT OC Team

Настройки не пересекаются с программными? Я про Thermal Radar 2.
Ответить