HDD куда подключен на плате

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Автор
Повідомлення
Alex+
Member

Повідомлення

bogob: 19.07.2023 16:36руфы по сумме всего сказанного
Треба їх пояснити. Що в них показує номер порту? Bus? Так він на всіх - 0. Якщо id - то чому у мене на двох дисках він 0?
спойлер
Зображення
І ще момент - у мене в диспетчери пристроїв, у властивостях дисків немає пункту "ім'я в біос". А ось в "стандартному сата контроллері" є такий пункт. Але цих контролерів у мене два. І виходить що нумерація знов не співпадає.
З точки зору системи диски підключені до контролеру 0\порт0 та контролеру 1\порт0. Фізично на платі підключено до сата1 та сата 2.

Метод зазначений вами начебто повинен працювати, але якось він виглядає сумнівно. Тут навіть розуміюча людина легко заплутається, а людина не в темі так і взагалі ногу зламає в трьох місцях. :)
Windows 10:
спойлер
Зображення
:gigi:
bogob
Member

Повідомлення

Вы сами ответили на свой вопрос. Разные контроллеры, все вопросы к реализации этой халабуды на вашей материнке к её производителю.

А статью читали? Пробовали?
Alex+
Member

Повідомлення

bogob: 19.07.2023 17:38Разные контроллеры, все вопросы к реализации этой халабуды на вашей материнке к её производителю.
а де гарантія, що у тса халабуди не буде на його материнці?
bogob: 19.07.2023 17:38А статью читали?
я - так. На моїй платі по іншому виглядає, як саме написав вище
bogob
Member

Повідомлення

Так а что за мать?
Kypatop01
Member

Повідомлення

Хотел проверить на домашнем компе, но с ссд, почему-то, не работает. Все показывает бас 0 id 0.
Утром попробую проверить уже на рабочей машинке.
Vovk_Z
Member

Повідомлення

Alex+: 19.07.2023 11:55 Розміщення дійсно є, але... в мене для системного пише що підключено в "0", а на платі нема такого, тільки 1
Відповідно другий диск на платі підключено до сата №2, а розміщення пише - "1".
Ймовірно, порядок співпадає, тобто, просто зсунута нумерація (тобто, 0 == 1, 1 == 2 і т.п.). Не пригадую інших випадків (але я не тримав у руках всі на світі системи).
Відповісти