SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
almazmusic
Король клавиатуры

Повідомлення

Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
Grant
Member

Повідомлення

yellosax
если есть деньги то бери сразу 1тб. какой бюджет?

Отправлено спустя 53 секунды:
7mindfields: 09.11.2023 00:36viewtopic.php?p=3597775#p3597775
эта ссылка устарела, уже масса новых накопителей куда дешевле и лучше
Melofon
Member

Повідомлення

Entar: 08.11.2023 21:11Мій самсунг 970 гріється до 80 градусів при роботі, причому не самій активній. Досі руки не дійшли купити для нього радіатори... А тут він ще буде на видуві з відеокарти.
Руки купить новый ссд дошли а радиатор на старый не дошли, он же не тысячи стоит а пару-тройку сотен в чем проблема, на 80-ти градусах все ссд уже начинают троттлить и скорость падает, Самсунг на 72-75 градусов уже троттлит, там достаточно алюминиевого радиатора желательно с развитым оребрением, ещё лучше с теплотрубкой но обычно такие дороже пары-тройки сотен, если уже таки брать сата то я бы взял Самсунг и не парился, там сто процентов tlc и они одни из самых шустрых в этом классе плюс греются немного меньше чем крушал или микрон (у меня конкретно микрон), у меня есть и те и другие и самс всегда немного холоднее (разница до пяти градусов) даже в простое, хотя все сата по сравнению с м2 холодные.
Ostin
Member

Повідомлення

Grant: 09.11.2023 07:29эта ссылка устарела, уже масса новых накопителей куда дешевле и лучше
Наводимо приклади відразу ж. Щоб і значно дешевше, і як мінімум не гірше.

Відправлено через 4 хвилини 3 секунди:
Entar: 08.11.2023 22:14А що з тим майво сильно не так?
З тим конкретно не знаю. Може бути навіть, що все так. Але і з власного досвіду, і з відгуків, недорогі Maiwo часто працювали не так, як потрібно. У мене постійно злітала файлова система з їхніми кишенями.
Я користувався кишенями SP A30 (2.5), Ugreen (2.5 і М2), Gembird (2.5). Всі вони жодного разу не збоїли, на відміну від. Тому я рекомендую з власного досвіду. Ви можете купити Maiwo, потім розкажете, чи все норм.
Cirax
Member

Повідомлення

Что из себя представляет Solidigm P41 plus?
Нашёл в местном магазине за 3500грн, версию на 2ТБ.
Да вот думаю стоит ли покупать?
Или что есть получше, за те же деньги?
l-m
Member

Повідомлення

Cirax
Те саме що Intel 670p, тільки буфер забрали, а підтримку pci-e 4.0 додали. Нормальний бюджетний варіант для сучасних систем (якщо pci-e 4. немає, то краще все ж 670р).
Artem_K
Member

Повідомлення

Cirax: 09.11.2023 08:25Solidigm P41 plus
Cirax
Считается очень хорошим бюджетником на QLC. По скоростям так даже ближе к старшим собратьям, насколько помню. Раньше был известен как Intel 670p.
Востаннє редагувалось 09.11.2023 08:46 користувачем Artem_K, всього редагувалось 1 раз.
Cirax
Member

Повідомлення

l-m: 09.11.2023 08:43 Cirax
Те саме що Intel 670p, тільки буфер забрали, а підтримку pci-e 4.0 додали. Нормальний бюджетний варіант для сучасних систем (якщо pci-e 4. немає, то краще все ж 670р).
В 670p стоит qlc.
В solidigm тоже будет qlc?
Всё, увидел.
Благодарю за советы.
Поищу что то другое.
Что то qlc меня не впечатляет. :)
l-m
Member

Повідомлення

Cirax: 09.11.2023 08:46 Что то qlc меня не впечатляет. :)
Ну там по-перше найкраща qlc що зараз існує (якась китайська тлц може бути легко гірше), а по-друге гарна прошивка від Інтел. В результаті якщо його не забивати, то він по швидкості в реальних задачах на рівні 980про (ясно що 980про вже давно не самий швидкий, але все ж).
Тобто можна сформулювати навпаки - як для qlc результати вельми вражаючі)
По факту 670р був першим нормальним SSD на qlc в принципі, до того все інше сміття, якщо чесно, тому зрозуміле упереджене ставлення.

Ну й звісно все залежить від завдань та вимог.
Cirax
Member

Повідомлення

l-m: 09.11.2023 09:14
Cirax: 09.11.2023 08:46 Что то qlc меня не впечатляет. :)
Ну там по-перше найкраща qlc що зараз існує (якась китайська тлц може бути легко гірше), а по-друге гарна прошивка від Інтел. В результаті якщо його не забивати, то він по швидкості в реальних задачах на рівні 980про (ясно що 980про вже давно не самий швидкий, але все ж).
Тобто можна сформулювати навпаки - як для qlc результати вельми вражаючі)
По факту 670р був першим нормальним SSD на qlc в принципі, до того все інше сміття, якщо чесно, тому зрозуміле упереджене ставлення.

Ну й звісно все залежить від завдань та вимог.
Да какие там задания.
Записать игры, а то не влазят уже на 1ТБ.
7mindfields
Member

Повідомлення

Grant: 09.11.2023 07:29
7mindfields: 09.11.2023 00:36viewtopic.php?p=3597775#p3597775
эта ссылка устарела, уже масса новых накопителей куда дешевле и лучше
Все там актуально, в очікуванні твого оновленного списку з дешевшими і кращими моделями :lol:
yellosax
Member

Повідомлення

Grant: 09.11.2023 07:29 yellosax
если есть деньги то бери сразу 1тб. какой бюджет?
Та бюджет подгонять буду, думаю в районе 2500грн. Потому как пока определился чётко только в видео, а над системой ещё думаю или ам4 и амд 5600х или ам5 и амд5 7500 думаю есть ли смысл в последней если не плнирую разгона и апргрейтов в перспективе
Entar
Member

Повідомлення

Підкажіть будь ласка, чим можна перевірити, що память не QLC? Буду дуже вдячний!

Отправлено спустя 12 минут 13 секунд:
yellosax: 09.11.2023 11:14 Та бюджет подгонять буду, думаю в районе 2500грн. Потому как пока определился чётко только в видео, а над системой ещё думаю или ам4 и амд 5600х или ам5 и амд5 7500 думаю есть ли смысл в последней если не плнирую разгона и апргрейтов в перспективе
Це тут буде оффтопом, але... практика показала, що якщо береш з розрахунком на те щоб "якомога довше нічого не міняти, щоб воно років 5+ прослужило ітд", то краще переплатити і взяти і платформу поновіше і проц краще.
У мене було подібне бажання, коли я брав b450 плату і 1600af, казав хіба відяху поміняю. Із хорошого - я успішно зміг обновити проц на 5600X не міняючи плату. Із поганого - на СО зекономив і після оновлення відяхи проц гріється до 80, треба нова СО. Особисто я, незважаючи на любов до економії, зараз взяв би 7500 і недорогого середнячка плату. Навіть якщо не будете нічого міняти і гнати - +20% ефективності банально збільшать строк, на якому ви будете користуватися платформою.
yellosax
Member

Повідомлення

Entar: 09.11.2023 12:35 Особисто я, незважаючи на любов до економії, зараз взяв би 7500 і недорогого середнячка плату. Навіть якщо не будете нічого міняти і гнати - +20% ефективності банально збільшать строк, на якому ви будете користуватися платформою. [/off]
Маешь на увазі взяти AMD Ryzen 5 7500F и дешеву мамку на АМ5(доречі яку ) ? Но там вже и памьять буде дорожча. Це треба ще на проц накинути 3000грн на мамку десь 1500 и на памьять 1500грн и того минімум 6000грн щоб купувати не АМ4 а зразу АМ5
Entar
Member

Повідомлення

yellosax: 09.11.2023 17:19 Маешь на увазі взяти AMD Ryzen 5 7500F и дешеву мамку на АМ5(доречі яку ) ? Но там вже и памьять буде дорожча. Це треба ще на проц накинути 3000грн на мамку десь 1500 и на памьять 1500грн и того минімум 6000грн щоб купувати не АМ4 а зразу АМ5
Це краще питати в профільних темах або хочаб загальній, я не спеціаліст, тут не пораджу. Але математика приблизно така:
Загальна вартість ПК (системного блоку і монітора) для комфортного геймінгу зараз - умовні 55-60к. 6к - 12% від суми. За це ви отримуєте:
1) +20% потужності процесора.
2) Підтримку пам'яті нового покоління, що буде еволюціонувати
3) Більшу гнучкість в інших можливих апгрейдах скоріше всього (я от з b450 не можу розглядати відеокарти з урізаними ліниями pcie)
4) Ще можливо якісь плюшки які знадобляться в майбутньому

Окрім цього, вам просто вистачить мат. плати і проца десь на рік+ більше. Умовно, ситуація. 2026 рік. Виходить АМ6, ддр6 (я умовно!), нові відяхи з урізаною шиною але хороші, ітд.
І в цей час вам по якимось причинам стає недостатньо процесора і памяті +хочеться память пошвидше. З АМ5 у вас буде можливість поставити новий проц і память швидку, з АМ4 - треба буде і мат. плату міняти. І тут питання:
а) А чи зекономите ви на довгому проміжку? (і чи важливо це для вас)
б) А чи не буде вам комфортніше мати більш потужний комп'ютер і зараз, і потім, ніж тільки "потім"

З іншої сторони - якщо, щоб купити АМ5 + 7500, треба економити на відеокарті, або чомусь сильно важливому в житті, то краще взяти варіант на 6000 дешевше.
_nic
Member

Повідомлення

Чи є якийсь не повний мотлох на 4ТБ, на amazon чи newegg, в районі 250$, чи норм 4ТБ йдуть тіки з 350$ ?
Grant
Member

Повідомлення

_nic
есть, ты покажи какие там варианты есть
ck_ua
Member

Повідомлення

lewerlin: 08.11.2023 22:07З форуму techpowerup.
Там написано що це чутки. Ніяких доказів там немає.
lewerlin: 08.11.2023 22:07Варіанти QLC - для китайського ринку.
Ці варіанти називаються підробки :)

До речі, кому цікаво. Вийшов огляд двох варіантів Crucial BX500 з TLC і QLC.
Entar
Member

Повідомлення

Тестую новий mx500.
Прошивка: M3CR046
Стандарт: ACS-3 | ACS-3 Revision 5

Норм? Не можу знайти як подивитися память. Є гайди, що можна через flash id від vlo але його сайт не доступний.
taxi911
Member

Повідомлення

Entar: 09.11.2023 20:09 але його сайт не доступний.
оце б ще в наш буремный час розказувати як користуватися ВПН
Відповісти