Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
Crossbow
Member

Повідомлення

Taipen: 23.11.2022 03:55якось прикрутити до того ДБЖ батарею 12/50Ан
дві АКБ !

Відкривайте "спойлер" і читайте.
viewtopic.php?p=3451167#p3451167
Timedemo
Member

Повідомлення

Taipen: 23.11.2022 03:55 powerware 5115 з рідними батареями скільки часу орієнтовно двоконтурний котел вайланд може витягти? споживана потужність котла ніби 150вт/год.
на перспективу - якось прикрутити до того ДБЖ батарею 12/50Ан

Отправлено спустя 1 минуту 55 секунд:
якщо я правильно розумію, то такий теж можна прикрутити LP 6-DZM-50 ?
а Вы проверяли его в работе с котлом? не все модные котлы, хотят работать с обычными ИБП, многие котлы не хотят работать от двух фазных ИБП, которые формируют 220в двумя фазами по 110в, им нужен сквозной ноль и однофазное 220в, и обязательно заземление. сейчас частые проблемы с простыми ИБП с простыми генераторами, и модными котлами, они не хотят работать от них. В описании ИБП, вроде нигде не афишируется сквозной ноль.
Taipen
Member

Повідомлення

Crossbow: 23.11.2022 09:03 Відкривайте "спойлер" і читайте.
viewtopic.php?p=3451167#p3451167
почитаю, дякую.
а Вы проверяли его в работе с котлом?
Котел не самий модний, скорше вже відносно старенький, 2005 р.в.
Думаю на вихідних перевірю емпіричним методом, так як ББЖ з свіжими батареями вільне виявилось в наявності, просто треба його перевезти до дому і спробувати.
Але саме по цій моделі на ОЛХ бачу всі оголошення обіцяють роботу з котлами

Отправлено спустя 29 минут 48 секунд:
которые формируют 220в двумя фазами по 110в, им нужен сквозной ноль и однофазное 220в, и обязательно заземление
як формує синус - знайти не можу поки, але заземлення точно в розетці нема, і окремо не виводили (польські старі будинки)
XAMCTBO
Member

Повідомлення

Taipen: 23.11.2022 09:56 Котел не самий модний, скорше вже відносно старенький, 2005 р.в.
Думаю на вихідних перевірю емпіричним методом, так як ББЖ з свіжими батареями вільне виявилось в наявності, просто треба його перевезти до дому і спробувати.
Якщо упс дає ступінчату апроксимовану синусоіду, то двигун працює дуже громко, котел то працює, але шумить.
Грався з моделями 5110 на 500 (1 батарея) і 1000 ВА (дві батареї), із батареями на 24 Ач, дуже гріється трансформатор, навіть на відкритому повітрі без корпусу. Радіатори на платі мають невелику температуру, Треба робити дірки у корпусі і колхозити вентилятори на ці моделі.

Що до часу роботи, то ось табличка виробника з рідними батареями. Якщо у вас пара на 7 Ач, то можна прикинути, скількі буде з більшими батареями.
спойлер
Untitled.jpg
Отправлено спустя 30 минут 8 секунд:
Додам ще одну штуку, про побутові упси і великі акб.
Там де стабільно вимикають світло, малий упс не встигне зарядиди велику батарею. Я втулив на АРС Back-Ups RS700( 1 батарея 400Вт) акб на 90Ач, то після повної розрядки, він заряджатиметься десь дві доби. Але з моїми графіками мене це влаштовує. Якщо у людей пів дня немає світла, а пів є, то від цієї пари користі мало. Треба буде у ручному режимі -від'єднати батарею, під'єднати якийсь більш потужний зарядний пристрій і після зарядки знову під'єднати до упса. Заряджати із під'єднаним упсом погана ідея. Також під'єднати 2 упса до однієї батареї - упси відразу уходять у захист.
Taipen
Member

Повідомлення

знайшов якусь листівку паверваре, де даний упс в списку однофазних http://lit.powerware.com/ll_download.as ... web_v4.pdf

Отправлено спустя 3 минуты 1 секунду:
в нас десь 2рази в день по 4 години вимикають, принаймні поки що так. в повний 0 не мало б висадитись, тим більше що мені достатньо за той час 2 рази по 1 годині ввімкнути котел, щоб сильно хата не остигла. І вдома є ще газова піч, яку теж можу для страховки юзати.
Timedemo
Member

Повідомлення

XAMCTBO: 23.11.2022 11:16
Taipen: 23.11.2022 09:56 Котел не самий модний, скорше вже відносно старенький, 2005 р.в.
Якщо упс дає ступінчату апроксимовану синусоіду, то двигун працює дуже громко, котел то працює, але шумить.
Грався з моделями 5110 на 500 (1 батарея) і 1000 ВА (дві батареї), із батареями на 24 Ач, дуже гріється трансформатор, навіть на відкритому повітрі без корпусу. Радіатори на платі мають невелику температуру, Треба робити дірки у корпусі і колхозити вентилятори на ці моделі.

Що до часу роботи, то ось табличка виробника з рідними батареями. Якщо у вас пара на 7 Ач, то можна прикинути, скількі буде з більшими батареями.
спойлер
Untitled.jpg
Отправлено спустя 30 минут 8 секунд:
Там де стабільно вимикають світло, малий упс не встигне зарядиди велику батарею. Я втулив на АРС Back-Ups RS700( 1 батарея 400Вт) акб на 90Ач, то після повної розрядки, він заряджатиметься десь дві доби. Але з моїми графіками мене це влаштовує. Якщо у людей пів дня немає світла, а пів є, то від цієї пари користі мало. Треба буде у ручному режимі -від'єднати батарею, під'єднати якийсь більш потужний зарядний пристрій і після зарядки знову під'єднати до упса. Заряджати із під'єднаним упсом погана ідея. Також під'єднати 2 упса до однієї батареї - упси відразу уходять у захист.
упсу можно параллельно помогать зарядным внешним, только не превышать 14.2 вольта, упс может не понять этого.
brat472.5
Member

Повідомлення

Timedemo
У меня на es525 с внешней зарядкой на так и работает, ток ограничен на 1.7а напряжение на 14.3в.

Отправлено спустя 41 секунду:
На упсе родное значение зарядного напряжения 13.6в.

Отправлено спустя 3 минуты 32 секунды:
Хотя наверное на внешней зарядке напругу всё-таки понижу до 13.8в , а то в акуме ( у меня стоит 78ач Веста efb) все равно, если приглушается, происходит газовыделение хотя тока почти не потребляет. Если стоит чисто на разрядке от упса то все тихо.
Timberwolf
Junior

Повідомлення

Є старий ippon back power pro 600,акум здох вже давно,хочу відновити його,зараз в основному продають agm.Чи буде працювати безперебійник ,якщо поставити замість свинцево-кислотного agm батарею?по ампер/годинах буде такий самий,мене цікавить чи буде все заряджатися і т.д,чи не буде електроніка вимахуватися
Барбарис
Member

Повідомлення

Timberwolf, в нього ж немає пропрієтарного софту, як в АРС. Тому просто калібровка, мабуть потрібна. Можливо не буде адекватно працювати з софтом, але тримати навантаження повинен. Проблема може бути в кондерах самого ДБЖ.
Timberwolf
Junior

Повідомлення

Зрозуміло,значить треба шукати кислотний
XAMCTBO
Member

Повідомлення

Timberwolf: 23.11.2022 18:26 Зрозуміло,значить треба шукати кислотний
АГМ це також свінец і кислота, тільки упаковано трохи по іншому, кислота утримується у "абсорбері". Не думаю що щось буде не так.
Adamantium
Ghost

Повідомлення

Вопрос: ИБП с т.н. "аппроксимированной синусоидой" - при работе в паре с БП с APFC, при нагрузке в 75-80%, ведь должен выдержать? Или все же APFC заставит уйти в защиту ИБП при малейшем скачке мощности, или вообще малейшем изменении нагрузки?
LiquidStorm
Member

Повідомлення

Adamantium: 24.11.2022 18:32 Вопрос: ИБП с т.н. "аппроксимированной синусоидой" - при работе в паре с БП с APFC, при нагрузке в 75-80%, ведь должен выдержать? Или все же APFC заставит уйти в защиту ИБП при малейшем скачке мощности, или вообще малейшем изменении нагрузки?
Не обязан, но обычно при мощности ИБП в +30% от БП с APFC - справляется, так как редко когда реальная нагрузка в компе = номинальной его БП. Ну а если у вас реально 100% загрузка БП, то запас надо поболее брать, либо ИБП с двойным преобразованием.
Adamantium
Ghost

Повідомлення

LiquidStorm
Нет, нагрузка, как раз таки около 40-50% от БП. Но по сути работы APFC, ИБП может посчитать это всплеском сверх его возможностей и уйти в "отрубя". Хотя, замерял потребление как в нагрузке, так и в простое, они не превышают 75% порогового значения мощности ИБП.
ИБП на 600 ВА, а БП 550Вт, но нагрузки больше 250 Вт никогда не знает.
Барбарис
Member

Повідомлення

Adamantium, звідки 30%? Проблема з APFC в тому, що ДБЖ може працювати або не працювати, навіть з 200%(навіть в цій темі відписувались користувачі). Бажано чистий синус(типу онлайн АРС(але софт їхній мінус) чи старих ЕАТОН(бо без вентилів)) або щось з гарантією, щоб спробувати та повернути у випадку чого.

Відправлено через 2 години 14 хвилин 44 секунди:
Timberwolf, з чого такий висновок? Тип батареї залежить від зарядки дбж, наявності захисту від перерозряду(важливо для гелевих акумів).
Timedemo
Member

Повідомлення

brat472.5: 23.11.2022 14:31 Timedemo
У меня на es525 с внешней зарядкой на так и работает, ток ограничен на 1.7а напряжение на 14.3в.

Отправлено спустя 41 секунду:
На упсе родное значение зарядного напряжения 13.6в.

Отправлено спустя 3 минуты 32 секунды:
Хотя наверное на внешней зарядке напругу всё-таки понижу до 13.8в , а то в акуме ( у меня стоит 78ач Веста efb) все равно, если приглушается, происходит газовыделение хотя тока почти не потребляет. Если стоит чисто на разрядке от упса то все тихо.
аккум нужно зарядить 14.3 а потом опустить на буферный режим 13.3-13.6в.

Відправлено через 2 хвилини 13 секунд:
Adamantium: 24.11.2022 18:32 Вопрос: ИБП с т.н. "аппроксимированной синусоидой" - при работе в паре с БП с APFC, при нагрузке в 75-80%, ведь должен выдержать? Или все же APFC заставит уйти в защиту ИБП при малейшем скачке мощности, или вообще малейшем изменении нагрузки?
если стоит видик типа 3080-3090 и в этот момент играть, то может не выдержать ИБП. а если процессорные дела, у меня дешевый инвертор есть 300вт. то 12600к тащит в любых режимах без напряга.
LiquidStorm
Member

Повідомлення

Adamantium: 25.11.2022 00:00ИБП на 600 ВА, а БП 550Вт
600BA ~= 480Вт (дефолтный PF=.8)
Такой бесперебойник, при 100% заряженных свежих аккумах в идеальніх условиях должен удержать 300Вт нагрузки с APFC в течение 2-3 минут. В реальности бесперебойник вполне может уйти в защиту, надо "тестировать на кошках".
Adamantium
Ghost

Повідомлення

LiquidStorm
Не знаю даже, БП больше, чем на 50% не нагружен никогда.
В таком режиме софт показывает 33% нагрузки на ИБП и расчетное время работы в районе 13-14 минут.

Отправлено спустя 2 минуты 39 секунд:
Timedemo
Профильный конфиг, видик всего лишь 1063, там 120Вт при 100% нагрузке,+проц вообще понты, итого 250-260 по энергометру из розетки максимум.+мон 25Вт.
skyod69
Junior

Повідомлення

LiquidStorm: 25.11.2022 18:21
Adamantium: 25.11.2022 00:00ИБП на 600 ВА, а БП 550Вт
600BA ~= 480Вт (дефолтный PF=.8)
Такой бесперебойник, при 100% заряженных свежих аккумах в идеальніх условиях должен удержать 300Вт нагрузки с APFC в течение 2-3 минут. В реальности бесперебойник вполне может уйти в защиту, надо "тестировать на кошках".
Ось у мене така фігня і виходить...ДЖБ MGE ( зараз це Eaton) Ellipse 750 з батарейкою на 7,2 мА тримає комп без навантаження біля 20 хв, а при навантаженні любою іграшкою-при вимкненні світла вирубається з помилкою на аккум.

Система- Разен 2600 ( без розгону), Радеон 6650 ХТ, 16 Гб і пара ССД

Ото думаю поміняти батарейку на 9 чи не варто...
Timedemo
Member

Повідомлення

Adamantium: 25.11.2022 18:58 LiquidStorm
Не знаю даже, БП больше, чем на 50% не нагружен никогда.
В таком режиме софт показывает 33% нагрузки на ИБП и расчетное время работы в районе 13-14 минут.

Отправлено спустя 2 минуты 39 секунд:
Timedemo
Профильный конфиг, видик всего лишь 1063, там 120Вт при 100% нагрузке,+проц вообще понты, итого 250-260 по энергометру из розетки максимум.+мон 25Вт.
тогда должен работать.
Відповісти