Данная ветка посвящена выбору а так же обсуждению различных вопросов связанных с системами воздушного охлаждения.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Останні статті і огляди
Новини
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
-
0kie
Member
Сними фронтальную панель и прозрей.... Убогий корпус вызвал столько головняка на ровном месте.Entar: ↑ 31.12.2024 17:55Зняття верхнього пилового фільтра корпуса (там де я планую ставити 2*140 мм кулери) привело до зниження температури процесора десь на 5-7 градусів.
-
Entar
Member
Снять стекляшку и дурак может, а вот как сделать, чтобы с ней корпус нормально охлаждался - задачка интереснее А вообще по делу:0kie: ↑ 31.12.2024 18:14 Сними фронтальную панель и прозрей.... Убогий корпус вызвал столько головняка на ровном месте.
1. Допустим я снимаю стекляшку. Что с пылью делать? Каждые пару мес протирать все радиаторы? Или где-то (?) искать какой-то (?) пылевой фильтр на переднюю панель?
2. Чем плох совет, который тут давали заменить куллера спереди на p12/p12 max?
Сам по себе корпус не такой уж и убогий - на фоне древних которые были раньше: тут очень удобно сделана система коннекта для передних куллеров, пыли в нем к слову за почти 5 лет работы практически не было (достижимо ли это, к слову, на корпусах где впереди дырочки без пылефильтров?). (Да, я понимаю что ТРУ_Правильный владелец ПК каждый месяц протирает каждую пылинку внутри корпуса, а то и имеет специальные чистящие комплекты для этого, но мне только этой мороки в жизни не хватает). .
+Он реально тихий - за почти 5 лет работы куллера не стали шуметь, и достаточно тихонько вращаются. Ничего не разболталось, итд.
И стоил он 2000 грн по курсу 27 - 80$ - что совсем немного, и это с куллерами.
Брал я его изначально под ryzen 1600af и 1660 super, не подразумевая разгона. Когда буду выбирать новую платформу + корпус, учту опыт и выросшие запросы и возьму корпус и побольше, и с возможностью организовать систему охлаждения максимально эффективно.
-
oversteve
Member
1. фільтрів на алі дофігаEntar: ↑ 31.12.2024 18:48 1. Допустим я снимаю стекляшку. Что с пылью делать? Каждые пару мес протирать все радиаторы? Или где-то (?) искать какой-то (?) пылевой фильтр на переднюю панель?
2. Чем плох совет, который тут давали заменить куллера спереди на p12/p12 max?
2. для початку спробуйте зі своїми рідними вентиляторами, може бути таке, що просто великого профіту від заміни не буде (я наприклад не знаю, що з себе ваші вертушки представляють)
-
daesz
Member
Entar
арктики були порадою в контексті недорогих і якісних/ефективних пропелерів, але їхня ефективність в контексті глухої передньої стінки залишається під знаком запитання
арктики були порадою в контексті недорогих і якісних/ефективних пропелерів, але їхня ефективність в контексті глухої передньої стінки залишається під знаком запитання
-
Entar
Member
oversteve
daesz
Дякую за поради!
Ну, для початку я 2-го числа заберу Ф12 і Ф14 кулери арктік, протестую як воно буде з 3-мя цими кулерами на видув. З урахуванням, що при знятті фільтра зверху стало краще, може після цієї дії стане взагалі добре. Ну а якщо результату не буде, або він мене не влаштує - буду щось думати. В будь якому випадку, я розумію, що коли я вирішу купити якусь умовну 5070 супер/ті, яка буде тепловиділяти 300-350Вт (допустимо), треба буде міняти і корпус по хорошому (разом із платформою).
Гарного Вам Нового Року!
daesz
Дякую за поради!
Ну, для початку я 2-го числа заберу Ф12 і Ф14 кулери арктік, протестую як воно буде з 3-мя цими кулерами на видув. З урахуванням, що при знятті фільтра зверху стало краще, може після цієї дії стане взагалі добре. Ну а якщо результату не буде, або він мене не влаштує - буду щось думати. В будь якому випадку, я розумію, що коли я вирішу купити якусь умовну 5070 супер/ті, яка буде тепловиділяти 300-350Вт (допустимо), треба буде міняти і корпус по хорошому (разом із платформою).
Гарного Вам Нового Року!
-
oversteve
Member
до речі спробуйте прикласти руку і подивитися в яку сторону повітря там рухається, не виключено, що там зараз не вихлоп, а навпаки кулер проца тягне частину повітря всередину через кришуEntar: ↑ 31.12.2024 17:55 Зняття верхнього пилового фільтра корпуса (там де я планую ставити 2*140 мм кулери) привело до зниження температури процесора десь на 5-7 градусів.
-
Entar
Member
А якось воно не очевидно, треба мабуть анемометр в ідеалі під це щастя на роботі взяти ?oversteve: ↑ 01.01.2025 14:16 до речі спробуйте прикласти руку і подивитися в яку сторону повітря там рухається, не виключено, що там зараз не вихлоп, а навпаки кулер проца тягне частину повітря всередину через кришу
-
oversteve
Member
та і без анемометру можна, руку поклали долонею вниз над сіткою, якщо протяг долонею відчуваєте, то видуває, якщо тильною стороною руки, то навпаки тягне всерединуEntar: ↑ 02.01.2025 10:33 А якось воно не очевидно, треба мабуть анемометр в ідеалі під це щастя на роботі взяти ?
-
Entar
Member
Долонею однозначно. Але анемометр з тепловізором на вихідні візьму, цікаво потестити. І взагалі я не знаю, як краще, 2 кулера згори на видув, 2 кулера на вдув, чи один ззаду на видув а спереду на вдув (це я про верхні). 1 ззаду корпусу на видув однозначно.oversteve: ↑ 02.01.2025 10:53 та і без анемометру можна, руку поклали долонею вниз над сіткою, якщо протяг долонею відчуваєте, то видуває, якщо тильною стороною руки, то навпаки тягне всередину
-
0kie
Member
Вейп тоже захвати - пар от него наглядно даст картину о потоках внутри.Entar: ↑ 02.01.2025 10:57 анемометр з тепловізором на вихідні візьму, цікаво потестити
-
Piter Cantrope
Member
Хтось питався про суміність Thermalright з високою пам'яттю. Кулер Frost Spirit 140 (не 120-ка). Материнка 2-слотова, пам'ять близько до сокета.
Планки висотою 48мм.
Планки висотою 48мм.
- спойлер
-
Enombre de soberano
Member
Piter Cantrope
Высота 158 мм - 120 мм вентилятора + высота сокета (Высота сокета am5 - 7,5 мм, am4 - 8 мм
Высота сокета lga 1700 - 6 мм, lga 1200 - 7 мм)
Получите высоту ОЗУ, без поднятия переднего вентилятора (без изменения высоты кулера)
Высота 158 мм - 120 мм вентилятора + высота сокета (Высота сокета am5 - 7,5 мм, am4 - 8 мм
Высота сокета lga 1700 - 6 мм, lga 1200 - 7 мм)
Получите высоту ОЗУ, без поднятия переднего вентилятора (без изменения высоты кулера)