Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
poulk
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена выбору а так же обсуждению различных вопросов связанных с системами воздушного охлаждения.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы

Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 10.11.2011 13:51 користувачем EvGaS, всього редагувалось 38 разів.
Bomchik
Member

Повідомлення

Привіт. Потрібна порада. Маю Noctua D14(12600kf) з комплектними вентиляторами. Кулер тримає 170ват на рівні 92 градусів(в кімнаті десь 23). Чи є сенс купити Thermalright Phantom Spirit 120 se чи це плюс мінус один рівень продуктивності? Чи просто замінити вентилятори на більш сучасні або скальпувати, якщо ручи чухаються?
oversteve
Member

Повідомлення

Bomchik: 11.11.2024 07:51 Привіт. Потрібна порада. Маю Noctua D14(12600kf) з комплектними вентиляторами. Кулер тримає 170ват на рівні 92 градусів(в кімнаті десь 23). Чи є сенс купити Thermalright Phantom Spirit 120 se чи це плюс мінус один рівень продуктивності? Чи просто замінити вентилятори на більш сучасні або скальпувати, якщо ручи чухаються?
в першу чергу є сенс подивитися на напруги на проці, чи нормально притиснутий кулер і чи взагалі нормальна вентиляція в корпусі, бо шось троха і забагато жере, і температури зависокі, у мене 12600к без андервольту під слабшим д12л і там і близько таких температур і споживання немає
Vasyanya1
Member

Повідомлення

Привіт. Потрібна порада. Маю Noctua D14(12600kf) з комплектними вентиляторами. Кулер тримає 170ват на рівні 92 градусів(в кімнаті десь 23). Чи є сенс купити Thermalright Phantom Spirit 120 se чи це плюс мінус один рівень продуктивності? Чи просто замінити вентилятори на більш сучасні або скальпувати, якщо ручи чухаються?
У вашому випадку треба або брати воду (280 мм або 360), або робити андервольт.

Заміна одного повітря на інше (яке +- таке ж саме по продуктивності) не буде мати сенсу.
Bomchik
Member

Повідомлення

Процесор в мене розігнаний по олдскульному(фіксовані частоти, вольтажі). 170ват споживає при 1.25в з частотою 4.8 п-ядра, 3.8 е-ядра, 3.8 кеш. Але в такому режимі я не тестував його довго, бо температури доволі високі. На постоянку він в мене протестований на 4.5 1.15в, 3.8, 3.8 і в такому режимі він їсть 130ват і температури в районі 72 градусів. Я б так і жив собі(продуктивність хороша, температури малі)...але вічно підмиває щось робити з пк.
Прижим нормальний, на видув 3 120 вентилятори, жере так багато, бо це я в Лінку заміряю. Ddr5 6000(30/37/37)
oversteve
Member

Повідомлення

Bomchik: 11.11.2024 08:31 Процесор в мене розігнаний по олдскульному(фіксовані частоти, вольтажі). 170ват споживає при 1.25в з частотою 4.8 п-ядра, 3.8 е-ядра, 3.8 кеш. Але в такому режимі я не тестував його довго, бо температури доволі високі. На постоянку він в мене протестований на 4.5 1.15в, 3.8, 3.8 і в такому режимі він їсть 130ват і температури в районі 72 градусів. Я б так і жив собі(продуктивність хороша, температури малі)...але вічно підмиває щось робити з пк.
по пам'яті на РА120 СЕ на 13600к з стабільним жором під 180-190Вт також було 90 з копійками градусів, так що якоїсь прям офігєть великої різниці шоб аж десяток градусів в такому "режимі" від заміни кулера напевно не буде
інша справа, що сам такий жор не айс, у мене зараз наприклад андервольтнутий до 1.15 13600к жере десь 150Вт+- в синці, а це рахуйте і частоти троха вище ніж ваш розгон, і ще +4 недоядра, які тепла додають

Відправлено через 2 хвилини 47 секунд:
п.с. зовсім забув, рамка на сокет в моєму випадку дала десь 7-8 градусів під тим самим кулером, може є зміст її спробувати, якщо зараз стокове кріплення
Bomchik
Member

Повідомлення

Рамку поставив в перший же день. Дала 7 градусів також. За інші кулери я зрозумів, що плюс мінус той самий результат буде. Можливо краще скальпувати його за 1200 чи більш сучасніші венилятори ставити. Думаю що скальп більш правильне рішення. Тоді поки сиджу рівно на сраці тай все)
Відповісти