Як правильно замінити Asus B150-plus на Asus Prime B250-plus, і не запороти вінду 10? ))

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Відповісти
Автор
Повідомлення
GreenMile
Member

Повідомлення

Вітаю, випала можливість безкоштовно замінити Asus B150-plus з i5-6600 на Asus Prime B250-plus з i5-6600k, той ще апгрейт, так, але нахаляву і оцет солодкий :laugh: Змінюється плата, проц і пам'ять в купі, все інше лишається старе.
Основний профіт заміни - це можливість встановити два М.2 ссд, вже назріла потреба і один з них ще й буде швидше працювати. Зараз система (він 10) встановлена на єдиному ССД Samsung 970 Evo на 1 Тб, і вже замовлений 980pro на 2Тб.
Я розумію, що просто переставити все і в принципі більше нічого не потрібно, повинно завестися, але проблема в тому, що це ПК дружини, за яким вона працює і, якщо щось піде не так (ляже вінда), вона мені голову відірве :gigi: Тому, буду вдячний за поради, що варто зробити перед тим, як всунути старий ссд з віндою в нову плату? Може якісь драйвери видалити попередньо? Дякую :beer:
Wander_380
Junior

Повідомлення

Треба зробити копію розділу. Більше нічого не треба. Я ще собі зробив флешку з віндою ре. Там всі програми для відновлення роботи вінди, якщо щось пійде не так.
goldenvirus
Member

Повідомлення

По идее, если просто переставить ССД с одной платы в другую, то проблем с запуском винды в вашем случае быть не должно, единственное, может слететь активация, т.к. привязана к старой плате
Adamantium
Ghost

Повідомлення

10-ка переваривает смену железа практически в полном конфиге без каких-либо проблем, в рамках 1-й платформы.
deserteagle777
Member

Повідомлення

GreenMile: 11.07.2023 14:29 Вітаю, випала можливість безкоштовно замінити Asus B150-plus з i5-6600 на Asus Prime B250-plus з i5-6600k, той ще апгрейт, так, але нахаляву і оцет солодкий :laugh: Змінюється плата, проц і пам'ять в купі, все інше лишається старе.
Основний профіт заміни - це можливість встановити два М.2 ссд, вже назріла потреба і один з них ще й буде швидше працювати. Зараз система (він 10) встановлена на єдиному ССД Samsung 970 Evo на 1 Тб, і вже замовлений 980pro на 2Тб.
Я розумію, що просто переставити все і в принципі більше нічого не потрібно, повинно завестися, але проблема в тому, що це ПК дружини, за яким вона працює і, якщо щось піде не так (ляже вінда), вона мені голову відірве :gigi: Тому, буду вдячний за поради, що варто зробити перед тим, як всунути старий ссд з віндою в нову плату? Може якісь драйвери видалити попередньо? Дякую :beer:
все должно заработать с полтычка , но безусловно сделайте бэкап :beer:

и кстати , будьте готовы что ссдшки будет работать не в полную скорость :nunu:
спойлер
Снимок экрана 2023-07-11 165017.png
GreenMile
Member

Повідомлення

Дякую всім, а чим краще зараз бекап робити? Останній раз колись юзав ghost, але це вже, мабуть, занадто древній софт :gigi:

deserteagle777: 11.07.2023 16:48и кстати , будьте готовы что ссдшки будет работать не в полную скорость :nunu:
спойлер
Снимок экрана 2023-07-11 165017.png
Так, про це знаю, воно і на поточній платі так само, там один М.2 і також лише 2 лінії РСІе, але його вистачає, десь 1,7Гб/с наче давало по самсунговському бенчмарку.
gehka3
Катярко

Повідомлення

GreenMile
Переставишь ссд и не заметишь каких либо (может сеть дрова подтянет, ещё пару мелочей), всё будет работать как раньше, хочется бэкап - наздоровье но совершенно нет необходимости

У меня тестовая - от 1155 до 1700 сокетов, и ам4/ам5 там же
VovaII
Member

Повідомлення

Раджу спочатку переставити лише ССД на якому стоїть система. Завантажитись, із нього. Переконатись що працює мережа, щоб вінда змогла підтягнути/оновити драйвера на все інше. А лише потім ставити інші ССД і ХДД. — Із власного досвіду.

Ще одне: переконайтесь що у біосах стоять однакові налаштування для роботи дисків(всякі там УЕФІ, Секюре бут і т.п.)
GreenMile
Member

Повідомлення

gehka3: 11.07.2023 18:08 GreenMile
Переставишь ссд и не заметишь каких либо (может сеть дрова подтянет, ещё пару мелочей), всё будет работать как раньше, хочется бэкап - наздоровье но совершенно нет необходимости

У меня тестовая - от 1155 до 1700 сокетов, и ам4/ам5 там же
Дякую, заспокоїв :) Це в мене відголоски старої пам'яті, коли у нас в СЦ було два окремих ХДД з тестовими віндами для Віа, та Інтел чіпсетів :gigi:

VovaII: 11.07.2023 18:39 Раджу спочатку переставити лише ССД на якому стоїть система. Завантажитись, із нього. Переконатись що працює мережа, щоб вінда змогла підтягнути/оновити драйвера на все інше. А лише потім ставити інші ССД і ХДД. — Із власного досвіду.

Ще одне: переконайтесь що у біосах стоять однакові налаштування для роботи дисків(всякі там УЕФІ, Секюре бут і т.п.)
Так і планував зробити :beer:
_nevermind
Member

Повідомлення

GreenMile: 11.07.2023 14:29 Зараз система (він 10) встановлена на єдиному ССД Samsung 970 Evo на 1 Тб, і вже замовлений 980pro на 2Тб.
Я ссд с 10ткой установленной на древний ноут пентиум 2 ядра включал потом в пк с норм железом и все работало.
Драйвера подтянуло за пару минут само.
Речь именно про систему, вин 10.

Укажешь загрузку на этот ссд.

980 про кстати не будет на полную работать, ему pcie 4 нужен.
Відповісти