Останні статті і огляди
Новини
Опубліковано перші тести AMD Ryzen 9 9955HX3D — топового CPU Zen 5 для ноутбуків
-
yariksom
Member
Предлагаю обсудить Опубліковано перші тести AMD Ryzen 9 9955HX3D — топового CPU Zen 5 для ноутбуків
Реально високі ціни, а якщо без відеокарти?
І скільки сам камінь коштує?
-
FastBullet
Member
Та це звичайний 9950Х3Д, тільки зажатий у ліміт 55-75 Втyariksom: ↑ 27.03.2025 13:38 Предлагаю обсудить Опубліковано перші тести AMD Ryzen 9 9955HX3D — топового CPU Zen 5 для ноутбуків
Ну а ціни на десктопні проци давно відомі )
Отправлено спустя 5 минут 12 секунд:
Может какой-то наивный Буратино и купит

Отправлено спустя 29 секунд:
FastBullet: ↑ 27.03.2025 14:05Та це звичайний 9950Х3Д, тільки зажатий у ліміт 55-75 Втyariksom: ↑ 27.03.2025 13:38 Предлагаю обсудить Опубліковано перші тести AMD Ryzen 9 9955HX3D — топового CPU Zen 5 для ноутбуків
Ну а ціни на десктопні проци давно відомі )
Отправлено спустя 5 минут 12 секунд:
Может какой-то наивный Буратино и купитведь он самый мощный)) а то что он средней батареи в 75 Вч и 20 минут не протянет, ну это ж мелочи
![]()
![]()
![]()
-
alexeygalas
Member
В таких ігрових гробах з 32 поточним процом і rtx 4090 батарея чисто роль юпса виконує ) працювати всеодно потрібно від розетки. Але хто часто подорожує і не сидить довго на одному місці - makes sense
-
FastBullet
Member
Так якщо ще ігровий ядерний реактор додається, то наче й має сенсalexeygalas: ↑ 27.03.2025 14:15 В таких ігрових гробах з 32 поточним процом і rtx 4090 батарея чисто роль юпса виконує ) працювати всеодно потрібно від розетки. Але хто часто подорожує і не сидить довго на одному місці - makes sense

-
Tiufin
Member
Тут скоріше треба термосок із рідким азотом, щоб все це добро охолоджувати.FastBullet: ↑ 27.03.2025 14:23Так якщо ще ігровий ядерний реактор додається, то наче й має сенсalexeygalas: ↑ 27.03.2025 14:15 В таких ігрових гробах з 32 поточним процом і rtx 4090 батарея чисто роль юпса виконує ) працювати всеодно потрібно від розетки. Але хто часто подорожує і не сидить довго на одному місці - makes sense![]()
![]()
або може Ілона зробить старлінк2 для передачі енергії через повітря )))
Хтось тут має подібні ноутбуки, які при навантаженні мають tdp біля 200вт? Цікаво дізнатись, як вони в реальності працюють в плані перегріву
-
rjavyi_pastor
Member
А він і не працює в 200 вт на проц.Tiufin: ↑ 27.03.2025 14:50 Хтось тут має подібні ноутбуки, які при навантаженні мають tdp біля 200вт? Цікаво дізнатись, як вони в реальності працюють в плані перегріву
Якщо буде аналогічно моєму ноуті на райзені, то десь 55вт для процу плюс від 80до 110вт для віідюхи в середньому режимі і 75вт для процу плюс від 80до 110вт для відюхи в режимі "літак". Ну і жаритися під 100 градусів відповідно, якщо ставити термоліміти то тдп впаде ще на 20-30 відсотків
9955HX3D
Default TDP
55W
AMD Configurable TDP (cTDP)
55-75W
-
alexeygalas
Member
Якщо такий лептоп стоїть не на підставці 45гр а просто на столі - 20 сек граєш з високим фреймрейтом, потім твоя 4090 скидає частоти і ти маєш 30fpsTiufin: ↑ 27.03.2025 14:50Хтось тут має подібні ноутбуки, які при навантаженні мають tdp біля 200вт? Цікаво дізнатись, як вони в реальності працюють в плані перегріву
-
FastBullet
Member
це просто мрія, а не ноут)) найшвидший))alexeygalas: ↑ 27.03.2025 15:02Якщо такий лептоп стоїть не на підставці 45гр а просто на столі - 20 сек граєш з високим фреймрейтом, потім твоя 4090 скидає частоти і ти маєш 30fpsTiufin: ↑ 27.03.2025 14:50Хтось тут має подібні ноутбуки, які при навантаженні мають tdp біля 200вт? Цікаво дізнатись, як вони в реальності працюють в плані перегріву
-
tornadox
Member
в мене задня кришка знята, diy 3d print підставка + 2х120мм. Скидає температуру з процесора на 18-20 градусів і десь 10-14 з відяхи. З закритою кришкою і без кулерів фпс як ти і кажеш падає до 30 через десь двадцять хвилинalexeygalas: ↑ 27.03.2025 15:02 Якщо такий лептоп стоїть не на підставці 45гр а просто на столі - 20 сек граєш з високим фреймрейтом, потім твоя 4090 скидає частоти і ти маєш 30fps
-
alexeygalas
Member
Таймкод
Відправлено через 8 хвилин :
Ну це я умовно. Суть в тому що на столі навіть без килимків це все діло задихається там і навіть вентилятори на 100% не рятують ситуацію. Потрібен зазор між забором повітря і столом і грати на клавомиші. Тоді буде хоч якась циркуляція.tornadox: ↑ 27.03.2025 17:09як ти і кажеш падає до 30 через десь двадцять хвилин
Я собі вже роки 2 як купив схожу підставку складну, яку можна легко в рюкзак з собою взяти. І працюю лептоп + монітор на одній осі.
https://rozetka.com.ua/ua/rztk-h1-a/p386610579/
І так циркуляція нормальна
- спойлер
-
divs
Member
У меня из розетки ест за 200вт. Лимит у видео 150вт. При максимальной нагрузке они с процессором воюют за охлаждение и процессор постоянно проигрывает)) Итогом 17 дюймов ноут оказался очень практичным и играть на нем можно и удобно, но я его использую как рабочую станцию, а там другие сценарии. При работе от батареи 60-70вт на всех, потому что она больше не может отдать, ФПС в играх поделенный на три.Tiufin: ↑ 27.03.2025 14:50Тут скоріше треба термосок із рідким азотом, щоб все це добро охолоджувати.FastBullet: ↑ 27.03.2025 14:23
Так якщо ще ігровий ядерний реактор додається, то наче й має сенс![]()
![]()
або може Ілона зробить старлінк2 для передачі енергії через повітря )))
Хтось тут має подібні ноутбуки, які при навантаженні мають tdp біля 200вт? Цікаво дізнатись, як вони в реальності працюють в плані перегріву
-
Klon
CG graphikos fan
гоняв свій Легіон 5 2020р з 4800Н+2060 - тдп по максимуму с завода 65 проц + 110 гпу , 20 мінут гоняв - температури були десь під 90 градусів , проц тількі після 15 мін скинув турбобуст на 3,6 (з 4,2), відяшка працювала без скиду частот.Tiufin: ↑ 27.03.2025 14:50Хтось тут має подібні ноутбуки, які при навантаженні мають tdp біля 200вт? Цікаво дізнатись, як вони в реальності працюють в плані перегріву
Ноут був на підставки типу "книжна шкільна" - 2 планки з упором на ножки + ноут був свіженький, СО гуділо капець

І це старий девайс без рідкого металу і в порівнянні з новими девайсами - фіговою СО .
Зараз ляснуть ЖП + випарювальна камера в сам ноут і 200Вт - для такого звичайний режим, але в нових ноутах все зав'язане на температури - там 100 градусів норма , як в старих маках (в нових на М1 не знаю).
По темі - хороший проц для робочого ноуту, не інтелу ж все бабло заносить. Стаціонар звичайно круче - но ворог під боком накладає обмеження.
-
ronemun
Advanced Member
в статті на малюнку внизу продуктивність в Ryzen AI max+ 395 в Geekbench 6 CPU показує захмарні 29к, тоді як 9950 має всього 21к
А по суті це тіж проци.
Але це напевно помилка в статті - такого значення ні сайті hothardware, ні на geekbench мені знайти не вдалось, максимум там 24+
Може хто підкаже звідки це?
А по суті це тіж проци.
Але це напевно помилка в статті - такого значення ні сайті hothardware, ні на geekbench мені знайти не вдалось, максимум там 24+
Може хто підкаже звідки це?
-
tornadox
Member
в мене сумарне споживання 146 ват, і процесор інтел це саме слабке місце який не може розкрити потенціал відеокарти, якби був хоча би щось типу вашого 4800h
але тим не менше шум - це те що в мене вбило ідею ігрового ноута. Хоча зараз маю досить хороші навушники і ніби це як не така проблема.
Відправлено через 5 хвилин 37 секунд:
в мене така теж є, на алі взяв за півціни.alexeygalas: ↑ 27.03.2025 17:19 Я собі вже роки 2 як купив схожу підставку складну, яку можна легко в рюкзак з собою взяти. І працюю лептоп + монітор на одній осі.
я думаю що зараз досить не складно зробити розбірну з кулерами на 3д принтері
-
Lucas55
Member
- Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля
Найцікавіше - чи буде працювати в цьому ноуті управління напругою проца і оверклок в інженерному біосі, так само як аналогічних мсі з інтелами. От якби хто затестив 

-
yuriy_dd
Junior
чи всі розуміють яка вже прірва між М4 з одно-потоком в 180 в Cinebench 2024 і найпотужнішими десктопними х86 - у яких на рівні 140?
при чому М4 може від батареї із споживанням декілька ват, і частота в нього нижча
далі розрив буде лише збільшуватись
це вже кінець історії для х86 ..
при чому М4 може від батареї із споживанням декілька ват, і частота в нього нижча
-
alexeygalas
Member
Кінець буде, коли сервери перейдуть. X86 на сьогодні дає можливість нативно виконувати все, apple silicon - ні. Тому це лишається вузькоспеціалізована закрита платформа. Яка сама по собі не виживе. Навіть макос, яка інстальвана на макбук завантажується з сервера під управлінням x86yuriy_dd: ↑ 27.03.2025 21:52це вже кінець історії для х86 ..
-
rjavyi_pastor
Member
угу, кінець. онбордив людину, локально так і не підняли проект бо в мене проблем нуль на лінуксі і райзені, в людини мак і косяк на косяку. і нашо мені ці проблеми?yuriy_dd: ↑ 27.03.2025 21:52 чи всі розуміють яка вже прірва між М4 з одно-потоком в 180 в Cinebench 2024 і найпотужнішими десктопними х86 - у яких на рівні 140?
поряд стоїть мак міні на м2+16 для іншого проекту: незручні шорткати, робота з вікнами незручна, інтерфейс в цілому - ну його, від браузеру та вскоду він вже тупить переодично. В цілому ВАУ від маку не розумію, працює і ладно.За свої гроші я б не купив і якби можна було працювати на лінуксі то мак би і не використовував.
-
ronemun
Advanced Member
як не дивно, в АМД х86 по ефективності/Вт вже перескочив ARM - це видно і по ноутах, і по серверах. Через рік 18А в Інтел буде масово всюди, там взагалі обіцяють революцію, кращу ніж в Lunar lake з їх 20 год перегляду відео на ультрабуці.yuriy_dd: ↑ 27.03.2025 21:52 чи всі розуміють яка вже прірва між М4 з одно-потоком в 180 в Cinebench 2024 і найпотужнішими десктопними х86 - у яких на рівні 140?
в серверах свої проци мають Amazon на 96 ядер, Ampere аж 192 ядра, але там взагалі відсутні турбобуст/відключення вільних ядер/блоків і т.п., а в простої проц споживає 200Вт :eek . І це проц на рівні або слабший Epyc 64 ядра/128 потоків на Zen5 чи 96ядер/192 потоки Zen4, тоді як в АМД вже є ультраекономні 192 ядра/384 потоки Zen5c
Звичайно, ніби для сервера простій неактуальний, але ж і не всі 100% ядер будуть завжди заняті на 100%, це очевидно.
-
tornadox
Member
Ні, і мабуть навіть не стараються. По факту M4 нікому не цікавий у загальному масштабі, тому що його не можна купити окремо від Apple-комп’ютера. Це не універсальний процесор, а чіп для дуже специфічної екосистеми, де він виконує рівно ті завдання, які йому дозволили в Apple.yuriy_dd: ↑ 27.03.2025 21:52чи всі розуміють яка вже прірва між М4 з одно-потоком в 180 в Cinebench 2024 і найпотужнішими десктопними х86 - у яких на рівні 140?
Сорси закриті, ОС закрита, навіть драйвери під macOS обмежують доступ до апаратних можливостей. Є група девів, які реверсять його і намагаються зробити підтримку в Linux, але це радше ентузіазм, ніж реальне рішення для масового користувача.
M4 – це не про гнучкість і продуктивність у всіх сценаріях, а про контрольовану оптимізацію під конкретні задачі macOS. Хочеш гру, яку не портанули під Metal? Удачі. Хочеш серверні завдання? Купуй Mac Mini і насолоджуйся його "масштабованістю".
Порівняння Cinebench не відображає реальної продуктивності – одноядерна потужність це важливо, але не єдиний фактор. У серверних і десктопних задачах ключову роль відіграють багатопотокова продуктивність, підтримка пам’яті, розширення інструкцій, сумісність із софтом та багато іншого.
Apple досягли крутих результатів у своїй ніші, але це не означає, що вони знищать x86. Навіть компанії, які активно працюють з ARM (Microsoft, Qualcomm), не можуть створити реальний конкурент для масового сегмента.
Це просто чергова ітерація ARM-процесорів у закритій екосистемі, яка не загрожує універсальності та масштабованості традиційних платформ.