Модифікація покращує продуктивність S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Геральт
Member

Повідомлення

unclevrm
Ще раз: на 6700XT немає ніякої прогрузки. Шейдери компілюються перед запуском, так. Але в грі текстури не прогружаються "на льоту". То ж не 3070 в Потері )
ФПС так, могло б бути більше. Але і Senuа2 і Робокоп також не 100 малювали.
unclevrm
Member

Повідомлення

Геральт: 23.11.2024 19:36 unclevrm
Ще раз: на 6700XT немає ніякої прогрузки. Шейдери компілюються перед запуском, так. Але в грі текстури не прогружаються "на льоту". То ж не 3070 в Потері )
ФПС так, могло б бути більше. Але і Senuа2 і Робокоп також не 100 малювали.
Ну значит у меня игра поломана, но паря выше говорил, что у всех так
stoned
Member

Повідомлення

Доречі, ніхто не перевіряв мінімалку з увімкнутим-вимкнутим HT/SMT? :puzzle:
Dremjke
Member

Повідомлення

unclevrm: 23.11.2024 17:49Я думаю, что брать во внимание положительные отзывы людей, которые "фпс не меряют", мониторинг не используют, но "на глаз" у них всё прекрасно - не стоит. Это особенные люди, на западе это называют delusional, у нас - дурка.
Ну слушай, есть люди, которые играют в игры и кайфуют от игрового процесса. Есть тебе подобные, кто последнее отдаёт на железку, потом обвешивается мониторингами, графиками, каждый кадр считает и бежит плакать на форум, как игра у него не тянет. Каждому своё.
unclevrm
Member

Повідомлення

Dremjke: 23.11.2024 19:50
unclevrm: 23.11.2024 17:49Я думаю, что брать во внимание положительные отзывы людей, которые "фпс не меряют", мониторинг не используют, но "на глаз" у них всё прекрасно - не стоит. Это особенные люди, на западе это называют delusional, у нас - дурка.
Ну слушай, есть люди, которые играют в игры и кайфуют от игрового процесса. Есть тебе подобные, кто последнее отдаёт на железку, потом обвешивается мониторингами, графиками, каждый кадр считает и бежит плакать на форум, как игра у него не тянет. Каждому своё.
Интересные выводы, конечно :gigi:
freezers
Junior

Повідомлення

freezers: 23.11.2024 18:34 І по відчуттях кількість лагів багів втричі більше ніж в тому ж чистому небі на ранніх патчах.
AlexFokin: 23.11.2024 19:01 Друже, якщо обновився до RTX версії - спробуй цей гайд по налаштуванню та оптимізації
спойлер
але краще відкотитися до звичайної не RTX версії.
Шось я втомився і написав лагів, де мало би бути написано багів))

По графону мені ок, я не те шоб мастурбував на графоній.
Я саме про забагованість гри казав)
До того що в приклад сталкеру тіп поставив відьмака, де насправді через 9 років після релізу ахтунг повний)

Але за відос дякую, я до цього не заморачувався налаштуваннями, тут спробую) Ну і відкотитись з сейвами де вже 40 годин награно - мабуть вже не вийде)
unclevrm
Member

Повідомлення

подскажите, возможно ли убрать автонаклон при прицеливании?
Kassatka
Member

Повідомлення

У мене з 2001 року комп, а я як мінімум до 2017 взагалі ФПС ніколи не міряв :dontknow: , чисто по відчуттям визначав тягне гра чи ні, потім лише став міряти чисто з дослідницького інтересу. Наприклад, до 2008 у мене був Pentium 3 750 + Riva TNT 2 Pro 32 Мб, я знав що у Warcraft 3 не бажано дуже великі карти і більше, ніж пару-трійку ШІ ботів одночасно запускати, бо неграбельно буде. А от коли запускав дуже масові битви у Rome: Total War на Core 2 Quad + Radeon HD 7750 1 Гб, то відчував, що лагає, але загалом грати міг, не хотілося заради продуктивності кількість солдат в загоні замість максимальної на меншу ставити, потім через роки поміряв, виявилося, що в таких битвах було 7-8 FPS з просадками до 2 FPS, але коли й так команди часто на паузі віддаєш, то в "напівпокроковому" режимі битви норм.
Зараз теж чисто по відчуттям визначаю чи тягне гра, наприклад у 4K на GTX 960 Diablo на середніх з FSR дає близько 20-25 FPS і це чудово грабельно, як і грабельно на ноуті в Full HD на встройці з локом на 15 FPS під час відключень ЕЕ, а ця ж сама гра на RX 6800 з променями дає той самий середній FPS чи навіть трішки вищий, але неграбельно. Як виявляється, через періодичні просадки до 7-8 FPS і нижче.

Відправлено через 16 хвилин 47 секунд:
Як став цікавитися на яке залізо мені оновитися, щоб в 4K перейти, й став по різним залізячним сайтам і форумам типу цього лазити, то стало цікаво, а який там ФПС у мене комп видає в моїх іграх. Адже на таких сайтах всі пісюнами міряються, у кого і на якому залізі більше ФПС. :laugh:
Kashtan
Member

Повідомлення

А так всюди, в будь-якій сфері людської діяльності.
Все зводиться до стандартизації.
Хто сильніший?
Нате вам боротьбу, бокс, по правилам, гирі, штанга з кілограмами і правилами, в кого швидше авто?
А хто швидше проїде певну трасу або ділянку, або до 100, або до 60 за менший час, а в кого двигун потужніший, або більша тяга - ось тобі і цифри.
Це все ентузіасти.
Звісно більша частина обмежиться - а мене на світлофорі в моєму селі ніхто обігнати не може на моїй таврії, або мене після п'янки в місцевій наливайці ніхто побити не може, навіщо мені той бокс.
Це з тієї ж опери.
Стандартизація ваших реальних можливостей або вашої техніки.
123456
Junior

Повідомлення

Earanak: 23.11.2024 16:27 123456, не только VRAM... Скриншот сделанный мной у техника "Линзы" во время апгрейда пушки : https://imgur.com/8cu8m6d
Не ну в принципе я собирался делать апгрейд с 128гб на 192гб, но теперь я думаю что минимум 256гб надо припасти на случай DLC к Сталкеру 2 :gigi:
В мене з загрузки з посліднього СЕЙВА - показує 25 ГБ - з 32.
Там напевно крутиться всякарта и вси текстури из довколишніх 50 кв км. :D
byaka
Member

Повідомлення

Skiff93: 23.11.2024 18:29
item2: 23.11.2024 18:25 Перечитав усі коментарі. Не мають статерів люди з VRAM 12+ ГБ. Мають статери з VRAM 8-10 ГБ. Це також підтверджує сьогоднішнє відео від HUB. Вони рекомендують ставити пресет Medium або Low. Якщо це не допоможе, то чекати патч.
Співчуваю власникам 3060ti, 3070 (ti).
От і здулись їхні карти.
АМуДє з потенцівалом. Як добре що божественну 6700хт взяв, а не те зелене сміття.
А якісь індивіди ще 4060ti хорошою перспективною покупкою вважають :lol:
Все саме так як ви розповідаєте в 2к по мiнiмальному фпс у 4060ti - 37 фпс ,а в супер пупер 6700хт - 23 фпса.
А ще нагадайте будьласка де драйвери оптимiзованi пiд сталкер вiд амд?
спойлер
Зображення
kak_tak
Junior

Повідомлення

stoned: 23.11.2024 19:39 Доречі, ніхто не перевіряв мінімалку з увімкнутим-вимкнутим HT/SMT? :puzzle:
проверял сайт dsogaming, только хуже сделаешь, оставь по умолчанию, конечно если у тебя 13th или 14th интелы, то с их 100500 ядрами может что-то и изменится

источник: https://www.dsogaming.com/pc-performanc ... -analysis/
Dima4s
Member

Повідомлення

destructX: 23.11.2024 18:33
Dima4s: 23.11.2024 18:11 ніхто не стикався з тим що персонаж відмовляється бігати? просто ходить постійно і щоб не натискав- не біжить.
Часом кнопочкою Х режим не ходи не переключаєте?
не реагує на Х.
Я визирнув зза кутка кнопкою Z і далі мене завалили, появляюся я знову і усьо. ходить просто. ні шифт ні Х нічого не роблять.
Знайшов рішення. треба знову з автоматом в руках натиснути Z і вперед, потім знову Z і починає нормально бігти.. Не баг а фічя :D
Samilo
Member

Повідомлення

Користуюсь іншим модами, перфоманс фікс, де автор мода вніс правки у роботі люмена і ніби норм
dead_rat
Member

Повідомлення

Conqistador: 23.11.2024 14:23 одни играют в 30-40 фпс в фулхд на средних настройках и получают удовольствие, другие выкручивая всё до упора не могут получить удовольствия от игры в 60 фпс, дело не в том что игра не имеет проблем, хуже когда создают себе проблемы и не могут удовлетворить свои завышенные ожидания
Бо люди з 4090 грають не в гру, а у бенчмарки своєї відеокарти. То замість задоволення вони виймають собі душу :laugh:
shad_1985
Member

Повідомлення

byaka: 23.11.2024 21:38Все саме так як ви розповідаєте в 2к по мiнiмальному фпс у 4060ti - 37 фпс ,а в супер пупер 6700хт - 23 фпса.
а якщо трошки пограти то
спойлер
https://youtu.be/g03qYhzifd4?t=447
буде 2 фпс у 4060ti та ті самі 23 фпс у 6700xt....
Skiff93
Member

Повідомлення

byaka: 23.11.2024 21:38
Skiff93: 23.11.2024 18:29

Співчуваю власникам 3060ti, 3070 (ti).
От і здулись їхні карти.
АМуДє з потенцівалом. Як добре що божественну 6700хт взяв, а не те зелене сміття.
А якісь індивіди ще 4060ti хорошою перспективною покупкою вважають :lol:
Все саме так як ви розповідаєте в 2к по мiнiмальному фпс у 4060ti - 37 фпс ,а в супер пупер 6700хт - 23 фпса.
А ще нагадайте будьласка де драйвери оптимiзованi пiд сталкер вiд амд?
спойлер
Зображення
Там всі тести Хуанг проплатив.
Ну і в 4к паритет :gigi:
Те що 6700хт зрідка fps так може посісти ок.
А для початку потрібно взагалі знати що це за циферки ті 1% low.
Вкладення
min-fps-3840-2160.png
byaka
Member

Повідомлення

item2: 23.11.2024 18:25 Перечитав усі коментарі. Не мають статерів люди з VRAM 12+ ГБ. Мають статери з VRAM 8-10 ГБ. Це також підтверджує сьогоднішнє відео від HUB. Вони рекомендують ставити пресет Medium або Low. Якщо це не допоможе, то чекати патч.
Цей ваш HUB добряче дурить, в живом прогонi в його ролику на 4060ti середнiй фпс- 46,а в результатах вже 38 фпса i це ще квiточки хоть хтось бачив у себе на 8gb картi середнiй фпс бiля 3 кадрiв в нативi фулхд? Чому на game gpu у rtx 3070 середншiй фпс -43 ,а не 3 фпса?
Востаннє редагувалось 23.11.2024 23:00 користувачем byaka, всього редагувалось 1 раз.
inzer
Member

Повідомлення

В мене єдиний трабл - з заповненням відеопамʼяті. 24Гб загажуються години за 3 безперервної гри. І от тоді фпс падає під плінтус, настільки, що проблемно з ігри вийти. Перший Crysis спалахнув флешбеками. Сподіваюсь, це можливо пофіксити патчем, що це не є особливість ігрового рушія. Окрім цієї малоприємної фічі поки що не маю на що скаржитися за перші 10-12 годин. 4К, epic preset, hdr, без апскейлінгу чи фреймгену. Фпс бовтається біля 100. Графічно, звісно, бажалось щось більш проривне, а не мод на ТЧ. Але вцілому поки що гра затягнула впевнено.
stoned
Member

Повідомлення

kak_tak
2025 рік на носі а некст-ген Unreal Engine 5 все ще крутиться на 6 тредах.. :apes:
Відповісти