ох як безапеляційно!Lorichic: ↑ 17.10.2022 20:29процессоры дешеветь не будут

ох як безапеляційно!Lorichic: ↑ 17.10.2022 20:29процессоры дешеветь не будут
Есть предпосылки при уменьшении производства? Как бы не подорожали, будет обычный процесс, выйдет следующее поколение, тогда даSergN: ↑ 17.10.2022 20:34ох як безапеляційно!
Приїхали, X370 Crosshair VI Extreme і X570 VIII Hero 8 шарів, X570 Extreme 8+, EVGA X570 Dark так і зовсім 10.
У Зен 4 кешу другого рівня у два рази менше. 1 МБ проти 2 МБ у Раптора. Насправді, це велика різниця, бо L2 працює значно швидше, ніж L3, і щільність транзисторів кешу другого рівня значно менша, ніж у третього. А значить, збільшення розміру кешу L2 значно впливає на розмір ядра. Тому, АМД зробила ставку на L3, який можна "щільно" запакувати.alexxusss: ↑ 17.10.2022 15:45До 2МБ з 1.25МБ? Навіть не у два рази. Кешу L3 для великих ядер там більше не стало, бо сегменти розподіляються між великими та малими ядрами.Volodya811: ↑ 17.10.2022 13:59бо збільшили об'єм кешу L2
Починаючи з певної відмітки, збільшення кешу допомагає все менше. АМД он збільшила кеш у два рази, доробила ядра, а приріст всього 10-13%. А от якби в Рапторах вони збільшили кеш мікрооперацій, покращили передбачувач розгалужень, удосконалили планувальник, і тд., тоді питань нема. А так в кращому разі 3% на тій же частоті ядер та кільцевої шини. Звісно, якщо сток на сток, то там приріст буде.
Я мабуть, трошки неправильно висловився. Я колись думав, що будь-яке ядро в будь-який момент часу може забрати з L3 кешу дані, де б вони не знаходились, але насправді все не так просто. Є обмеження на те, з яким об'ємом окреме ядро може працювати в певний момент часу. До Golden Cove це було здається, 3МБ і вони знаходяться фізично недалеко від ядра. Я знаю, що L3 служить для швидшої синхронізації даних між всіма ядрами, тому він Shared. Гадаю, ви мене зрозуміли.vmsolver: ↑ 17.10.2022 16:12Кеш L3 это так называемый last level cashe, он для всех ядер и никакие его сегменты не распределяются между любыми ядрами, ни малыми, ни большими. Все его сегменты работают для всех ядер.
Всё может быть, я смотрел средний сигмент примерно одного уровня х570 и х670mraleks: ↑ 17.10.2022 21:31X370 Crosshair VI Extreme і X570 VIII Hero 8 шарів, X570 Extreme 8+, EVGA X570 Dark так і зовсім 10.
Где ты эту информацию нашёл?mraleks: ↑ 17.10.2022 21:31X570 VIII Hero 8 шарів
Предпосылки есть при падении спроса и усилении конкуренции.Lorichic: ↑ 17.10.2022 20:38Есть предпосылки при уменьшении производства?
Насправді ні.Lorichic: ↑ 17.10.2022 20:22Цена нормальная, если в доларах, а
Ядро вообще не обращается к кешу L3, оно просто шлёт запрос что нужны данные по такому адресу, происходит поиск в L1, если там нет, то в L2, если и там нет, то в L3. В зависимости от устройства и политики кеширования эти запросы могут быть осуществлены не последовательно, там тип кеша может быть разным на разных уровнях, но можете грубо считать, что запросы проходят по цепочке последовательно с кучей грязных хаков и трюков для оптимизации. Последний уровень кеша это L3 и факт его сложного устройства не ограничивает любое ядро ни в объеме, ни во времени. Ядро вообще не работает с каким-либо кусочком кеша L3, ядро отправило запрос и ожидая ответ обрабатывает другие данные в регистрах и кешах L1 и L2, если и там нет данных - просто ждёт. Так делают все ядра, в общем случае одновременно и асинхронно, каждое в тот момент когда ему нужно. И все эти запросы при кеш-промахе в более высоких уровнях кеша или от политики кеширования зависит, попадают в L3.alexxusss: ↑ 17.10.2022 22:12 Я мабуть, трошки неправильно висловився. Я колись думав, що будь-яке ядро в будь-який момент часу може забрати з L3 кешу дані, де б вони не знаходились, але насправді все не так просто. Є обмеження на те, з яким об'ємом окреме ядро може працювати в певний момент часу. До Golden Cove це було здається, 3МБ і вони знаходяться фізично недалеко від ядра. Я знаю, що L3 служить для швидшої синхронізації даних між всіма ядрами, тому він Shared. Гадаю, ви мене зрозуміли.
Тому ті додаткові 6МB L3 фактично "зжерли" + 8 Е-ядер у Рапторів