Огляд і тестування бездротового маршрутизатора ASUS RT-BE92U. Wi-Fi 7 без компромісів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Avenger80
Member

Повідомлення

Сidonix: 16.03.2025 01:10Можливо. Але я з тих пір перестав довіряти USB 2.0, а з 3.0 точно проблем немає.
Сейчас почти не делают с USB 2.0, а если и делают, тот же Asus, к примеру - AX1800U, то там уже и скорость на USB 2.0 - 20-35Мбайт/c. Вам просто попались не очень удачные роутеры в этом плане.
kolio
Member

Повідомлення

як побачив адмінку, аж проригатись потягло. При logout просто пише "ви вийшли з системи", а щоб знов увійти - треба набирати головну сторінку роутера руцями. Зручно?
або коли ти залогінений і входиш в роутер через пару днів то воно пускає тебе. Сессія юзера при цьому не активна вже. Але воно все одно малює адмінку, але всі цікаві параметри просто не підтягуються, бо вони вантажаться через ajax, а так як сессія застаріла - тому нічого цікавого не вантажить. І що після цього треба робити? правильно - перелогінюватись. Як саме описано вище.
Адмінка корява.

Пробував нещодавно підключити SSD по USB до роутера. Швидкість ~2МБ/c. Треш повний. RT-AC58U V3
NST1983
Member

Повідомлення

Avenger80: 15.03.2025 20:31
Сidonix: 15.03.2025 17:42Одразу видно, що ви ніколи не включали той же Аватар з роутера через USB 2.0. Кіно навіть у версії 1080р заїкаїться і тормозить, користуватись неможливо. Я вже мовчу про 4к. Тому я знаю про що кажу, тут тільки USB 3.0 і вище підходить. Я все це пробував на практиці. Зараз в мене роутер працює чітко і диски також, які до нього підключені. Це дуже зручно і не треба ніяких NAS. Зараз роутер і працює як, NAS по суті.
Специально для вас скачаю сейчас что-то реально большое и переключу диск в разъём USB 2.0 в роутере и попробую - отпишусь. :) А чем USB 2.0 отличается от USB 3.0 кроме скорости?
Вот скорость чтения с диска в порту USB 2.0, я думаю, что такой скорости должно хватить для любого видео:
спойлер
Зображення
Отправлено спустя 47 минут 55 секунд:
Пока качается Аватар - https://kinozal.tv/details.php?id=1982911, попробовал ролик jellyfish-250-mbps-4k-uhd-hevc-10bit с сайта https://repo.jellyfin.org/archive/jellyfish/ с жесткого диска роутера по DLNA на приставку и на телек. Не заметил разницу при перетыкивании жесткого диска с одного порта в другой, что в USB 3.0, что в USB 2.0 идёт без тормозов всё плавно.
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Дальше, перекачиваю с компа на жесткий диск роутера со скоростью 70-74Мбайт/c фильм (максимальная скорость записи в USB 3.0 (проц роутера 7621) и смотрю одновременно с этого же диска по DLNA сериал в 1080p на приставке - никаких нигде тормозов при этом. Это к вопросу о слишком большой нагрузке на один диск.

Отправлено спустя 43 минуты 2 секунды:
Проверил Аватар, который по ссылке. Естественно без тормозов, что на USB 3.0, что на USB 2.0:
спойлер
Зображення
Так что это у вас какие-то бока, скорее всего. USB 2.0 годится для любого видео.
USB 2.0 для роутеру повністю вистачає для 90% потреб
Використання USB 3.0 на роутері створює помєхи для WiFI 2.4
Якщо ж хтось заядлий кіноман і дивиться блюрей ріпи, то че якесь жлобство робити це через USB роутера. NAS, хоч мінімальний. Дивуюсь що жаба давить 5000 на нас, а можна і дешевше найти. Причому кайфово закинути пару торентів, а потом через деякий час коли вільна година - відразу відкрив і дивишся. Я дивлюсь не через upnp/dlna а через NFS навіть не SMB. Якщо є бажання перевірити наскільки гарно справляється ваш медіаплеер (у мене nvidia shield pro 2019, обожнюю його разумний апскейлінг), то краще це затестити на BD Terminator 2 - BDREMUX, а саме де сниться ядерний взрив Сарі Конор)
Avenger80
Member

Повідомлення

NST1983: 16.03.2025 11:22Якщо ж хтось заядлий кіноман і дивиться блюрей ріпи, то че якесь жлобство робити це через USB роутера.
Вы невнимательно читали мой пост, к примеру, даже USB 2.0 в моём роутере хватит для абсолютно любого блюрей рипа. Через USB 2.0 я проиграл файл потоком в 250Мбит/c без единого затыка.

Отправлено спустя 1 минуту 51 секунду:
NST1983: 16.03.2025 11:22Використання USB 3.0 на роутері створює помєхи для WiFI 2.4
При грамотном расположении разъёма USB 3.0 - это сводится к минимуму.

Отправлено спустя 3 минуты 7 секунд:
NST1983: 16.03.2025 11:22Якщо є бажання перевірити наскільки гарно справляється ваш медіаплеер (у мене nvidia shield pro 2019, обожнюю його разумний апскейлінг), то краще це затестити на BD Terminator 2 - BDREMUX, а саме де сниться ядерний взрив Сарі Конор)
Что имеете ввиду?
Seregao
Member

Повідомлення

master: 13.03.2025 15:53
Keyser Soze: 13.03.2025 15:40 Самое главное не то, что оно может, а как долго оно может без потери производительности и зависаний :gigi: :up:
А этого в тесте(ах), к сожалению, нет...
А є якісь претензії саме до роутерів ASUS, чи для друга цікавитеся?
количество обьявлений на олх с восстановленными игровыми роутерами Asus как минимум заставляет над этим задуматься

Отправлено спустя 2 минуты 19 секунд:
Сidonix: 13.03.2025 16:57 От що заважало зробити два USB? Я б взяв, хоча і мого актуального RT-AX86U за очі зараз вистачає і в нього два USB 3.
А что мешало им сделать поддержку exFat? А так, хоть 4 порта - все без толку.
NST1983
Member

Повідомлення

Seregao: 16.03.2025 11:50

І EXT4 хіба погано? :rotate:
master
Member

Повідомлення

kolio: 16.03.2025 09:21 як побачив адмінку, аж проригатись потягло. При logout просто пише "ви вийшли з системи", а щоб знов увійти - треба набирати головну сторінку роутера руцями. Зручно?
або коли ти залогінений і входиш в роутер через пару днів то воно пускає тебе. Сессія юзера при цьому не активна вже. Але воно все одно малює адмінку, але всі цікаві параметри просто не підтягуються, бо вони вантажаться через ajax, а так як сессія застаріла - тому нічого цікавого не вантажить. І що після цього треба робити? правильно - перелогінюватись. Як саме описано вище.
Адмінка корява.
Пробував нещодавно підключити SSD по USB до роутера. Швидкість ~2МБ/c. Треш повний. RT-AC58U V3
Хіба в огляді описаний RT-AC58U V3? Ні, то навіщо цей ваш досвід тут? В вас буводин із самих бюджетних роутерів Асус які тільки існують. Працював - і слава Богу.

Відправлено через 6 хвилин 6 секунд:
Seregao: 16.03.2025 11:50
master: 13.03.2025 15:53
А є якісь претензії саме до роутерів ASUS, чи для друга цікавитеся?
количество обьявлений на олх с восстановленными игровыми роутерами Asus как минимум заставляет над этим задуматься

Отправлено спустя 2 минуты 19 секунд:
Сidonix: 13.03.2025 16:57 От що заважало зробити два USB? Я б взяв, хоча і мого актуального RT-AX86U за очі зараз вистачає і в нього два USB 3.
Кількість оголошень на олх свідчить, що є попит на відновленні роутери і на те, що їх багато продано. Разом з тим, важко знайти відновлені роутери Netis, Tenda тощо, бо їх відновлювати немає жодного сенсу. Серед роутерів Asus є відверто невдалі моделі (RT-ac86u), але вважати, що всі роутери Asus мають проблеми з надійністю - неправильно
Відповісти