сподіваюсь, це невдалий рофлkalakawa: ↑ 08.04.2024 17:56 Інтел не випускають ігрових цп
Це як пред'являти граблям, що погано копають
Останні статті і огляди
Новини
Intel вивчає проблему нестабільної роботи топових CPU Core в іграх
-
SERGBILL
Member
-
kalakawa
Member
вдалий нерофлSERGBILL: ↑ 09.04.2024 22:06сподіваюсь, це невдалий рофл
-
YoDA_91
Member
Нет, не пробовал. Я через этот твик с файлом все исправил и все хорошо работает.lewerlin: ↑ 09.04.2024 21:45Це взагалі то дивно. ТВВ2 не має так жерти. Навіть ТВВ3 не має.(Граю в обидві частини)YoDA_91: ↑ 09.04.2024 10:16Точно также с Total War Warhammer 2, где проц также нагружался выше 50% и грелся до почти пиковых 95 градусов.Не пробували просто прибити в біосі е-ядра?YoDA_91: ↑ 09.04.2024 10:16Помогло только создать файл user.cfg в корневой папке с такими параметрами:
спойлер
А все из-за того, что бф сильно прогружает проц на 48-55%, абсолютно не оптимизировали этот момент. И после того, как я создал этот файл, все пошло без вылетов.
Конечно не должен есть, однако ест и прилично. Вроде игра под интел должна быть оптимизирована, но на деле я удивился таким показателям нагрузки. А у Вас амд, может там по-другому все оптимизировано.
Отправлено спустя 3 минуты 18 секунд:
У меня воздушный охлад Noctua NH-D15, который работает уже с 2016 года. Работу проца я оптимизировал через андервольт -0.05V и поднятием нижней отметки лимита до 253W, здесь это все обсуждалось. Конечно я планирую перейти на водянку, но для этого мне надо системник менять, т.к. в мой 360-ка не влезет. Пока работаю с тем, что есть и много нового узнаю от того, насколько хреново оптимизированы игры в нынешнее времяEaranak: ↑ 09.04.2024 12:36 YoDA_91, вам не кажется что 95 градусов при 50% нагрузке это многовато У меня на 13900KF самое горячее P-Ядро лишь в мимолетных пиках за ночь рендера доходит до ~80 градусах при рендере в Corona с 100% нагрузкой на проц (21c в помещении, водянка на ~80% оборотах). Доп инфа под спойлером по этой - (ССЫЛКЕ). А в играх, в том же БФ-е и до 70c не доползает при ~50% оборотах водянки. И то это пиковые значения которые всплесками идут на самое горячее ядро. Либо у вас охлад слабый либо проц раскачегаренный. Не знаю уж. Это явно перебор как по мне
-
Earanak
Member
YoDA_91, понял-принял.
Да, оптимизация в некоторых играх поражает воображение. Я вот тоже когда то думал что возьму топовую видяху, проц, шустрый SSD, память настрою, и буду кайфовать Кайфанул от Starfield, TLOU1, Callisto Protocol, в Satisfactory (при переходе на UE5), Dragons Dogma 2, Alan Wake 2, Immortals of Aveum, Cities Skylines 2 Да, некоторые из них попатчили нехило и стало в общем то неплохо, но я больше про их релизное состояние.
И чет мне подсказывает, если я обновлюсь на Arrow Lake или Zen5 с 5090 - сильно лучше не станет в этом плане
Да, оптимизация в некоторых играх поражает воображение. Я вот тоже когда то думал что возьму топовую видяху, проц, шустрый SSD, память настрою, и буду кайфовать Кайфанул от Starfield, TLOU1, Callisto Protocol, в Satisfactory (при переходе на UE5), Dragons Dogma 2, Alan Wake 2, Immortals of Aveum, Cities Skylines 2 Да, некоторые из них попатчили нехило и стало в общем то неплохо, но я больше про их релизное состояние.
И чет мне подсказывает, если я обновлюсь на Arrow Lake или Zen5 с 5090 - сильно лучше не станет в этом плане
-
YoDA_91
Member
И самое смешное в том, что если раньше жаловались на тормоза с низким фпс и говорили, что оптимизация не очень, а сейчас жалобы на температуру и прожорливость, при этом фпс держится на родном мониторном 144 Гц. Вроде как ура, не тормозит, наконец-то, а побочные сложности уже другого характера вылезаютEaranak: ↑ 10.04.2024 10:59 YoDA_91, понял-принял.
-
bez5dva
Member
А что похоже на деградацию? Кто-то на форумах, кто постоянно говорит о мифической деградации, вообще представляет что это?Alexsandr: ↑ 08.04.2024 21:41На деградацию не похоже?nazar-pc: ↑ 08.04.2024 19:35 Та нарешті, останні місяці стабільно під великим навантаженням або залипає, або просто перезавантажується без причини. не знаю що вони накрутили в BIOS за останні пів року, працювало ж все нормально до цього.
Это как на заре SSD писали, мол, срок службы у них чуть ли не пару лет максимум. В итоге мой всратый апацер на 240гб уже 7 лет работает каждый день.
-
lewerlin
Member
Компілятор С, під х86, один для всіх. Це не як з відяхами. І немає у Вахи такого навантаження на проц, це не Троя.YoDA_91: ↑ 10.04.2024 10:43Вроде игра под интел должна быть оптимизирована, но на деле я удивился таким показателям нагрузки. А у Вас амд, может там по-другому все оптимизировано.
Потрібно перевірити на всякий. Якщо спрацює - значить і оновленнями вінди може пофікситись.YoDA_91: ↑ 10.04.2024 10:43Нет, не пробовал. Я через этот твик с файлом все исправил и все хорошо работает.
-
Donate
Member
Которые фиксят за 5 минут или один вечер всё зависит от желания выжать максимумYoDA_91: ↑ 10.04.2024 11:04И самое смешное в том, что если раньше жаловались на тормоза с низким фпс и говорили, что оптимизация не очень, а сейчас жалобы на температуру и прожорливость, при этом фпс держится на родном мониторном 144 Гц. Вроде как ура, не тормозит, наконец-то, а побочные сложности уже другого характера вылезаютEaranak: ↑ 10.04.2024 10:59 YoDA_91, понял-принял.
А от 20 фпс в старфилде фиксить нечем
-
Earanak
Member
Как это нечем. Я 80+ часов наиграл на ~165FPS-Локе, на ультрах в 1440P с DLAA.Donate: ↑ 10.04.2024 13:17 А от 20 фпс в старфилде фиксить нечем
С крайне ровным фреймтаймом. Без статтеров и просадок ниже ~120FPS.
И то это просадки на базе утыканной кучей объектов и зданий.
В Новой Атланте видяха на 80% загружена в Космосе и вовсе около 70%.
Фреймрейт нехило повышается включением ФреймГена. Видимых Артефактов в Старфилде он не вызывает.
Что ни говори про визуал и саму игру, но утилизация CPU/GPU в Старфилде на данный момент все же относительно неплохая.
На релизе, без фреймгена - да, была печалька с просадками до 50-60FPS и статтерами.
Сейчас 20FPS думаю можно увидеть только на мусорном ПК или несоответствующими видяхе настройками/разрешением.
Ну, условно я думаю на 2070S в 1440P на миксе из низко-средних должно ведь быть выше 30FPS Без DLSS, Фреймгенов.
-
Alexsandr
Member
С деградацией сталкивался и это далеко не миф. После этого не разгоняю ЦП и видео (если разгон возможен) до стабильного потолка, всегда оставляют запас неплохой. Нагрев+напряжение просто по физике увеличивают износ кристала, у всех микросхем есть расчетный срок работы и в разных режимах он отличается. SSD в бекапе за сколько убьется если будет работать практически 24часа в сутки на запись? Там где износ SSD вдруг не мифический стараются или не использовать или придумать что-то для уменьшения нагрузки на него или покупают каждые полгода новый.bez5dva: ↑ 10.04.2024 12:08 А что похоже на деградацию? Кто-то на форумах, кто постоянно говорит о мифической деградации, вообще представляет что это?
Это как на заре SSD писали, мол, срок службы у них чуть ли не пару лет максимум. В итоге мой всратый апацер на 240гб уже 7 лет работает каждый день.
-
bez5dva
Member
А можно, на правах офтопа, рассказать как вы пришли к тому, что была диагностирована именно деградация? Я не издеваюсь, просто это интересно.Alexsandr: ↑ 10.04.2024 19:34С деградацией сталкивался и это далеко не миф. После этого не разгоняю ЦП и видео (если разгон возможен) до стабильного потолка, всегда оставляют запас неплохой. Нагрев+напряжение просто по физике увеличивают износ кристала, у всех микросхем есть расчетный срок работы и в разных режимах он отличается. SSD в бекапе за сколько убьется если будет работать практически 24часа в сутки на запись? Там где износ SSD вдруг не мифический стараются или не использовать или придумать что-то для уменьшения нагрузки на него или покупают каждые полгода новый.bez5dva: ↑ 10.04.2024 12:08 А что похоже на деградацию? Кто-то на форумах, кто постоянно говорит о мифической деградации, вообще представляет что это?
-
0kie
Member
lewerlin: ↑ 09.04.2024 21:45Не пробували просто прибити в біосі е-ядра?
- Нежелательно выключать E-core на современном Интеле:
-
l-m
Member
GCC, Clang, Intel C, C++Builder, pcc, MSVC, Watcom C, Oracle Solaris Studio C, Pelles C, TCC, Turbo Clewerlin: ↑ 10.04.2024 13:04Компілятор С, під х86, один для всіх.YoDA_91: ↑ 10.04.2024 10:43Вроде игра под интел должна быть оптимизирована, но на деле я удивился таким показателям нагрузки. А у Вас амд, может там по-другому все оптимизировано.
тощо
Один. Ага
Ще велике питання чому ви взяли що все пишеться на С, чому під застарілий х86, чому "забули" що в кожному компіляторі ще купа вбудованих опцій для тюнінгу коду, з якими який буде зовсім різний бінарник.
Риторичне звісно питання.
-
lewerlin
Member
Малось на увазі, що ніякого вендор-локу чи окремих оптимізацій, в рамках х86, наразі немає. Для софту, на його рівні, немає різниці чий х86 перед ними, за винятком дурних ексцесів Адоба(8700 в двічі швидше 10400, бо в софті прямо прописаний лок на і7). Ну і в минулому були ще вибрики Інтелу, але то вже "притча во язицех".l-m: ↑ 11.04.2024 13:18GCC, Clang, Intel C, C++Builder, pcc, MSVC, Watcom C, Oracle Solaris Studio C, Pelles C, TCC, Turbo C
тощо
Один. Ага
Це до питання "гра якось там оптимізована краще під Зен ніж під Раптори". Ніяких там оптимізацій немає. Теоретично код можна переписати, аби він краще відгукувався на архітектурні особливості, але це така Сізіфова праця і дурні витрати, що навіть валізи на це не заносять, як з картами.
-
l-m
Member
Що ж, беремо перший же компілятор, та бачимо можливість оптимізації під будь-яку архітектуру, навіть під Зен5 який ще не вийшов - https://gcc.gnu.org/onlinedocs/gcc/x86-Options.htmllewerlin: ↑ 11.04.2024 13:44 окремих оптимізацій, в рамках х86, наразі немає.
Не кажучи що оптимізації не закінчуються й не починаються виключно на компіляторі.
-
lewerlin
Member
Хоч самі глянули б своє посилання. Там, фактично, виключно задається підтримка інструкцій. Коду під скайлейк з AVX, буде бе різниці на Скайлейку чи Зені він запущений, а от вже на Вольфдейлі він вас пошле. Суті не міняє. Де прив'язка саме до вендора? Ну?l-m: ↑ 11.04.2024 13:52Що ж, беремо перший же компілятор, та бачимо можливість оптимізації під будь-яку архітектуру, навіть під Зен5 який ще не вийшов - https://gcc.gnu.org/onlinedocs/gcc/x86-Options.html
-
l-m
Member
Я знаю що там написано, скоро буде років 20 як вперше прочитавlewerlin: ↑ 11.04.2024 15:11 Хоч самі глянули б своє посилання.
Це ваша вигадка, задається там набагато більше.lewerlin: ↑ 11.04.2024 15:11 Там, фактично, виключно задається підтримка інструкцій.
Це неправда. У різних архітектур різна вартіть та ефективність виконання однакових інструкції, це враховується. Оптимізований код для Скайлейку та Зен1 буде різним. Відповідно код для Скайлейку буде менш ефективним на Зен1, ніж код який скомпільований саме під Зен1. І навпаки.lewerlin: ↑ 11.04.2024 15:11 Коду під скайлейк з AVX, буде бе різниці на Скайлейку чи Зені він запущений
Навіть між Зен1 та Зен2 буде різниця.
Нікуди він не пошле, це задача не компілятора, а розробників. Зроблять перевірку — буде посилати. Не зроблять, буде падати (чи глючити, чи навіть працювати, в залежності від складності програми).lewerlin: ↑ 11.04.2024 15:11 а от вже на Вольфдейлі він вас пошле.
Суть в тому що ваще твердження "окремих оптимізацій, в рамках х86, наразі немає" абсолютно невірне.lewerlin: ↑ 11.04.2024 15:11 Суті не міняє. Де прив'язка саме до вендора? Ну?
А в реальності можна заоптимізувати настільки, що навіть не гарантується робота на будь-якій іншій архітектурі крім цільової:
-march=cpu-type allows GCC to generate code that may not run at all on processors other than the one indicated.
Крім того, є різні опції та ступені агресивності оптимізацій і в рамках заданої архітектури - https://gcc.gnu.org/onlinedocs/gcc/Opti ... tions.html
Та деякі програми можуть глючити-вилітати якщо переборщити.
Сумарно декілька сотень різних налаштувань оптимізації коду.
І це, знов повторюю, тільки в рамках одного компілятора.
А так-то да, і "Ніяких там оптимізацій немає" (с), і "Компілятор С, під х86, один для всіх" (с).
Цікаво тільки в якій паралельній реальності.
-
lewerlin
Member
Там немає жодної прив'язки конкретно саме до вендору. І не може бути. Бо неможливо крім прямого запиту по UID, однозначно ідентифікувати не конкретну архітектуру, а саме вендора(без прив'язки до ідентифікації наприклад Кор чи К10). І Інтел і АМД глобально використовують одні і ті ж патенти, в рамках х86.l-m: ↑ 11.04.2024 16:51Це ваша вигадка, задається там набагато більше.
Відповідно неможлива оптимізація "під вендора". Ніяк(за виключенням прямого запиту а-ля муток Інтелу).
Але річ йшла саме "під вендора". Навіть якщо ви додасте оптимізації під всі наявні архітектури, наприклад Інтелу, це все ще будуть оптимізації під список конкретних архітектур, а не інтелу в цілому. Бо будь яка свіжа інтелівська архітектура вже нічого не отримає.l-m: ↑ 11.04.2024 16:51А в реальності можна заоптимізувати настільки, що навіть не гарантується робота на будь-якій іншій архітектурі крім цільової:
Це якщо врахувати, що взагалі подібні речі мають сенс лише в закритому комплексі, коли софт виконується на строго заданому залізі(найвідоміше - епл на інтелах, хоча мені спершу спали на думку файрволи ). Випускати таке в масмаркет - самогубство.
Ткніть де це є в документі. В моєму розумінні, оптимізація під конкретне ядро має враховувати особливості цього ядра, типу довжини конвеєру, структури і асоціативності кешів і т.д.. Типу "це ядро ефективніше працює с SSE, значить користуємось нею" - вибачте, костиль, а не оптимізація.l-m: ↑ 11.04.2024 16:51У різних архітектур різна вартіть та ефективність виконання однакових інструкції, це враховується.
І знову таки, де тут прив'язка саме "до вендора"?
Це максимально просто для розуміння, далеких від теми, людей. Інакше "зіпсований телефон" вам таку паралельну реальність намалює, що ви ж перші і почнете приводити все до вище згаданого. Бо воно хоча б відповідає реальності споживчого ринку.l-m: ↑ 11.04.2024 16:51А так-то да, і "Ніяких там оптимізацій немає" (с), і "Компілятор С, під х86, один для всіх" (с).
Цікаво тільки в якій паралельній реальності.
-
Denvys5
Member
І контекст, впринципі, у цьому і єlewerlin: ↑ 11.04.2024 18:06Там немає жодної прив'язки конкретно саме до вендору. І не може бути. Бо неможливо крім прямого запиту по UID, однозначно ідентифікувати не конкретну архітектуру, а саме вендора(без прив'язки до ідентифікації наприклад Кор чи К10). І Інтел і АМД глобально використовують одні і ті ж патенти, в рамках х86.
Відповідно неможлива оптимізація "під вендора". Ніяк(за виключенням прямого запиту а-ля муток Інтелу).
https://www.techpowerup.com/261241/matl ... nificantly
І l-m правий щодо специфічних оптимізацій "під архітектуру". Що впроваджується через code execution path (і приклад проблем з цим) що і вимагає певних додаткових дій у рамках оптимізації під конкретне залізо.By default, MKL queries your processor's vendor ID string, and if it sees anything other than "GenuineIntel...," it falls back to SSE, posing a significant performance disadvantage to "AuthenticAMD" Ryzen processors that have a full IA SSE4, AVX, and AVX2 implementation.
-
lewerlin
Member
Ну тут якраз мутки Інтелу з їхньою ж бібліотекою.Denvys5: ↑ 11.04.2024 18:38І контекст, впринципі, у цьому і є
https://www.techpowerup.com/261241/matl ... nificantly
Тут знову згадується конкретно компілятор інтел з.. тою ж бібліотекою. І тим же приколом, за який їм прилітало в суді.Denvys5: ↑ 11.04.2024 18:38Що впроваджується через code execution path (і приклад проблем з цим)
Те саме виключення, про яке згадувалось вище і яке ніякого відношення до суть питання не має.