AccessDenied: ↑
23.02.2024 09:00
ALT-F13
С сабжем ваш ник будет нажиматься тремя клавишами, очень удобно.
Ну а если серьезно, то какая агрессия? В чем? На то и форум, чтобы высказывать свое личное мнение и прочитать других.
Мій нік натиснути не вийде, бо клавіші F13 все одно в типовій розкладці немає, в тому й фішка ще з 1999 року, так і не з'явилася вона
Безумовно, у кожного має бути особиста думка про будь-який продукт. І загалом вона може бути будь-якою - ми вільні люди у вільній країні.
Але невже виказуючи щось, доросла людина не проходить фазу внутрішньої перевірки на хоча б загальну адекватність? Причому це ж дуже нехитро у даному випадку, просто додати особистого характеру в коментар і, якщо не вистачає кваліфікації для об'єктивної оцінки, то оминати узагальнень. Щоб не виглядати злим жлобом.
І тоді все встане на свої місця. Наприклад, "
нащо потрібна клавіатура без нумпаду" - це неадекват. А від цілком справедливого коментаря "
я використовую нумпад, тому мені така клавіатура не підходить" вже рівно один крок роботи мозку до розуміння, що "
тим, хто НЕ використовує нумпад, ця клавіатура підійде" і, відповідно, попередній коментар взагалі не потрібний. В ньому ж буквально немає сенсу, автор сам собі відповів - адже ніхто навіть не пропонує особисто вам її купляти, а для тих, кого вона зацікавить, досвід користувачів нумпадів нерелевантен! І тоді так, на форумі наче й має висловлюватися особиста думка, але _корисна_, а не просто поток слів.
Те ж саме стосується і ціни. На ринку ж сегментація. В кожному сегменті є певні best buy, а є менш вдалі варіанти. Оце важливе питання. І так, іноді бувають об'єктивно занадто дорогі продукти, а іноді бувають унікальні "зірки", коли за Х грошей можна отримати якісь як у інших за Х*2 без якихось мінусів. Але зазвичай ці мінуси є. Просто тому, що так працює ринок - не без помилок, але по системі. Хтось таки думав, коли випускав продукт в серію, приймав рішення про позиціонування і цінник... Так, виробник міг _сильно_ помилитися, але це виключення, а не правило.
Тому мені дуже смішно, коли пересічний користувач з досвідом "одна клавіатура на 5 років" думає, що він з першого разу зірвав джекпот, відкрив святий грааль і знає кунг-фу, бо купив "just as good" товар іншого виробника втричі дешевше і тепер пихато несе цю Особисту Думку на форум, де готовий її висловити, because he can.
Адже як то кажуть, "якщо за покерним столом ти не бачиш, кого тут розводять, то це ти". Зазвичай ти отримуєш те, за що платиш. Тому я там вище й написав, що Cadillac виходить дорожче Ланоса (хоча обидва базову функцію легкового автомобіля виконують). Це не означає, що Ланос автоматом погана машина, чи що всі Cadillac ідеальні. Але не треба думати, що всі хто купив Cadillac - лохи порівняно з тими, хто купили ланоса
А казати зворотнє вже буде неполіткоректною дискримінацією за рівнем доходів.
Якось так.