Це ти плутаєш. Не має ніякого "режиму очікування" так як ти то уявляєш. Бо система щось там очікує (пробудження наприклад) тільки в режимі сну. Решту часу вона оновлюється, оптимізує диски, шукає троянів і багато чого іншого. Іншими словами комп (проц) або працює, або не працює. Працювати може по різному. В когось важче, в когось легше.Plush_Dragon: ↑ 27.12.2023 22:41Ти навіщо плутаєш режим сна і очікування? До тебе не доходить що система працює без тебе? Оновлюється, оптимізує диски, шукає троянів і багато чого іншого. Плюс програми в автозагрузці, планувальник, якийсь стім та багато іншого.Геральт: ↑ 27.12.2023 18:34 В мене спить через 5хв, саменький. Можу і на 1хв налаштувати. Ну і якщо безліч задач , то це вже не режим очікування.
Скрін зі споживанням тобі кинули вище, в мене аналогічний проц і подібні цифри. Ніяких 65Вт там і близько нема (спеціально відкривав диспетчер задач, ги), не кажучи про 105Вт. Для 7700 може й я помилився, визнаю. Можливо не 10, а буде 15-20вт. Суті то не міняє. До заявлених 65Вт все одно далеко. Але фокус навіть не в цьому. А в тому, що то різні вати (тепла і споживання) і ти ніяк того второпати не можеш. Причому тепла не повного, а лише того за яке "відповідає" кулер. Повного там трохи більше.Брехливий маркетолуховий TDP. Як і у Інтела. Бо це цифра без автобуста процесора. Мінімальне навантаження і 65 тобі тільки сниться. І якщо ти такий бовдур що купив кулер з відводом тепла 65 ватт, то в мене для тебе дуже погані новини.
Так що нічого брехливого в TDP нема, якщо розуміти, що те поняття означає. Ти, очевидно, не розумієш, і як бовдур прирівнюєш TDP зі споживанням, причому в якомусь одному тобі відомому режимі (без автобусту). Ну візьми подивись в себе, яке там споживання "без автобусту" і запитай себе куди ділись решта ват з заявленого TDP.
І от тобі розрив шаблону: TDP то максимальна цифірка для номінальної роботи (розгін, само собою, до номіналу не належить)
Можеш собі подумати чому так. І от ще тобі задачка з зірочкою:
Маємо 2 проца з однаковим TDP, маємо ідентичний кулер. Але з одним процом він справляється, з іншим ні. Який з двох проців має більш високу критичну температуру? Умови роботи обох проців ті самі (темп. навк. середовища тощо)
А при виборі кулера я взагалі на те TDP не звертав уваги. Бо кулер вже був, а проц (5800) купувався, ем...через >3 покоління після купівлі кулера.
То твінк в тебе? Бо надто когось нагадуєш, не можу згадати кого.