Ентузіаст створив комп'ютер на базі Ryzen 7 7700X та GeForce RTX 4060 з пасивним охолодженням

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Bukakanga
Member

Повідомлення

есть более простой и намного более универсальный способ обесшумливания ПК. Берем хорошие мониторные закрытые наушники, надеваем и включаем что-то плотное и тяжелое. Мешугга норм, например. И все - шум вентиляторов больше не слышен!!!
MrGeronimo
Junior

Повідомлення

Запхав би туди просто 7700 і мав у серці 65 Вт.
Rederst
Member

Повідомлення

Jay228: 26.12.2023 17:51 і назвали його - пилюка едішин
А ще як шваброю зачепиш то гаплик
yupi
Member

Повідомлення

Просто топ сборка 🙂
OC Falcon
Member

Повідомлення

alexeygalas: 26.12.2023 17:45 _FYA_EXel

глобальний limit 100 FPS і нічого не пищатиме
Мать, бп? :gigi:
У меня мать немного звуков выдает в простое. Правда, это нужно конкретно ухом приближаться вплотную))
Donate
Member

Повідомлення

kairo: 26.12.2023 15:37 Як концепт прикольно, щоб про тебе в профільних виданнях написали, але практичної цінності, імхо немає. Зараз із легкістю можна зібрати ПК, який буде безшумним при невеликих навантаженнях та ледве чутним навіть в сучасних іграх. Берете АМД проц та Нвідія 4ххх картку, воду АІО або кастом чи башту якісну, хороший корпус, тихі вентилі, робите андервольт та налаштоувєте криві кулерів. І отримуєте тихий та потужний ПК.
Проблема в тому що те що стоїть в картках взагалі і рядом не сиділо з тими же BQ SW :gigi:
Ну типу BQ це або не чути або звук такого повітря.
А ось вже на карткці. В мене ось Palit Super JetStream і картку прям добре чути, якщо вентилі виключити гробова тиша :rotate: Хоча звук в цілому від корпусу навіть так мінімальний і комфортний :laugh:
MrGeronimo: 26.12.2023 20:33 Запхав би туди просто 7700 і мав у серці 65 Вт.
Можна примусово до 65 ват скинути :laugh: Коригувати це в юіосі можна легко.
Plush_Dragon
Member

Повідомлення

MrGeronimo: 26.12.2023 20:33 Запхав би туди просто 7700 і мав у серці 65 Вт.
65 це базове. Тобто в режимі очікування.
АМД колись почала так дурити покупців, а Інтел підхватили. З того часу пишуть в спеках не реальний TDP, а мінімальний. Тридвараси.
toto
Member

Повідомлення

Какой душный тут народ сидит, словами "можно купить" можно любое хобби обесценить. Человек удовольствие получил от создания, как и 5 минут славы и далеко не факт что в таком виде это творение долго просуществует. А касаемо что сильно производительность порезал, так на таком железе как раз и будет лучше всего видна эффективность охлаждения
Геральт
Member

Повідомлення

Plush_Dragon: 27.12.2023 06:00 65 це базове. Тобто в режимі очікування.
АМД колись почала так дурити покупців, а Інтел підхватили. З того часу пишуть в спеках не реальний TDP, а мінімальний. Тридвараси.
Маячня. В режимі очікування проц не бере нічого, бо комп спить. При низькому завантаженні там буде ват 10. TDP - то рівень тепла, яке потрібно відвести, щоб проц не тротлив. І то більше хар-ка для кулера.
Сidonix
Member

Повідомлення

FunSizeSunshine: 26.12.2023 16:21
gehka3: 26.12.2023 15:39 Норм вариант для неприемлящих любой шум :up:
Дросели: привет, ну что, собрал бесшумный пк?
Вимкни в BIOS опцію Spread Spectrum. Повинно допомогти.
kairo
Member

Повідомлення

Сidonix: 27.12.2023 10:50
FunSizeSunshine: 26.12.2023 16:21 Дросели: привет, ну что, собрал бесшумный пк?
Вимкни в BIOS опцію Spread Spectrum. Повинно допомогти.
Не допоможе. Писк дроселів під навантаженням невиліковний. Залежить від реалізації компонентної бази та конкретного екземпляра картки. Тут або повертати в магазин поки є 14 днів або звикати, це не гарантійний випадок.
Plush_Dragon
Member

Повідомлення

Геральт: 27.12.2023 10:15 Маячня. В режимі очікування проц не бере нічого, бо комп спить. При низькому завантаженні там буде ват 10. TDP - то рівень тепла, яке потрібно відвести, щоб проц не тротлив. І то більше хар-ка для кулера.
Комп НЕ спить коли ти відходиш на хвилину від нього. Навіть якщо ти свою дотку срану не запускаєш, то в системі безліч зачач виконуються. Спить це коли ти його сам в режим сну чи гебернації вводиш.
65 ватт це споживання процесору без турбобуста. Далі сам думай коли в тебе той самий турбобуст вмикається.
Максимальний TDP якщо не помиляюсь у цього червоного 130 ватт. І ось на ці 130 і треба систему охолодження підбирати.
Диспетчер завдань відкрий і більше нічого, та викативши очі подивись на частоту проца, оце твої 65 ватт. Запусти хоч щось більш серйозне і 65 перетвориться на 70... 80... 90... аж до 130 максимум.
П.С. звідки тут стільки ламерів? На 65 ватт воно кулер купляє. О майн готт!!
Востаннє редагувалось 27.12.2023 17:47 користувачем Plush_Dragon, всього редагувалось 2 разів.
kairo
Member

Повідомлення

Donate: 27.12.2023 03:27
Проблема в тому що те що стоїть в картках взагалі і рядом не сиділо з тими же BQ SW :gigi:
Ну типу BQ це або не чути або звук такого повітря.
А ось вже на карткці. В мене ось Palit Super JetStream і картку прям добре чути, якщо вентилі виключити гробова тиша :rotate: Хоча звук в цілому від корпусу навіть так мінімальний і комфортний :laugh:
Залежить від виробника та конкретної моделі. Крім того, четверта серія Нвідії досить холодна. Моя попередня Asus TUF 3080, була дуже гарячою та сильно гуділа під навантаженням. Зараз Гігабайт 4090, так вона взагалі тиха та холодна. Для тих кому важлива тиша є навіть версії Ноктуа. На рахунок Паліт, це все ж таки бюджетний виробник. Можна зробити простіше і дешевше, якщо корпус правильно спроектований можна поставити дві якісні вертушки під ВК, а на рідних зменшити оберти.
спойлер
Знімок екрана 2023-12-27 173921.png
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

kairo: 27.12.2023 17:41 4090, так вона взагалі тиха та холодна
:lol:
У меня конвектор тоже на на пол киловатта - хорошо комнату прогревает :gigi:
kairo
Member

Повідомлення

_FYA_EXel: 27.12.2023 18:01
kairo: 27.12.2023 17:41 4090, так вона взагалі тиха та холодна
:lol:
У меня конвектор тоже на на пол киловатта - хорошо комнату прогревает :gigi:
В моєї картки PL 600 W, так що гріти буде краще. :laugh: Якщо серйозно, то в більшості ігор в 4К Ультра, картка споживає в районі 100-300 Вт. Енергоефективність серії 40*0 на даний момент найкраща на ринку.
Геральт
Member

Повідомлення

Plush_Dragon: 27.12.2023 17:39 Комп НЕ спить коли ти відходиш на хвилину від нього. Навіть якщо ти свою дотку срану не запускаєш, то в системі безліч зачач виконуються. Спить це коли ти його сам в режим сну чи гебернації вводиш.
65 ватт це споживання процесору без турбобуста. Далі сам думай коли в тебе той самий турбобуст вмикається.
Максимальний TDP якщо не помиляюсь у цього червоного 130 ватт. І ось на ці 130 і треба систему охолодження підбирати.
Диспетчер завдань відкрий і більше нічого, та викативши очі подивись на частоту проца, оце твої 65 ватт. Запусти хоч щось більш серйозне і 65 перетвориться на 70... 80... 90... аж до 130 максимум.
П.С. звідки тут стільки ламерів? На 65 ватт воно кулер купляє. О майн готт!!
В мене спить через 5хв, саменький. Можу і на 1хв налаштувати. Ну і якщо безліч задач , то це вже не режим очікування.
TDP цього проца 65Вт, так що ти таки помиляєшся.
Інколи краще мовчати і справляти враження недолугого, ніж заговорити і позбавити всіх сумнівів©
alexeygalas
Member

Повідомлення

OC Falcon

З приростом частоти кадрів як правило заводяться дроселі на відеокарті. В мене таке колись було на Sapphire Vega 56 Pulse. Хоча сапфіри на диво якісні, але від такого ніхто не застрахований. А на такому гівні як HIS то взагалі катешки дзвеніли за рухом курсору миші - там фільтрація живлення на платі повне дно.
Але от на сапфірі я пам*ятаю просто поборов це обмеженням в 120 FPS тобто частотою тв. Мені всеодно більше не потрібно було. І писк зник
Denvys5
Member

Повідомлення

Plush_Dragon: 27.12.2023 17:3965 ватт це споживання процесору без турбобуста. Далі сам думай коли в тебе той самий турбобуст вмикається.
Мій 105W TDP проц, що треба зробити щоб було 105 ватт у простої? :think:
спойлер
Зображення
А скільки буде якщо сапера відкрию, 200 буде? :lamer:
Plush_Dragon
Member

Повідомлення

Denvys5: 27.12.2023 19:17
Мій 105W TDP проц, що треба зробити щоб було 105 ватт у простої? :think:
спойлер
Зображення
А скільки буде якщо сапера відкрию, 200 буде? :lamer:
На цьому ж сайті є огляд твого процесора.
Частота вычислительных ядер в простое равна 3600 МГц, а вот при однопоточной нагрузке процессор способен ускоряться до 4700 МГц
Висновки сам зробиш, чи тобі допомогти?
Максимальний TDP вже дивись в тестах різних, Сінебенч та інших. І там буде значно більше ніж 105 ватт.
Не будьте жертвами маркетолухів. Інтелбоїв це також стосується, бо там таке саме - 12400 пишуть 65 Ватт, а насправді до 117.

Отправлено спустя 10 минут 29 секунд:
Геральт: 27.12.2023 18:34 В мене спить через 5хв, саменький. Можу і на 1хв налаштувати. Ну і якщо безліч задач , то це вже не режим очікування.
Ти навіщо плутаєш режим сна і очікування? До тебе не доходить що система працює без тебе? Оновлюється, оптимізує диски, шукає троянів і багато чого іншого. Плюс програми в автозагрузці, планувальник, якийсь стім та багато іншого.
Чи ти придурюєшся? Ну не може людина серйозно таке писати на оверклокерах.
Геральт: 27.12.2023 18:34 TDP цього проца 65Вт, так що ти таки помиляєшся.
Брехливий маркетолуховий TDP. Як і у Інтела. Бо це цифра без автобуста процесора. Мінімальне навантаження і 65 тобі тільки сниться. І якщо ти такий бовдур що купив кулер з відводом тепла 65 ватт, то в мене для тебе дуже погані новини.
Геральт: 27.12.2023 18:34 Інколи краще мовчати і справляти враження недолугого, ніж заговорити і позбавити всіх сумнівів©
А тепер підійди до дзеркала.
І хоча б у Гугла запитай перед тим як по клавіатурі ляцать.
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

Plush_Dragon: 27.12.2023 22:41 шукає троянів
Ну не може людина серйозно таке писати на оверклокерах.
Согласен :gigi:
Відповісти