Разом із відеокартами AMD RDNA 4-го покоління дебютує технологія масштабування FSR 4.0

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
daesz
Member

Повідомлення

Nortrom: 23.12.2024 18:36 У них цель развит RocM до UDNA, чтобы потом PR можно было устроит. Сами AMD тоже недавно заявляли что они "Become Software company", сколько лет пройдет никто незнает :D
Надіюсь, швидше ніж пізніше :-/
Gelonyrum
Member

Повідомлення

daesz: 23.12.2024 18:19
Gelonyrum: 23.12.2024 17:56 Трішки офтопу. Там ніби як розроблявся ретранслятор з куда на радеонівські технології, є в когось якісь новини з цього приводу?
Мені тиждень тому хтось писав, що є. Називається ROCm, але схоже воно або не працює, або працює суттєво гірше ніж у нвідії (по крайній мірі на власному досвіді помітив, що АЕ рендерить приблизно той же обсяг в 5-8 раз швидше на 4070с ніж рендерив на 7800хт).
Дякую за відповідь)
Швидкість мені не критична, мене цікавив сам факт чи це працює, в деякому софті типу Substance Sampler можна нейронкою доволі гарно генерити з дифузки решту текстур типу АО, нормалки, рафнесу і т.д., а працює це добро лише на нвідіях, треба буде погуглити як воно показує себе в таких специфічних сценаріях)

Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
Skiff93: 23.12.2024 18:34 Нахрін взагалі АМД дала доступ до апскейлів і генерації кадрів цим зеленим гімножуям. Ваш бог Хуанг на вас забив, але лижіть йому п'ятки далі. І знову беріть якийсь кал типу 3050 після своєї божественної 1050ті.
Нехай ці мавпи хоч трохи еволіціонують, АМД, не жалій відсталих.
Skiff93: 23.12.2024 18:34 АМД, не жалій відсталих.
Я хоч і не амд, але вас шкода.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Skiff93: 23.12.2024 18:34 Нахрін взагалі АМД дала доступ до апскейлів і генерації кадрів цим зеленим гімножуям. Ваш бог Хуанг на вас забив, але лижіть йому п'ятки далі. І знову беріть якийсь кал типу 3050 після своєї божественної 1050ті.
Вау, сильно друже. Ці зелені потвори викрали ідею фср у амд, повернулись у минуле і запустили раніше свій галімий длсс, теж саме провернули з фреймгеном і рефлексом.
item2
Member

Повідомлення

Gelonyrum
Поки нічого нового. В кінці вересня автор отримав інкогніто фінансування. Зараз він займається поновленням коду після видалення репозиторію. Тепер фокус буде більше на ML/AI. Чого точно не буде - це аналога Optix (бо працював він криво). Автор обіцяє закінчити до Q3 2025:

https://www.phoronix.com/news/ZLUDA-Third-Life
man1242
Member

Повідомлення

Nortrom: 23.12.2024 18:36
Новый фср будет эксклюзивной фишкой рдна4
WMMA RDNA3 поддерживает

Зображення

Називається ROCm, але схоже воно або не працює, або працює суттєво гірше ніж у нвідії
У них цель развит RocM до UDNA, чтобы потом PR можно было устроит. Сами AMD тоже недавно заявляли что они "Become Software company", сколько лет пройдет никто незнает :D
Любопытный скрин, но все же могут зарубать на программном уровне указав на сложности реализации или недостойный уровень производительности как уже делал кто-то :-P Хотя отмечу если верить скрину тогда и рх 6600 может запустить фср4 :laugh:
vsx
Member

Повідомлення

Думаю FSR 4 везде будет работать. Про 3.1 тоже говорили про ограничения, по факту их нет. Xess кстати тоже ml-based и везде работает.
Skiff93
Member

Повідомлення

Gelonyrum: 23.12.2024 18:54
daesz: 23.12.2024 18:19
Мені тиждень тому хтось писав, що є. Називається ROCm, але схоже воно або не працює, або працює суттєво гірше ніж у нвідії (по крайній мірі на власному досвіді помітив, що АЕ рендерить приблизно той же обсяг в 5-8 раз швидше на 4070с ніж рендерив на 7800хт).
Дякую за відповідь)
Швидкість мені не критична, мене цікавив сам факт чи це працює, в деякому софті типу Substance Sampler можна нейронкою доволі гарно генерити з дифузки решту текстур типу АО, нормалки, рафнесу і т.д., а працює це добро лише на нвідіях, треба буде погуглити як воно показує себе в таких специфічних сценаріях)

Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
Skiff93: 23.12.2024 18:34 АМД, не жалій відсталих.
Я хоч і не амд, але вас шкода.
А мені шкода покупців 4050.
Опечатку тут кожанка зробив, а не я.
Хоч вона не те щоб прямо жахлива сама по собі, була б нормальна карта з правильною назвою і ціною.

Відправлено через 4 хвилини 33 секунди:
Enjthesilence: 23.12.2024 19:00
Вау, сильно друже. Ці зелені потвори викрали ідею фср у амд, повернулись у минуле і запустили раніше свій галімий длсс, теж саме провернули з фреймгеном і рефлексом.
Не зливайте корпоративні таємниці, а то ще років три нічого краще за 3080 не видадуть.
taras_cs
Member

Повідомлення

vsx: 23.12.2024 23:19 Думаю FSR 4 везде будет работать. Про 3.1 тоже говорили про ограничения, по факту их нет. Xess кстати тоже ml-based и везде работает.
Це фізично неможливо через потребу у спецблоках.
Але Інтелу вдалося зробити дві вдалі версії XeSS - з блоками та без. Бажаємо АМД повторити цей успіх.
Keyser Soze
Member

Повідомлення

Time Spy score achieved by the RX 9070 XT - 22,894 points
на уровне 4070ti или 7900gre ... можно расходиться :gigi: :lol: :lol: :up:
Earanak
Member

Повідомлення

Эх... Вот были времена до 2019, когда ни FSR ни DLSS не было.
Какая же кайфовая картинка была например в Quantum Break, прям вкуснотища :laugh:
FastBullet
Member

Повідомлення

Keyser Soze: 24.12.2024 01:07
Time Spy score achieved by the RX 9070 XT - 22,894 points
на уровне 4070ti или 7900gre ... можно расходиться :gigi: :lol: :lol: :up:
Саме так )) залишилась лише одна опція- ціна у 300 баксів :D :D :D
bez5dva
Member

Повідомлення

Earanak: 24.12.2024 01:39 Эх... Вот были времена до 2019, когда ни FSR ни DLSS не было.
Какая же кайфовая картинка была например в Quantum Break, прям вкуснотища :laugh:
такая кайфовая, что даже щас на 3080 там фпс иногда до 80 просаживается в фхд, а на чем играли люди в 2016 без апскейлера, когда она вышла?
Earanak
Member

Повідомлення

bez5dva, главное что Remedy не изменяет традициям и в Alan Wake 2 они смогли повторить этот 'успех' :laugh:
man1242
Member

Повідомлення

taras_cs: 24.12.2024 01:03
vsx: 23.12.2024 23:19 Думаю FSR 4 везде будет работать. Про 3.1 тоже говорили про ограничения, по факту их нет. Xess кстати тоже ml-based и везде работает.
Це фізично неможливо через потребу у спецблоках.
Але Інтелу вдалося зробити дві вдалі версії XeSS - з блоками та без. Бажаємо АМД повторити цей успіх.
Не стоит путать людей, у амд особенно у рдна3 есть оптические ускорители которые в задачах ии могут составить конкуренцию но иза сложности реализации в плане конкурентов отстают в программной части, поэтому и ставлю свое утверждение что могут просто отказаться от данной модели в угоду упрощения и стандартизации софта
taras_cs
Member

Повідомлення

man1242: 24.12.2024 06:59у амд особенно у рдна3 есть оптические ускорители которые в задачах ии могут составить конкуренцию но иза сложности реализации в плане конкурентов отстают в программной части
Якась дивна назва. Ви впевнені, що саме так називають?
Процесори АМД з AI добре працюють, якщо правильно реалізувати в софті:
Зображення
Yaroslav308
Member

Повідомлення

Earanak: 24.12.2024 01:39 Какая же кайфовая картинка была например в Quantum Break, прям вкуснотища :laugh:
:super: :super:
bez5dva: 24.12.2024 03:58 а на чем играли люди в 2016 без апскейлера, когда она вышла?
Вся соль в том, что ремеди пришлось запилить свой апскейлер, чтобы оно хоть как-то работало.
Azerty
Member

Повідомлення

man1242: 23.12.2024 16:41
Lekrs: 23.12.2024 16:39 Перепис амдбоів оголошую відкритим :laugh:
Ограничение нового фср на новых картах это будет выстрел себе в ногу, многие просто докинут эти 50-100$ и купят нвидиа туже 5070 :-/
У нивидиа будет 12 гигабайт врам

Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
Azerty: 24.12.2024 16:59
man1242: 23.12.2024 16:41

Ограничение нового фср на новых картах это будет выстрел себе в ногу, многие просто докинут эти 50-100$ и купят нвидиа туже 5070 :-/
У нивидиа будет 12 гигабайт врам
12 гигабайт можно брать только если это затычка, средние карты должны быть от 16 и выше
zalizo_org
Member

Повідомлення

Gelonyrum: 23.12.2024 17:56 Трішки офтопу. Там ніби як розроблявся ретранслятор з куда на радеонівські технології, є в когось якісь новини з цього приводу?
Є новини. Проект ZLUDA, який в середньому дає аналогічну швидкість виконання коду nVidia на картах AMD. https://github.com/vosen/ZLUDA
Відповісти