Висока ціна GeForce RTX 5090 повністю виправдана, вважає голова Nvidia

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Enjthesilence: 13.01.2025 21:03
leif: 13.01.2025 20:54
той ШІ, що "застововується у багатьох сферах" трохи на іншому залізі крутиться ніж 4090, я думаю. а те, що народ собі додому купує під різні робочі проекти 4090, ну, так, я знаю, що якась частка таких покупців є, це загальновідомо. але яка частка? наскільки вона велика у порівнянні з гамерами? цього ніхто не знає.

на мою думку, яку я, звісно, також не можу підтвердити статистикою (і не буду тулити аби що в якості пруфів), rtx залишається в першу чергу ігровою серією, з можливістю використання старших моделей як проф/напів-проф прискорювачів, але я не вважаю, що частка такого використання переважає ігрове.
а про "тітан" ти маєш аналогічну думку?
Тітани хоч номінально і відносились до ігрових лінійок це була спроба позиціонування суто semi-pro: між професійним і ігровим сегментом. До речі де вони? :laugh:
oversteve
Member

NST1983: 13.01.2025 12:32 За таку ціну мабуть буде приїзжати технічний фахівець, та ставити плобму на 12VHPWR після підключення, бо більше 500 Ватт по цьому недокабелю стрьомна тема. Зробили б вже для 5090 два. :facepalm:
авг16 проводи (1.3мм2) дають можливість ті 8.4А на жилу без проблем передавати, нормальні термінали в роз'ємах також, так що при наявності якісних кабелів і прямих рук ця проблема не актуальна, ну і власне для перестраховки зараз почали ставити на БЖ і відяхи гнізда з вкороченими сигнальними пінами, щоб нівелювати вплив рукожопів
Alexsandr
Member

Scoffer: 13.01.2025 13:04 Пам'ятаю десь в районі 2003го грав в морровінд на 17 фпс, і тоді це здавалось норм :D
Дум 3, крайзис 1, многие проходили с минимальным fps ибо массовые карті тех времен не тянули, а вырубать все красивости не всегда хотелось.
Enjthesilence
Member

leif: 13.01.2025 21:21
Enjthesilence: 13.01.2025 21:03

а про "тітан" ти маєш аналогічну думку?
Тітани хоч номінально і відносились до ігрових лінійок це була спроба позиціонування суто semi-pro: між професійним і ігровим сегментом. До речі де вони? :laugh:
Так я на мене 4090 і 5090 мають такуж філософію, "семі-про"
leif
Member

Enjthesilence
А я бачу так, що хуанг прекрасно в курсі, що частина покупців використовує 4090/5090 як семі про, але знає, що це далеко не основний покупець.

Інакше б хуанг змінив позиціонування цих продуктів і докинув би до ціни набагато більше, виправдовуючи це класичним для цього сегменту аргументом "ну, а шо ви хотіли? ви ж гроші на ній заробляєте, от і порахуйте".

А так карти в основному гамерські, а накрутити дод. профіту на семі-про юзерах не виходить, бо інакше бажаного обсягу продажів не отримає нвідіа (протестовано в тому числі і на титанах).
firestarter256
Member

dead_rat
Вкалываю как проклятый я детей в Ватсапе вижу! Но скоро я уйду на покой, зятек гоняет со мной и учится пока, не осилил Престон.
ПС У меня три универа ТНУ, КПИ и Престон (Ну в престон меня загнали для подтверждения диплома и поднятия моего языкового уровня)
Dremjke
Member

firestarter256: 13.01.2025 21:47Вкалываю как проклятый я детей в Ватсапе вижу! Но скоро я уйду на покой, зятек гоняет со мной и учится пока, не осилил Престон.
ПС У меня три универа ТНУ, КПИ и Престон (Ну в престон меня загнали для подтверждения диплома и поднятия моего языкового уровня)
Чел, зав'язуй з наркотиками, бо судячи з того, що і як ти пишеш на форумі (і не тільки), то напрошуються саме такі висновки.
VolandInferno
Member

firestarter256
Пеши ысчо. Я от гарворд заканчывал. Могистр межбалистичоских гипернаук по ынтограции престона в ватсап. ы для фана ысчо Принстон медыцынской акончыл. Хаус ево заканчывол. Слышал пра доктора Хауса?
Enjthesilence
Member

VolandInferno: 13.01.2025 22:14 firestarter256
Пеши ысчо. Я от гарворд заканчывал. Могистр межбалистичоских гипернаук по ынтограции престона в ватсап. ы для фана ысчо Принстон медыцынской акончыл. Хаус ево заканчывол. Слышал пра доктора Хауса?
з доктора хауса звичайно програв у голос, але з якого біса йому щось доказувати комусь в інтернетах? тобі так цікаво чим він там займається?
VolandInferno
Member

Enjthesilence
Мені абсолютно без різниці чим він там займається) просто трохи потролив, а то всі такі серйозні:) бо важко серйозно сприймати його дописи :D
Enjthesilence
Member

VolandInferno: 13.01.2025 22:31 Enjthesilence
Мені абсолютно без різниці чим він там займається) просто трохи потролив, а то всі такі серйозні:) бо важко серйозно сприймати його дописи :D
порадій за людину, ну шо ти
dead_rat
Member

VolandInferno
Enjthesilence
Та може і заробляє, а може і ні.
Він же не має щось комусь доводити
Reverse_rain
Member

Новина із разряду:
Носіння кринжової куртки повністю виправдана, вважає голова Nvidia
kairo
Member

leif: 13.01.2025 20:42
kairo: 13.01.2025 20:28Це має прямий стосунок до теми обговорення. Повторюю втретє, для чого США обмежили експорт 4090?
ви хочете почути мої припущення з цього питання? ок, я не знаю точно, але думаю, що тому, що її характеристики/продуктивність номінально підпали під якусь граничну межу, за межами якої було ухвалене рішення накласти обмеження. власне тому, це було настільки просто обійти. а продуктивність китайської версії відрізняється не суттєво. влаштовує пояснення?
Відправлено через 1 хвилину 32 секунди:
kairo: 13.01.2025 20:28Для того, щоб заперечити мої слова, потрібні факти. Де ваша статистика? Є факт того, що 4090 є однією із найпотужніших карт для AI та DL, я навів посилання. Також є факт обмеження експорту даних карт через їх велику потужність в сфері ШІ.
хаха, нє, друже, в світі так не працює. доводиться твердження, а не заперечення, інакше б взагалі дурка почалась. ну самі подумайте)
Ви банально причепились до мого повідомлення, а потім, щоб не причепились до вас, усюди почали приписувати "може бути", "на мою думку, яку я, звісно, також не можу підтвердити". Це ж не зала суду, тут люди просто теревенять. На рахунок сабжу, можна так само причепитись до кожного обговорення стосовно дефіциту та високих цін на відеокарти в період майнінгу. Ну якщо немає статистики на руках, як можна заявляти, що ціни були космічні через майнінг? Може це все геймери по три відеокарти собі скуповували!
Keyser Soze
Member

Я так понимаю, что каждый покупатель RTX5000 по цене от $1К получает это в подарок :gigi: :lol: :lol: :lol: :lol: :up: :up: :up: :
спойлер
Изображение
MqM
Member

firestarter256: 13.01.2025 14:30 Не понимаю нытья по поводу цены. 5090 (Он же бывший Титан) прежде всего рабочий инструмент! Ну и игрушка для мажоров. Моя 4090 учитывая водоблок на неё отбилась на первом же проекте, т е за неделю использования! Мой пассивный доход в мастерской стима, позволяет купить 4 таких в месяц, с основной зарплатой я могу 25
це що за дохід такий в майстерні Стім?
DEVES
Member

Лет 40 назад Трамп в одном из интервью сказал, что люди будут готовы вывалить $1000 за ночь в его отеле (где снимали Один дома 2). Тогда это звучало, как бред сумасшедшего...
Kashtan
Member

«у 2000 тисячі доларів США»
Дві тисячі або 2000. А то два мільйони виходить. Це років через сорок хіба що за флагман стільки проситимуть.
leif
Member

kairo: 13.01.2025 23:57Ви банально причепились до мого повідомлення
е ні, це ж ви ініціювали діалог, представляючи вашу суб'єктивну думку за щось доведене. якби ви написали, що "вам здається" чи "імхо", то не було б ніякої дискусії, адже кожен має право на свою думку і форум - як раз те місце, де її можна озвучити і навіть пофлудити по сабжу, як я пофлудив з форумчанином Enjthesilence трохи вище. те, що тут теревенять не відміняє того, що факти треба представляти як факти і бути готовим їх пруфанути, а свою думку як свою думку.

в підсумку:
- в якій пропорції купуються відеокарти 4090/5090 геймерами і ентузіастами AI та іншими про/семі-про юзерами ніхто не знає. і ви теж. тому в зарозумілому тоні стверджувати речі типу
Тут багато хто не може в це повірити, але карти подібного класу беруть для роботи в першу чергу. І величезний попит на потужні ГПУ, а перед тим майнінг-бум загнав ціни на такий рівень. Гравці давно вже нічого не вирішують.
у вас ніяких підстав крім власних здогадок немає.
- аргумент про те, що 4090 заборонили експортувати в китай не валідний, адже "китайська" версія 4090, яка зовсім несуттєво відрізняється по продуктивності, - вільно продається, повідомлень про дефіцит я не бачив. так і що змінили страшні санкції? та по суті нічого, зробили карту на декілька відсотків менш продуктивною за ті ж гроші.

згадування майнінгу це ще один кривий аргумент, який, мабуть, на вашу думку, має щось підвтердити, але по факту -- мимо. в розрізі сабжевого обговорення цін на 4090/5090.
kairo
Member

кби ви написали, що "вам здається" чи "імхо"
Писати в кожному пості чи коменті "мені здається", "імхо", "на мою думку, яку я, звісно, також не можу підтвердити" це вже маразм. 99% обговорень в інтернеті та вживу, якось обходиться без постійних попереджень, що дана інформація не є істиною в останній інстанції.
у вас ніяких підстав крім власних здогадок немає.
Я представив факти, які підтверджують мою думку, те що вони вам не підходять, нібито 4090 просто випадково попала під обмеження, їх не спростовують. Також я представив факт того, що в рейтингах накращого заліза для ШІ, 4090 займає одне із найвищих місць.
згадування майнінгу це ще один кривий аргумент,
А тепер із фактами та посиланнями доведіть, що це "кривий аргумент", адже ви не написали, що "імхо" вважаєте, що це кривий аргумент.
Ответить