Процессоры AMD Ryzen 7000-й серии (Raphael\Zen 4\5 nm\AM5)

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
nonepx
Junior

Повідомлення

mult: 23.01.2025 14:06 Хто займався вивченням як краще ставити віндовс і ігри на ссд м.2?
Пояснюю що я маю на увазі :)
Система якщо що в профілі.
Постала така дилема, поставити віндовс і ігри тільки на один 2 терабайтний ссд м.2, розбивши його на два диски, диск С віндовс, D ігри.
Чи поставити віндовс на окремий ссд м.2 від процесорних ліній не розбиваючи його ніяк, одним диском С
А інший окремий ссд м.2 в слот від чипсетних ліній як диск D.
Цікавлять суто ігри.
Наскільки є різниця наприклад в затримках в іграх і всяке таке?
З одного боку на окремий ігровий диск додається шлях через чипсет, що може додавати якісь затримки і гіршу продуктивність.
А з іншого боку один диск з віндовс і іграми підключений до швидших процесорних ліній матиме і більше навантаження під час ігор, так як паралельно обролятиметься і гра і робота віндовс, що тоже можливо матиме погіршення продуктивності.
Япоки гуглю і читаю реддіт, то поки не знайшов переконливих доводів.
насправді питання погано вивчене, але на затримку впливає з великою вірогідністю
які саме ссд плануєте ставити або вже маєете? і чи використовуєте пк в інших цілях окрім ігор?
vltk
Member

Повідомлення

mult
Обмануть вопрос/судьбу, создайте софтверный рейд 0 из 2х нвм дисков - С: Точно скорость будет выше любого из предложенного вами вариантов. Этот новый Array 1, так его как загрузочный и рабочий винт будет видеть винда, даже не стоит разбивать на две логических партишн, а все и систему и данные/игры держать на нем. Только делать раз в месяц/квартал его бекап на жесткий диск сата или юсб (хдд или ссд). Раз интересуют только игры.
mult
Member

Повідомлення

nonepx
vltk
Я в цю тему переніс це питання :)
viewtopic.php?p=3920524#p3920524
Система суто для ігор.
Диски два wd sn850x, тільки один 1тб інший 2тб.
Продав недавно свій ігровий ноутбук, тому зявився ще один швидкий диск в розпорядженні.
А я якраз тільки зібрав нову систему, в профілі указана.
То і задався питанням а як же мені організувати ці диски.
Все життя ставив на два окремі віндовс і ігри.
Може воно якраз для ігор і немає різниці чи процесорні лінії чи чіпсетні.
Я годинами гуглив закордонні сайти і реддіт.
В основному пишуть що пофіг як ставити, типу і так і так нормально.
Відповісти