Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
artko
Member

Повідомлення

leif
не дуже згоден.. пересічний не закладає бюджет клавіатури 200+ $, це вже є деякі очікування, як на мене. а ті які беруть просто як додаток до загального "ROG бюджету та геймерського ПК" - не запитують порад на форумах.
leif: 28.01.2025 10:38Такі речі як якість виготовлення/аноду, звук, відчуття від тайпінгу вони статистично доволі передбачувані.
ну от для мене - анод не потрібен, згоден і на пластик(хоча може якщо доїде нова і зміню свою думку). звук тайпингу? краще щоб його зовсім не було :)
але без нормального ПЗ - дякую, вже не треба. воно наче і дрібниці, але бісить коли неможливо зробити якесь просте побажання по налаштуванню.
aryom
Member

Повідомлення

leif, artko.
Спасибо за помощь и советы, ребят, в результате дискуссии действительно решили попробовать собрать на Qk 100.
Всем мирного неба и удачи! :beer:
leif
Member

Повідомлення

artko: 28.01.2025 11:17пересічний не закладає бюджет клавіатури 200+ $
я мав на увазі пересічний в цьому бюджеті, а не взагалі.
artko: 28.01.2025 11:17це вже є деякі очікування, як на мене
всі його очікування покриє QK софтіна, він і не задумається про якийсь qmk, як і абсолютна більшість юзерів.
artko: 28.01.2025 11:17ну от для мене - анод не потрібен, згоден і на пластик(хоча може якщо доїде нова і зміню свою думку). звук тайпингу? краще щоб його зовсім не було
статистично ви відноситесь до меншості, думаю, це очевидно. можете поговорити з продавцями, можете відкрити великі і маленькі ютуб канали на сабжеву тему і знайти велику кількість пруфів цього. якість аноду це не = алю кейс, це якість анодування, тобто рівномірність кольору, покриття, покриття на дотик, глибина кольору, стійкість до подряпин тощо.
artko: 28.01.2025 11:17 якесь просте побажання по налаштуванню.
всі справді "прості" побажання, в сенсі такі, що затребувані більшістю юзерів, покриваються нормальним пропрієтарним софтом від адекватних контор. типу qk config, яким я користувався і знаю про що кажу. все, що не покривається -- екзотика, дуже рідко затребувана.

Відправлено через 11 хвилин 37 секунд:
з.і.
в жодному випадку не намагаюсь вам нав'язати якісь погляди на це, просто кажу свої спостереження по тому, що цікавить статистичну більшість покупців.

Відправлено через 2 хвилини 57 секунд:
aryom: 28.01.2025 13:45действительно решили попробовать собрать на Qk 100
правильне рішення :beer:
Shader1
Member

Повідомлення

посоветуйте слимовую клавиатуру с коротким ходом кнопок, типа ножниц, до этого сидел на ноутах легион, теперь на десктопе не могу набирать на классической клаве, из того что высмотрел
https://vinga.ua/ua/klaviaturi/kb735-bl ... tml#review
https://brain.com.ua/Klaviatura_Lenovo_ ... 90635.html
https://brain.com.ua/Klaviatura_A4-tech ... 49368.html
или может что интересней есть?
artko
Member

Повідомлення

leif: 28.01.2025 15:06 якість аноду це не = алю кейс, це якість анодування, тобто рівномірність кольору, покриття, покриття на дотик, глибина кольору, стійкість до подряпин тощо.
ну все ж таки анодування я зустрічав тільки як покриття алюмінію, чи є виключення?
leif: 28.01.2025 15:06 всі справді "прості" побажання, в сенсі такі, що затребувані більшістю юзерів, покриваються нормальним пропрієтарним софтом від адекватних контор. типу qk config, яким я користувався і знаю про що кажу. все, що не покривається -- екзотика, дуже рідко затребувана.
ну от прямо зараз клацаю по клавіатурі, де чомусь китайці в софті не дають змінювати функционал кнопок 1..4 на другому слої, та ще більше десятка клавіш. чому? а хто їх зна..
чудернацькі рішення існують, особливо у лоу-енд сегменті. хоча і туди вже та ж qmk пробирається. саме тому, як людина контужена простими клавіатурами - тепер ідефікс "qmk повинна бути всюди".
leif
Member

Повідомлення

artko: 28.01.2025 17:12ну все ж таки анодування я зустрічав тільки як покриття алюмінію, чи є виключення?
я знаю тільки про алю) просто я писав про це насамперед не як про матеріал, а більше про якість виготовлення/фарбування. а ви відповіли так ніби мова про матеріал: пластик/алю.
artko: 28.01.2025 17:12ну от прямо зараз клацаю по клавіатурі, де чомусь китайці в софті не дають змінювати функционал кнопок 1..4 на другому слої
що там в лоу-енді мені мало відомо, я знаю приклади софту глоріус, асус, разєр, qk. всюди там всього достатньо для пересічного, з моєї точки зору і досвіду.

Відправлено через 3 хвилини 24 секунди:
artko: 28.01.2025 17:12qmk повинна бути всюди
з матріксом щось поки не розібрався, як його до віал'у підключити. є отакий юзергайд, але посилання у ньому в мене чомусь не відкриваються. що його робити поки неясно, треба йти в діскорди, вивчати :lamer:
artko
Member

Повідомлення

leif: 28.01.2025 17:27 з матріксом щось поки не розібрався, як його до віал'у підключити. є отакий юзергайд, але посилання у ньому в мене чомусь не відкриваються. що його робити поки неясно, треба йти в діскорди, вивчати :lamer:
подивився, там просто просять завантажити прошивку з підтримкою vial та і усе.. без прошивання - ніяк мабуть. Посилання на гуглдрайв з прошивкою - завантажилось, як і сам віал
спойлер
це вона чи ні? Matrix 8XV2.0 Additional keyboard
https://github.com/vial-kb/vial-qmk/tre ... rix/m20add
leif
Member

Повідомлення

artko
Так так, у мене чомусь саме ця прошивка не скачувалась з мануалу, посилання не відкривалось. і я відклав це діло, навіть не гуглив нічого більше. Вона, дякую за дод. лінк :beer:
artko
Member

Повідомлення

leif: 28.01.2025 18:43 Так так, у мене чомусь саме ця прошивка не скачувалась з мануалу, посилання не відкривалось. і я відклав це діло, навіть не гуглив нічого більше. Вона, дякую за дод. лінк :beer:
а, тоді зовсім не проблема. перевірив, з офіційного гіту віала збирається чудово і вантажити з китайских сайтів не треба. і як на мене - краще зібрати, схоже, за вашим лінком більш стара версія лежить, чи зараз на гіті.
Відповісти