Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
Kosdnepr
Member

Повідомлення

VovaII
Замовив собі ось такий Baseus. Власний відгук поки не надам, бо ще не отримав, але згідно опису та оглядів на ютубі, це відповідає вашим вимогам.
leif
Member

Повідомлення

місяці три ходив навколо gmk taiga, яка з'явилась в продажу в сакредкібз, а сьогодні раптом усвідомив, що у гмк не було жодного сету крім тайги з кирилічними написами на модіфаєрах і це стало остаточною краплею на користь того, що сет таки достатньо унікальний (окрім того що на фотках виглядає доволі прикольним і по кольорах) і треба собі такий в колекцію заполучіть :idea: виявляється, у гмк взагалі було аж 3 сети з кирилічними-only альфами: тайга, перестройка та юрій, але для юрія треба окремо купувати ті альфи, штатно йдуть латинські. але серед цих трьох тільки тайга має ще й кирилічні написи на модах.

Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
перестройка, звісно, теж шикарнєший сет (один з найкрутіших гмк сетів евер, як на мене), але ціни на нього взагалі якісь нереальні, думаю, вже і за $500 не купиш.

Відправлено через 7 хвилин 4 секунди:
кирилічні написи на модах, звісно, забавна штука. я, коли дивлюсь на них, згадую свої уроки інформатики років так 25 тому, коли вони ще частково проводились на пізньосовковій техніці і там були клавіатури з написами лише російською, включно з модами. але багато хто сприймає як крінж. кацапам, мабуть, подобається, але у них інша оптика апріорі.
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 20.03.2025 14:47 7mindfields
чому фотку нео80 так і не виклав :weep: я навіть не знаю якого кольору у тебе борд
В мене чергове розчарування, приїхали довгоочікувані durock dolphin, спробував одразу порівняти з akko silent penguin ііііі…. Дельфіни так само легко натискаються, а це для мене вирішальним фактором було :( хоча тепер не впевнений, чи треба було таки day break замовляти, чи ставити в наявні ttc silent frozen одразу якісь ресори замість спрінгів замовляти з аліку на 70-80g
Гараж не продаю, але якщо когось цікавлять сайлент свічі, віддам по собівартості ttc silent frozen v2 (нові) або Akko silent penguin (десь півтора місяці в користуванні)
Kosdnepr
Member

Повідомлення

7mindfields: 23.03.2025 02:58 якісь ресори замість спрінгів замовляти з аліку на 70-80g
Зараз у нас ціни на хороші "ресори" кращі ніж на аліку: https://funkeys.com.ua/shop/modding/tpr ... prings-med
7mindfields
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 23.03.2025 04:52
7mindfields: 23.03.2025 02:58 якісь ресори замість спрінгів замовляти з аліку на 70-80g
Зараз у нас ціни на хороші "ресори" кращі ніж на аліку: https://funkeys.com.ua/shop/modding/tpr ... prings-med
Так там спрінги всього 15мм :think:
Kosdnepr
Member

Повідомлення

7mindfields
Так 14-15 мм це стандартна довжина пружини. Для silent-світчів довга пружина не потрібна, так як з нею буде сильніший upstroke, і світч стає менш silent.
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 23.03.2025 02:58В мене чергове розчарування, приїхали довгоочікувані durock dolphin, спробував одразу порівняти з akko silent penguin ііііі…. Дельфіни так само легко натискаються
падажжі, але ж у них майже однаковий боттом аут: у акко навіть на 3гр більше. чому ти думав, що дельфіни будуть важче натискатись?
7mindfields: 23.03.2025 02:58чи треба було таки day break замовляти
потейто-потато, 5гр між ними не зроблять особливої різниці.

Kosdnepr довгі пружини окрім більш жвавого боттом ауту ще й важче натискаються на початку ходу, що, наскільки я зрозумів важливо для 7mindfields. тому я брав би 18мм, ті що XL у ТХ. а ще краще 22мм 70 грамові. і обов'язково мастила 105-го щоб добряче їх змастити перед встановленням.

Відправлено через 1 хвилину 13 секунд:
хоча 200грн за сет пружин ТХ ще й по місцю, це канєш шара

Відправлено через 5 хвилин 35 секунд:
тим часом я тестірую оіл кінги (які частково купив у 7mindfields, а потім ще докупив 20шт до "повного" ТКЛ сету).

чому так хвалять його заводське змащення я щось не в'їхав. навіть у порівнянні з HMX воно гірше, а у порівняння з ручним змащенням то і взагалі на трієчку змащено. але я, мабуть, навіть, перемажу їх вручну, адже світч направду прикольний в своїй низькій тональності і натискається приємно як на мене. до слова, стокова пружина тут ну дуже пристойна.
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 23.03.2025 11:52
7mindfields: 23.03.2025 02:58В мене чергове розчарування, приїхали довгоочікувані durock dolphin, спробував одразу порівняти з akko silent penguin ііііі…. Дельфіни так само легко натискаються
падажжі, але ж у них майже однаковий боттом аут: у акко навіть на 3гр більше. чому ти думав, що дельфіни будуть важче натискатись?
Бо я тупанув і орієнтувався чогось на значення в 50g як боттом аут, а тут дійсно 65g :banghead:
leif
Member

Повідомлення

leif: 21.03.2025 22:11ціни на нього взагалі якісь нереальні, думаю, вже і за $500 не купиш
додам, що вчора пошукав на ММ, таки загнув я з 500$, ціни останнім часом навіть трохи впали, за 450 можна забрати запакований, за 400 відкритий, але не юзаний. ну плюс привезти

Відправлено через 2 хвилини 3 секунди:
7mindfields: 23.03.2025 12:00Бо я тупанув і орієнтувався чогось на значення в 50g як боттом аут, а тут дійсно 65g
міняй пружини в ТТС і буде тобі щастя

Відправлено через 5 хвилин 3 секунди:
у мене є сет HMX Xinhai (Heavy) з 22мм сінглстейдж пружиною, так там всього 62.5 боттом аут, а по відчуттях на початку натискання то прямо на 10гр більше, бо довга пружина. імхо навіть важче ніж cherry black або ніксі з боттомом 80гр

Відправлено через 1 годину 50 хвилин 25 секунд:
geon glare
gmk taiga

хоч з таким ББ:
спойлер
Зображення
Зображення
хоч з сяким ББ:
спойлер
Зображення
але колір не передається точно.

і так теж не передається:
спойлер
Зображення
особливості гмк ¯\_(ツ)_/¯
Mr_Green
Junior

Повідомлення

Всех привествую!

Пишу сюда в надежде получить дельный совет или просто поддержку в выборе новой клавиатуры, так как старую залил пивом и она пришла в негодность.
Основные критерии для выбора клавиатуры это наличие крутилки для регулировки громкости (ранее пользовался и теперь не представляю как без нее быть), размер клавиатуры не должен быть слишком компактным ну и конечно же цена.
Опыта в использовании мехнических кавиатур нет, всегда пользовался мембранными. Почитал ветку форума, конечно не всю, но достаточно много страниц плюс ютюб. Кейкапы, стабилизатооры, сила нажатия, свичи, шумка, смазка ..... как в этом можно разобраться без практики я не понимаю. И вообще, это тема про клавиатуры очень мне напомнинает аудиофильские форумы. Поэтому для меня достаточно тяжело сделать выбор и прошу помощи у осведомленных людей.
На данный момент для себя подобрал 3-х кандидатов
1. Montech Mkey 87 Freedom
2. Aula S98 Pro
3. EPOMAKER Shadow-S TKL

Помоги определиться с выбором или посоветуйте другой вариант.
Спасибо!
leif
Member

Повідомлення

Mr_Green: 24.03.2025 13:12Кейкапы, стабилизатооры, сила нажатия, свичи, шумка, смазка ..... как в этом можно разобраться без практики я не понимаю
та практично ніяк. з чогось треба почати, ну, наприклад, в сегменті в районі 5кілогривень, то з рейні-вомієра-бріджа, або ж з тих клавіатур, що ви перелічили вище, якщо алю корпус і умовні hmx світчі не так цікавлять як крутілка. в бюджетному сегменті в основному пропонуються доволі універсальні-нейтральні борди, які доволі схожі між собою і забезпечують співставний ікспірієнс, тому сильно помилитись ви навряд помилитесь. а там вже з часом до цього досвіду з першим бордом по-трохи додавати/пробувати інші світчі-кейкапи-стаби, купити наступний бербоун на сходинку вище. в залежності що є бажання покращити або ж просто в цілому рухатись в бік максимально "своєї" клавіатури.

сильно заморочуватись і ускладнювати тут не треба, обираючи першу механіку достатньо просто правильно скласти список власних пріорітетів і купувати усілякі "топчики за свої гроші", огляди яких пачками знімають на ютуб. а який саме, то вже питання не настільки важливе.
valera60
Member

Повідомлення

Всем доброго здоровья.
Поломал свою Xiaomi IQUNIX L80. Для игр очень устраивала, но, при подключении по кабелю, иногда могла просто отключиться, был такой косяк у неё. Приходилось "перевтыкивать", поэтому и поломалась. Достал b120 bloody, но как то не то. Пролистал несколько страниц как бы подходит Aula F75 (белая, без доп.цифр, размеры похожие). Механическая, в пользовании, единственная, поэтому могу сравнить только с мембранной. Было штук четыре. Разница заметная. На этом мой опыт и заканчивается. Может есть что то лучше, но с нюансами указанные в скобках. И в чём это "лучшее" заключается. Для понимания так сказать.
И ещё вопрос. Можно ли с моей поломанной, при необходимости, переставить клавиши на другую, которую приобрету? Если "да", то это очень даже хорошо. На этом мои знания закончились. Надеюсь с вашей помощью определиться.
7mindfields
Member

Повідомлення

якщо цікавить щось бюджетне, є portico75 баребон, паявся конектор, після чого вела себе по різному на різних лептопах, на t15g gen1 нормально, на t14s gen4 могла відʼєднуватися (можу протестувати на десктопі + дати тиждень на перевірку), зі свічами neo white віддам за 2800 або з тихими свічами silent penguin за 2900 (залишиться тільки капи придбати), є крутілочка і підтримка qmk без пропрієтарного софту
leif
Member

Повідомлення

valera60: 24.03.2025 15:09Aula F75 (белая, без доп.цифр, размеры похожие)
нормально, клавіатура мега популярна і тому перевірена, можна брати, якщо по характеристиках все влаштовує.
valera60: 24.03.2025 15:09И ещё вопрос. Можно ли с моей поломанной, при необходимости, переставить клавиши на другую, которую приобрету?
можна. у вас на IQUNIX L80 хотсвап, Aula F75 також має хс пцб, можна переставити і світчі і кейкапи.
valera60
Member

Повідомлення

leif
Есть ещё вопрос. Посмотрел на эти клавиатуры из сообщения Mr_Green. На мой взгляд разница, характеристики, не такая и критичная, но цена не пропорциональна по отношению к Aula F75...Смотрел в Elmir (Харьков)
1. Montech Mkey 87 Freedom + 7 клавиш, но + 2500грн. к стоимости...по Украине +2000грн.
2. EPOMAKER Shadow-S TKL + 5 клавиш, + мониторчик, но + 2000грн. к стоимости...
В чём выражается такой "разбег" в цене по отношению к Aula F75. Теряю я "что то" кроме финансов или не морочить себе и вам голову?
leif
Member

Повідомлення

valera60: 24.03.2025 17:58В чём выражается такой "разбег" в цене по отношению к Aula F75
будь який компонент клавіатури - корпус, світчі, кейкапи, пцб, фоами, плейт - може бути виготовлений більш або менш якісно/гарно/вдало/приємно для юзера. наскільки саме - в кожному окремому випадку буде відрізнятись і сказати, чи вартує доплата в тому чи іншому виборі з двох альтернатив "профіту" можна сказати виключно після очного знайомства з обома клавіатурами, порівняння на папері тут не сильно працює. на жаль, я такого досвіду у випадку сабжевих моделей не мав, тому сказати свою думку з цього приводу не зможу. до того ж це все речі доволі суб'єктивні і хтось різницю відчує, а комусь взагалі буде байдуже, це не сильно універсально.
valera60
Member

Повідомлення

leif
Очень благодарен за беседу и Ваши советы. Остановлюсь на F75.
p.s. Здоровья Вам и удачи.
leif
Member

Повідомлення

valera60
Дякую, взаємно. Думаю, що вибором будете задоволені.
Відповісти