Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
Earanak
Member

Повідомлення

Melofon: 13.12.2024 07:13Пример (нашёл специально близкую к той что ты сам как вариант выбрал выше): https://www.olx.ua/d/obyavlenie/klaviat ... Tg1tD.html
Я ведь писал что я искал свитчи EC V2 Ivy а не Daisy. Кликающие. Ладно, уже без разницы.
Клавиатура у меня уже лежит на почте. Как заберу и поюзаю потом отпишусь.
Я заказывал последнюю модель клавы с нужными свитчами среди магазов которые есть в Хотлайне или Екаталоге.
Ни одной клавиатуры на Funkeys которая подходит по моим запросам - нет. Либо без нампада либо не те свитчи.
Melofon
Member

Повідомлення

Earanak: 13.12.2024 13:58Я ведь писал что я искал свитчи EC V2 Ivy а не Daisy. Кликающие.
Есть там и такие свитчи, я просто забыл что ты синие хотел, но играть в игры на синих надоест со временем, если не сразу, если без наушников играть, мне через время надоело, а потом просто начали кумарить эти клики во время игры, на них только печатать прикольно и всё, но каждому своё.
Earanak
Member

Повідомлення

Первые впечатления от - Varmilo Lure VBM108 Bot: Lie 108Key EC V2 Ivy - Неоднозначные.
Я как то не учел того момента что у меня конструкция была "Скелетон" или как это называется.
А тут же кнопки в корпус утопленные. И как то расстояние между кнопками меньше. Приходится привыкать.
Что до самих ощущений от печати - Они лучше конечно чем 10-ти летняя клавиатура от Рейзера ))
Но я не могу прям сказать что - вааау, это новый уровень. Это супер круто и тд...
Лучше, приятнее немного. Но, не сильно. В общем с пивком - пойдет, не сказать что я расстроен :D

Melofon, я уже все это писал на прошлой странице и про звук.
И про то что 10 лет сидел с кликающими свитчами, с Razer Green и MX Blue.
Свитчи без клика - мерзость которую я и минуты не выдержал когда был в местном "шоуруме".
Earanak: 11.12.2024 12:16Мне шумоизоляция не нужна. Чем громче щелкает тем лучше, вообще у меня нейро сенсорная тугоухость так ещё я и в наушниках только сижу за компом. Я бы может доплатил что бы в клаве были динамики усиливающие звуки щелчков, вместо изоляции
Earanak: 11.12.2024 19:54Если эти клавы древний мусор то что тогда Razer BlackWiddow на которой я уже лет 10+ сижу
Отправлено спустя 1 час 11 минут 53 секунды:
Кстати в Розетке было написано что у клавы есть Укр язык на кнопках - но нифига, только Английский. Благо мне без разницы. И все же. Кстати пробел круто нажимается. Прям даже не знаю как описать, будто жмешь на какую нить гигантскую клавишу по запуску космического шаттла. Играю сейчас в ПоЕ2 где уворот на пробел, и каждый раз кайфую от его нажатия :lol:

Отправлено спустя 18 минут 31 секунду:
UPD - Ладно. То что кнопки в корпус утоплены а не висят над ним - оказалось не так страшно. За час привык.
daesz
Member

Повідомлення

Трохи почитав тему та подивився ютуб, залишив серед останніх 2 варіантів - aula/epomaker f75 та ajazz ak820 (це, сходе, він же - тільки дорожче), але мб хтось щось ще запропонує.
Серед вимог - 75% із "курсором" зміщеним в позицію правого контрола/альта, хот свап, не дуже голосні кліки, лінійні свічі, дуже хотілося б білу основу із всіма білими клавішами (от не подобається мені коли всі функціональні клавіші іншого кольору і все, але таких схоже немає), дріт/бездріт - без різниці, укр розкладка - без різниці, контрольоване argb (потрібна тільки можливість вибрати один колір із спектру та "зафіксувати" його), якщо на капах англомовних літери "прозорі" (для зручності/підсвітки в темноті) - буде плюсом.
Бюджет : десь такий як і от вказані вище клави - 50-70$.

Відправлено через 42 хвилини 29 секунд:
Ось декілька відео із тих які дивився на трубі :
спойлер

Мб ще хтось запропонує як варіант де купити основу+свічі і докупити до неї капи які будуть задовільняти потреби (білі, максимум функціональні клавіші можуть бути сірі/гранітового кольору) :)
leif
Member

Повідомлення

отримав ще парочку нових гмк сетів:
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
три клавіатури, які я зараз використовую:

geon glare, gmk Modern Dolch Light
geon f2-84, gmk 80082
baionlenja bias r2, gmk panels
Earanak
Member

Повідомлення

В дополнение к моему небольшому дилетантскому и поверхностному отзыву могу добавить то что как-то так вышло, что вот по прошествии нескольких дней - я к клаве привык, и как то лучше прочувствовал разницу. И вышел достаточно большой контраст, когда я попробовал на старой клаве попечатать. Конечно это небо и земля. Может не так круто как вы тут делаете кастомные клавы там или какие то эксклюзивы заказываете, но для меня все равно вот вышла все таки значительная разница между дешманской древней механикой и этой Varmilo Lure VBM108 Bot: Lie 108Key EC V2 Ivy. Если по началу впечатления были смазанные и не было восторга, то теперь как минимум я доволен :up: Следующую клаву уже буду брать по феншую, с заказом с черти-пойми откуда и вот этими всеми гиковскими штучками что вы тут периодами обсуждаете.

Всем спасибо за внимание и рекомендации :up:
leif
Member

Повідомлення

дивись, обережно, а то так недалеко і до
Earanak: 10.12.2024 15:30 хипстер который там нюхает масло на стабилизаторах что бы у него шишка колом стояла
:lol: :laugh:

я тим часом вирішив таки додати кольорові акценти до двох сетів, що на фотках вище:
спойлер
Зображення
приміряв і так і сяк, не можу вирішити, як мені більше подобається - з ними чи без них. тому було ухвалене рішення поки поставити на тиждень-два, а потім зняти і дійти висновку, до якого вигляду таки душа більше лежить: більш спокійного чи трохи веселішого.
Entar
Member

Повідомлення

Здравствуйте, хочу себе сделать подарок, на замену 9-10 летней Разер Орната Хрома (у которой уже сильно залипает шифт, пробел разболтался, часть клавиш стерлась, и подставка облезла) - что-то новенькое. Желательно не хуже, с нормально работающей настройкой подсветки итд.

Я так понял что Разеры начальной ценовой категории - такое себе. Подумываю о таком варианте:
razer-huntsman-v2-tenkeyless-purple
https://hotline.ua/ua/computer-myshi-kl ... 0300-r3m1/
Смущает что магазины малоизвестные, но в не малоизвестных оно 8000 грн. стоит, а меня жабка душит.

Интересно, насколько существенную (положительную или отрицательную) разницу я получу от перехода с "полумембранной" разер орнаты хромы на механику оптическую? В играх вроде пое1/2, WoW, диабло итд.
Стоит ли вообще переходить, или лучше забить и удовлетвориться какой-то сносной недорогой мембранкой типа этой:
https://rozetka.com.ua/ua/hyperx_hx_kb5 ... p68726445/

Буду благодарен!
P.S. Я динозавр, предпочитающих крупные известные мне бренды с обкатанным ПО, поэтому выбор в рамках Разер/ХайперХ/СтиллСериес.

Отправлено спустя 45 минут 9 секунд:
Или взять все-таки у официалов полноразмерную
razer-huntsman-v2 (и если эту, то какую - purple или red switch?)
или
Razer BlackWidow V4 Yellow
destructX
Member

Повідомлення

daesz: 13.12.2024 20:43 Трохи почитав тему та подивився ютуб, залишив серед останніх 2 варіантів - aula/epomaker f75 та ajazz ak820 (це, сходе, він же - тільки дорожче), але мб хтось щось ще запропонує.
Серед вимог - 75% із "курсором" зміщеним в позицію правого контрола/альта, хот свап, не дуже голосні кліки, лінійні свічі, дуже хотілося б білу основу із всіма білими клавішами (от не подобається мені коли всі функціональні клавіші іншого кольору і все, але таких схоже немає), дріт/бездріт - без різниці, укр розкладка - без різниці, контрольоване argb (потрібна тільки можливість вибрати один колір із спектру та "зафіксувати" його), якщо на капах англомовних літери "прозорі" (для зручності/підсвітки в темноті) - буде плюсом.

спойлер

Мб ще хтось запропонує як варіант де купити основу+свічі і докупити до неї капи які будуть задовільняти потреби (білі, максимум функціональні клавіші можуть бути сірі/гранітового кольору) :)
ajazz ak820 pro \ epomaker th80 pro \ aulaXepomaker \ royal kludge r75

а з магазинів, якшо наших, то окрім фанкейсу нічо й не знаю :-/
daesz
Member

Повідомлення

destructX: 16.12.2024 18:39
daesz: 13.12.2024 20:43 Трохи почитав тему та подивився ютуб, залишив серед останніх 2 варіантів - aula/epomaker f75 та ajazz ak820 (це, сходе, він же - тільки дорожче), але мб хтось щось ще запропонує.

спойлер

Cхоже таки буду брати ф75 тоді, ак820 мені трохи більше візуально (білий варіант) подобається, але почитавши відгуки на магазин з алі - трохи лячно брати :(
leif
Member

Повідомлення

Entar
в іграшках механіка буде набагато краще, але в природі ніби як існують люди, які спробували механічну клавіатуру і повернулись на мембранку. Чи ви відноситись до таких юзерів можна сказати лише спробувавши самому, адже всі люди різні.

За якими критеріями ви взагалі обираєте зараз клавіатуру, окрім можливості налаштувати підсвічування? Бо з вашого посту не сильно зрозуміло.
Entar
Member

Повідомлення

leif: 16.12.2024 21:30 в іграшках механіка буде набагато краще, але в природі ніби як існують люди, які спробували механічну клавіатуру і повернулись на мембранку. Чи ви відноситись до таких юзерів можна сказати лише спробувавши самому, адже всі люди різні.

За якими критеріями ви взагалі обираєте зараз клавіатуру, окрім можливості налаштувати підсвічування? Бо з вашого посту не сильно зрозуміло.
Дякую!
Проаналізувавши всі мої хотєлки, звів на даний момент вибір до 3х варіантів, прошу уточнити чи правильно я розумію плюси і мінуси:
1. Razer BlackWidow V4 (Yellow Switch)
+ Наче достатньо м'який натиск, тихі
- Якщо взагалі немає тактильного відклику то це мене не влаштовує.
2. Razer BlackWidow V4 (Green Switch)
- Боюсь що будуть занадто голосні і важко натискатися.
3. Razer Huntsman V2 (Purple Optical Switch)
+ Не занадто голосне, але при цьому тактильно відчутне натискання.
+ Довговічність і надійність оптичної технології з точки зору зносу.
- Багато обзорів і відгуків, де кажуть що там щось не змазано і треба змазувати. Це для мене прямо ДУЖЕ критично.
- Відсутність підсвітки локалізованого шрифту.

Для розуміння - я звик до razer ornata chroma (гібрид мембрани і механіки) але хотів би трохи більше "механічного", але не як в друкарській машинці.

P.S.
Мої критерії:
Ціль використання: Ігри - типу WoW, diablo, poe (все інше - в основному стратегії де якість не принципова) + необхідність набирати текст по роботі.

1. Хочу спробувати отримати той самий кайф від механічної клавіатури, про який так багато кажуть, в тому числі в управляємості і кращому "відклику тактильному" від клавіатури в іграх.
2. Хочу мати зручний, і максимально доступний без прикладання значних розумових зусиль софт для налаштування всяких макросів ітд.
3. НЕ хочу ніяк довбатися з клавіатурою. Взагалі. Ніяк її змазувати, нічого там міняти, не підфарбовувати кнопки, нічого такого не хочу робити - мені занять вистачає.
4. Ергономіка - має значення! Підставка для рук, яка на жаль пооблазила - для мене важлива.
5. Хочу щоб воно прослужило довго і якісно, а не розчарувало через рік-два тим, що щось почне западати, відпадати, не натискатися, тощо.

І от я не можу визначитися.
destructX
Member

Повідомлення

daesz: 16.12.2024 19:27
destructX: 16.12.2024 18:39

Cхоже таки буду брати ф75 тоді, ак820 мені трохи більше візуально (білий варіант) подобається, але почитавши відгуки на магазин з алі - трохи лячно брати :(
У друга ак820про вже десь пів року, не жаліється, в мене епо тх80про на жовтих гатеронах, теж файна
daesz
Member

Повідомлення

destructX: 17.12.2024 00:47
daesz: 16.12.2024 19:27
У друга ак820про вже десь пів року, не жаліється, в мене епо тх80про на жовтих гатеронах, теж файна
Я про їхній офф магаз на алі, у них там якась сасі активність, а не про якість продукту https://vi.aliexpress.com/item/1005006058305986.html
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
leif
Member

Повідомлення

Entar: 16.12.2024 22:16Дякую!
Проаналізувавши всі мої хотєлки, звів на даний момент вибір до 3х варіантів, прошу уточнити чи правильно я розумію плюси і мінуси:
1. Razer BlackWidow V4 (Yellow Switch)
+ Наче достатньо м'який натиск, тихі
- Якщо взагалі немає тактильного відклику то це мене не влаштовує.
- серед перелічених варіантів - так, ця буде найтихішою, бо це лінійний, а не клікі світч. але в клавіатурному світі "тихо" вкрай відносна категорія. тихо в даному випадку дуже далеко до безшумно. зусилля для актуації 45 гр це означає, що пружина м'яка і буде натискатись легко.
- що саме ви маєте на увазі під тактильним відгуком? клік чи бамп як на тактильних світчах? ви розумієте чим відрізняються 3 основних типи світчів: лінійні, тактильні і клікі? якщо ні, це треба обов'язково з'ясувати для себе для правильного вибору. в ідеалі поїхати в якийсь шоурум і потицяти, але, якщо ні, то бажано принаймні за допомогою відео на ютубі, щоб наочно було продемонстровано, а не просто опис прочитати.
Entar: 16.12.2024 22:16Razer BlackWidow V4 (Green Switch)
- Боюсь що будуть занадто голосні і важко натискатися.
- зусилля актуації всього на 5гр більше ніж на yellow світчі, це невелика різниця, скоріше за все ви її практично не відчуєте.
- як ви дійшли до такого висновку щодо звуку? послухали тайпінг? я глянув, на вашій нинішній клавіатурі також є в конструкції клікер на кожну клавішу, щоб створити той примітивний косплей механіки. вам не заважає цей звук?
Entar: 16.12.2024 22:163. Razer Huntsman V2 (Purple Optical Switch)
+ Не занадто голосне, але при цьому тактильно відчутне натискання.
+ Довговічність і надійність оптичної технології з точки зору зносу.
- Багато обзорів і відгуків, де кажуть що там щось не змазано і треба змазувати. Це для мене прямо ДУЖЕ критично.
- Відсутність підсвітки локалізованого шрифту.
- тут те ж питання. як ви з'ясували, що green буде гучно, а purple вже не занадто? "тактильність" тут буде така ж сама як я на green світчі, адже це також clicky світч.
- щодо довговічності, то перевага оптичних світчів це в більшій мірі маркетинг. разер заявляє для своїх світчів ресурс у 100млн натискань, це довгі роки, якщо не десятиліття використання клавіатури.

- про змащення це пишуть, що треба, бо ці світчі в силу своєї конструкції більше торохкотять ніж класичні неоптичні світчі. взагалі то я б на вашому місці оптичні світчі разер розглядав би в останню чергу і цю клавіатуру взагалі виключив зі списку.
destructX
Member

Повідомлення

daesz: 17.12.2024 00:49
destructX: 17.12.2024 00:47

Я про їхній офф магаз на алі, у них там якась сасі активність, а не про якість продукту https://vi.aliexpress.com/item/1005006058305986.html
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
А, тут цілком можливо. Але я майже весь Алік замовляю в нас з ОЛХ, все рівно ним не користують, купонів та знижок не маю, а іноді шось купити то простіше з олху
Melofon
Member

Повідомлення

destructX: 17.12.2024 07:42а іноді шось купити то простіше з олху
И правильно делаете, учитывая что цены на олх не на много дороже и самое главное не нужно ждать долго доставки.
Помимо аджаз 820про ещё можно рассмотреть как вариант Royal Kludge R75 Pro и М75 и М87 если нужен экранчик, но они и дороже, ещё вариант Aula F75 и они все тоже имеются на олх.
daesz
Member

Повідомлення

Melofon: 17.12.2024 09:01
destructX: 17.12.2024 07:42а іноді шось купити то простіше з олху
И правильно делаете, учитывая что цены на олх не на много дороже и самое главное не нужно ждать долго доставки.
Помимо аджаз 820про ещё можно рассмотреть как вариант Royal Kludge R75 Pro и М75 и М87 если нужен экранчик, но они и дороже, ещё вариант Aula F75 и они все тоже имеются на олх.
Ф75 можна й по хотлайну підібрати, уже з україномовною гравіровкою також, ціна та ж сама.

Тут ще підказали ось таку модель : Weikav Stars75, дуже подобається білий колір на ній (люблю саме такий сніжно білий відтінок), але якихось нормальних оглядів знайти не вийшло. Мб на рахунок неї ще буде що сказати? :shuffle:
Дорожчі, правда, але можна на якісь знижки/купони/тощо почекати : https://vi.aliexpress.com/item/1005008208597064.html
leif
Member

Повідомлення

Melofon: 17.12.2024 09:01цены на олх не на много дороже
буває по різному, варто порівнювати по конкретних товарах саме на момент покупки.
Melofon: 17.12.2024 09:01самое главное не нужно ждать долго доставки
та зараз швидко приїжджає, ~10 днів у мене останні їхали алі. якщо пристойна економія, то можна і почекати такі товари як клавіатура.
Kosdnepr
Member

Повідомлення

daesz
Це відносно нова клавіатура, а китайські новинки краще всього шукати на bilibili.
Там вже достатньо оглядів, наприклад:
https://m.bilibili.com/video/BV16vqTYXEPv
Відповісти