Рік чекав на клавіатури CK6xx серії від Cooler Master, показані на Computex в 2018 році, але коли дочекався в 2019 році релізу, то серія стала SK6xx і ключова фіча яку я чекав (чотири клавіші зліва від пробілу) в одній з моделей зникла. Інших програмованих клавіатур з механікою (бажано низькопрофільною) та чотирма клавішами зліва від пробілу просто не існує в природі (якщо врахувати що Fx клавіші мені теж потрібні). З непрограмованих подобалась Hexgears X-1, я навіть думав взяти її та хакнути, але в підтримці kono.store сказали що там в якості контролера Intel 8051, і вона не дуже хакабельна.
В результаті почала назрівати думка зробити власну клавіатуру, цього разу включаючи плату з кастомною розкладкою, корпус і прошивку.
Побудова комп'ютерного корпусу (viewtopic.php?f=7&t=192889) підходить по трохи до завершення, тому зайнятись чимось цікавим я вирішив таки приступити до розробки клавіатури.
В цій темі буду періодично постити прогрес створення клавіатури якщо раптом комусь стане цікаво.
З особливостей, яких не знайдете в жодній серійній клавіатурі: унікальна розкладка та два контролери з повним програмуванням всього і вся (по суті дві клавіатури в одній).
В якості старту теми закину тизер зовнішнього вигляду, планую отримати таке:
- спойлер