Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор монитора
-
0kie
Member
Chaser
Потеряешь чувство ровной линии. Да и фильмы на кривом криво смотрятся. Сам решай. Мне не зашло.
Потеряешь чувство ровной линии. Да и фильмы на кривом криво смотрятся. Сам решай. Мне не зашло.
-
odessitmws
Member
может это индивидуально от человека зависит но таже самый выгнутый 1000р смотрится имеено как ровный0kie: ↑ 18.10.2024 11:25Потеряешь чувство ровной линии. Да и фильмы на кривом криво смотрятся. Сам решай. Мне не зашло.
бонусом на боковушки из за гнутости взгляд падает без угла что улучшает качество изображения
-
Chaser
Junior
Подскажите пожалуйста под видеокарту 4070 супер обязательно нужно брать монитор с G-Sync Compatible или пойдет монитор с amd free sync или adaptive sync?
-
Евгений King
Member
Всі ці Sync технології то неприший кобилі 5те колесо. Вони не потрібні, особливо з 4070.Chaser: ↑ 20.10.2024 22:49 Подскажите пожалуйста под видеокарту 4070 супер обязательно нужно брать монитор с G-Sync Compatible или пойдет монитор с amd free sync или adaptive sync?
Я юзав і чисті G-Sync моніки і amd free sync і amd free premium і G-Sync Compatible, єдине що більш-менш було прийнятно то чистий G-Sync, але монік з чистим G-Sync буде коштувати значно більше.
Фреймрейт і фреймтайм буде набагато краще без усіляких Sync технологій.
Я скільки не намагався це гів* юзати, воно просто лагає, особливо якщо у якому екшен/шуттері підключити, це просто жах, з'являються статтери, там де без Sync їх не було і т.д.
Якщо нормальний монітор і пристойний фпс у грі, то розривів кадрів ви не помітите і без активного Sync. На крайняк - увімкніть швидку вертикалку, або зробіть собі фікс FPS у драйвері чи грі, то набагато краще ніж костильні технології Sync
-
Chaser
Junior
Евгений King
Спасибо за развернутый ответ, буду тогда смело брать без gsync они намного дешевле
Спасибо за развернутый ответ, буду тогда смело брать без gsync они намного дешевле
-
Melofon
Member
Фильмы криво смотрятся , такого бреда я ещё не слышал , и про потерю чувства ровной линии, ты хоть понимаешь на сколько глупо это звучит?, я больше года за изогнутым и такой бредятины не замечал ниразу, а фильмы смотрятся шикарно и кажется даже с большим погружением. То что тебе не зашло не значит что и другим не зайдет, но не нужно выдумывать бред лишь бы отговорить кого-то от покупки того чем ты не пользовался (долгое время).0kie: ↑ 18.10.2024 11:25 Chaser
-
mult
Member
Melofon
На вигнутому моніторі все нормально, що ігри, що фільми, особливо коли звикаєш.
Є одна тільки штука, коли пересідаєш знову на прямий монітор то він здається вигнутим назовні.
Ну тоїсть вигнутий на тебе і це не прикольно і дуже дискомфортно але проходить, я мабуть пару тижнів мучився поки знову звик до прямого і він став для мене прямим І це не мій глюк, таких відгуків повно в інтернеті. Це мабуть особливість мозку така Але повторюсь це не смертельно і проходить
Є одна тільки штука, коли пересідаєш знову на прямий монітор то він здається вигнутим назовні.
Ну тоїсть вигнутий на тебе і це не прикольно і дуже дискомфортно але проходить, я мабуть пару тижнів мучився поки знову звик до прямого і він став для мене прямим І це не мій глюк, таких відгуків повно в інтернеті. Це мабуть особливість мозку така Але повторюсь це не смертельно і проходить
Последний раз редактировалось mult 22.10.2024 22:56, всего редактировалось 1 раз.
-
Lekrs
Member
Гсінк ( не апаратний) чудово працює, без фрізів, і розривів. Це щось у тебе з софтом або залізом.Евгений King: ↑ 20.10.2024 23:35Всі ці Sync технології то неприший кобилі 5те колесо. Вони не потрібні, особливо з 4070.Chaser: ↑ 20.10.2024 22:49 Подскажите пожалуйста под видеокарту 4070 супер обязательно нужно брать монитор с G-Sync Compatible или пойдет монитор с amd free sync или adaptive sync?
Я юзав і чисті G-Sync моніки і amd free sync і amd free premium і G-Sync Compatible, єдине що більш-менш було прийнятно то чистий G-Sync, але монік з чистим G-Sync буде коштувати значно більше.
Я скільки не намагався це гів* юзати, воно просто лагає, особливо якщо у якому екшен/шуттері підключити, це просто жах, з'являються статтери, там де без Sync їх не було і т.д.
Якщо нормальний монітор і пристойний фпс у грі, то розривів кадрів ви не помітите і без активного Sync. На крайняк - увімкніть швидку вертикалку, або зробіть собі фікс FPS у драйвері чи грі, то набагато краще ніж костильні технології Sync
Последний раз редактировалось Lekrs 22.10.2024 23:08, всего редактировалось 1 раз.
-
mult
Member
Lekrs
А я таке для себе підмітив, що Гсінк апаратний працює по різному.
В якихось іграх чудово і навіть без нього стає гірше, а в якихось гра краще працює без нього.
Мабуть залежить від рушія гри і ще всіляких факторів.
Тому я особисто перемикаю коли як краще
А так штука непогана.
Був у мене колись ips із справжнім Гсінк, то звісно краще за віртуальний, але там ціна велика, та і не дуже воно щось розповсюджене.
Більшість моделей без нього.
А я таке для себе підмітив, що Гсінк апаратний працює по різному.
В якихось іграх чудово і навіть без нього стає гірше, а в якихось гра краще працює без нього.
Мабуть залежить від рушія гри і ще всіляких факторів.
Тому я особисто перемикаю коли як краще
А так штука непогана.
Був у мене колись ips із справжнім Гсінк, то звісно краще за віртуальний, але там ціна велика, та і не дуже воно щось розповсюджене.
Більшість моделей без нього.
-
Lekrs
Member
mult
З гсінком відчуваю сильніше занурення в гру. Звик, і без нього вже не то.
З гсінком відчуваю сильніше занурення в гру. Звик, і без нього вже не то.
-
mult
Member
Lekrs
Про краще чи гірше працює я забув сказати, я мав на увазі таке.
Буває вмикаєш в якійсь грі Гсінк і коли повертаєш камеру наче є більше розмиття картинки, вимикаєш і стає краще.
А буває без Гсінк розмиття картинки більше, а коли вмикаєш то менше.
Наприклад Дайн Лайт 2 мені тільки з Гсінк заходить, працює чудово, а от Елден Рінг картинка чіткіша при поворотах без нього.
Тому я і перемикаю туди-сюди як мені краще
Ну це суто моє , мої відчуття, це не значить що у всіх так теж буває
Про краще чи гірше працює я забув сказати, я мав на увазі таке.
Буває вмикаєш в якійсь грі Гсінк і коли повертаєш камеру наче є більше розмиття картинки, вимикаєш і стає краще.
А буває без Гсінк розмиття картинки більше, а коли вмикаєш то менше.
Наприклад Дайн Лайт 2 мені тільки з Гсінк заходить, працює чудово, а от Елден Рінг картинка чіткіша при поворотах без нього.
Тому я і перемикаю туди-сюди як мені краще
Ну це суто моє , мої відчуття, це не значить що у всіх так теж буває
-
Евгений King
Member
Увімкніть його у фпс шутері, до прикладу Apex, а потім побігайте без, тоді й побалакаємо що у мене щось не такLekrs: ↑ 22.10.2024 22:56Гсінк ( не апаратний) чудово працює, без фрізів, і розривів. Це щось у тебе з софтом або залізом.Евгений King: ↑ 20.10.2024 23:35
Всі ці Sync технології то неприший кобилі 5те колесо. Вони не потрібні, особливо з 4070.
На найменшій просадці фпс починається такий лагодром, що ви тричі пожалкуєте про увімкнений sync
Хоча, якщо ви не граєте в шуттери, то може й не помітите проблем
-
Melofon
Member
Во первых, я даже не привыкал а сразу и игры и фильмы отлично зашли, даже круче чем на прямом мониторе, во вторых даже после него я смотря на ровные только изредка вижу эту измену с вогнутосью потому что я часто работаю как с прямыми так и с изогнутыми мониторами, это только если ты долго не видел прямой будет измена и то временно, это не глюк а всего лишь привыкание твоего мозга на зрительный параметр который при изменении которого немного нужно время на адаптацию и это нормально для любого человека, но это никак не сказывается в негативном плане на зрение и даже в чем то изогнутый монитор меньше напрягает зрение т.к. при переходе от центра к краю зрачку меньше нужно (или вообще не нужно) менять фокусное расстояние от него до монитора (из-за угла поворота глазного яблока) поэтому вполне возможно что усталость будет меньше, но возможно не очень значительно, и я пока не видел долгосрочных тестов на эту тему и какая между ними разница, может она и чувствительная на долгосрок а может и нет.mult: ↑ 22.10.2024 22:55 Melofon
-
0kie
Member
То что тебе зашло - не говорит о том, что другим зайдёт. Это палка с двумя концами. Зрительный дефект потери ровной линии наблюдатся практически у всех. Для этого нужно ещё руками что-то делать, а не быть офисным клерком. Проверено неоднократно. Но ты продолжай хихикать.Melofon: ↑ 22.10.2024 22:47То что тебе не зашло не значит что и другим не зайдет
-
den55den
Member
Доброго, які враження після користування монітором? бо відгуки вже не дуже єzmax: ↑ 25.09.2024 05:48 Насмотрелся хвалебных обзоров на Xioami G PRO 27i и заказал себе, странно, но тут в теме его вообще ни разу не вспоминали.
-
Lekrs
Member
В квейк чемпіонс граю з ним. Все ок.Евгений King: ↑ 22.10.2024 23:52Увімкніть його у фпс шутері, до прикладу Apex, а потім побігайте без, тоді й побалакаємо що у мене щось не такLekrs: ↑ 22.10.2024 22:56 Гсінк ( не апаратний) чудово працює, без фрізів, і розривів. Це щось у тебе з софтом або залізом.
На найменшій просадці фпс починається такий лагодром, що ви тричі пожалкуєте про увімкнений sync
Хоча, якщо ви не граєте в шуттери, то може й не помітите проблем
-
FarCry
Member
Евгений King
У вас щось дуже сильно зламано в системі, раз ви прийшли до таких висновків. VRR - будь то FreeSync чи G-Sync, це найкраще з того що сталося з відеокартами та моніторами за останні 20 років. Не представляю собі сучасний "геймінг" без них, взагалі. Не ламає фреймтайми, ни підвищує Input Lag - чудово все.
Для таких як ви в Apex та інших кіперкотлетних забавах є Nvidia Reflex та AMD AntiLag. Різниця помітна.
У вас щось дуже сильно зламано в системі, раз ви прийшли до таких висновків. VRR - будь то FreeSync чи G-Sync, це найкраще з того що сталося з відеокартами та моніторами за останні 20 років. Не представляю собі сучасний "геймінг" без них, взагалі. Не ламає фреймтайми, ни підвищує Input Lag - чудово все.
Для таких як ви в Apex та інших кіперкотлетних забавах є Nvidia Reflex та AMD AntiLag. Різниця помітна.
-
l-m
Member
Згоден.FarCry: ↑ 23.10.2024 13:58 У вас щось дуже сильно зламано в системі, раз ви прийшли до таких висновків.
Можливо проблема у трьох моніторах (якщо у профілі вірні дані).
-
den55den
Member
це типу однакові монітори ?
https://ek.ua/ua/MSI-MAG-274QRF-QD-E2.htm
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... ?tab=about
...........
https://ua.msi.com/Monitor/Optix-MAG274 ... cification
https://ua.msi.com/Monitor/MAG-274QRF-Q ... cification
і щоб б я не жалів з покупки норм варіант?
в єкаталозі знайшов різницю) https://ek.ua/ua/m1_compare.php?items_= ... _=535c4cb8
https://ek.ua/ua/MSI-MAG-274QRF-QD-E2.htm
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... ?tab=about
...........
https://ua.msi.com/Monitor/Optix-MAG274 ... cification
https://ua.msi.com/Monitor/MAG-274QRF-Q ... cification
і щоб б я не жалів з покупки норм варіант?
в єкаталозі знайшов різницю) https://ek.ua/ua/m1_compare.php?items_= ... _=535c4cb8
-
Евгений King
Member
Ахах, ще б оригінальну Кваку згадали. Ясно що в чемпіонс буде все ок, там немає зон чи локацій, чи сценаріїв, як у Apex, де є моментне зменшення FPS не залежно від системиLekrs: ↑ 23.10.2024 13:36 В квейк чемпіонс граю з ним. Все ок.
Саме в моментах, коли фпс трохи дропається, я помічаю додаткові лаги через активний sync, так то його робота мені подобається, але він додає лагів в моменти просадки фпс
Відправлено через 4 хвилини 12 секунд:
У трьох різних системах зламано? Навіть на ноуті з аппаратним G-Sync зламано? Якщо ви не бачите "сусліка" то не означає, що він не існує.FarCry: ↑ 23.10.2024 13:58 Евгений King
Про Reflex та AntiLag я в курсі, дякую.
ПРОТЕ, я певен і лишусь при своїй думці, що фіксований FPS на рівні -5 кадрів від середнього, дає набагато плавніший геймлей, аніж усілякі Sync та Reflex / AntiLag.
Відправлено через 14 хвилин 57 секунд:
НІ, у другого зовсім інша матриця, інший колірний охват, нові фішки - 65W PD з type-c порта, можна наприклад не надпотужний ноут включити і одразу і заряджати і виводити картинку на монітор. Ще й герцовка більша.den55den: ↑ 23.10.2024 14:58 це типу однакові монітори ?
Це зовсім різні монітори, ось на реддіті почитайте, там людина писала порівняння, E2 у всьому кращий: