Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
spoglyadach
Member

Повідомлення

Mykolay3ack: 06.03.2024 21:29 Купляв на свої відеокарти Arctic accelero s1 та колхозив вентилятори, топ рішення за бюджетні кошти :gigi:
Ну я їх на лоху бачу в середньому по 400-500 гривнів то не сказкахати що прям бюджетно + ціна вентиляторів :eek:

Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
acidburn: 06.03.2024 21:34 Повимірював напруги - всі є, КЗ немає, але не працює.
Потім вичитав що різке зависання на POST - це швидше за все брідж-чип, який завжди без охладу плюс ще із захисною шубою. Дуже акуратно прогрів саме його феном на китайських 375 градусах, зазвичайно таке для GPU не допомагало - а тут помогло, все запрацювало, всі тести проходить. Але не знаю, чи надовго.

Корочє, ви дуже ризикуєте таке пенсіонерське залізо ще й розганяти, коли воно дохне просто від лежання в шухляді. Покладу в коробку знову, грати на 3850 шкода, це так, максимум для тестів іноді.
Якби там було КЗ то ви б одразу зрозуміли :laugh: та й звідки йому взятись якщо мапа на полиці лежала собі спокійно, це так не відбувається.
Взагалі там бажано зробити реболл того чіпа, ну або пересадку з донора
acidburn
Member

Повідомлення

acidburn: 06.03.2024 21:34 Дуже акуратно прогрів саме його феном на китайських 375 градусах, зазвичайно таке для GPU не допомагало - а тут помогло, все запрацювало, всі тести проходить. Але не знаю, чи надовго.
Ну, недовго музика грала, через декілька циклів знову 50/50 періодично висне на тому ж коді. Але допомагає притиснути брідж пальцем, якщо проскакує його то далі нормально.
спойлер
2002se.png
Чип той гріється до 75 і вище вже через пару секунд, приколхозив міні-радіатор і поки трохи допомогло, але навіть якщо обдувати то воно десь на 60+ скоро виходить, не знаю швидше за все це вже ненормальна поведінка.
спойлер
IMG_9312.jpg
Якщо у вас є шото подібне з бріджем, рекомендую зняти ту шубу і навісити хоч якийсь радіатор, у мене лише HD 3650, ось так вийшло (ледве влазить тепер) :gigi:
спойлер
IMG_9316.jpg
enterprise2k3
Member

Повідомлення

Тоді одразу питання: а ці перехідні чіпи, їх можна пересаджувати із карт тисячної лінійки на трьохтисячну?
Якщо наприклад взяти як донора AGP 1550?
spoglyadach
Member

Повідомлення

enterprise2k3: 07.03.2024 16:32 Тоді одразу питання: а ці перехідні чіпи, їх можна пересаджувати із карт тисячної лінійки на трьохтисячну?
Якщо наприклад взяти як донора AGP 1550?
Якщо чіпи однакові то чому ні, звісно можна

Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
acidburn: 07.03.2024 16:14 Якщо у вас є шото подібне з бріджем, рекомендую зняти ту шубу і навісити хоч якийсь радіатор, у мене лише HD 3650, ось так вийшло (ледве влазить тепер) :gigi:
спойлер
IMG_9316.jpg
Навіщо знімати шубу, якщо вона захистить чіп від можливих перекосів радіатора, треба просто радік зверху на пасту або на термоскотч/прокладку/клей і всьо буде норм. Кончі з АМУДЕ АТІ навіть тут обісрались, на гейвідії завжди ставили радіатор на ці чіпи :up:
Бумик
Member

Повідомлення

Поставил СО на видюшку Радеон 1950
Температуры приемлимые,при прогоне Марк 2001 чип 57С в пике против 73С на стоковой СО,окружение ГП 47С против 53С .
спойлер
IMG_20240307_170616.jpg
1950 температуры после прогона марк 2001 (кулер на     видяшке XFX)).jpg
spoglyadach
Member

Повідомлення

О, це топ охлад для таких відях і дме на всі елементи навколо, бо VRM там нормально гріється :up:
NecroKitchen
Member

Повідомлення

spoglyadach: 07.03.2024 17:07 Навіщо знімати шубу, якщо вона захистить чіп від можливих перекосів радіатора, треба просто радік зверху на пасту або на термоскотч/прокладку/клей і всьо буде норм. Кончі з АМУДЕ АТІ навіть тут обісрались, на гейвідії завжди ставили радіатор на ці чіпи :up:
А ви не думали на тему того, що у контори імені шкіряної куртки той "міст" гріється як пічка, на відміну від атішного? Може тому там радіатор? У мене багато років десь валяється X1950 Pro AGP від сапфіра, яку я тестив свого часу, та і карти від нвідіі з "мостом" теж щупав, і тому можу впевнено казати що різниця у тепловиделенні - суттєва. Це як з чипами R200 (Radeon 8500/9100) та NV20, там де умовну 9100 можна запускати та завантажити ОС без охлада взагалі, тупо голий чип (маю досвід), а усі ці гейвідії з кулерами з роками дохнуть від перегріву.
Zakarul
Member

Повідомлення

Народ, у кого есть слот 1 процессор лишний? Селерон, пень 2, пень 3 самый простой. Не имеет значения. Прикуплю не очень дорого. Если что - пишите в личные сообщения. Нужен проц для тестов материнок.
radical
Member

Повідомлення

Есть катмай, но для тестов вам лучше будет второпень или мендосино через простейший адаптер. Есть просто платы на LX, которые с третьепнями не очень.
ApostolCV
Member

Повідомлення

Zakarul
,https://www.olx.ua/d/obyavlenie/protses ... UkaFN.html
Ціна нормальна як для такої моделі.
Zakarul
Member

Повідомлення

ApostolCV
Ага. я видел объяву эту. Как раз с человеком переписывался. Пока писал, там проц уже продан ))) Короч я кому-то скидку сделал с 330 до 215 грн :)

Отправлено спустя 3 минуты 35 секунд:
radical: 10.03.2024 19:24 Есть катмай, но для тестов вам лучше будет второпень или мендосино через простейший адаптер. Есть просто платы на LX, которые с третьепнями не очень.
У меня все мамки относительно скоростные. Там asus p2b-f и веселее. Katmai шикарно зайдет начальный какой-то.
jossk
Junior

Повідомлення

Zakarul: 10.03.2024 18:36 Народ, у кого есть слот 1 процессор лишний? Селерон, пень 2, пень 3 самый простой. Не имеет значения. Прикуплю не очень дорого. Если что - пишите в личные сообщения. Нужен проц для тестов материнок.
PIII 450 Katamai пойдет?
spoglyadach
Member

Повідомлення

B-) мені продайте хтось катмай, треба протестувати пару материнок незрозумілих, а тицяти туди топовий слотовий пень це не дуже розумна ідея
radical
Member

Повідомлення

Я б для тестів взагалі б використовував мендосіно у самому примітивному адаптері.
ApostolCV
Member

Повідомлення

Як казала моя бабуся (інформація не перевірена :shuffle: )
Довго можно ламати голову чому SB16 не видає звуки а тільки музику,
якщо хтось не помічає , що в пролюбив один із джамперів для вибору DMA :gigi:
spoglyadach
Member

Повідомлення

radical: 11.03.2024 17:36 Я б для тестів взагалі б використовував мендосіно у самому примітивному адаптері.
Адаптур є, мендосіни немає бо 370 сокет і нижче від інтела я нічого не купував раніше B-) бо я тоді був амудєшніком
radical
Member

Повідомлення

spoglyadach
у мене є декілька, щось типу 433-466
offece-trader
Member

Повідомлення

А вот эти вот бюджетные мх 400 - 420 - 440 - 480 они между собой как то отличаются и вообще чего то стоят в рабочем состоянии ?
ApostolCV
Member

Повідомлення

offece-trader
ТА-ДА! https://www.overclockers.ua/video/gpu/c ... -26-25-23/
"Чего-то стоят?"
Да, нашальника стоять , ешкере :D
MX440 64MB 128bit 100грн у базарний день.
P.S. А взагалі дуже важлива річ у хозяйстві ретро-маньяка як затичка для тестів мамок. А також як хороша альтернатива GF3ti200.
Хоча якщо ви товаришуєте з мультиметром то проблем з подібними тестами бути не має.
radical
Member

Повідомлення

Для ретрогеймінгу нічо так, дешево-сердито. У досі більш-менш все адекватно, хоча 2МХ тут майже на 100% буде сумісна, а 4МХ вже трохи менше.
Я б може навіть придбав би за стольник карту з DVI фірмову, так у мене їх купка, але с DVI немає.
Відповісти