Просадки ФПС через падіння навантаження на відеокарту.

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

maxn
Збирачі на алібабаї нелохи та беруть топового сніговика, а те що ви показали це фігня якась за дуже багато грошів :D
Nesc
Junior

Повідомлення

AntonyKandaurov: 11.02.2024 22:32 Доречі, всі хто відписався на рахунок перегріву системи живлення мають рацію, бо це самий найбільший недолік китайбабай мамок, мосфети охолоджуються шматом силуміну і тому проц починає скидати такти. Хуананжи це і досі дикий підвал зібраний із б/в. Нове там максимум текстоліт а вся россипуха на 99% знята із мертвих плат тому і якість цього всього бажає кращого.
Так дякую, потицяв врм пальцем, наче горячий. Завтра піду по вінтелятор.
Steker652
Junior

Повідомлення

AntonyKandaurov: 11.02.2024 22:32 Доречі, всі хто відписався на рахунок перегріву системи живлення мають рацію, бо це самий найбільший недолік китайбабай мамок, мосфети охолоджуються шматом силуміну і тому проц починає скидати такти. Хуананжи це і досі дикий підвал зібраний із б/в. Нове там максимум текстоліт а вся россипуха на 99% знята із мертвих плат тому і якість цього всього бажає кращого.
Поставити на радіатор пару 40 вентилів, може допоможе. :beer:
slv
Member

Повідомлення

Steker652: 11.02.2024 23:44
Поставити на радіатор пару 40 вентилів, може допоможе. :beer:
Ага, і постійно жити із летючим « шахедом» у кімнаті …
Добра порада, молодетс :lol:
lewerlin
Member

Повідомлення

Diablique: 11.02.2024 21:05Оверы, вы серьезно упрекаете человека за то, что он не купил дорогую систему?
Його попрікають більше за претензії до системи дешевої. Чого він хоче від Хуанана? Це як купити подержаного "китайця", вкинути туди РБ26 і дивуватися "чого воно не їде як Скай".
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

lewerlin
Трошки вас виправлю, це як купити китайця із шильдиком "аналог скайніка на рб26детт" і дивуватися чому воно не їде :laugh:

Отправлено спустя 5 минут 30 секунд:
processsor_ua
Мосфет стрельнув бо жуйка потекла, набрала пилюки і коротнула? :laugh:
PowerFulls
Member

Повідомлення

Тдп цп майже не впав під час фрізу, то це проблема не в врм.
Схоже на затуп по пам'яті при підгрузці, на шляху: диск - озу - гпу_озу. Якщо в kombustor/occt тест пам'яті гпу проходить без помилок, то швидше за все проблема у "диск - озу" або їх зв'язуючому - материнці.
Для озу - тест tm5 конфіги від 1usmus та Extreme1@anta777
Диск - тест в victoria
Та їх комбінації (kombustor/occt, tm5, victoria) щоб нагрузити всю систему пам'яті одночасно
Sambrelo
Junior

Повідомлення

Та ж сама ситуація була з Asus Rog Strix GTX 1060 6Gb. Шукав причину де тільки міг. В іграх температура ГПУ 60-65, що дуже нормально, а от просадки трапрялись. І я згоден що перегріваються елементи живлення тільки думаю що не на материнці а на відеокарті. Я через MSI Afterburner налаштував програмний авторежим кулерів відеокарти, щоб крутились бистріше відносно температури ГПУ, і проблема зникла. Як я розумію не вистачало відводу тепла від елемнтів живлення тому і були просадки. Ще б порадив замінитити трмопрокладки на елементах живлення
ghfijhg
Junior

Повідомлення

Раз вже тему оживили, то добавлю свої п'ять копійок. У дитини на компі стала аналогічна ситуація. Теж хуанан тільки qd4. Як виявилось - збоїла одна з плашок пам'яті. Мемтест проходили всі. А виявив, коли почав встановлювати по одній плашці і програвав відео 8к ютуб, на збойній плашці починало сильно підторможувати не тільки відео, навіть курсор мишки, в іграх, тому ж Хогвартс легасі, були лище зрідка підвисання картинки. Після заміни пам'яті все стало Ок. А охолодження ВРМ дійсно потребує заміни термопрокладки одразу, заводська - це скоріш термоізолятор ))) Та й на чипсеті теж замінив жуйку на термопасту. Про косяки цих материнок я начитався ще до купівлі, тому був готовий до цього, причина купівлі - краще підходила в корпус старого Павер Мак, така забаганка дитини)))
Dremjke
Member

Повідомлення

ghfijhg: 10.06.2024 08:33Теж хуанан тільки qd4
ghfijhg: 10.06.2024 08:33Про косяки цих материнок я начитався ще до купівлі, тому був готовий до цього, причина купівлі - краще підходила в корпус старого Павер Мак, така забаганка дитини)))
Гуано-материнка, зате в макінтош влазить :lol:
Проведіть з дитиною виховну бесіду та покажіть нормальні корпуси :-/
nochnik89
Member

Повідомлення

ТС копай в сторону видеокарты. Твоя система на хуанане тут ни при чем. Эти рыксы страдают такой темой. Обвал производительности при перегревах. Даже частоты не всегда нужные выдают. Я их много перещупал. Есть там такая проблема. Перегрев памяти/врм /чипа. Сделай андервольтинг для начала.

Отправлено спустя 31 секунду:
ага это получается некропост :rotate:
ghfijhg
Junior

Повідомлення

Dremjke: 10.06.2024 10:51 Гуано-материнка, зате в макінтош влазить :lol:
Проведіть з дитиною виховну бесіду та покажіть нормальні корпуси :-/
Одразу пропонував нормальний корпус але .... нічого, подорослішає ще, та й недумаю що хуан довго протягне.
А влізло норм
спойлер
viewtopic.php?f=13&t=275145
Відправлено через 4 хвилини 49 секунд:
nochnik89: 10.06.2024 11:00 ага это получается некропост :rotate:
Інколи в некропостах і корисне попадається, коли з часом люди проблему "розжують" :laugh:
Sambrelo
Junior

Повідомлення

Ще як варіант на відеокарті трошки понизити енергоспоживання, щоб не перегріватися елементи живлення. Якщо проблема зникне то значить діло в цьому.
Пишу може кому допоможе

Відправлено через 41 секунду:
Ще як варіант на відеокарті трошки понизити енергоспоживання, щоб не перегріватися елементи живлення. Якщо проблема зникне то значить діло в цьому.
Пишу може кому допоможе
Думаю пару фас не зіграють суттєваї ролі
Відповісти