Samsung Spinpoint M8 – тонкий 1 ТБ винчестер

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Sevent
Junior

Повідомлення

Предлагаю обсудить Samsung Spinpoint M8 – тонкий 1 ТБ винчестер
Буфер 8 МБ?? :-/ Как-то маловато...
SoulOfONYX
Advanced Member

Повідомлення

хочу,но блин дорого такой в пк ставить
Большой Бобо
Member

Повідомлення

Sevent:Предлагаю обсудить Samsung Spinpoint M8 – тонкий 1 ТБ винчестер
Буфер 8 МБ?? :-/ Как-то маловато...
не маловато совсем

Добавлено через 2 минуты 16 секунд:
SoulOfONYX в пк смысла ставить .как раз нет смысла
2терабайта до 100 баксов в продаже давно 3.5 ки
ShevaVSS
Member

Повідомлення

Не пойму, в чем прикол? Уже давным давно по миру гуляют винты с пластинами по 500гб, у меня на компе например. Когда там уже выйдет обещаный ТБ на одной пластине? :nunu:
Andrey235
Member

Повідомлення

ShevaVSS:Не пойму, в чем прикол? ... Когда там уже выйдет обещаный ТБ на одной пластине? :nunu:
+1. Я ожидал тут прочитать об 1-пластинном 1ТБ винте. Видимо, пока мало таких пластин, все уходят в сегмент дорогих винтов на 3ТБ.
Panik
Member

Повідомлення

ну люди, читайте новость внимательно!!!
там же всё написано: форм-фактор 2,5-дюйма, тоесть предназначеный для ноутбуков.
насколько Я помню раньше такие обьёмы для ноутов были недоступны (если не считать двухдисковые буки, но они редкость)
ShaggY
Member

Повідомлення

ShevaVSS
Этот жесткий диск формата 2,5" а не 3,5".
Правда буфер и в правду могли б по больше сделать все же.
Прикольно, теперь в ноуте можно иметь маленький ссд и большшую файло-помойку, если есть 2 места под жесткие.))
Еще сейчас корпоративный сегмент переходит на 2,5", так как в стойку серверную больше влазит маленьких чем больших жестких, и объем при этом у меньших больше.
Panik Редкость в маленьких, а в 15-ках, и тем более 17-ках далеко не редкость
Artistus
Digital Artist

Повідомлення

Ну не знаю, як новинка, але мій HD204UI з цими всіма технологіями так торохтить своїми головками, як трактор (алегорія). Шкодую тепер, що зрадив WD і не взяв її WD20EARS... :facepalm:

Добавлено через 6 минут 45 секунд:
А для ноутбучного вінта цей фактор дуже важливий ІМХО.
Ramon
Member

Повідомлення

Artistus
хм може брак?

сам юзаю Samsung HD103SJ - 1Тб на двох пластинах 7200об - реально швидкий і тихий)
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Artistus:Ну не знаю, як новинка, але мій HD204UI з цими всіма технологіями так торохтить своїми головками, як трактор (алегорія). Шкодую тепер, що зрадив WD і не взяв її WD20EARS...

Можно немного подробнее? А то как раз подбираю грин под файлопомойку и выбираю между ними :-/
Вроде по всем тестам гнусмас быстрее, а по шуму нигде толковых данных нет
Artistus
Digital Artist

Повідомлення

Ramon, ну не знаю, в мого 3 пластини. Може в цьому й біда.

fantomrulezz, про грін від WD я бачив тільки позитивні відгуки в плані шумових карактеристик - всі писали, що практично безшумний.

А от про самунг теж писали що тихий, хоча проскакувало пару коментів на розетці, що людям, які сприймають його за тихий, слон вуха відтоптав.
спойлер
Я теж подумав - може брак.
Але взяв і був неприємно здивований торохтінням, яке класно чути при старті системи, запуску програм і дефрагментації, якщо хард жорстко зафіксований в корпусі, зокрема і на салазках в моєму профільному. Позбутися цього (але не повнісю) вдається тільки підвісивши його на гумки. Коли немає активності запису/зчитування - вінт дійсно безшумний.
Коротше, мій старенький WD6400AAKS 7200rpm працює на порядок тихіше і це при тому, що йому вже майже 3 роки.

Так що я приєднуюсь до відгуків про відтоптані вуха в задоволених покупців самса HD204UI - це вже другий мій самсунг, який торохтить шо дай дорогу (звичайно, менше, ніж древні сігейти). А оскільки комп працює цілодобово, то вночі доведеться довго звикати до цього "гуркоту" (ще раз додам, що мій 640 ГБ ВД порівняно з цим трактором при читанні/запису видає звук, який віддалено нагадує сильно заглушений, майже безшумний високочастотний дзвоник, але в нього 7200 об/хв).

До речі WD20EARS є варіанти на 3 і на 4 пластини. Головне не прогадати.
Хоча зараз мабуть вже тільки 3-пластинні клепають. Однак все одно варто бути насторожі.
fantomrulezz:под файлопомойку и выбираю между ними
Вроде по всем тестам гнусмас быстрее
Для файлопомойки різниці в швидкості не відчуєте. Он в мене він системний - і нормально - по швидкості, як старий ВД, навіть трішки швидший. :beer:
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Artistus
Да вроде и понимаю, что для файлопойки скорости любого из них с головой, но все равно как-то хочется тот, что быстрее :(
А тут еще наткнулся на инфу про баг в прошивке у HD204UI :insane: В общем буду думать, спасибо за инфу :beer:
Artistus
Digital Artist

Повідомлення

Мій вінт з цим багом живе вже пів року. Але я б тепер однозначно брав ВД. І вам рекомендую.

Якщо ваша система працює тихо і для вас це важливо, то вас просто вразить навіть не тріск головок, а їх гуркіт в тихий нічний час, тому вибір - однозначно ВД.
Ну а якщо швидкість, - то самсунг, але ця первага в нього далеко не така значна, як у ВД за шумом (мабуть).
Звичайно, я нового ВД не чув у роботі, тому однозначно стверджувати теж ніби не можу.
Але виходячи з досвіду зі своїм ВД 7200 постійних об/хв, я впевнений, що ВД буде безшумний.
Однак в мого старого і тихого ВД дві пластини, а в нового самса - 3, і у ВД нового теж 3 пластини.
Підозрюю, що ВД повільніший саме за рахунок оптимізації алгоритму позиціювання головок, що робить їх рухи плавнішими, а тому і тихішими.
Тому думайте.
А враховуючи баг прошивки самсунг, що тут думати - треба брати WD.

Все, флуд припинено. :-P
Відповісти