Acer представила ноутбук Vero 16 з OLED-екраном та акцентом на ремонтопридатності

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
cspp
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Acer представила ноутбук Vero 16 з OLED-екраном та акцентом на ремонтопридатності. А вы делайте так, чтобы ремонтировать не пришлось :laugh:, у многих ломались? Вряд-ли.
ddO
Member

Повідомлення

В Acer завезли фуру енергетиків чи поставили наглядача із нагайкою - щось останнім часом від них багато "руху" - то вони Packard Bell відроджують, то представляють ноутбуки blade та air (які, попри ніразу невідомі назви мають погризтися із Lg Gram), а тепер вирішили Framework наступити на хвіст. Попри насправді хороші ідеї це все не виглядає як якась добре спланована стратегія, а більш як щось хаотичне - типу "десь та й пощастить".
По темі - тут якось трошки є питань. Ідея класна, але реалізація... "можливість заміни SSD, акумулятора, портів та знімні шарніри екрана" - ноутбуків із вклеяним акумулятором одиниці, це ж стосується і заміни ssd. А ще в природі є ноутбуки із змінними RAM та Wifi модулем. Для такого "ремонтопридатного" ноутбука слоти RAM були б великим +. Щодо шарнірів - от скільки я не чув/ бачив - усі проблеми із шарнірами - це власне вирвані кріплення із пластикового корпуса. Ну от серйозно - щось я не пригадаю випадків щоб сам шарнір зламався. Про порти - на фото це реалізовано як було колись cd-rom_и в ноутбуках. І це ідея однозначно погана. Міцність корпуса ноутбука в місці здоровенної діри сильно гірша чим якби там було пару технічних отворів під usb та HDMI. Єдиний + такої ідеї - це можливість міняти саме конфігурацію портів, але ... чому одразу не зробити нормальний набір портів? Не так вже й часто зявляються нові порти, щоб робити їх змінними. Але саме цікаве - "Acer заявляє про можливість оновлення процесора протягом двох поколінь". Ось тут прямо-таки цікаво. Як? Це ж BGA процесори. Acer розробили якийсь свій пропріетарний розєм щоб можна було просто вставляти BGA процесори? Думаю, якби так - то б маркетологи про це кричали із усіх сторін. Скоріше мова йде про заміну всією матплати із процесором і (можливо) охолодженням. Ну тоді це доволі сумнівний плюс і записувати таке в "переваги та можливості" доволі підозріло...
Відповісти