Презентація ноутбуків з ARM-платформою NVIDIA відбудеться в найближчі місяці

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
dead_rat
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Презентація ноутбуків з ARM-платформою NVIDIA відбудеться в найближчі місяці

Юра! Юра! Юра!

Всі скандуємо разом!!

Ююю-РА!
Graveworm
Member

Повідомлення

Це типу Тегра 2.0?
yurius_r
Member

Повідомлення

Цікаво, чі включиться в цю ARM гонитву AMD, чі скаже Що AI Max і так класний
XAMCTBO
Member

Повідомлення

yurius_r: 20.01.2026 11:14 Цікаво, чі включиться в цю ARM гонитву AMD, чі скаже Що AI Max і так класний
Це ж не у АМД немає ліцензії х86, а у хуанга, нашо їм паритися зара із цирком з мертвими поні? АМД спокійно почекає що із цього вийде, потім спокійно придбає ліцензію АРМ на вже готові блоки, і випустить свій чип.
Але не у найближчі 5 років, бо ноути на арм супердороге лайно без екосистеми.
tornadox
Member

Повідомлення

XAMCTBO
АМД має архітектрну ліцензію АРМ
АРМ використовується в AMD PSP як вбудоване рішення в х86 процесори. Також після придбання Xilinx в них зʼявилося ще більше ліцензій АРМ.
https://www.overclockers.ua/news/hardwa ... 15/117321/ вони і раніше робили процесори на АРМ.
vsx
Member

Повідомлення

Nvidia уже один раз вылетела из arm гонки. Видимо разработали мощное видеоядро и хотят снова вступить в борьбу, уже со своими dlss, rtx и т.п.
sharahome
Junior

Повідомлення

А смисл без пам'яті ? :laugh:
VovaII
Member

Повідомлення

Це замість відеокарт? Тю. А нащо?
Чи з ШІ щось пішло не так?
andryxa_myxa
Junior

Повідомлення

dead_rat: 20.01.2026 10:49 Пропоную обговорити Презентація ноутбуків з ARM-платформою NVIDIA відбудеться в найближчі місяці

Юра! Юра! Юра!

Всі скандуємо разом!!

Ююю-РА!
Цей стрибок
До зірок
З Байконура

Юра, Юра, Юрррраааа
yariksom
Member

Повідомлення

dead_rat: 20.01.2026 10:49Всі скандуємо разом!!

Ююю-РА!
Його не буде, це тема не про х86 і не про відеокарти дискретні де він постійно пасеться.
Z440_User
Member

Повідомлення

yariksom, як раз таки його профіль.
Де наш ARM-лицар? :spy:
yariksom
Member

Повідомлення

Z440_User: 20.01.2026 13:37 yariksom, як раз таки його профіль.
Де наш ARM-лицар? :spy:
Профіль його, але я вказав де він найчастіше буває, тут йому нічого робити, нема з ким перепльовуватися :-P
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Юра: а я ж казав що гугл, амазон, майкрософт, нвідія, оракл не дурні! Просто х86 фанатизм не дає вмінь і знань бачити зміни :rotate:
tornadox
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov
Z440_User
yariksom
dead_rat
Юрі ARM цікавий суто академічно: це ж ідеальне поле для нескінченних дискусій, де можна жонглювати "правильними" бенчмарками. Він щиро вважає себе Прометеєм, що несе вогонь істини х86 невігласам, хоча насправді він просто д’Артаньян у білому пальті.

А по темі, загалом поки не зрозуміло для якої аудиторії це рішення? Ніби для бізнес сегменту лептопів з потужною графікою є кращий вибір. Геймери завжди оберуть сумісність і бюджет, а поки всі ці АРМ пристрої крім того що одноразові і закриті, так ще й до біса дорогі. Хіба для тих хто займається ШІ.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

От хто-хто, а Нвідія може створити хороші проци на ARM. Ну як мінімум я в них вірю набагато більше, ніж в ті нещасні Qualcomm.
yurius_r: 20.01.2026 11:14 Цікаво, чі включиться в цю ARM гонитву AMD, чі скаже Що AI Max і так класний
AMD готує ARM чипи до виходу в 2026 році. Називатумиться Sound Wave. Цілитимуться в ультра low-power девайси (до 5-10вт), матимуть великі і малі ядра. Не більше 2-х великих. Графіку матимуть менш потужну, ніж в Rog Ally, але не зовсім немічну.
Я колись десь читав, що ше коли Келлер в них працював для них над Zen, то він також мав сайд-проект, і його команда розробила ARM чипи. Але той проект був скасований, ймовірно через дуже скрутне фінансове положення AMD в той момент - вони не могли собі дозволити розпорошуватись на такі речі.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 20.01.2026 15:32Нвідія може створити хороші проци на ARM. Ну як мінімум я в них вірю набагато більше, ніж в ті нещасні Qualcomm
у Qualcomm сильно більше досвіду
а те що конкуренція загострюється це вже дуже добре
і АМД скоро, і Інтел змушений буде також
надіюсь і МТК

Відправлено через 9 хвилин 31 секунду:
енергоефективність це саме важливе, це розуміють всі - саме тому. Майкософт стільки інвестує у Віндовс
і всі інші
yurius_r
Member

Повідомлення

yuriy_dd
Цікаво, що означає "більше досвіду"? Поки що в ноутах квалком в дупі. Nvidia бавиться SoC на arm із часів Tegra. В мене колись був Toshiba AC100 - такий собі ARM ноут часів, коли в Apple про це навіть не думали.
yariksom
Member

Повідомлення

yurius_r: 20.01.2026 17:23 yuriy_dd
Цікаво, що означає "більше досвіду"? Поки що в ноутах квалком в дупі. Nvidia бавиться SoC на arm із часів Tegra. В мене колись був Toshiba AC100 - такий собі ARM ноут часів, коли в Apple про це навіть не думали.
Бути в дупі це також такий величезний досвід! :D
Polyaan
Member

Повідомлення

Это что, теперь Нгридия оптимизирует арм под игры?
Или нет?
Эксперты?
IronWithin
Member

Повідомлення

Polyaan: 20.01.2026 18:22 Это что, теперь Нгридия оптимизирует арм под игры?
Или нет?
Эксперты?
Якщо пригадати що «вікна на арм» були ексклюзивом хвалькому і в цьому банально немає вигоди то ні, скоріше буде позиціонування ноутів для розробки ші з можливістю просто запускати ігри
Відповісти