Пропоную обговорити Ноутбуки на AMD Ryzen AI 300 отримають спеціальне оновлення Microsoft Copilot+ у листопаді
Маркетологи з цим AI тупо дістали...
В мене на вейпі навіть AI чомусь написано. Де реально ці NPU можна зараз використати звичайному середньостатистичному юзеру ноута?
Де софт для цього? Яка взагалі потреба у цьому?
Телефони - ясно.
Для ноутів і ПК - даремна трата транзисторного бюджету для 90% користувачів.
Останні статті і огляди
Новини
Ноутбуки на AMD Ryzen AI 300 отримають спеціальне оновлення Microsoft Copilot+ у листопаді
-
Skiff93
Member
-
LowHP
Junior
відносно ASUS Zenbook S 16 вони виглядають дешевими, тре брати поки не здорожчалота загалом поки що виглядають дорогувато
-
Yaroslav308
Member
Так это не для вас делалось. Вы хоть представляете, какой объем информации Microsoft должен скачивать с вашего ПК, обрабатывать на своем оборудовании и оплачивать счета за электричество? А теперь запустят лайт-версию нейронки на вашем NPU и будут собирать только потенциально полезную инфу.Skiff93: ↑ 04.09.2024 12:28 Пропоную обговорити Ноутбуки на AMD Ryzen AI 300 отримають спеціальне оновлення Microsoft Copilot+ у листопаді
В мене на вейпі навіть AI чомусь написано. Де реально ці NPU можна зараз використати звичайному середньостатистичному юзеру ноута?
Телефони - ясно.
А если серьёзно, то сначала железо, а софт потом подтянется. Всё же кое-какой клиентский ИИ софт с GPU-ускорением уже есть. Лично я на регулярной основе использую RIFE и изредка Topaz Gigapixel. Ну и первое поколение можно смело пропускать, будет как с RT: сначала недостаточно игр, а потом производительности.
-
block_stupid
Member
Це тримває вже майже 10 років (в мене валяються 2 дешеві телефона nefos з AI камерою ).Skiff93: ↑ 04.09.2024 12:28 Маркетологи з цим AI тупо дістали...
В мене на вейпі навіть AI чомусь написано.
Щоб це використовувати, треба щоб спочатку це було розповсюджено в залізі, під яке поступово різні компанії будуть писати софт, це процес на роки, і він тільки почався.Де реально ці NPU можна зараз використати звичайному середньостатистичному юзеру ноута?
Де софт для цього?
Інакше буде перефразовано "Де реально ці програми з локальним AI можна зараз використати звичайному середньостатистичному юзеру ноута, якщо ніде немає NPU?"
Багато застосувань, наприклад:Яка взагалі потреба у цьому?
- шумодав нормальний, який не грузить gpu під час гри
- "покращення" зображеня під час мітингів (дуже розповсюджене застосуваня)
- оптимізація процесів в ОС на основі їх використання, для енергоефектиності, або звільнення ресурсів. Та і в цілому керування вентиляторами, частотою процесора та інше.
- як доповнення до антивірусів та інших заходів безпеки
це так що схожу в голову прийшло
Для когось всякі SSE4 даремна трата ресурсів, зворотня сумісність в x86, у windows. Та і взагалі наприклад ігри даремна трата ресурсів, і коментування тут даремна трата ресурсів, так далеко можна зайти.Для ноутів і ПК - даремна трата транзисторного бюджету для 90% користувачів.
Он в RTX блоки для рейтрейсингу даремна трата ресурсів...а стоп пригодилось в професійному використанні, навіть у кіновиробництві (хоча це теж мабуть даремна трата ресурсів).
Взагалі тут можна дійти до питань про вічне))) та існування людини))
-
Skiff93
Member
Поки той софт підтягнеться - все це буде ні на що не здатним сміттям.Yaroslav308: ↑ 04.09.2024 13:54Так это не для вас делалось. Вы хоть представляете, какой объем информации Microsoft должен скачивать с вашего ПК, обрабатывать на своем оборудовании и оплачивать счета за электричество? А теперь запустят лайт-версию нейронки на вашем NPU и будут собирать только потенциально полезную инфу.Skiff93: ↑ 04.09.2024 12:28 Пропоную обговорити Ноутбуки на AMD Ryzen AI 300 отримають спеціальне оновлення Microsoft Copilot+ у листопаді
Телефони - ясно.
А если серьёзно, то сначала железо, а софт потом подтянется. Всё же кое-какой клиентский ИИ софт с GPU-ускорением уже есть. Лично я на регулярной основе использую RIFE и изредка Topaz Gigapixel. Ну и первое поколение можно смело пропускать, будет как с RT: сначала недостаточно игр, а потом производительности.
Всі ці AI фішки в онлайн сервісах доступні.
Хай ті хто на виробництві контенту з допомогою AI собі купують окремі штуки для цього, а не потрібно це пихати скрізь.
Тупо так краще продається, тема на хайпі.
90% людей переплатять за те, що їм ніколи не знадобиться.
На теперішньому рівні розвитку софту і потужності самих NPU це - вечір погратись, подивуватись і більше не повертатись
-
max1996
Junior
А для 8640hs?