SK hynix запустить виробництво 400-шарової NAND памяті у 2025 році

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Volodya811
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити SK hynix запустить виробництво 400-шарової NAND памяті у 2025 році

Теоретично, може помітно збільшитися швидкість роботи дисків з дрібними файлами. Питання лише в контролерах. Чим більше шарів - тим краще.
unique-neon
Member

Повідомлення

Volodya811: 03.08.2024 10:43Теоретично, може помітно збільшитися швидкість роботи дисків з дрібними файлами.
    А чому має збільшитись? Наскільки розумію у NAND фундаментально високі затримки, звідти і не швидка робота з дрібними файлами. При цьому плюс мінус схожа у різних виробників.

В цю ж тему, кому треба, то на newegg optane p905 1.5tb по 350 доларів тепер.
    Nikolay Yeryomenko
    Member

Повідомлення

А что даёт большое количество слоёв?
    ronemun
    Advanced Member

Повідомлення

дійсно мудре рішення - комірки флеш це ж по суті зовсім інша річ ніж логіка/підсилювачі і т.п. Тут напевно навіть техпроцеси різні будуть, з кращими умовами для відповідних елементів. І поле для експериментів більше.
    Головне щоб зєднання пластин потім провели надійно.
    vmsolver
    Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 03.08.2024 11:35А что даёт большое количество слоёв?
    В первую очередь ёмкость, во вторую появляется возможность увеличить многоканальность, что увеличивает IO rate.
    KimRomik
    Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 03.08.2024 11:35 А что даёт большое количество слоёв?
    нічого, оптимізація виробництва, щоб витрати на виготовлення пам'яті були менші, тому що це дозволить на плату того ж об"єму ставити 1 чіп замість 2
    але нам звісно будуть продавати по 2х ціні
    dr31k0
    Member

Повідомлення

НАГАДАЛО :D
    Зображення
    waryag
    Member

Повідомлення

Чи то я щось не розумію, чи то вони якось наркоманськи рахують виміри...
    daesz
    Member

Повідомлення

waryag: 03.08.2024 21:06 Чи то я щось не розумію, чи то вони якось наркоманськи рахують виміри...
    Так 4D - це 3D з поправкою на переміщення в просторі, чіпи пам'яті будуть слайдити до м2 платі тудисюди :D
    Хоча я не думаю, що всі ці D мають відношення до вимірів. Чи мають? :spy:
    Alexsandr
    Member

Повідомлення

unique-neon: 03.08.2024 11:32 А чому має збільшитись? Наскільки розумію у NAND фундаментально високі затримки, звідти і не швидка робота з дрібними файлами. При цьому плюс мінус схожа у різних виробників.
    У каждого канала да, но если флешка будет внутри поделена 2 канала, где каждый работает отдельно? А теперь добавим еще каналов, до 6 или больше? Скорость работы с мелкими файлами увеличится и не только с мелкими. Много будет зависеть от контроллеров.
    yariksom
    Member

Повідомлення

Нічого в цьому не розумію, але як несправжній газоелектрозвар'ювальник скажу, що тонше це гірше :gigi:
    Відповісти