Ентузіаст показав, як модифікувати QLC-накопичувач для роботи в SLC-режимі

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
DMZ
Junior

Повідомлення

Пропоную обговорити Ентузіаст показав, як модифікувати QLC-накопичувач для роботи в SLC-режимі

А це, насправді, круто. Суть навіть не скільки у кінцевій ціні SLC, а у тому, що зараз купити без танців з бубном SLC чи MLC (2 біти) - неможливо. Це буде або б/в або щось невеличким накатом зняти з дата центрів і виставлене на eBay.

П.С. тут правда теж є певні "танці з бубном", але якщо прошити можна буде швидко та легко, то чому б і ні :teacher:
nazar-pc
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Ентузіаст показав, як модифікувати QLC-накопичувач для роботи в SLC-режимі

Було б круто якби такі опції були доступні в офіційних інструментах та/або щоб прошивка була з відкритим кодом.
kalakawa
Member

Повідомлення

на виході з накопичувача 512 ГБ вийшов SSD місткістю менше ніж 120 ГБ.
сенс є хіба що взяти один на 0.5тб під віндовз
dead_rat
Member

Повідомлення

kalakawa: 01.05.2024 12:26
на виході з накопичувача 512 ГБ вийшов SSD місткістю менше ніж 120 ГБ.
сенс є хіба що взяти один на 0.5тб під віндовз
І навіщо вінді надійність в плані кількості перезаписів?

Такий ссд був би ок під бази даних з великою кількістю модифікацій.
Scoffer
Member

Повідомлення

dead_rat: 01.05.2024 12:33І навіщо вінді надійність в плані кількості перезаписів?
Та ні навіщо, але відгук системи на оптані значно, значно приємніше, всім раджу поки ще ці оптани можна придбати і не шкода на таку дрібничку бабосів.
Ймовірно з SLC мав би бути якийсь подібний ефект.
login55
Member

Повідомлення

Інтерфейс підключення сильно знижує профіт.
якби ж це було можливим провернути на диску M.2 з адекватним швидким контролером та швидкими чіпами...
teteva
Junior

Повідомлення

Жаль только это от слета прошивки на таких бюджетных контроллерах не спасает
Dima4s
Member

Повідомлення

Scoffer: 01.05.2024 12:41
dead_rat: 01.05.2024 12:33І навіщо вінді надійність в плані кількості перезаписів?
Та ні навіщо, але відгук системи на оптані значно, значно приємніше, всім раджу поки ще ці оптани можна придбати і не шкода на таку дрібничку бабосів.
кинь ссилку про який саме диск мова. МОже собі візьму)
Я колись читав. це так розумію диски які працюють тільки на intel системах?
Earanak
Member

Повідомлення

У меня как то выходило что я быстрее менял SSD чем CrystalDiskInfo начинал показывать менее 80% Health Status, впрочем я слышал что даже если этот показатель доходит до 0% то вроде как это не значит сиюминутную смерть SSD. Помню еще как Samsung 850 Pro 256GB пережил 9.1 Петабайт записей хотя у него было 150TBW в спеках :dontknow: Я в этих всех вопросах дилетант, не знаю даже матчасти, но насколько понимаю контроллер SSD чаще откисает чем ячейки памяти, ну за исключением каких то яростных косяков. SLC наверное крутая штука для каких то серверов где множество ежедневных перезаписей в какую нить базу данных. Ошибаюсь ?
lewerlin
Member

Повідомлення

Dima4s: 01.05.2024 12:54Я колись читав. це так розумію диски які працюють тільки на intel системах?
900р/905р - просто РСІ-Е ССД. Без будь яких прив'язок.
800р - чудо юдо, маленьких об'ємів, заявлене "для кешування ЖД". На "не інтелі" 800р працювали як звичайні ссд.
Dremjke
Member

Повідомлення

Earanak: 01.05.2024 12:59я быстрее менял SSD чем CrystalDiskInfo начинал показывать менее 80% Health Status, впрочем я слышал что даже если этот показатель доходит до 0% то вроде как это не значит сиюминутную смерть SSD.
Этот показатель скорее очень условная условность.
Earanak: 01.05.2024 12:59SLC наверное крутая штука для каких то серверов где множество ежедневных перезаписей в какую нить базу данных. Ошибаюсь ?
Не ошибаешься. Специфические диски для специфических задач.
S
Member

Повідомлення

Берешь 16 Тб делаешь из него 4 Тб и норм :)
dead_rat
Member

Повідомлення

Scoffer: 01.05.2024 12:41
Це вже казки з розряду аудіофілії.

SLC впливає лише на кількість циклів перезапису.
Scoffer
Member

Повідомлення

lewerlin: 01.05.2024 13:05
Dima4s: 01.05.2024 12:54Я колись читав. це так розумію диски які працюють тільки на intel системах?
900р/905р - просто РСІ-Е ССД. Без будь яких прив'язок.
800р - чудо юдо, маленьких об'ємів, заявлене "для кешування ЖД". На "не інтелі" 800р працювали як звичайні ссд.
То дорого. P4800x з ібеїв + або перехідник m2->u2, або перехідник pci-e->u2
На АМД працює, але повільніше, іноді суттєво. Можливо якісь бока з драйверами :(

Відправлено через 54 секунди:
dead_rat
Та ти що. Тести SLC vs TLC в режимі Q1T1 сам знайдеш. А якщо не знайдеш то можеш почати з MLC vs TLC vs QLC і продовжити цю криву. :rotate:
lewerlin
Member

Повідомлення

Scoffer: 01.05.2024 13:13P4800x з ібеїв
І за скільки траплялось? :spy:
dead_rat
Member

Повідомлення

Scoffer
Що шукати?

В статті тест: 230 проти 270 мб.
І от не кажи, що 270 все літає, а 230 ти прямо витримати не можеш все повільно.

Хдд проти ссд - я згоден, земля і небо. Різні ссд між собою взагалі не відчуваються якщо по 10 Тб файли не гоняти.
lewerlin
Member

Повідомлення

dead_rat: 01.05.2024 13:19В статті тест: 230 проти 270 мб.
:laugh: :lol:
Лінійка... :lol: Чувак дивиться на лінійку... :pray: :lol:
dead_rat
Member

Повідомлення

lewerlin: 01.05.2024 13:22
dead_rat: 01.05.2024 13:19В статті тест: 230 проти 270 мб.
:laugh: :lol:
Лінійка... :lol: Чувак дивиться на лінійку... :pray: :lol:
Лінійка в них усіх 500 бо упирається в розʼєм
Востаннє редагувалось 01.05.2024 13:28 користувачем dead_rat, всього редагувалось 1 раз.
Scoffer
Member

Повідомлення

dead_rat
В статті пропускна спроможність з чергою 4 і невказаною кількістю потоків, ймовірно більше одного. Тобто режим котрий не потрібен трішки більше ніж ніколи в домашніх завданнях. В q1t1 на QLC буде мегабайт 30 в кращому випадку. На MLC вже всі 60, а на SLC повинно ще вище бути. На оптанах же від 100 до 300, в залежності від моделі, але оптани то окрема тема, вони реально круті.

Відправлено через 42 секунди:
lewerlin
За 150 на 375 гіг, якщо мені маразм не зраджує.
lewerlin
Member

Повідомлення

dead_rat: 01.05.2024 13:25Для кого написано 4кБ? ;)
300 мб/с q1t1 здатна показати лише 3DXpoint(Оптан) :rip: . Вже для MLC це буде ~75. для TLC - ~50.
Відповісти