Останні статті і огляди
Новини
AMD EPYC 4004: на підході не менше семи серверних процесорів AM5
-
Сidonix
Member
Пропоную обговорити AMD EPYC 4004: на підході не менше семи серверних процесорів AM5
Знову двоканал. А чого б вже на чотирьоканальну роботу з оперативкою не перейти?
Знову двоканал. А чого б вже на чотирьоканальну роботу з оперативкою не перейти?
-
tablestikus
Member
Для цього є більш коштовна серія процесорів.Сidonix: ↑ 27.04.2024 14:42 А чого б вже на чотирьоканальну роботу з оперативкою не перейти?
-
nochnik89
Member
Сidonix
Обсуждали в прошлой теме. Это для серваков начального уровня
Обсуждали в прошлой теме. Это для серваков начального уровня
-
Azerty
Member
Дополнительный кэш для игр наверное?
-
Skiff93
Member
А яка різниця з Райзенами окрім маркування? Менші частоти і TDP? Більша ціна? Якісь типу серверні фішки? Все ж з однієї лінії виробництва.
Підтримка ECC не потребує МП чогось апаратного.? Юзав Xeon на 1156 і 1155, але в подробиці не вдавався ніколи.
Це типу заміна Ryzen Pro.?
Я щось особливого сенсу в цих процах не бачу.
Поясніть хтось для загального розвитку.
Відправлено через 3 хвилини 12 секунд:
Це немає куди дівати купу браку з низьким частотним потенціалом?
В яких серверних задачах 3D кеш дає буст.
Більшість професійного софту ніби ж на додатковий кеш не сильно реагують.
Цікава думка розумних людей.
Підтримка ECC не потребує МП чогось апаратного.? Юзав Xeon на 1156 і 1155, але в подробиці не вдавався ніколи.
Це типу заміна Ryzen Pro.?
Я щось особливого сенсу в цих процах не бачу.
Відправлено через 3 хвилини 12 секунд:
Це немає куди дівати купу браку з низьким частотним потенціалом?
В яких серверних задачах 3D кеш дає буст.
-
nochnik89
Member
нет, есть определенного типа задачи где кеш дает норм буст по типу архивации Отправлено спустя 21 минуту 49 секунд:Azerty: ↑ 27.04.2024 18:09Дополнительный кэш для игр наверное?
Это амд захватывает разные сферы корпоративных рынков. Что правильно делает.Skiff93: ↑ 27.04.2024 18:30Це немає куди дівати купу браку з низьким частотним потенціалом?
-
Denvys5
Member
ЕСС є і в звичайних цпу, але підтримка таки залежить від МПSkiff93: ↑ 27.04.2024 18:30Підтримка ECC не потребує МП чогось апаратного.?
-
l-m
Member
Та в усіх дає.Skiff93: ↑ 27.04.2024 18:30 В яких серверних задачах 3D кеш дає буст.
Ось є тести на Епіку з вимкненим 3D кешем - https://www.phoronix.com/review/epyc-9684x-3d-vcache/2
Інколи приріс швидкодії двократний, в середньому по 130+ тестах +12%, найменший приріст +2.3%, тобто деградації швидкодії немає в жодній задачі.
Також ось тести між різними серверними процесорами, та 9684X з 3D кешем в середньому найшвидший - https://www.phoronix.com/review/amd-epy ... nchmarks/2
-
mrigi
Member
Як я розумію воно з коробки оптимізоване не під максимальний ФПС у іграх будь-якою ціною, а на максимально вигідне співвідношення продуктивності на ватт. Також мабуть більш режимів роботи з ECC пам'яттю та зі списком протестованих і сумісних модулів. Мабуть якісь суто серверні інструкції додадуть до декодеру. Тай ліній PCIe мабуть помітно більше. Щось типу такого.Skiff93: ↑ 27.04.2024 18:30Я щось особливого сенсу в цих процах не бачу.
-
Skiff93
Member
В теорії можна I/O чиплет з урізаними каналами пам'яті туди впихнути, але лінії pci-e від розводки плати залежать, так що навряд. Взагалі в АМ5 чорт ногу зламає з усіма цими чіпсетами і лініями pci-emrigi: ↑ 27.04.2024 20:57Як я розумію воно з коробки оптимізоване не під максимальний ФПС у іграх будь-якою ціною, а на максимально вигідне співвідношення продуктивності на ватт. Також мабуть більш режимів роботи з ECC пам'яттю та зі списком протестованих і сумісних модулів. Мабуть якісь суто серверні інструкції додадуть до декодеру. Тай ліній PCIe мабуть помітно більше. Щось типу такого.Skiff93: ↑ 27.04.2024 18:30Я щось особливого сенсу в цих процах не бачу.
Відправлено через 10 хвилин 13 секунд:
Зуб даю, що ніяких змін там не буде - ті самі ж проци з знажиеними частотами і меншим TDP за більшу ціну, а маркетологи скажуть, що це більш надійні чіпи для роботи 24/7.
Увімкнуть якісь серверні фішки, які і так апаратно присутні в Райзенах 7ххх. Все ж з одного конвеєра. В АМД уже роками відпрацьована схема, ніхто нічого міняти не збирається.
-
Ray2000gt
Advanced Member
Та нічого туди (в проци ці) не додадуть. Це технічно неможливо/невигідно.
Це для корпоративу. Є різні рівні підтримки/відповідальності. Ніхто з вироьників не засуне в сервер Ryzen/Core. Бо якщо щось буде глючити (суто теоритично) Інтел/АМД розведуть руками і скажуть, що це рішення для дому а не для сервера. Ніхто навіть розбиратись з цим не буде. Ось і все.
Це для корпоративу. Є різні рівні підтримки/відповідальності. Ніхто з вироьників не засуне в сервер Ryzen/Core. Бо якщо щось буде глючити (суто теоритично) Інтел/АМД розведуть руками і скажуть, що це рішення для дому а не для сервера. Ніхто навіть розбиратись з цим не буде. Ось і все.
-
Skiff93
Member
Нестабільно працюють лише перерозігнані топові Інтели, а так завжди все в нормі було за рідкими виключеннямиRay2000gt: ↑ 27.04.2024 23:11 Та нічого туди (в проци ці) не додадуть. Це технічно неможливо/невигідно.
-
ZSX
Member
2017 рік. В аудиторію завезли 14 компів на AMD, два одразу були несправні (проблеми з CPU), через рік ще два здохли.Skiff93: ↑ 27.04.2024 23:40Нестабільно працюють лише перерозігнані топові Інтели, а так завжди все в нормі було за рідкими виключеннямиRay2000gt: ↑ 27.04.2024 23:11 Та нічого туди (в проци ці) не додадуть. Це технічно неможливо/невигідно.
Я вже не буду згадувати скільки AM2 CPU у нас на фірмі подохли через деградацію за 3 роки.
Так, проблеми бувають лише у Intel

-
kalakawa
Member
Такі виключення можуть бути смертельними для компаній які ними користуються. За цю відповідальність і доплачують фірми беручи епіки замість райзенівSkiff93: ↑ 27.04.2024 23:40Нестабільно працюють лише перерозігнані топові Інтели, а так завжди все в нормі було за рідкими виключеннями
-
Skiff93
Member
Та сам зі смертю рузенів без причин знайомий, пару проців в ПК клієнтів здихали на рівному місці, без перегрівів і розгонів. У перших феномів був брак по Л3 кешу в перших ревізіях. У АМД дійсно з цим більше проблем (наскільки мені відомо).ZSX: ↑ 28.04.2024 00:372017 рік. В аудиторію завезли 14 компів на AMD, два одразу були несправні (проблеми з CPU), через рік ще два здохли.Skiff93: ↑ 27.04.2024 23:40
Нестабільно працюють лише перерозігнані топові Інтели, а так завжди все в нормі було за рідкими виключеннями
Я вже не буду згадувати скільки AM2 CPU у нас на фірмі подохли через деградацію за 3 роки.
Так, проблеми бувають лише у Intel![]()
Я тут мав на увазі актуальні CPU.
-
Ray2000gt
Advanced Member
І?Skiff93: ↑ 27.04.2024 23:40 Нестабільно працюють лише перерозігнані топові Інтели
Багато брендових серверів можете назвати на нетопових Core/Ryzen?
-
LordTornado
Member
Смерть процессора без причины не бывает. С ходу могу предположить, что дешман материнские платы сильно задирали напряжение питания процессоров...Skiff93: ↑ 28.04.2024 01:11 Та сам зі смертю рузенів без причин знайомий, пару проців в ПК клієнтів здихали на рівному місці, без перегрівів і розгонів. У перших феномів був брак по Л3 кешу в перших ревізіях. У АМД дійсно з цим більше проблем (наскільки мені відомо).
-
yariksom
Member
Значить мені постійно фартило, з 2004 на АМД, і ні разу не горіло/ламалося та й з драйверами на відеомапиТа сам зі смертю рузенів без причин знайомий, пару проців в ПК клієнтів здихали на рівному місці, без перегрівів і розгонів. У перших феномів був брак по Л3 кешу в перших ревізіях. У АМД дійсно з цим більше проблем (наскільки мені відомо).

Потім кілька компів друзям, ще на першому райзені з 5880 зібрав, один навіть тут на форумі купив (терміново треба було, правда мапа - 1660).
Тепер прозрів, треба було сидіти на інтелі і друзякам на ньому збирати, а всю удачу яка за 20+ років накопичилась пустити на лотерею, мабуть був би мільйонером.

-
Impulse101
Member
А потім маленьке звірятко загортає шоколад у фольгуZSX: ↑ 28.04.2024 00:372017 рік. В аудиторію завезли 14 компів на AMD, два одразу були несправні (проблеми з CPU), через рік ще два здохли.Skiff93: ↑ 27.04.2024 23:40
Нестабільно працюють лише перерозігнані топові Інтели, а так завжди все в нормі було за рідкими виключеннями
Так, проблеми бувають лише у Intel![]()

-
maksim2020
Member
Ви кредитку теж мапою називаєте?yariksom: ↑ 28.04.2024 05:31 Значить мені постійно фартило, з 2004 на АМД, і ні разу не горіло/ламалося та й з драйверами на відеомапипроблем ніколи не було.
Потім кілька компів друзям, ще на першому райзені з 5880 зібрав, один навіть тут на форумі купив (терміново треба було, правда мапа - 1660).
Тепер прозрів, треба було сидіти на інтелі і друзякам на ньому збирати, а всю удачу яка за 20+ років накопичилась пустити на лотерею, мабуть був би мільйонером.![]()