Останні статті і огляди
Новини
Intel використовувала ШІ при проєктуванні процесорів Meteor Lake
-
docentlx
Member
Предлагаю обсудить Intel використовувала ШІ при проєктуванні процесорів Meteor Lake
Зараз кожна компанія у світі думає - а як я можу використати ШІ для оптимізації своїх процесів та отримання кращих результатів аніж вже є?
Це тупо як батарейку в ліхтарику замінити на нову, більш потужну і ємну. все прискориться у світі і чим далі тим швидше.
Зараз кожна компанія у світі думає - а як я можу використати ШІ для оптимізації своїх процесів та отримання кращих результатів аніж вже є?
Це тупо як батарейку в ліхтарику замінити на нову, більш потужну і ємну. все прискориться у світі і чим далі тим швидше.
Востаннє редагувалось 17.04.2024 14:33 користувачем docentlx, всього редагувалось 1 раз.
-
zaqik
Member
Пропоную обговорити Intel використовувала ШІ при проєктуванні процесорів Meteor Lake
![insane :insane:](./images/smilies/insane.gif)
Если раньше результаты футбольных чемпионатов предсказывали осьминоги, то в этом году будет ИИ. А вообще, пока писал - вспомнил взрывающиеся космические ракеты. Я в том смысле, что там, скорее всего, не один месяц тестировали и моделировали в теории, даже лабораторки проводили, а как дошло до дела - всё равно рвануло. А тут ограничиваются только теорией, да ещё и непойми какойАле все це пов'язано з додатковим тестуванням, моделюванням навантаження та оптимізацією розміщення датчиків, на що можуть піти тижні. Але завдяки спеціальному інструменту з ШІ, який розроблений Intel, тепер виявити найгарячіші точки в SoC можна за кілька хвилин.
![insane :insane:](./images/smilies/insane.gif)
Ладно, уговорили. Инженер будет говорить начальнику, что ИИ бредит, а начальник отвечать "так кумплюхтор показау" "самый умный штоле? роби как кумплюхтор показау"Однак такий інструмент із «розширеним інтелектом» найближчим часом не замінить справжніх інженерів, він лише спростить їхню роботу.
-
docentlx
Member
ага, інтел як раз така компанія, - запросто віддасть купу бабла і ризики розробки свого продукта купці шарлатанів зі своїм цим модним ШІ да і "теорієй непоймі какой"...ага...да-да. повністю згоден.zaqik: ↑ 17.04.2024 14:33 Пропоную обговорити Intel використовувала ШІ при проєктуванні процесорів Meteor Lake
Если раньше результаты футбольных чемпионатов предсказывали осьминоги, то в этом году будет ИИ. А вообще, пока писал - вспомнил взрывающиеся космические ракеты. Я в том смысле, что там, скорее всего, не один месяц тестировали и моделировали в теории, даже лабораторки проводили, а как дошло до дела - всё равно рвануло. А тут ограничиваются только теорией, да ещё и непойми какойАле все це пов'язано з додатковим тестуванням, моделюванням навантаження та оптимізацією розміщення датчиків, на що можуть піти тижні. Але завдяки спеціальному інструменту з ШІ, який розроблений Intel, тепер виявити найгарячіші точки в SoC можна за кілька хвилин.![]()
-
mavrsmart
Member
Так вот оно що, чого процесори почали завісати. Там просто замість фахівців посадили обіз'яну з чатгпт у розробку.
-
cadet-ua
Member
От ці три особи на фото - це і є ШІ?
-
Scoffer
Member
cadet-ua
Цілком ймовірно. Де там недавно індуських ШІ звільнили з кас, на амазоні?![laugh :laugh:](./images/smilies/laugh.gif)
Відправлено через 2 хвилини 20 секунд:
По темі: з поточним ступінем інтеграції термодатчики мають бути всюди, а не два з половиною терморезистора на сокет.
Цілком ймовірно. Де там недавно індуських ШІ звільнили з кас, на амазоні?
![laugh :laugh:](./images/smilies/laugh.gif)
Відправлено через 2 хвилини 20 секунд:
По темі: з поточним ступінем інтеграції термодатчики мають бути всюди, а не два з половиною терморезистора на сокет.
-
nazar-pc
Member
Їх там багато, просто вони абстраговані в високорівневих інтерфейсах.Scoffer: ↑ 17.04.2024 14:56 По темі: з поточним ступінем інтеграції термодатчики мають бути всюди, а не два з половиною терморезистора на сокет.
-
zmax
Member
от і я так гадаю, цих датчиків можно було напихати хоч в кожен блок, терморезистор не є щось космічно дорогим.Scoffer: ↑ 17.04.2024 14:56з поточним ступінем інтеграції термодатчики мають бути всюди, а не два з половиною терморезистора на сокет.
fixeddocentlx: ↑ 17.04.2024 14:32як я можу використати ШІ для оптимізації своїх процесів та отримання кращих фінансових результатів аніж вже є?
-
AntonyKandaurov
Member
Джим Келлер - допобачення!
-
l-m
Member
Не знаю як там в Інтела, але в АМД ще в Зен2/Зен3 була приблизно тисяча датчиків на чіп. Але це всіх разом, не тільки термо.Scoffer: ↑ 17.04.2024 14:56 По темі: з поточним ступінем інтеграції термодатчики мають бути всюди, а не два з половиною терморезистора на сокет.
-
Scoffer
Member
AntonyKandaurov
Він там давно не працює. І, на жаль, Келлер в інтелі ніяк себе не показав і нічого цікавого не приніс. Варіантів декілька: або заважали, або видохся дядко вже, або в інтелі і без Келлера все ідеально![laugh :laugh:](./images/smilies/laugh.gif)
Він там давно не працює. І, на жаль, Келлер в інтелі ніяк себе не показав і нічого цікавого не приніс. Варіантів декілька: або заважали, або видохся дядко вже, або в інтелі і без Келлера все ідеально
-
VRoman
Member
Если ИИ поисковик Гугла говорит что главный недостаток 7000й линейки райзен - это отсутствие поддержки DDR5, то я не стал бы доверять ИИ с размещением термодатчиков. Да, результаты ИИ выдаёт очень быстро, но делает он это методом тыка с закрытыми глазами по списку возможных ответов.
-
ImperiumAeternum
Member
У Марка Галины (на фото слева) было хорошее интервью дер бауэру касательно горячих точек
- спойлер
-
n+gibat[]r
Member
Ага, и будет как с фотками людей, где до сих пор нейросети часто по шесть пальцев у людей рисуют=)))Компания Intel рассказала об использовании инструментов с искусственным интеллектом для создания чипов семейства Meteor Lake. Благодаря применению ИИ в оптимизации компоновки SoC время выполнения некоторых операций сократилось с недель до нескольких минут.
Сократили индусов работающих за миску похлёбки и всё переложили на ИИ, а потом процессоры у них деградируют за полгода, как 14900K
![lol :lol:](./images/smilies/lol.gif)
-
kalakawa
Member
Так, саме його використовуватимуть Інтел для розробки архітектуриVRoman: ↑ 17.04.2024 16:25Если ИИ поисковик Гугла говорит что главный недостаток 7000й линейки райзен - это отсутствие поддержки DDR5, то я не стал бы доверять ИИ с размещением термодатчиков
-
1nsane
Member
Менеджмент фантастически доволен - впихнули модное слово.
Ждем когда завезут туда блокчейн, аджайл и машин лернинг. Будем играть в бинго корпоративных надмозгов!![rotate :rotate:](./images/smilies/rotate.gif)
Ждем когда завезут туда блокчейн, аджайл и машин лернинг. Будем играть в бинго корпоративных надмозгов!
![rotate :rotate:](./images/smilies/rotate.gif)
-
dead_rat
Member
1nsane: ↑ 17.04.2024 20:27 Менеджмент фантастически доволен - впихнули модное слово.
Ждем когда завезут туда блокчейн, аджайл и машин лернинг. Будем играть в бинго корпоративных надмозгов!![]()
![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
Буллшіт бінго це святе!
Нейроміті не злетіли, перейменували на діп лернінг - пішло краще, зараз назвали ШІ і поперло!
блокчейн, аджайл и машин лернинг Вже там
Але все ще краще за біткойн, той чисто на жадібності виїздав, а ШІ хоч якусь користь має.
-
Scoffer
Member
Як на мене, поки що шкода від так званого ШІ сильно перевершує користь від нього.dead_rat: ↑ 18.04.2024 00:24а ШІ хоч якусь користь має
-
Alligator
Member
Це наука = інженери, а мистецтво = маркетологи і ми отримали офіційне підтвердження, що у розробці сучасних процесорів задіяні маркетологи?Протягом десятиліть завдання щодо розміщення термодатчиків вимагало певного поєднання науки та мистецтва.
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
-
dead_rat
Member
Порівняй з Біткойном - то ж взагалі був чистий скам. А у ШІ можна знайти позитивні сторониScoffer: ↑ 18.04.2024 00:28Як на мене, поки що шкода від так званого ШІ сильно перевершує користь від нього.dead_rat: ↑ 18.04.2024 00:24а ШІ хоч якусь користь має