Qualcomm знову заявила про перевагу Snapdragon X Elite над Apple M3, Intel Meteor Lake та AMD Phoenix

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Павло
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Qualcomm знову заявила про перевагу Snapdragon X Elite над Apple M3, Intel Meteor Lake та AMD Phoenix
Знову ці тести… Порівняння ядер… А толку якщо цей квалком запхають в ноутбук на кривому віндоус!… :rolleyes:
Dartman
Junior

Повідомлення

Цікаво буде глянути на ціни
ackstarvinta
Member

Повідомлення

і нахіба воно вам потрібно, якщо бог дав або М процесори на макбуках, або ряженки на ноутбуках?

На презентаціях воно завжди гарно виглядає, а потім на практиці все що бачив arm на вінді - це пук среньк і ще й задорого :idea:
waryag
Member

Повідомлення

Як щодо результатів у реальних іграх і прогах? Накрутити бенчмарк не так складно.

Але поява ще одного гравця це добре
WalkMan
Member

Повідомлення

Qualcomm знову заявила про перевагу Snapdragon X Elite над Apple M3, Intel Meteor Lake та AMD Phoenix
А муніпулятивний загаловок це якийсь обовʼязковий гайдлайн для написання новин?

Але проблема квалкома в тому, що apple продає вже третю ітерацію свого чипа.

Відправлено через 4 хвилини 37 секунд:
Павло
а в чому проявляється "кривий" віндоус?
unique-neon
Member

Повідомлення

WalkMan: 06.04.2024 12:26а в чому проявляється "кривий" віндоус?
Я от спробував недавно перейти на win 11. Раніше не переходив, бо їм лінь повертати вертикальний таскбар, що корисно для малих екранів. Змирився з цим, ставлю апгрейд на 11-ку, і вуаля - через те що в мене шпалери "не того" розміру вінда криво перемикається між робочими столами. Повернувся на 10-ку поки.
До слова про апгрейд - він теж нормально не ставився з windows update. Він вважав що в мене система не підходить, хоча повмикав усе що треба. Виявляється це відома проблема, треба апдейтитись чи то з образа, чи то з іншої тули, забув.
Це те що повилазило в кілька годин в межах апгрейду. При бажанні думаю можна різної кривизни знайти))

Відправлено через 4 хвилини 51 секунду:
А ще дивився огляди свіжих олед моніторів. Якщо монітор має doulby vision, то вінда при вмиканні hdr включає doulby vision замість hdr10 не залежно від того який контент. При тому що більшість контенту на пк це hdr10. Це впливає на неправильну яскравість.

Відправлено через 3 хвилини 3 секунди:
Що ще, кортана не взлетіла, треба додати копілот для якого треба додати подвоєні вимоги до пам'яті, і ще пожертвувати кнопку для нього на клавіатурі.

Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:
І говорячи про олед - ніяк не завезуть підримку інших субпікселів ніж rgb в ряд.
Востаннє редагувалось 06.04.2024 12:58 користувачем unique-neon, всього редагувалось 1 раз.
Павло
Member

Повідомлення

WalkMan: 06.04.2024 12:26
А муніпулятивний загаловок це якийсь обовʼязковий гайдлайн для написання новин?

Але проблема квалкома в тому, що apple продає вже третю ітерацію свого чипа.

Відправлено через 4 хвилини 37 секунд:
Павло
а в чому проявляється "кривий" віндоус?
Більшість проблем вирішується перезапуском ПК (особисто користуюсь віндоус років 15 і так завжди було...) це допотопний калл!
leif
Member

Повідомлення

цікаве порівняння з м3. в сінглкор квалком відстає, тож цей графік вирішили не демонструвати (хоча для більшості користувачів саме цей момент буде помітніше в повсякденному використанні). ну в мультикор виграє за рахунок більшої кількості ядер (на 4шт). 12 ядерний квалком порівнювати треба вже з 12-ядерним м3 про, але там вже не все так гарно, то ж це краще теж не показувати.

не кажучи вже про те, що епл від випуску м1 і до тепер чимало роботи проробила, щоб системи на арм чіпах можна було нормально юзати (і вони таки нормально юзаються), а що буде з віндою -- питання.
WalkMan
Member

Повідомлення

Павло: 06.04.2024 12:56особисто користуюсь віндоус років 15 і так завжди було...
Павло: 06.04.2024 12:56це допотопний калл
мені здається, чи це дійсно написала одна людина? :puzzle:
Павло
Member

Повідомлення

WalkMan: 06.04.2024 13:14
Павло: 06.04.2024 12:56особисто користуюсь віндоус років 15 і так завжди було...
Павло: 06.04.2024 12:56це допотопний калл
мені здається, чи це дійсно написала одна людина? :puzzle:
тобто якщо людина проїздила на КАМАЗІ 30 років і потім напише, що КАМАЗ кусок гівна то вона не права? Майкрософт тупий монополіст і тому усі програми роблять під нього і люди ВИМУШЕНІ ним користуватись (наприклад я на роботі)! Но це не відміняє того факту, що віндовс робили криворукі клоуни...
WalkMan
Member

Повідомлення

Павло: 06.04.2024 12:56особисто користуюсь віндоус років 15
одненьке питання, скільки ліцензій windows придбано за цей час?

останній баг, який я зловив, так це неможливість видалити створену пару BT, якщо сам модуль BT було замінено іншим.

Відсутність багів у такому монстрі як віндоус, який може запускати софт який написаний більше 20 років тому, це щось нереальне.
Павло
Member

Повідомлення

WalkMan: 06.04.2024 13:31
Павло: 06.04.2024 12:56особисто користуюсь віндоус років 15

останній баг, який я зловив, так це неможливість видалити створену пару BT, якщо сам модуль BT було замінено іншим.

Відсутність багів у такому монстрі як віндоус, який може запускати софт який написаний більше 20 років тому, це щось нереальне.
"Відсутність багів у такому монстрі як віндоус, який може запускати софт який написаний більше 20 років тому, це щось нереальне."

Відправлено через 4 хвилини 26 секунд:
Павло: 06.04.2024 13:33

"Відсутність багів у такому монстрі як віндоус, який може запускати софт який написаний більше 20 років тому, це щось нереальне." І само тому він ГІВНО! Поки епл пилить софт під конкретне залізо КЛОУНИ міряють попугаї та ставлять додатковий об'єм озу... Це нагадує мені самсунг! Які в 2019 ставили 12 гб озу замість оптимізаціЇ...
Відправлено через 36 секунд:
Павло: 06.04.2024 13:37

"Відсутність багів у такому монстрі як віндоус, який може запускати софт який написаний більше 20 років тому, це щось нереальне."

Відправлено через 4 хвилини 26 секунд:
Павло: 06.04.2024 13:33
"Відсутність багів у такому монстрі як віндоус, який може запускати софт який написаний більше 20 років тому, це щось нереальне." І само тому він ГІВНО! Поки епл пилить софт під конкретне залізо КЛОУНИ міряють попугаї та ставлять додатковий об'єм озу... Це нагадує мені самсунг! Які в 2019 ставили 12 гб озу замість оптимізаціЇ...
2024 рік сайт овері не далеко відійшов від вінди...
alexeygalas
Member

Повідомлення

Павло

Не потрібно проєціювати власну недосвідченість на хороший продукт.
Користуюсь Windows ще від 98SE і по 11. Система в мене живе від установки до виходу нової версії. Сценарії використання дуже різні від легких до повного хардкору і заповненням накопичувачів на 100% - жодного разу я не мав проблем з Windows. Перевстановлюючи Windows іншим людям - ніколи не розумів, як можливо довести ОС до неробочого стану буденними сценаріями використання.

Будь-яку ОС потрібно тримати в чистоті, уникати "сумнівного" софту і надлишку сміття в вистемі у вигляді непотрібних програм і невірно видалених, які лишають по собі сміття в реєстрі. І тоді система тільки радує.

Від себе скажу: користуюсь і Windows і Linux і OSX (вимушено по роботі, особисто мені ця система дуже огидна). І можу сказати що кожна система сильна в свому сегменті. Windows не має рівних в GUI сценаріях роботи, Linux - чудовий безвідмовний інструмент на серверах і мікрокомп*ютерах.

Тому вам порада - опануйте сильні сторони цієї ОС, навчіться їх використовувати і тримати систему в чистоті - і нічого ламатись не буде.
7_s_7
Member

Повідомлення

ackstarvinta: 06.04.2024 11:40 і нахіба воно вам потрібно, якщо бог дав або М процесори на макбуках, або ряженки на ноутбуках?

На презентаціях воно завжди гарно виглядає, а потім на практиці все що бачив arm на вінді - це пук среньк і ще й задорого :idea:
Если все так и будет, то печалька. Цена-производительность.
WalkMan
Member

Повідомлення

Павло: 06.04.2024 13:23якщо людина проїздила на КАМАЗІ 30 років і потім напише, що КАМАЗ кусок гівна то вона не права?
для мене це виглядає так: людина 30 років їздила на куску гівна, назва якого КАМАЗ. Чи можна сприймати цей як факт – ні звичайно, оскільки корисність такого твердження нульова. Проте, це гівно відїздило 30 років — оце аргумент.
Павло
Member

Повідомлення

WalkMan: 06.04.2024 13:57
Павло: 06.04.2024 13:23якщо людина проїздила на КАМАЗІ 30 років і потім напише, що КАМАЗ кусок гівна то вона не права?
для мене це виглядає так: людина 30 років їздила на куску гівна, назва якого КАМАЗ. Чи можна сприймати цей як факт – ні звичайно, оскільки корисність такого твердження нульова. Проте, це гівно відїздило 30 років — оце аргумент.
Путлєр президент рашки більше 20 років по логіці ІДІОТА путлєр нормальнйи пацан бо він ж президент 20 років...ЯКЕ КОНЧЕНЕ!
wolf359
Member

Повідомлення

Презентація вогонь. Там, де снеп перемагає (мультикор тест) М3 є. А там де ні (споживання енегрії) - М3 з графіків зник. :gigi:
Scoffer
Member

Повідомлення

waryag: 06.04.2024 12:20Як щодо результатів у реальних іграх і прогах? Накрутити бенчмарк не так складно.
Ну, якщо колись реальні ігри і проги почнуть використовувати всі потужності снапдрагонів, то там все чудово. Але треба розуміти, що наприклад числодробильня там це окремий DSP прискорювач зі своєю системою команд, не ARM. Дуже потужний і дуже економічний, х86 і поряд не валяється, але окремий з усіма відповідними наслідками. Під нього доведеться окремо і софт переписувати. А матричні обчислення (TPU/NPU і всяке таке) там же це сопроцесор до DSP прискорювача :D
Павло
Member

Повідомлення

alexeygalas: 06.04.2024 13:47 Павло

Не потрібно проєціювати власну недосвідченість на хороший продукт.
Користуюсь Windows ще від 98SE і по 11. Система в мене живе від установки до виходу нової версії. Сценарії використання дуже різні від легких до повного хардкору і заповненням накопичувачів на 100% - жодного разу я не мав проблем з Windows. Перевстановлюючи Windows іншим людям - ніколи не розумів, як можливо довести ОС до неробочого стану буденними сценаріями використання.

Будь-яку ОС потрібно тримати в чистоті, уникати "сумнівного" софту і надлишку сміття в вистемі у вигляді непотрібних програм і невірно видалених, які лишають по собі сміття в реєстрі. І тоді система тільки радує.

Від себе скажу: користуюсь і Windows і Linux і OSX (вимушено по роботі, особисто мені ця система дуже огидна). І можу сказати що кожна система сильна в свому сегменті. Windows не має рівних в GUI сценаріях роботи, Linux - чудовий безвідмовний інструмент на серверах і мікрокомп*ютерах.

Тому вам порада - опануйте сильні сторони цієї ОС, навчіться їх використовувати і тримати систему в чистоті - і нічого ламатись не буде.
Ось і почалось КОРИСТУВАВСЯ НЕ ТАК! ПРограми видаляв НЕ ТАК... Як можна видали ти програму через командну панель НЕ ТАК... Файлів багато... Зато на айфоні 56 гб фото... 6 гб ютуб... 5 гб ютуб музика...15 гб кеш телеграма...2гб кеш вайбера... І НІЧОГО НЕ ЛАГАЄ Якщо б я і далі сидів на андроїді то може робота вінди із скрипом була терпимою НООО не зараз... Віндовс 7 (2010 рік) комп зависає чи програма? ПЕРЕЗАГРУЗИ! Віндовс 11 (2024 рік) щось зависає чи зависає програма ПРЕЗАГРУЗИ! Андроїд 2011-2018 рік телефон зависає? ПЕРЕЗАГРУЗИ! З 2018 року на айфоні і ТЕЛЕФОН НЕ ЗАВИСАЄ! ВІН ПРОСТО ПРАЦЮЄ! ВАУ :eek: Ось тут я і відчув, що програмісти можуть бути не кривими клоунами а дійсно роблять свою роботу а я як користувач ПРОСТО КОРИСТУЮСЬ.
WalkMan
Member

Повідомлення

Павло: 06.04.2024 14:00нормальнйи пацан бо він ж президент 20 років
дуже невдалий приклад, оскільки обʼєктом керування/використання в даному випадку є рф.
Пояснення, якщо не зрозуміло
пітун – водій, рф – камаз 😉
Відповісти