Останні статті і огляди
Новини
be quiet! підготувала білі вентилятори Silent Wings 4
-
_Slavko_
Member
Предлагаю обсудить be quiet! підготувала білі вентилятори Silent Wings 4
ніколи в житті більшене візьму бікваети, в них дуже незрозумілий звук старт-стоп, так що вони не можуть називатись "сайлент"
ніколи в житті більшене візьму бікваети, в них дуже незрозумілий звук старт-стоп, так що вони не можуть називатись "сайлент"
-
stakanctl
Member
Якщо потрібна тиша, то це до Noctua краще._Slavko_: ↑ 26.03.2024 17:13 ніколи в житті більшене візьму бікваети, в них дуже незрозумілий звук старт-стоп, так що вони не можуть називатись "сайлент"
-
_Slavko_
Member
stakanctl, так, ви праві з Редуксом в мене проблем не було ніяких. просто хотілось щоб були однакові 120 і 140.
-
kolio
Member
_Slavko_
в мене навпаки - 2-3 редукси гучні хоч і дешевші. Пожалів що взяв їх.
в мене навпаки - 2-3 редукси гучні хоч і дешевші. Пожалів що взяв їх.
-
Grava
Member
Те саме - редукси NF-P14s набагато гучнічші за SW4 140mm, стоять на горі на 500 обертів щоб не дуже заважали.kolio: ↑ 26.03.2024 17:262-3 редукси гучні хоч і дешевші
SW4, ніяких звуків_Slavko_: ↑ 26.03.2024 17:13в них дуже незрозумілий звук старт-стоп

-
_Slavko_
Member
Grava
саме старт і зупинка, звісно коли працюють іх не чути. але якщо є керування, і вони вимикаються по температурі, то їх чути всі, що 120ки, що 140вки. в мене їх 5 штук. а вот SW2о беззвучні.
саме старт і зупинка, звісно коли працюють іх не чути. але якщо є керування, і вони вимикаються по температурі, то їх чути всі, що 120ки, що 140вки. в мене їх 5 штук. а вот SW2о беззвучні.
-
Devijack
Member
Та то назва, не треба вірити усьому. Мої біквїти теж зовсім не тихі, теж повівся_Slavko_: ↑ 26.03.2024 17:13

-
Kashtan
Member
В мене 140мм про, ніяких нетипових звуків, стартостопів чи інших._Slavko_: ↑ 26.03.2024 17:13 Предлагаю обсудить be quiet! підготувала білі вентилятори Silent Wings 4
-
aaleksandrenko
Member
через 2 роки випустили білі
Ноктуа роками намагалась і відмінила випуск білих

Ноктуа роками намагалась і відмінила випуск білих

-
Soto
Member
брал на старый залман оптиму Pure Wings 2 PWM 120mm (BL039), качал прогу и принудительно включал 100% оборотов - слышно было еле-еле, очень приятный на слух шелест воздуха на расстоянии 20см от кулера до уха. При большем расстоянии почти не слышно, "что-то где-то"._Slavko_: ↑ 26.03.2024 17:13 ніколи в житті більшене візьму бікваети, в них дуже незрозумілий звук старт-стоп, так що вони не можуть називатись "сайлент"
С уровнем потока воздуха не разбирался, было без надобности, но вертушка тише, чем на моём кулере от дипкула.
Скорей всего вам не повезло наткнуться на брак.
Отправлено спустя 4 минуты 44 секунды:
Подключил cpu fan stop, два раза выключил и включил ПК (до полной остановки кулера), с последующим запуском кулера через прогу - постороннего звука при включения не заметил
В общем, точно у вас был брак
-
-falconer-
Member
Маю SW3 і SW4 (PWM). Дуже тихі. Ніяких паразитних звуків.
Також є Noctua NF-P12 (PWM), NF-A12X25 PWM і NF-A14 (фіксовані оберти). Теж все тихо.
Але якось взяв був A14 з PWM і ось він попався якийсь дивний (коли було коригування саме на зниження обертів, то був відчутний свист і було чутно, що це саме двигун в ньому так свистить). Здав його і замість нього взяв SW3 з PWM (тиша повна).
Можливо просто такий екземпляр попався, але до цього з Noctua ніколи таких приколів не було.
Також є Noctua NF-P12 (PWM), NF-A12X25 PWM і NF-A14 (фіксовані оберти). Теж все тихо.
Але якось взяв був A14 з PWM і ось він попався якийсь дивний (коли було коригування саме на зниження обертів, то був відчутний свист і було чутно, що це саме двигун в ньому так свистить). Здав його і замість нього взяв SW3 з PWM (тиша повна).
Можливо просто такий екземпляр попався, але до цього з Noctua ніколи таких приколів не було.
Востаннє редагувалось 26.03.2024 20:37 користувачем -falconer-, всього редагувалось 1 раз.
-
Rederst
Member
А де вогники! Потребую цілу гірлянду вогників, як на дискотеці! Аби цигани були у захваті.
-
Krovatka
Member
Аналогично, 5 штук в корпусе и один на башне, тишина, никаких постронних шумов, я доволен.-falconer-: ↑ 26.03.2024 20:32 Маю SW3 і SW4 (PWM). Дуже тихі. Ніяких паразитних звуків.
-
Sanc
Member
Мав на руках в тесті 120 ті і 140ві Light Wings, Silent wings 4 i Shadow wings, користування в режимі 500-1100 обертів_Slavko_: ↑ 26.03.2024 17:13 Предлагаю обсудить be quiet! підготувала білі вентилятори Silent Wings 4
Скажу так, як би смішно не було але дують і тихі лише LW (особливо 140).
ШВ4 ну таке, бо до 1000 обертів тиску нема, ще й мотор має шум діапазоном в 18кГц (ультразвучить, пісочить), зате від 1400 обертів переграє і Ноктуа і Фантекса на одних обертах.
Хто хоче собі найпотужний і найтихіший вентилятор то Phanteks T30 в режимі Hybrid 500-1200 без варіантів (D30-140 теж норм бо там діаметр крильчатки 122мм, але ціна ухх).
Ноктуа А12Х25CBS по ціні Т30 з Алі з доставкою тупо не конкурентноздатна (слабше на 30% по тиску і на 15% по потоку, при тому мотор шумніше на 20)
Подешевше з тихих є Noctua P12 без підсвітки i Arctic P12 ARGB \ BQ LW з підсвіткою.
З 140вок то тут теж не повибираєш: Phanteks D30 чуть краще BQ LW (але вдвоє дорожче), і подешевше BQ Shadow Wings на 900 обертів, який давить всіх інших без шансів.
Саме цікаво що Т30 передуває всі 140ки і по потоку і по тиску, притому ще й тихіше (режим до 1000 обертів 140вок при 1200Т30)
-
Afit
Member
пограйся з обертами. Є діапазони в я ких дійсно чутно гудіння. Але все одно вони топGrava: ↑ 26.03.2024 17:33Те саме - редукси NF-P14s набагато гучнічші за SW4 140mm, стоять на горі на 500 обертів щоб не дуже заважали.kolio: ↑ 26.03.2024 17:262-3 редукси гучні хоч і дешевшіSW4, ніяких звуків_Slavko_: ↑ 26.03.2024 17:13в них дуже незрозумілий звук старт-стоп![]()
-
Melofon
Member
То что у вас нет призвуков на втулке это не значит что у других обязательно не будет на гидродинамике, пьюр вингс это самая бюджетная линейка и они не долгожители из-за своего строения втулки (скольжения с винтовой нарезкой) в отличии от сайлент вингс так что ваше сравнение такое себе, призвуки старта на разных вентилях могут быть даже независимо от типа подшипника, я так понял что эти призвуки может создавать или сам электромотор (шести-полюсной на сайлент вингс и четырех-полюсной у остальных серий) или электроника ШИМ или по вольтажу управления, бо у меня уже на двух бп от сисоник встретилась такая проблемка на его гидродинамике, и у обоих негромкий треск при запуске, но это буквально на секунду и потом всё тихо, а при раскрутке вентиля пальцем нет абсолютно никаких призвуков поэтому считаю что виновата электроника управления, так же может быть у биквает сайлент вингс, и то не у всех конкретно моделей. Кстати серия лайт вингс тоже на втулке скольжения с винтовой нарезкой как и пьюр вингс поэтому они могут быть тихими только какое-то время (год-два), а потом как и все такие втулки начинать шуметь. Мои корпусные Arctic P12 ARGB стартуют бесшумно, да и вообще они очень тихие и намного тише чем дипкуловских вентили на кулере.Soto: ↑ 26.03.2024 20:25Pure Wings 2 PWM 120mm (BL039),
-
Prescott
Member
Плюсую, 4 таких в корпусе на 800 об.мин, я помпу СЖО слышу отчётливее.-falconer-: ↑ 26.03.2024 20:32SW4 (PWM). Дуже тихі. Ніяких паразитних звуків.
-
Snikard
Member
Пфффф, а саморізи і коробка чорні. І хто таке купить? 

-
Soto
Member
Спасибо за инфу. Я не разбирался в принципе работы, но именно поэтому выделил серым.Melofon: ↑ 27.03.2024 07:50 То что у вас нет призвуков на втулке это не значит что у других обязательно не будет на гидродинамике
А отписался по смыслу, что даже у бюджетного всё ок, считая что пользователь реально столкнулся с браком
-
Vpupkin
Member
А кому в современных реалиях нужны саморезы? Как по мне они там для галочки и всем пофигу какого они цвета.