Зростання цін на твердотілі накопичувачі продовжиться

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Polyaan
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Зростання цін на твердотілі накопичувачі продовжиться

Пофиг. Все, кто хотел, уже купил. Вот к примеру, если надумаю через 1-2 года новый ПК взять, на чёрную пятницу или кибер понедельник выберу 2-4 Гб nwme какой-то из нормальных под новый комп и все. Следующий приятный скачек цен видимо будет при внедрении принципиально новой технологии хранения. Тогда прям засыпят скидками, ибо в текущие линии дофига денег вложено. Ну а если нет, то и нет.
Востаннє редагувалось 20.03.2024 14:31 користувачем Polyaan, всього редагувалось 1 раз.
Robostyle
Member

Повідомлення

Тот момент когда затарился нужными обьемами по высоким ценам еще до скидок и скачков рынка :shuffle: :(
Ostin
Member

Повідомлення

Всі чекали, коли ссд стане великим і дешевим засобом зберігання інформації, але щось пішло не так і корпорації постановили, що роль ссд - системний та ігровий накопичувачі. Як і 15 років назад.
Прогрес :dontknow:
WWQ
Member

Повідомлення

Классно когда ты повышает цены, а у тебя продолжают брать и ещё и причмокивать... Молодцы, нечего сказать. Это уметь надо...
АлексUA
Member

Повідомлення

WWQ: 20.03.2024 15:46 Классно когда ты повышает цены, а у тебя продолжают брать и ещё и причмокивать... Молодцы, нечего сказать. Это уметь надо...
Ну мы то знаем кто всю эту гнусную аферу затеял! Пальцем тыкать не буду, не прилично))

Как наедятся, тогда еще прикупим SSD по разумной цене. Благо пока в запасе есть много свободным гигабайтов!
Хотя и их при желании можно запросто забить мусором))
DuckRider
Member

Повідомлення

Спасибо, сраный самсунг
taras_cs
Member

Повідомлення

Вчора прийшов мій перший M.2 KC3000 2TB.
На 32% дорожче, ніж коштував восени. Але ще мамка під нього не прийшла.

Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:
WWQ: 20.03.2024 15:46 Классно когда ты повышает цены, а у тебя продолжают брать и ещё и причмокивать... Молодцы, нечего сказать. Это уметь надо...
Вони знизили виробництво нище попиту.
Купіть підручник економіки, нарешті
KimRomik
Member

Повідомлення

Це для нас новина? З відеокартами таке давно твориться, а ви про накопичувачі :laugh:
EkselentE
Member

Повідомлення

Ничего нового. Самсы и иежеси подобные снизили производство для поднятия цены и повышения прибыли. Искусственный "дефицит", после чего возврат мощностей в первоначальное состояния. Бабосики снова потекли рекой :rotate:
yariksom
Member

Повідомлення

Так це добре, роки через два настане криза перевиробництва і я куплю нормальний ссд на 4++ терабайта за ту ж ціну за яку купив безбуферного китайця для ігор .
Знову ж конкуренція для класичних хардів для фільмів.
login55
Member

Повідомлення

KimRomik: 20.03.2024 16:34 Це для нас новина? З відеокартами таке давно твориться, а ви про накопичувачі :laugh:
все вірно. потрібно скоротити оптимізувати виробництво та визначити найбільш ефективну ціну для обох сторін, виробника і споживача та підвести коштовність твердих накопичувачів до ціни твердих відеокарт. це буде справедливо! :)
7_s_7
Member

Повідомлення

Уж больно рьно они цены начали задирать. При том что технология производства уже давно обкатана.
taras_cs
Member

Повідомлення

yariksom: 20.03.2024 16:42за ту ж ціну за яку купив безбуферного китайця для ігор
Оу, пан любить екстрим

https://www.techpowerup.com/forums/thre ... ad.315081/
yariksom
Member

Повідомлення

taras_cs: 20.03.2024 17:01
yariksom: 20.03.2024 16:42за ту ж ціну за яку купив безбуферного китайця для ігор
Оу, пан любить екстрим

Я знаю що скупий платить двічі, але не зміг втриматися :rotate:
Maxsun 4TB SSD : 4000,7 GB, цікаво те що на китайському сайті виробника такий відсутній взагалі :gigi:
Є Аіда, яле не знаю який тест потрібен щоб взнати наскільки диск хороший чи поганий, якщо скажете то прогоню і викладу картинку. :gigi:
Вкладення
Zrbqcm ntcn.jpg
nikolaiii
Member

Повідомлення

yariksom
Для початку треба взнати який контролер, і хто виробник пам'яті, якого вона типу. Для цього є купа утиліт.
taras_cs
Member

Повідомлення

yariksom: 20.03.2024 17:49Я знаю що скупий платить двічі, але не зміг втриматися
Maxsun 4TB SSD : 4000,7 GB, цікаво те що на китайському сайті виробника такий відсутній взагалі
Є Аіда, яле не знаю який тест потрібен щоб взнати наскільки диск хороший чи поганий, якщо скажете то прогоню і викладу картинку.
Головне для китайця, якого немає на офсайті - перевірити справжній об'єм. Забити повністю відосами та пересвідчитись, що вони всі програються. Бо китайці ламають прошивку та змушують її брехати про справжній об'єм пристрою. В результаті файли починають створюватись пусті або спотворені в деякий момент.
Ну і потім - можна за бажанням визначити контролер та тип чипів (QLC/TLC), хоча тут сюрпризів не буде - QLC.
Далі я б порівняв результати тесту CrystalDiskMark із

Зображення
Sanc
Member

Повідомлення

taras_cs: 20.03.2024 16:25 Вчора прийшов мій перший M.2 KC3000 2TB.
На 32% дорожче, ніж коштував восени. Але ще мамка під нього не прийшла.

Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:
Вони знизили виробництво нище попиту.
Купіть підручник економіки, нарешті
В підручнику по економіці це називається картельним зговором олігополії, яке по законам має каратися антимонопольним комітетом
Але, але...

Самсунг думає що "ща зріжем виробництво і піднімем бабла", а кінчиться це тим, що спочатку ціна підніметься, а потім наростять виробництво і вона рухне, тільки вже самсунг брати так активно не будуть (я всім раджу взагалі нічого з самсунга не купувати, скатився що по якості, що по експлуатації)

ПС
Думав оновитися на 4Тб моделі, а вони ціну загнули (було ще півроку тому 5,5 за 4 Тб, тепер 9,2) ну ок, чо

Відправлено через 6 хвилин 43 секунди:
taras_cs: 20.03.2024 17:01
Оу, пан любить екстрим

Intel 660P 2Tb 50TB використання, 99ресурсу, політ нормальний
На майнінгу в свій час вони 1Пб накручували в більшості, так що не зараховано=)

Але якщо без жартів то Мікрон зараз по якості останній рік різко скатився (що ОЗУ ДДР5 дно, що QLC память) та ще і браку вагон
Востаннє редагувалось 20.03.2024 20:20 користувачем Sanc, всього редагувалось 1 раз.
taras_cs
Member

Повідомлення

Sanc: 20.03.2024 20:11В підручнику по економіці це називається картельним зговором олігополії, яке по законам має каратися антимонопольним комітетом
Але, але...

Самсунг думає що "ща зріжем виробництво і піднімем бабла"
Маєте докази того, що всю 32% націнку забирає собі Самсунг (чи інший виробник)?

Це умова №1
Друга умова - <нова ціна> * <новий зменшений попит> має бути більшим за <стара ціна> * <старий більший попит>, інакше Самсунг (чи хто там) в мінусі, а не в плюсах.

Ваше вангування базується на цих двох припущеннях, а це, м'яко кажучи, дуже фантастичні припущення.
MqM
Member

Повідомлення

Не люблять виробники у здорову конкуренцію, їм типу боляче стає, а от покупцю як на прикладі відеокарт боляче не стає їхню думку він стрімкого зростання цін без суттєвого прогресу технологій та продуктивності.
Melofon
Member

Повідомлення

Sanc: 20.03.2024 20:18Intel 660P 2Tb 50TB використання, 99ресурсу, політ нормальний
На майнінгу в свій час вони 1Пб накручували в більшості, так що не зараховано=)
1 Петабайт для 2ТБ диска это ничто :facepalm: , на ресурсных испытаниях хорошая 3D TLC память на диске объёмом 250ГБ записывали 2,5-3,5 ПБ данных, что значит на диске объёмом в 8 раз больше (2ТБ) должно быть в 8 раз больше записей, а тут говорит 1ПБ это отлично :lol: Ну может для ваших этих QLC и норм но я их покупать не хочу когда есть куча хороших TLC за вменяемые деньги, а прошлым летом так вообще были цены огонь, теперь нужно ждать следующего падения или покупать сейчас пока ещё больше не выросли.
Відповісти