Chieftec представила корпуси Apex для плат E-ATX

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
erazel
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Chieftec представила корпуси Apex для плат E-ATX
Ось це от фуллтавер Чіфтек. А в новині хіпсторство якесь :gigi: .
спойлер
Зображення
Товариш на днях(точніше тижнях) подарував свій старий корпус. 18кг і то сам корпус без обладнання :gigi: Якраз було куди засунути 8 вінчестерів(стільки САТА слотів на мамці).

але так , нові моделі цікаві в плані фішок, але якісь всі одноманітні бо майже всі виробники почали робити корпуса за одним паттерном.
Гра називається знайди 5 відмінностей :)
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Просто прямо зараз сиджу біля цього корпусу і в очі кинулась ну дуже велика схожість. Нажаль не міг в неті нагуглити нормальні фото, простіше було вживу сфотографувати :)
kolio
Member

Повідомлення

erazel
я намагався продати пів року такий фулл-тавер за 150грн (або 200 грн, не пам'ятаю вже). Нікому не потрібні старі корпуси, реально нікому. Як і БЖ також нікому не потрібні (а це БЖ від 450Вт+). Тепер ці БЖ в мене чисто для саморобок типу сушарок для пластику, екструдерів для пластику для принтера.
По 100 грн корпуси старенькі також нікому не потрібні. Тому розібрав на метал, а частини відніс на металоприйомку, а там на заміну взяв дещо що мені було потрібно.

зараз всім потрібна краса, а якісний метал зі страшною мордою нікому.
Геральт
Member

Повідомлення

erazel: 15.12.2023 10:02 Ось це от фуллтавер Чіфтек. А в новині хіпсторство якесь :gigi: .
Вентиляція гірша, БЖ зверху. 8 хардів потрібні аж...нікому, мабуть. Ну але так, нові корпуси подібні між собою, так само як і колись всі корпуси були подібні )
спойлер
Зображення
erazel
Member

Повідомлення

Геральт: 15.12.2023 10:32 Вентиляція гірша, БЖ зверху.
Я й не сперечаюсь. хоча от на рахунок вентиляції не згоден. Просто на морді нема вентиляторів. але сітка для забору повітря є. Але в старих хороших хоч навпроти ХДД було охолодження. Правда в часи поголовного переходу на M2 NVME це вже не грає ролі, в сучасних збірках вже навряд чи зустрінеш багато ХДД встановлених.

Ну але я то все вів до того що раніше топові чіфтеки це було ЩОСЬ. Не те щоб найкраще, просто реально відмінне від більшості. тут тобі і ХДД корзина повернута на 90 градусів і сітка для охолодження. А зараз вони щось пішли в мейнстрімний паттерн, не пропонують чогось відмінного від інших.
Геральт
Member

Повідомлення

erazel
Без вентилів та сітка до лампочки. Взяв собі LianLi3 і від температур прозрів. Щоправда, попередній Chiftec CI-01B-OP був, але тим не менше. До речі, от тобі відмінне. Лежача материнка, доступ до неї з 4х сторін фактично. Башта, довга відяха - без проблем. Але тіснувато/гаряче
спойлер
Зображення
А на загал не пропонують відмінне, бо така (як у сабжа) компоновка найбільш ефективна.
MrGeronimo
Junior

Повідомлення

І збоку фірточка на петлях :D
GreenMile
Member

Повідомлення

Сітка БЖ що виймається назад у корпусі 23 року це просто епік фейл :facepalm:
overbloher
Member

Повідомлення

Красивый корпус. Мне понравился. Интересно глянуть обзор, насколько продуман по мелочам. Пока что Cosmos последний большего всего зашел. Но там и цена космическая.
46Tolik
Member

Повідомлення

Отличный корпус. Есть все отверстия. Хороший конкурент сс560
Keyser Soze
Member

Повідомлення

Если он весит меньше 15 кг - точно не Chieftec для плат E-ATX :gigi: :up: :lol:
radeon5870
Member

Повідомлення

Чудові петлі на дверцятах
У мене такі - на клітках з кролями :laugh: :lol: :rotate: :up:
Modelus
Member

Повідомлення

Геральт: 15.12.2023 10:32Вентиляція гірша, БЖ зверху
Для корпусів формату Bigtower розміщення БЖ не має особливого значення, оскільки у великому об'ємі компоненти краще охолоджуються.
Геральт
Member

Повідомлення

Modelus
Центр ваги зміщується вверх, а це - шум (вібрація). БЖ зверху тягне тепле повітря через себе. І який би той об'єм великий не був це все одно гірше ніж тягнути з вулиці. Тому від такого розташування давно відмовились у всіх більш-менш нормальних корпусах. В тому числі і Bigtower
Відповісти