Останні статті і огляди
Новини
Вбудована графіка Intel Core Ultra 7 155H обігнала AMD Radeon 780M у 3DMark Time Spy
-
Rage86
Junior
Предлагаю обсудить Вбудована графіка Intel Core Ultra 7 155H обігнала AMD Radeon 780M у 3DMark Time Spy
Ну вот и поделили рынок: nVidia - топ, AMD - мидл, Intel - встройка.
Ну вот и поделили рынок: nVidia - топ, AMD - мидл, Intel - встройка.
-
waryag
Member
Если посмотреть график, можно увидеть, что прирост в синтетике(!) дался ценой жора и уменьшения рантайма даже в легких задачах, и ЛП ядра не спасли.Rage86: ↑ 09.12.2023 09:33 Ну вот и поделили рынок: nVidia - топ, AMD - мидл, Intel - встройка.
А в реальных задачах все может быть еще хуже для интела из-за драйверов и урезанной архитектуры.
-
uranic
Junior
waryag
В реальных задачах например в Adobe Illustrator ускорение с помощью видеокарты работает на встройке интела но не работает на встройке радеона при этом на дискретке радеона и джифорса работает без проблем. А если еще вспомнить как решил дать шанс райзену 2400G и когда после обновления дров винда просто не грузилась, то ну их нахрен (Причем такой случай был не единичный). Я не против их существования как конкурентов, но пользоваться их продукцией желания нет. Может лет через 10 еще разок попробую.
В реальных задачах например в Adobe Illustrator ускорение с помощью видеокарты работает на встройке интела но не работает на встройке радеона при этом на дискретке радеона и джифорса работает без проблем. А если еще вспомнить как решил дать шанс райзену 2400G и когда после обновления дров винда просто не грузилась, то ну их нахрен (Причем такой случай был не единичный). Я не против их существования как конкурентов, но пользоваться их продукцией желания нет. Может лет через 10 еще разок попробую.
-
konb999
Member
100% подтверждаю. Имею ультрабук на райзене, так постоянно усб отваливается, а в моноблоке на райзене из режима сна не выходит. Тоже решил довериться и дать райзену. Типа они ж смогли! А по факту получил здоровенный страпон с которым теперь и упражняюсь...uranic: ↑ 09.12.2023 11:57 waryag
-
Klon
CG graphikos fan
хм, це все адобівці криворуки, або дровішки АМД, в мене на вбудованной графікі 4800н в Іллюстраторе все працює (працювало коли сидів без світла), на Інтелі 10300 теж все ок...uranic: ↑ 09.12.2023 11:57Adobe Illustrator ускорение с помощью видеокарты работает на встройке интела но не работает на встройке радеона
І вбудованну графіку підхвативал і АЕ\Премьер\фотошоп ... .
А по дровишкам на вбудованну графіку - в ноутах краще залишатись на старих стабільних версіях з сайту ноута, бо якщо оновляти з АМД/Інтелу на нове - геммор легко з'являється. Сам отримував геммор із-за того що нові дрова чипсету\вбудованной графікі\та діскретки щось "ломали", в інтелі це чутка постабільнее. (ноут це зовсім не про ковиряння дровишек і тд - це поставив і забув , ще рекомендую відключити оновлення Вінди, бо теж може щось прилітати неадекватне...)
По темі - якщо дійсно "Інтел змогли", то нам краще, головне щоб ціна була адекватна.
-
ImperiumAeternum
Member
konb999
И не удивительно, у Интела offload computing поддерживается на любой iGPU, а у АМД только на GPU/APU.
И не удивительно, у Интела offload computing поддерживается на любой iGPU, а у АМД только на GPU/APU.
-
MetalistForever
Member
Я удивляюсь , как вас незаминусили AMDboy фанаты , тут их подновляющие большинствоuranic: ↑ 09.12.2023 11:57 waryag
-
Барбарис
Member
То за язик.MetalistForever: ↑ 09.12.2023 17:35 Я удивляюсь , как вас незаминусили AMDboy фанаты , тут их подновляющие большинство
-
Dancer
Member
також перейшов з ноута інтел 10 покоління на райзен 6900hs, купа дрібних глюків/косяків, незвично після інтел, не кажу що це погано чи жахливо, просто така амд, колись в них вийдеkonb999: ↑ 09.12.2023 12:05100% подтверждаю. Имею ультрабук на райзене, так постоянно усб отваливается, а в моноблоке на райзене из режима сна не выходит. Тоже решил довериться и дать райзену. Типа они ж смогли! А по факту получил здоровенный страпон с которым теперь и упражняюсь...uranic: ↑ 09.12.2023 11:57 waryag
-
1nsane
Member
7840HS выбивает 13100 в R23?
Ну-ну, у меня 6900HS ровно столько делает. Не очень верится, что ни IPC, ни техпроцесс не дают зен4 больше попугаев.
Оттуда же еще больше сомнений по поводу остальных результатов.
Ну-ну, у меня 6900HS ровно столько делает. Не очень верится, что ни IPC, ни техпроцесс не дают зен4 больше попугаев.
-
ronemun
Advanced Member
я спочатку теж дивувався що проци на Zen4 не дуже відносно Zen3 в CB23. Але це стосується саме CB23, це дійсно так, сама АМД в слайдах порівняння IPC архітектур дала всього +9%, тоді як в інших тестах приріст значно більший. І я багато результатів перевірив з сайту HWbot - все підтверджується: в CB23 Zen4 IPC всього в ~1.10 рази кращий за Zen3, і в 1.08 рази програє Intel 12-14 покоління.1nsane: ↑ 10.12.2023 00:36 7840HS выбивает 13100 в R23?
Це пояснюється дууже просто: CB23 витискає з ядра максимум саме у FPU, і цей блок стає вузьким місцем, тут не поможуть маса вдосконалень інших блоків. По друге, як не дивно, у Zen4 більша затримка L3, а це серйозно впливає на доступ в память (див.п.2). Пропускна здатність зросла в 2 рази, але й затримка зросла, напевно збільшилась мінімальна порція даних, а для CB23 потрібно багато малих транзакцій.
По друге, в цьому тесті дуууже важливу роль грають таймінги памяті - можливо в тебе у системі на 6900HS вони кращі, що і компенсує ті 10% переваги IPC.
Щодо переваг Zen4 у енергофективності то 6900HS якраз сильнооптимізований в цьому Zen3, спеціально для ноутів - так АМД боролась з 12поколінням Інтел, особливо в однопотоці.
Ну і ясно що представлені дані в статті це маркетинг. Може тестували в одноканальному режимі, може теплопакет обмежили і т.д., в загальному, підганяли під потрібний вигляд
Відправлено через 2 години 2 хвилини 4 секунди:
Дивує результат core 7 в CB23 1T - всього 1483, згідно картинки поруч з результатом 3д марку. Тоді як 12-13 покоління Інтел на 5 ГГц дають 2000+
виходить турбобуст на 1 ядро всього 4ГГц, хоча офіційно має бути 4800
Якась антиреклама вийшла
-
Nouriel
Member
а якби таке було на інтелі то кричав би криворукі виробники ноута і компа, знаєм такихkonb999: ↑ 09.12.2023 12:05100% подтверждаю. Имею ультрабук на райзене, так постоянно усб отваливается, а в моноблоке на райзене из режима сна не выходит. Тоже решил довериться и дать райзену. Типа они ж смогли! А по факту получил здоровенный страпон с которым теперь и упражняюсь
-
konb999
Member
На інтелі нема такого, - як і шо не кричи!Nouriel: ↑ 10.12.2023 15:46а якби таке було на інтелі то кричав би криворукі виробники ноута і компа, знаєм такихkonb999: ↑ 09.12.2023 12:05100% подтверждаю. Имею ультрабук на райзене, так постоянно усб отваливается, а в моноблоке на райзене из режима сна не выходит. Тоже решил довериться и дать райзену. Типа они ж смогли! А по факту получил здоровенный страпон с которым теперь и упражняюсь
-
Nouriel
Member
konb999
-
Yuri
Member
7940HS у мене набирає 18200, він всього на 100MHz більше у бусті за 7840HS, в енергоефективному режимі, в якому працює від батареї, у нього 13500. Отже, скоріш за все, це тести в цьому режимі.1nsane: ↑ 10.12.2023 00:36 7840HS выбивает 13100 в R23?
-
MTpH9
Junior
Коли діло доходить до ноутів, то життя від батареї важливіше від продуктивності. І при одному рівні Intel живе на годину менше ніж на AMD. Порівнюю з ноутом дружини, де ще й розширення екрану 2к проти fullHD. От і весь прогрес Intel на лиці
-
Dancer
Member
о в мене теж було 13100 в R23 на 6900HS, зараз 14200 в R23, заміни той галімий рідкий метал на PTM79501nsane: ↑ 10.12.2023 00:36 7840HS выбивает 13100 в R23?
-
1nsane
Member
Я пробовал ЖМ, топовые термопасты, в итоге остался на графеновой прокладке.Dancer: ↑ 23.01.2024 18:24о в мене теж було 13100 в R23 на 6900HS, зараз 14200 в R23, заміни той галімий рідкий метал на PTM79501nsane: ↑ 10.12.2023 00:36 7840HS выбивает 13100 в R23?
13100 он выбивает на 45 Вт, но на 90 Вт можно сделать 14900.
Так что у Вас скорее тротл был просто. Имхо естественная среда обитания 6900HS это 45 Вт