Avatar: Frontiers of Pandora отримала найкращу реалізацію AMD FSR 3 з генерацією кадрів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Геральт
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Avatar: Frontiers of Pandora отримала найкращу реалізацію AMD FSR 3 з генерацією кадрів
Генератор абсолютно useless штука. Що червоний що зелений. Бо там де є 60к/с, і так грати можна. А там де нема, то і генератор не допоможе.
Цікаво, коли той аватар ломануть. Бо якось бідненько зараз з іграми.
Earanak
Member

Повідомлення

Геральт, ну, бывают и исключения. Например Киберпанк 2077 - достаточно шустрая и динамичная игра, особенно после 2.0 версии. Вот у меня 1440p/165гц моник и RTX 4090. Включая DLSS-Quality + все в Ультру + PathTracing - я получаю 90-100FPS, да, достаточно стабильный фреймрейт но он не покрывает 165гц. А активация FrameGen позволяет это сделать. В шутере разница между 90-100FPS и ~150FPS ощущается достаточно прилично. И разумеется в пользу генерации кадров. А незначительные и мельчайшие артефакты на таком фреймрейте просто не замечаются. При этом каких то проблем с инпутлагом или кисёлем я не заметил наиграв 180 часов. Т.е на контрасте играя в CoD:MW3 без генерации кадров при 200-250FPS или Witchfire в ~200FPS, Tarkov ~140FPS - не чувствуется каких то проблем от активации FG в Киберпанке, одни плюсы. К тому же доставляет что FG снимает нагрузку с GPU и потребление просаживается на 60-75вт, мелочь а приятно.

В других играх пока не нашел применение генерации кадров.
Там либо высокий фреймрейт не нужен. Либо он и так уже высокий.
OFFTOP
Работаю вот в UE 5.3.2, не так давно вышел к нему DLSS 3.5 с генерацией кадров в общий доступ.
Но почему то в MRQ и вьюпорте генерация кадров не работает, только в рантайме, и вот нафига я 4090 покупал, мог и на 3090 оставаться :lol:
Павло
Member

Повідомлення

І як враження від графіки? А то я не зміг ще зацінити.
Геральт
Member

Повідомлення

Earanak
Аналогічний за параметрами монітор. І як би це дивно не звучало, 165(144) явно відчув в 2D грі. В 2077, що 90, що 120. Та й то такий собі шутер, не дум.
Споживання ото єдиний мабуть плюс
Ну, але кожному своє
Earanak
Member

Повідомлення

Геральт
Да, все понимаю. Согласен. Оффтоп под спойлером можете не читать.
Там просто бла-бла-бла. Решил немного развернуто по этому поводу написать.
А потом понял что это все субъективщина и я просто поехавший задрот и не нужно было это все писать :shuffle:
OFFTOP
Есть такая штука как "Инерция зрения". Т.е тут многое зависит от организма, насмотренности и в целом опыта взаимодействия с компом. Я имею ввиду если кто бахает в шутеры с 6 лет, типа какого нить условного "Рекрента/Симпла/COOLLERZ-а и прочих задротов" то конечно он и между 240гц и 360гц чувствует разницу (сразу) и при этом чувствует равномерность фреймтайма. А кто работает всю жизнь исключительно там в условном фотошопе то может и 30гц от 60гц не отличит (утрирую). Вообще на эту тему в интернетах/ютубе есть много инфы, кому прям уж интересно. Не хочу это перетирать все. Я например живу за компом (в шутерах) еще с детского сада, и особо чувствителен к этому :gigi: Еще со времен как играл в Quake 3/UT1998/HL/CoD 1.50 на ЭЛТ мониторах которые можно было разгонять до 100-120гц понижая разрешение до 640х480. А затем и в CoD4 году в 2009 когда я играл в сборной Украины ESL, и сейчас когда я просто задрот-ноулайфер во всяких баттлроялях и тд... Меня прост аж трясет от низкого фреймрейта или низкой герцовки. Да, даже в синглплеерных играх, даже на телефоне мобильном не выключаю 120гц никогда, в браузере когда скроллю форумы, когда холст фотошопа тягаю, даже когда мышкой по ярлыкам вожу - если чет не плавно и не отзывчиво то хочется сразу стукнуть по столу и завыть от неистовой боли :mad: :laugh:
kalakawa
Member

Повідомлення

Менше 100фпс неіграбельно
Але дуже бажано 120+
Геральт
Member

Повідомлення

kalakawa
В мене Chill ріже до 75 в повільних сценах, неіграбельно в нього :lol: .
item2
Member

Повідомлення

Upscaler теж підтягнули. 4к quality/balanced та 1440p quality приблизно на рівні з конкурентом. Менше - гірше. XeSS вимкнули, бо погано виглядав.
maxn
Member

Повідомлення

Геральт: 07.12.2023 12:37 Бо там де є 60к/с, і так грати можна. А там де нема, то і генератор не допоможе.
А тоже давно говорил что человеческий глаз не может увидеть больше 8 гиг оперативки
dret09
Member

Повідомлення

Хтось грав? Як гра?
Eduard1980
Member

Повідомлення

dret09: 07.12.2023 13:32 Хтось грав? Як гра?
Чекають на torrent edition, але всі потім напишуть, що чесно купили :gigi:
MetalistForever
Member

Повідомлення

Eduard1980: 07.12.2023 13:50
Це База ! :D
unique-neon
Member

Повідомлення

Геральт: 07.12.2023 12:37Генератор абсолютно useless штука. Що червоний що зелений. Бо там де є 60к/с, і так грати можна.
Можливо то суб'єктивно, але на поворотах камери картинка суттєво плавніша на 100 fps ніж на 60 fps. Так на 60 fps вмикаю середньої сили motion blur, на 100-140 мінімальний або інколи вимикаю взагалі. І це я граю з геймпадом. На миші має бути ще радикальніший ефект.
Podolyanin
Member

Повідомлення

Eduard1980: 07.12.2023 13:50
Ага і головне, що як тільки хтось напише, що чекає на торрент едішн, то одразу купу мінусів ліплять. Не вірю, що всі ті мінусатори такі чесні і весь цифровий контент купують ( фільми, серіали, ПЗ і т.д.) :rotate:
Draqoon
Member

Повідомлення

Intel XeSS краще виглядає ніж FSR 2.0 :insane:
phobosse
Member

Повідомлення

Podolyanin: 07.12.2023 14:08Ага і головне, що як тільки хтось напише, що чекає на торрент едішн, то одразу купу мінусів ліплять. Не вірю, що всі ті мінусатори такі чесні і весь цифровий контент купують ( фільми, серіали, ПЗ і т.д.)
Чесно, брав предзамовлення Hogwarts Legacy Deluxe, то було щось в районі 900 грн і зовсім не шкода було цих грошей за отриманні емоції. А дивишся на нові цінники і бажання щось купувати не виникає, доки воно не з'явиться на розпродажі з хоча би -40% знижкою
Lynch
Member

Повідомлення

Купляти ігри від Ubisoft💀
daesz
Member

Повідомлення

Draqoon: 07.12.2023 14:18 Intel XeSS краще виглядає ніж FSR 2.0 :insane:
Я недавно чисто випадково наткнувся на от це відео і порофлив з того, як фср дає значно вищий приріст ніж xess на арках, при тмоу виглядає одинаково :gigi:
спойлер
konb999
Member

Повідомлення

Я запустив подивився. Графіка та швидкодія просто чудові! Про гру поки сказати нічого не можу ввечорі візьмусь за проходження.
Draqoon
Member

Повідомлення

daesz: 07.12.2023 14:26
Draqoon: 07.12.2023 14:18 Intel XeSS краще виглядає ніж FSR 2.0 :insane:
Я недавно чисто випадково наткнувся на от це відео і порофлив з того, як фср дає значно вищий приріст ніж xess на арках, при тмоу виглядає одинаково :gigi:
спойлер
Я дивився в грі Хогвартс Легасі, максимальній якості робота FSR 2.0 на 2% гірше дає розмір картинки ніж Intel XeSS :gigi:
Відповісти